atopicky exem

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

atopicky exem

Příspěvekod furry » úte 05. říj, 2010 18:54

dobry den,
mam dotaz - ma nekdo z vas skusenost s uspecnou lecbou atopickeho exemu, napr podle cinske mediciny?
sleduji na tomto foru diskuze ohledne spravne vyzivy a vlaste i zivotniho stylu/cviceni nejen pro sebeobranu ale take pro zdravi. proto me napadlo se zeptat, doufam ze to nejni prilis off-topic. :?
dekuji, f.
furry
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: pon 04. říj, 2010 23:00

 

Příspěvekod marcelo » úte 05. říj, 2010 20:37

Ahoj,

ja nie som odbornik na vyzivu ale mame v rodine onkologickeho pacienta a riesim prenho doplnkovu vyzivu z pohladu ortomolekularnej mediciny ,citam rozne studie a vsetky co maju hlavu aj patu sa zhoduju v jednom,ze dnesne nase tela su totalne za a) nutricne podvyzivene,nedostatok prijem mineralov,vitaminov,enzymov a bioflavonidov atd v prirodzenej podobe a z prirodzenej stravy b) totalne zasrate,zatoxikovane,zaplesnene a zamorene tela a nama pecen a oblicky a z toho vyplyvajuce dnesne problemy na ktore MUDr nemaju odpoved a zvatlaju pripoviedky o nespecifickych autoimunitnych chorobach a podobne..a jebu do cloveka dalsiu chemiu do nepricetna aj ked cest vynimkam..


..skus zlepsit vyzivu a detoxikuj pecen..toto potrebuju vsetci,nie len chori ludia..

...tieto veci ma PM zmaknute,konzultoval som s nim par veci cez SZ a vie..aj ked ohladom pouzivania "doplnkov vyzivy" nie sme na uplne na jednej lodi ako sa hovori,v mnohych veciach s nim suhlasim :D

Kontaktuj PM ohladom cinskej mediciny,nasmeruje ta dalej :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

Příspěvekod Lucius » úte 05. říj, 2010 21:23

Ahoj,
aj ja som mal problemy s ekzémom, pred pár rokmi mi to kamarát liečiteľ, vyliečil hypnózou, takže ak by ti náhodou nepomohla zmena stravy a očisty(aj keď podľa mňa pomôžu), tak sa skús poobzerať aj týmto smerom, ale dávaj si pozor, v tejto oblasti je strašne veľa klamárov, ktorí človeku viac ubížia ako pomôžu
Lucius
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: ned 10. kvě, 2009 23:00

Příspěvekod hellas » úte 05. říj, 2010 22:07

Připojuju se, sice už mám od ekzéma relativně pokoj, ale s alergiema a astmatem je to sviňa :?
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1813
Registrován: čtv 15. črc, 2004 23:00

Příspěvekod Lucius » úte 05. říj, 2010 22:11

hellas: Ja som mal ako malý alergiu aj astmu... teraz nemám nič, ale faktom je, že väčšinu času trávim viac menej v prírode, na čerstvom vzduchu Ono najväčšie problémy som mal keď som vysedával doma za compom, potom som začal cvičíť, chodiť von, do prírody a problémy sa vyriešili nejako samy od seba. :)
Lucius
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: ned 10. kvě, 2009 23:00

Re: atopicky exem

Příspěvekod severin » úte 05. říj, 2010 22:49

furry píše:dobry den,
mam dotaz - ma nekdo z vas skusenost s uspecnou lecbou atopickeho exemu, napr podle cinske mediciny?


Atopický ekzém se většinou nedá vyléčit,ale může se úspěšně zabránit tomu,aby se často nebo ve velké míře neobjevoval.Nejvíc se na tom podílí jídlo.Základní seznam lze najít kdekoli na netu,ale lepší je se otestovat na co je člověk alergický.Potraviny se dají testovat,jak klasicky,tak i alternativně.
Hned za žrádlem je stres tzn. zklidnit svou mysl a svůj život.

Nevěřím na každého čínskýho léčitele nebo doporučeného českého šamana.Vždy si člověk musí obejít více léčitelů a modlit se,že jednomu se to povede.Tady mohu nabídnou jeden kontakt.Má vzdělání jak v klasické medicíně,tak v homeopatii a akupunktuře.Jehličky sice používá,ale je unikátní v tom,že si sestrojil elektrický přístroj,který do určité míry ty jehly nahrazuje.

http://firma.sluzby.cz/vseobecne-lekars ... nik-prokes

V bojových uměních by bylo logické doporučit tak akorát Taiji.Zbytek záleží na okolnostech.Pokud někdo trpí na atopák,tak každé spocení při fyzické aktivitě může znamenat velké problémy.To je samozřejmě velmi individuální.

Hodně zdaru !
severin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 818
Registrován: pon 21. čer, 2004 23:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod SeaRanger » stř 06. říj, 2010 10:50

To jako ze se pri Tai ji clovek nezapoti? Tak to tedy nevim....
SeaRanger
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 98
Registrován: sob 06. čer, 2009 23:00

Příspěvekod severin » stř 06. říj, 2010 11:52

Sice nechápu,proč se mě na to ptáš,ale znám i dost lidí co se při tom nespotí. Každopádně znám i dost atopiků co dělají závodní sporty.Je to každého volba.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 818
Registrován: pon 21. čer, 2004 23:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod furry » stř 06. říj, 2010 14:31

diky vsem za feedback, spoustu informaci k zamysleni! me osobne poceni pri/po treningu ten exem nezhorsuje, zda se ze pricinou je neco uplne jinyho, akorat nemuzu prijit na to co... patlat steroidy/kortikoidy se mi nechce, obcast je to bohuzel nevyhnutelne, kazdopadne mi je jasny ze to neresi pricinu ale pouze priznaky...
cetl jsem ChinaStudy, nekde se to tady na foru taky probiralo, akorat ze me to uplne nepresvedcuje, jit full-on vegan, ale asi to chce halt treba tak na mesic vyzkouset

re marcelo: goodluck, doufam ze se to v dobre obrati!
re lucius: muzes jit trochu vic do detailu ohledne te hypnozy?
re severin: diky za kontak, bohuzel ziju mimo cr, jinak bych vyzkousel...

este jednou diky, f.
furry
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: pon 04. říj, 2010 23:00

Příspěvekod Lucius » stř 06. říj, 2010 18:34

furry: neviem presne aké detaily ťa zaujímajú, ale mne to liečil regresnou hypnózou, čo znamená, že ťa uviedol do minuého života a tam našiel príčinu problému a sugesciou ju odstránil, ak máš problém uveriť minulým životom a veciam okolo toho tak to ber tak, že tvoje podvedomie musí nejako zobraziť tvoj problém tak ti ho ukáže vo forme obrazov a pocitov, ktoré niekto môže chápať ako minulý život, len ako som už povedal... pozor na šarlatánov a klamárov...
Lucius
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: ned 10. kvě, 2009 23:00

 

Příspěvekod player » čtv 07. říj, 2010 3:42

".Jehličky sice používá,ale je unikátní v tom,že si sestrojil elektrický přístroj,který do určité míry ty jehly nahrazuje."

Vazeni, od Prokese ruce pryc. Ten "zazracny" pristroj si NESESTAVIL a je to chytak na hloup...ehm, naivni, zoufale a nemocne lidi. Pristroj jsem mel v ruce a vzhledem k vystudovane elektrotechnicke prumyslovce jsem se zprvu zasmal, pak mi ale doslo, ze je jiste rada, obzvlast starsich, lidi, kteri tomuto NESMYSLU uveri. "Pan doktor" vas picha do prstu a podle toho jak pristroj pipa, urcuje diagnozu. Vtip je v tom, ze to pipa tim vic, cim vic tlaci na vas prst.
Vic to nema cenu resit, ale jestli se chcete za 600Kc pobavit, bezte se nechat k Prokesovi diagnostikovat.
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

Příspěvekod Jian » čtv 07. říj, 2010 6:56

Uf, uz jenom to ze o sobe nekdo tvrdi ze ma "vzdelani v homeopatii", ktera je sama o sobe nesmyslem (respektive jako lecba proste nefungovala a ani fungovat nebude, nebavim se ted o placebo efektu) a predevsim dobrym businessem by mi stacilo k tomu, abych od nej utikal co mozna nejdal...

Lidicky proberte se, vzdyt duchovni otec a zakladatel homeopatie mj. ve sve dobe veril tomu, ze nemoci jsou vyhradne narusenim duchovni sily a popiral napr. to, ze jejich puvodcem mohou byt (jiz objevene) mikroorganismy - takze napr. i syfilidy se dle jeho teorie prenasi vyhradne duchovne. :lol:
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 588
Registrován: ned 10. čer, 2007 23:00

Příspěvekod bison » čtv 07. říj, 2010 7:29

Player: +1

Ja pro zmenu s kamaradem studoval Biolampu, kterou donesla jeho pritelkyne (lekarka!). Kdyz vezmu bezdratovou mys, vykucham vnitrnosti a misto toho tam nasazim 5mm cervene LED co se vejde, dostanu zhruba totez. Za zlomek ceny.
Nejvtipnejsi bylo, ze v navodu operovali vyrazy typu koherence, polarizace apod. V naprosto nesmyslnem kontextu. Aspon ucebnici optiky si autor navodu otevrit mohl.

Zaver je jasny: Ver a vira Tva te uzdravi.
bison
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 62
Registrován: pon 12. kvě, 2003 23:00

Příspěvekod Jian » čtv 07. říj, 2010 9:02

bison: ono se to ale samozrejme musi tvarit radobyvedecky a fundovane... minimalne kvuli marketingu... nic bych za to nedal, ze autor mohl nakonec sam dobre vedet jake nesmysly to vlastne pise, ale priority jsou prece nekde uplne jinde.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 588
Registrován: ned 10. čer, 2007 23:00

Příspěvekod DrGlock » čtv 07. říj, 2010 9:05

Hlásím se do klubu atopiků. Ekzému jsem se zbavil až drobným vylepšením jídelníčku. Platí to co napsal marcelo - většina z nás je dnes podvyživená a naše těla jsou malé skládky toxických odpadů. To vše v důsledku tlaku spotřebitelů na cenu jídla, která se odráží na kvalitě. Každý tuší, že základem zdravé stravy je ovoce a zelenina. Málokdo ale ví, že většina zeleniny ze supermarketu má se zeleninou společný jen tvar a barvu, nikoliv obsah (více např. zde). Kdo má to štěstí a může si sehnat kvalitní jídlo, ten má vyhráno proti spoustě zdravotních problémů. Tělo se častokrát dokáže "opravit" samo, stačí když mu dodáme základní stavební kameny. Sehnat kvalitní jídlo ale může být problém, hlavně pro lidi ve městech, ale docela dobře se daří projektům jako třeba bedýnky, dá se sehnat jídlo z biofarem, apod. Já osobně ten nedostatek úspěšně řeším především pomocí přírodních doplňků potravy, kdyžtak poskytnu info přes SZ.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 388
Registrován: pát 20. říj, 2006 23:00

Příspěvekod bison » čtv 07. říj, 2010 10:30

Jian:
Pokud je priorita prodat, pak ano.

Pokud to ma i fungovat, tak bych musel nalezt vice nez jeden vedecky clanek; ktery navic vliv hodnoti jako nepozorovatelny.

Ostatne, uvadim to jako priklad typu "pozor na sarlatany". Nehodlam to nikomu vymlouvat.
bison
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 62
Registrován: pon 12. kvě, 2003 23:00

Re: atopicky exem

Příspěvekod krovak » čtv 07. říj, 2010 11:28

furry píše:dobry den,
mam dotaz - ma nekdo z vas skusenost s uspecnou lecbou atopickeho exemu, napr podle cinske mediciny?
sleduji na tomto foru diskuze ohledne spravne vyzivy a vlaste i zivotniho stylu/cviceni nejen pro sebeobranu ale take pro zdravi. proto me napadlo se zeptat, doufam ze to nejni prilis off-topic. :?
dekuji, f.


