PaiMei píše:ukropcany: Stejně mi box at už klasický, kickbox nebo MT přijde jako sport kde především záleží na hrubé síle, kde proti sobě stojí namakaný "monstra"
a kdo dá silnější ránu nebo kop vyhraje. Technika tam sice taky je, ale na můj vkus málo. Navíc hledám BU ne BS. V San da se sice taky soutěží, ale jsou tam i páky, přehozy... a navíc bych civčil 2x týdně a kombinoval bych to 2x týdně s shao-linem
PaiMei píše:ukropcany: Stejně mi box at už klasický, kickbox nebo MT přijde jako sport kde především záleží na hrubé síle, kde proti sobě stojí namakaný "monstra"
a kdo dá silnější ránu nebo kop vyhraje. Technika tam sice taky je, ale na můj vkus málo.
PaiMei píše:Otázka je kdo byl protivník? výška/ hmotnost a kolik měříš/ vážíš ty? Že by si se díky aikidu ubránil, se mi po 4letech cvičení zdá divný
Myslím si že s aikidem je to podobný jako z taj-ji, cvičí se tam především vnitřní energie a to je vždy těžší(zvlášt pro Evropana) než vnější tvrdé styly a na réalnou obranu(proti stejně velkýmu namakanýmu nebo většímu protivníkovi) se dá použít minimálně po 10 letech důlednýho cvičení
PaiMei píše:Děkuju všem za rady a přání hodně štestí.
Vím, že hodně z vás má odcvičeno víc než dost a že máte lepší představu o realitě BU/BS, ale já už jsem takovej, že když si něco myslím tak mě nikdo nepřesvědčí o opaku dokud to nezažiju na vlastní kůži
Takže až budu cvičit jedno z těch 3 co jsem napsal na začátku tak 5 let a nějaký boxer který cvičí stejnou dobu nebo mín mi rozbije hubu, změním svůj názor na box a podobné...
PaiMei píše:Vím, že hodně z vás má odcvičeno víc než dost a že máte lepší představu o realitě BU/BS, ale já už jsem takovej, že když si něco myslím tak mě nikdo nepřesvědčí o opaku dokud to nezažiju na vlastní kůži
Toman píše:PaiMei píše:Vím, že hodně z vás má odcvičeno víc než dost a že máte lepší představu o realitě BU/BS, ale já už jsem takovej, že když si něco myslím tak mě nikdo nepřesvědčí o opaku dokud to nezažiju na vlastní kůži
Potom nechápu proč tedy přicházíš s tímto dotazem a na fórum a zakládáš další ze tří milionů topiků na stejné téma.
Jiraiya píše:... ale srovnávat aikido s tai chi, to mi příjde hodně mimo. Je pravda, že mají v názvu termíni ki a cchi a mají dost společného, jsou dobré na zdraví, oboje východní, ale aikido je prostě akčnější a s tou KI se tam příliš nepracuje, jak se může zdát.
Jiraiya píše:hung gar taky:).
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník