sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod jentak » sob 11. zář, 2010 11:32

jentak
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned 25. črc, 2010 23:00

 

Příspěvekod marcelo » sob 11. zář, 2010 12:32

Jendis píše:
Makoto píše:
Teorie jednoho úderu se vyvrátila již během prvních UFC zápasů.



Tato teorie se vyvrátila pouze pro ring(nebo klec).....mezi trénovanými sportovci .
Jinak spousta lidí kecne(lehne/padne) po první ráně. Stačí jedna non-signálka třeba na játro a je to.



Ano Jendis,ale aj ty mas len cast pravdy :!:

To co popisujes je jeden pripad,ked bezsignalne z "Fence" postoja seknes supera ked to najmenej caka..po brade,solare,do guli atd

..Lenze nie vzdy to vyjde,kazdy den nie su "vianoce"..su ludia ktori proste vydrzia, nie vzdy rana sadne presne kde ma,vela krat clovek len skrtne uderom a ukazuje to kopec zaznamov z bezpecnostnych kamier,ze boj sa velmi rychle strhne v tahanie,udierania,valanie sa po zemi atd..

..je dolezite trenovat zaklady vo vsetkych oblastiach a vediet udriet uspesne aspon zakladnu viac-kombinaciu..noha-ruka-koleno,hlava,laket,strh a dupnut a stompnut pekne bez strnulych zasekov a vediet ju realne aplikovat pod stresom a adrenalinom..

..vdaka UFC a hypu okolo toho zacala katarzia da sa povedat v celom spektre BU..si velmi dobre pamatam na tie hruzy,ojeby,pripoviedky,na ten smrduty balast ktori sa tradoval v oblasti BU a bral sa ako dogma :!:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

Příspěvekod Jendis » ned 12. zář, 2010 5:43

Nepřu se . Někdy je to tak,podruhé jinak....potřetí...... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Joseph » čtv 16. zář, 2010 14:16

Zdravim vas,
jsem tady uplne novy a web jsem nasel, jelikoz hledam nejakou vyuku sebeobrany v praze. procetl jsem si cele vlakno a jsem dost zmateny, puvodne jsem chtel jit na nabor MS-1, ktere je tady pomerne kritizovane jako zastarale.

proto mam na vas dotaz a budu vdecny za odpoved:
- Jakou skolu sebeobrany zvolit v Praze, s tim, ze jsem naprosty zacatecnik, fyzicka kondice je dobra, jsem sportovec, ale bojovemu umeni jsem se nikdy nemel cas venovat, az ted, po skonceni me aktivni kariery mam potrebu a nutkani se sebeobranu naucit, naucit se branit...
Budu rad za jakekoliv doporuceni, ci webovou stranku.

Diky!
Joseph
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř 15. zář, 2010 23:00

Příspěvekod zbek » čtv 16. zář, 2010 17:45

chceš dělat vyhazovače , nebo vymahače ? Pokud se nechceš mlatit tak bych si vybral styl co mě sedi a bavi :oops: než se dvakrat tejdně trapit v tělocvičně abych se při nahodnem střetu ubranil a ke kteremu nemusi nikdy dojit.
Zbek
zbek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 80
Registrován: pát 04. čer, 2010 23:00

Příspěvekod siegfried » čtv 16. zář, 2010 17:55

Joseph: ty jsi zena? :twisted: Ale vazne, osobne mohu doporucit FISFO Stanislava Gazdika (o-d-g.eu). Ovsem pozor, trenink je pomerne tvrdy (doporucuju chranice na kolena, casto se tam pada na podlahu atd.), tak by to mohl byt pro zacatek sok. Pokud se chces vylozene naucit branit a je pro tebe ok to, ze budes mit modriny atd., myslim, ze tohle je vynikajici cesta. Pokud jde spise o neco rekreacniho, pripadne s nejakym vice "duchovnim", tradicnim podtextem, tak bych volil neco jineho.
siegfried
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 114
Registrován: úte 02. bře, 2010 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod blister » sob 18. zář, 2010 7:56

Joseph píše:Zdravim vas,
jsem tady uplne novy a web jsem nasel, jelikoz hledam nejakou vyuku sebeobrany v praze. procetl jsem si cele vlakno a jsem dost zmateny, puvodne jsem chtel jit na nabor MS-1, ktere je tady pomerne kritizovane jako zastarale.


Joseph: hlavně bych Vám doporučil, abyste diskusní servery tohoto typu nepovažoval za jakousi radu starších a studnici moudrosti. "Mistr diskutér" nemusí znamenat mistr bojovník; logicky tady platí spíše nepřímá úměra -- čím více kdo diskutuje na Internetu, tím méně má času cvičit. :wink:

V původním příspěvku TongPo je tolik omylů, že kdyby napsal všechno opačně, byl by pravdě *mnohem* blíž. :D Jen namátkou: sebeobrana MS-1 a Brana jsou dvě různé věci, ani jedno se nevyvinulo z karate (je tam jen určitá vnější podobnost), páky a porazy nejsou technika sebeobrany MS-1, ale sebeochrany MC-1, při úderu se v sebeobraně MS-1 nestahuje druhá ruka k pasu, taktické schéma sebeobrany MS-1 netvrdí, že proti libovolnému soupeři lze získat takovou převahu, že je možné jej vyřadit jediným úderem, kiai (TongPo si pravděpodobně myslí, že to slovo znamená "výkřik", ale skutečný význam tohoto slova je samozřejmě jiný) není nutnou součástí všech úderů sebeobrany MS-1, atd., atd.

Proud blbostí, který se line z internetových diskusí je nekonečný, a není možné pořád jen vyvracet a uvádět na pravou míru. Člověk by tím promarnil celý život. Běžte se podívat a zeptat sám, to je to, co Vám radím, Josephe. Na řeči těch, kdo o věci nic nevědí, nedejte.
Naposledy upravil blister dne ned 19. zář, 2010 8:06, celkově upraveno 1
blister
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát 17. zář, 2010 23:00

Příspěvekod Jendis » sob 18. zář, 2010 8:32

Stejně tak bych se vyhnul výkřikům nováčků s jedním příspěvkem,kteří nevědí vůbec nic o lidech tady a chovají se tak,že sežrali veškerou moudrost světa,že Blistere :?: :wink:

Asi bych se tu nejdříve začetl,projel si témata z okruhu,o který se zajímáš,udělal si názor(minimálně dle selského rozumu) a bude. Vzhledem k tomu,že se tu scházejí různí učitelé,instruktoři,lidi od fochu....profesionálové(ale je třeba si je vyselektovat-což ,na druhou stranu,není tak těžké).....nebude to tak zlé,jak se někdo snaží ublíženě naznačit :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod marcelo » sob 18. zář, 2010 8:58

Blister- nazdar :D

..pocuj,ked uz tu sekas taketo mudra,chcel by som Ta poprosit o obsirnejsie vysvetlenie,Ja patrim k tym "jednoduchsim" ludom..ja velmi nerozumiem tomu tvojemu popisu..mne to pripadalo akoby som cital navod na cistiaci prostriedok..same MC-1 a podobne srandy :twisted:

..mohol by sa nam "ludo-opom" z Vychodu,takou tou "krcmovou recou" popisat ako cvicite v tom vasom "mortal kombate"..

..hlavne by ma zaujimale tie vase "packy a porazy" ako ich aplikujete pod uderovym stresom,proti utocnikovi co utoci so silou a razanciou napr. 80-90% z celkovej telesnej sily..je jedno ci vypalit jeden uder,zmes uderov a kopov, popr. nabaleni sa do klinca a chce vas strhnut na zem atd :?:

..zaujmalo by ma co tvori Gro vaseho treningu..hlavne cvicenie "nazivo"... ci uz freefight -sparing alebo fullkontakt-modelove assaulty viacerych druhov vedenych plnou silou ako je to aj na ulici..

..alebo cvicite taky ten "aikido-balet" ako rozne tie "Jutsa" ako hovori kolega Ukropcany..?

Dzekujem šumne
Naposledy upravil marcelo dne sob 18. zář, 2010 9:25, celkově upraveno 2
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

Příspěvekod graver » sob 18. zář, 2010 9:16

blister píše:Proud blbostí, který se line z internetových diskusí je nekonečný

Jak je patrné z mnohých případů...
Pokud z někoho chceš dělat blba, bývá užitečné to něčím podšprajcovat. Když se ti podíváme do profilu, vidíme co? Ano, správně, vidíme guvno. Ve srovnání s těmi, kteří se znají, potkávají se spolu a umí si své "blbosti" dokázat i jinde, než na webu, jsi bohužel tím žvanilem zatím ty. Bez ohledu na to, jestli máš nebo nemáš pravdu.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod defendu » sob 18. zář, 2010 13:19

blister píše:Proud blbostí, který se line z internetových diskusí je nekonečný, a není možné pořád jen vyvracet a uvádět na pravou míru. Člověk by tím promarnil celý život. Běžte se podívat a zeptat sám, to je to, co Vám radím, Josephe. Na řeči těch, kdo o věci nic nevědí, nedejte.


Ano diskutére blistere je vidět,že máte vynikající znalosti všeho co se týče Brany a jejích odvozenin a je samozřejmě hned vidět,že TongPo říkal blbosti...vždyť je přece jasné,že se Brana nemohla nikdy vyvinout z karate,když její původní název zněl "československé karate",to dá přece rozum,že??? :roll: :lol:

Předpokládám,že i ostatní informace,které jste nám tak důvěrně poskytl mají stejně vysokou hodnotu jako tato výše zmíněná... :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Zpet k tematu

Příspěvekod Makoto » čtv 23. zář, 2010 18:53

http://xman.idnes.cz/video-kdo-uci-zazr ... enalin_fro

Co na to rikate? :wink:
A ne, to nejsme my....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod siegfried » čtv 23. zář, 2010 20:21

Makoto: dobry, akorat me zarazily ty fotky - ze na nich ta zenska je bosa... to mi prijde trosku mimo...?
siegfried
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 114
Registrován: úte 02. bře, 2010 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod hellas » čtv 23. zář, 2010 20:27

siegfried píše:Makoto: dobry, akorat me zarazily ty fotky - ze na nich ta zenska je bosa... to mi prijde trosku mimo...?


a proč?
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1813
Registrován: čtv 15. črc, 2004 23:00

Re: Zpet k tematu

Příspěvekod NAIA » čtv 23. zář, 2010 20:31

Makoto píše:http://xman.idnes.cz/video-kdo-uci-zazracne-techniky-je-podvodnik-rika-instruktorka-zenske-sebeobrany-gir-/xman-adrenalin.asp?c=A100908_182035_xman-adrenalin_fro

Co na to rikate? :wink:
A ne, to nejsme my....


To je Ivan Wagner ze?
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Re: Zpet k tematu

Příspěvekod DrGlock » čtv 23. zář, 2010 22:06

Makoto píše:http://xman.idnes.cz/video-kdo-uci-zazracne-techniky-je-podvodnik-rika-instruktorka-zenske-sebeobrany-gir-/xman-adrenalin.asp?c=A100908_182035_xman-adrenalin_fro

Co na to rikate? :wink:
A ne, to nejsme my....


Text článku i komentář videa jsou docela rozumné. Když se ale prezentuji videem o sebeobraně, kde se bráním pomocí komplikovaných pák, hodů, satelitů, atd., tak jejich použitelnost přece nemohu vyvracet v komentáři k tomu videu... :roll:

NAIA píše:To je Ivan Wagner ze?


Jo, je přímo v na tom videu i na fotkách k článku.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 388
Registrován: pát 20. říj, 2006 23:00

Příspěvekod siegfried » pát 24. zář, 2010 0:08

hellas: trenink sebeobrany naboso asi neni moc realisticky... leda by dotycna zila na plazi :) Vetsinou ma clovek na sobe boty, tak si myslim, ze je dulezite cvicit v nich... precijen je to dost jine, nez naboso.
siegfried
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 114
Registrován: úte 02. bře, 2010 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod luen » pát 24. zář, 2010 0:41

siegfried píše:hellas: trenink sebeobrany naboso asi neni moc realisticky... leda by dotycna zila na plazi :) Vetsinou ma clovek na sobe boty, tak si myslim, ze je dulezite cvicit v nich... precijen je to dost jine, nez naboso.


Dost jine je taky pouzivat ochranne pomucky, presto nejsme uplny idioti a nebudeme se na treninku kvuli realnosti, mrzacit. Nicmene protoze nejsme idioti, tak vime, ze na ulici nemame boxerky, chranice na holene ...

K jake skupine patris ty?
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod fakt » pát 24. zář, 2010 7:34

siegfried píše:hellas: trenink sebeobrany naboso asi neni moc realisticky... leda by dotycna zila na plazi :) Vetsinou ma clovek na sobe boty, tak si myslim, ze je dulezite cvicit v nich... precijen je to dost jine, nez naboso.


Nedávno jsem viděl misrta rep. v kboxu. Učil svý kluky v botách a na jejich hlavách a nohách to bylo dost vidět. Zeptal jsem se jestli je normální, že se mu akorát začnou bát. On odpověděl, že potřebuje tvrdý borce. No za pár tréninků z borců už nikdo netrénoval.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1363
Registrován: pon 02. led, 2006 0:00

Příspěvekod hellas » pát 24. zář, 2010 8:05

8) :wink:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1813
Registrován: čtv 15. črc, 2004 23:00

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 návštevníků