neda mi nerypnut si - atopicky exem liecit netreba, radsej by som liecil cloveka ;-)
Ale vazne, Marcelo ma pravdu - ta zmena stravy je nutnost. A idealne to podporit niecim dalsim. Zaklad je v tomto pripade dobre vysetrenie, ak nejaky sarlatan povie aaa atopicky ekzem, na to je toto, tak k nemu znovu radsej ani nechodit (idealne to vidno na zapadnom pristupe k akupunkture). Je podstatne zohladnit celkovy stav a na zaklade toho zvolit liecbu, ci uz su to cinske zmesi, nase byliny alebo cokolvek dalsie. S akupunkturou by som ale bol v takomto pripade opatrny - pochybujem ze sa v tomto pripade da dosiahnut zlepsenie za relativne maly pocet sedeni a ak nemas po ruke niekoho, kto ta bude nabodavat, tak polezie do penazi.

Co sa tyka nejakeho pristroja, co tu bol spomenuty - musim sa toho ciastocne zastat (ciastocne, kedze myslim ze viem o co ide) - meranie kozneho odporu je normalna metodika v EAV. Sice sa obvykle pouziva nie iba pipanie, ale aj nejaky ten rucickovy merak, co je znacne lepsie kvantifikovatelne. A samozrejme idealne je ak je hrot odpruzeny, aby tlak bol viac menej konstantny. Ide to aj bez toho, podstatna je ale osoba diagnostika aby to vedel spravne spracovat. (Tu treba varovat aj pred systememi ktore namerane hodnoty spracuju a vypluju diagnozu). Iba pipatko mam doma a je skvele na usnu akupunkturu, na vyhladavanie bodov - merat s nim by som nechcel.
krovak
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 83
Registrován: ned 22. led, 2006 0:00

Příspěvekod furry » čtv 07. říj, 2010 11:46

Dr.Glock:
to zni inspirativne, je pravda ze jidlo nakupuju v supermarketech...
o vikendu sou tu trhy s potravinama z okolnich farem, urcite tam vyrazim a nakoupim domaci produkty, uvidime jak telo zareaguje...

atopak je urcite podminenej faktem ze travim deset hodin dene u kompu a kdyz cvicim tak stejne v telocvicne, plus ten mestskej vzduch kterej dejcham kdyz vyrazim `ven` taky asi nejni uplne idealni.
nadruhou stranu nehodlam prijmout exem/alergii/atd jako neovlivnitelnej vedlejsi produkt toho ze sem mestska krysa, nak se toho musi dat zbavit...

diky vsem za reakce!

f.
furry
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: pon 04. říj, 2010 23:00

Příspěvekod defendu » čtv 07. říj, 2010 15:54

Furry,máš SZ :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod player » čtv 07. říj, 2010 22:24

krovak: oukej, tak ja to tedy doplnim. Ten zazracny pristroj pana Prokese "funguje" tak, ze ma v malych sklenenych ampulkach ruzne, ted si presne nepamatuji, alergeny nebo tak neco. Pristroj ma kovovou misticku. On na tu misticku vzdy polozi najakou tu sklenenou ampulku a podle "zpusobu pipnuti" diagnostikuje, jestli je to to, co "merenemu" cloveku skodi. Kdyz je vysledek negativni, vezme jinou ampulku a proces opakuje. Na zaklade tohoto "mereni" pak predepise "lek".
Nechci zpochybnovat akupunkutru Prokese, ale tato zalezitost se "zazracnym merakem" je skutecne nehorazny podvod(jinak by to podle meho subjektivniho nazoru bylo rovnou na Nobelovu cenu, ne?) a rejzovani na lidske hlouposti, naivite, neznalosti, pripadne zoufalosti nemocneho cloveka, ktery je mnohdy ochoten uverit kdejake pohadce, hlavne kjdyz bude mit dobry konec.
Bohuzel to vidim i u velmi blizkeho pribuzneho, ktery si prosel chemoterapii, ozarovanim a ted zkoncil u tkzv. "alternativni mediciny" s tim, ze cela zapadni medicina vi picu a jenom reiki, homeopatie a podobne carymary funguji. Proto jsem na tohle do oci bijici oblbovani lidi neskutecne alergickej.
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

Další

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků