Škola tradičního Kung-fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod wushupetr » stř 17. lis, 2010 17:31

:D to se mi libi to prirovnani k nafukovaci panne a opravdicky zensky.
ja sem teda taky stejnyho nazoru, ze tzv tradicni sestavy (tedy original sestavy nejakejch original Wushu stylu) je zbytecny tahat na souteze. na tyhle soutezi sem prvne a na posled delal rozhodciho (nebavilo me to a mel sem drevenou prdel z celodeniho sezeni. este ze sem si pred tim dal ctyri piva) a Hung Kyun tam bylo jak nas..no. nerozumim tomu, je to zbytecny to tam cvicit a usinal sem u toho, ale tak to hodnotim souteznim zpusobem. jasny je to jinej pohled (a z bojovyho hlediska spatnej), nez od nejakyho hung kyunisty. Ale chces tim snad rict, ze original Wushu (tedy to pravy pouzitelny a bojovy) nema pri cviceni sestav neco, co je na pohled viditelny, ze je to cviceny dobre nebo spatne?
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 746
Registrován: ned 11. lis, 2007 0:00

 

Příspěvekod Jamamba » čtv 18. lis, 2010 1:42

Ahoj,

o cem to je, kdy poznat rozdil? Moderni wushu at respektuji vykony tech kluku a vim, ze za tim stoji mnoho potu a driny.
Pro me je to mor cinskeho gung fu, mor tradice, ktera mela vyznam a pokracovani v dobach, kdy se gung fu pouzivalo k boji.
Moderni wushu je pro me symbolem Maoisticke Ciny, kdy za kulturni revoluce mnoho mistru gung fu uteklo z Ciny, po zkusenosti hanebnych ceduli na krku a vrhani kamenu z rad rudych gard.
Je pro me symbolem doby, kdy bylo cviceni gung fu ilegalni zalezitosti, symbolem doby, kdy pro hloupa rozhodnuti stranickych funkcionaru, lide v dobach hladomoru jedli placentu v nemocnici, protoze meli nedostatek zivin.
Je pricinou ztraty vedomosti, ktere pred lety 194.. Byli naprosto bezne.
Moderni wushu je pro me symbolem uniformity. Kterou snad kazdy normalni clovek musi mit nerad.
Ja vim ze ten kdo praktikuje moderni wushu ze to nemuze.
Vim, ze se Cina meni, ze se mnoho veci zde se hybe. A tahle zeme proziva obrovskou zmenu a z pohledu cinana, pokud by nebyl Mao, tak Cina neni tam, kde je dnes.

Ale jak jsem rekl, pro me ma moderni wushu spojitost s tim co jsem zde napsal, je to jako symbol te doby. Je to jako cinska kopie BMW, ktera se snazi vypadat jeste lip nez original, ale vysledkem je naprosto luxusne uzivatelsky vybavenej kyc s motorem volhy. Proto ho nemam a nebudu mit rad.

Sorry za vylev, ale obcas to musi ven i kdyz uz sem skoro neprispivam.
:wink:
Lukas Slavicek
WING CHUN - student Ivana Rzounka Sifu
&
HUNG SING CHOI LEI FAT - student Fatsaan Hung Sing Choi Lei Fat Gwon - Bun Sifu, Leung sifu, Yeung sifu
&
FATSAN BAK MEI - student Lin Hon Kit sifu
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 378
Registrován: pát 28. bře, 2003 0:00
Bydliště: Fatsaan (Foshan), Praha

Příspěvekod wushupetr » čtv 18. lis, 2010 10:15

to Jamamba:
Ahoj,
no... sice sme mimo tema, ale co diskuze je od toho, aby se vyvijela.
Ja bych do toho Maa a komunismus a ja nevim co moc netahal. Jasny, ja neberu nikomu to, ze se to nekomu nelibi, klidne at ze sportovniho Wushu zvraci jak se mu nelibi. To je v poradku. Jina vec je urazet to (nemyslim nikoho konkretne, no i kdyz...).
Za komunistu, za Maa, za Hitlera vzniklo spoustu veci. Jo vsechno to je svinstvo ta doba. Ale priklad: jasny odsuzujeme cernossky otroctvi. Podle me by hudebni styl blues nevznik, kdyby otroctvi nebylo. Znamena to, že kvuli tomu budu na blues koukat jako ty na sportovni Wushu jen protoze je to symbol otroctvi? vecy, ktery vzniknou za doby zla a pritom nikomu neublizujou (sportovni Wushu) precy nemuzou byt symbolem zla. A sportovni WS nikomu neublizuje. Co ma SWS spolecnyho s tim, ze lidi jedli placenty? Zbrane nezabijej lidi, ale lidi zabijej lidi. Tak na to koukam ja. Ja slysel o tom, ze se zakazovalo cvicit Kungfu a tak ale za to muze nejakej debil a ne sportovni Wushu. Cina je narod, kterej je rad, kdyz se muze hejbat, maj to v sobe ten pohyb a za jakychkoliv podminek se hejbat budou.
A k tem zbranim alobal vs real:
myslim, ze sws nepatri mezi lidi, ktery by se bali tezkejch veci nebo byli nejaky babovky a s tema alobalama cvicej, aby to pri tom cviceni delalo bordel a melo to vic efekt. takze tvrzeni, ze by sws nezvednul opravdovy Pudao je vareni si polivcicky a hloupe. posiluje se v kazdym sportu a v kazdym bu a predhanet se, kdo je silnejsi jestli boxer nebo gymnasta je debilita. jasny, ze boxer zmidli gymnastu, ale posilovanim a drinou sou na tom stejne.
znam kluka co cvici na soutezich s dlouhou zbrani. Na soutezi ma lehkou zbran, tedy drevena rukojet a alobal , ale na doma cvici s verzi ktera byla cela zelezna i ta rukojet. Takze, kdyz nevime jak lidi trenujou, nehodnotme to s cim soutezej.
Ale dik Jamambo za ten tvuj nazor :wink:
Naposledy upravil wushupetr dne čtv 18. lis, 2010 12:55, celkově upraveno 2
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 746
Registrován: ned 11. lis, 2007 0:00

Příspěvekod pavela » čtv 18. lis, 2010 11:03

jamamba, blábláblá, zase ty kecy o mistrech co utekli z Číny před komunistama. A samozřejmě utekli jenom ti nejlepší, kteří cvičí SKUTEČNÉ KUNG-FU a ty troubové co zůstali, tak cvičí sportovní wušu, které je jenom gymnastika! A proto přijďte do mé AKADEMIE KUNG-FU abyste cvičili ORTODOXNÍ STYLY věhlasných mistro (Chachan Juan Chichi a Fujlajfut) . Vidím, že duch jednoho věhlasného SI-Fu stále straší na české wušu scéně. Takže vážení Mao neměl s kvalitou Wušu nic společného a to říkám i přesto, že jeden z našich strýčků za kulturní revoluce umřel. A náš pradědeček a dědeček a Du fu kun a všichni další si za Maa cvičili jako by se nechumelilo. Dokonce Maův(a Zhou En lajův) oblíbený mistr TRADIČNÍHO PAKUA Li Zi Ming, který znovu vykopal kosti Dong Hai Chuana a obnovil jeho hrobku, byl několikrát vyznamenán a byl významným členem strany, jakožto válečný hrdina a partyzán. A za kulturní revoluce ho za to studenti fackovali. Takže prosím vás nepapouškujte bláboly někoho, kdo chce být zajmavý a dělat ze sebe hrdinu antikomunismu, ať je to Číňan nebo cizinec.. Doba kulturní revoluce byla příšerná ale s Wušu nemá nic společného. Sportovní wušu je vynález doby PO Maovi, kdy se prostě soudruzi rozhodli, že je to dobrá sportovní diciplína. Za kulturní revoluce na to nikdo neměl ani pomyšlení, to se dělaly jinadší hrůzy. Ale přitom mistrovství a srazy v tradičních stylech se stále pořádaly a pořádají. TZV sportovní wušu neznamená nic jiného, než že se vyrobily standardizované sestavy, aby se to dalo hodnotit. Wušu je naprosto všestranná diciplína a neberte nikomu důvod, proč to chce cvičit, někdo kvůli soutěžení, někdo pro sebeobranu, někdo pro zdraví, někdo aby mu stálo brko a někdo pro všecko dohromady.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1707
Registrován: pát 21. bře, 2003 0:00
Bydliště: Peking-Praha

Příspěvekod wushupetr » čtv 18. lis, 2010 11:08

Jooo stalo brko... asi neco cvicim spatne :lol:
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 746
Registrován: ned 11. lis, 2007 0:00

Příspěvekod luen » čtv 18. lis, 2010 17:08

wushupetr píše::D to se mi libi to prirovnani k nafukovaci panne a opravdicky zensky.
ja sem teda taky stejnyho nazoru, ze tzv tradicni sestavy (tedy original sestavy nejakejch original Wushu stylu) je zbytecny tahat na souteze. na tyhle soutezi sem prvne a na posled delal rozhodciho (nebavilo me to a mel sem drevenou prdel z celodeniho sezeni. este ze sem si pred tim dal ctyri piva) a Hung Kyun tam bylo jak nas..no. nerozumim tomu, je to zbytecny to tam cvicit a usinal sem u toho, ale tak to hodnotim souteznim zpusobem. jasny je to jinej pohled (a z bojovyho hlediska spatnej), nez od nejakyho hung kyunisty. Ale chces tim snad rict, ze original Wushu (tedy to pravy pouzitelny a bojovy) nema pri cviceni sestav neco, co je na pohled viditelny, ze je to cviceny dobre nebo spatne?


Ad wushu:

Petre, ja vlastne nevim. Ty lidi (formari) se dle meho soudu strasne nadrou a nikdy se jim to v zadnem fighting skillu nevrati. Takze to beru jako takovou zbytecnou masirku, ktera nevede ke kyzenemu cili - naucit se bojovat.

Samo, ze jina situace je tam, kde se tohle odtrpi v detstvi a pak se maka na profight gung fu.

Je to super pohybova pruprava, vetsinou ty lidi jejich telo posloucha, ale o to mene jsou vetsinou schopni vnimat pak v duelu soupere. Cest vsem vyjimkam.

Ad formy:

Osobne si nedovedu predstavit, jak se da hodnotit treba nejaka forma z wing cheun a nebo hung kyun. Dost jiznich stylu, ma formy poskladane do uplne jineho ramce - predstav divaka (zjevne a skryte napady). Navic clovek muze byt stipac a formu zacvici jak zacatecnik... Proste to podle me nema skutecnou vypovidajici hodnotu.
Krome jakesi standardni/prvotni sablony jde ve formach o napady v nich "schovane" a pokud se nekdo nehybe jako "buh", aby to bylo koukatelne, tak nezbejva nez zacit ulitavat na tezkych figurach a jsme u toho, cemu nehovim a ani nechci rozumet.

Chapu souteze v saan da (a dle jinejch pravidel), chapu zapal pro tzv. ulici a sebeobranu, chapu i nutnost pozdejsich zdravotnich pozadavku cvicence... to vse mi zapada do praktickeho ramce gung fu. Nicmene soutez ve formach mi nijak nezapada do mozaiky gung fu.

Totiz, nejaky ten patek uz vim, ze koncepce cviceni forem (timto zpusobem - souteznim) je uplne nekde jinde, nez puvodni myslenka - udelat osnovu napadu stylu a nabouchat je do formy. Vlastne nase formy se za urcitych okolnosti daji cvicit "jakkoli". Vytahnu si napad, kterej chci a potrebuji procvicit, aby mi behal v duelu atd, atd... to se da tezko hodnotit.
Jako kdyby nekdo tleskal Lucii Bile, kdyz se pred koncertem pripravuje na zpev. Rozezpivani, nosovky, stakato, prace s dechem, polozeni tonu atd... U ni je vysledek supr odzpivanej koncert. Ale nesoutezi ve cteni not a pod... To by bylo podobne ujete, jako soutez ve formach.

Nevim jestli jsem uvedl nej...priklad, ale snad si rozumime 8)

Kdysi jsem to videl stejne v shotokanu jako dnes v gung fu. Lidi mrskaj jen formy. Napady v nich obsazene je vlastne ani moc neberou, nejvetsi tajemstvi bylo, jak naskrobit karate gi a kdyz nekdo znal par napadu, tak je stejne v praxi nebyl schopen pouzit ani naznakem.

Porad preci plati, umim to co trenuji. Zrucnej jsem v tom, co neustale delam a vysledek meho snazeni je zavislej na ucelu takoveho snazeni (metodika). Pokud je metodika nastavena tak, ze se primarne resi jak skocit a vytuhnout v nejake narocne figure (kdyz to hodne zjednodusim), kterou pak nekdo hodnoti, podle jakychsi reguli ...

... porad mi tam schazi to podstatne, ale to uz jsem napsal tolikrat :oops:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Jendis » čtv 18. lis, 2010 17:39

čímž se ale,Jendo,vracíme k tomu,že každej dělá,co ho baví....a tak,jak jej to baví. Někdo holt mrská sestavy....někdo přijde,navleče suspík,dá do huby chránič a vletí do Ucropa(nebo Masty) jako tajfun :wink: :twisted:

Pak si občas přečteš příspěvek,jaký napsal třeba RBR(o tom,jak se strašně zklamal při setkání se šlusákem......jen příklad-v tomto případě ale takřka zářný).......nebo si počteš o tom,jakej jsi agresivní debil. Je to o nátuře,srdíčku a mentalitě.

takovej Naia cvičí RBSD a myslím,že v republice lepšího není. Patrik Orth cvičí a propaguje cvičení Jo.....pro spoustu lidí něco,co je nepoužitelné,k ničemu. Věřím(nebo jinak....vím,i když jsem to nikdy necvičil),že dře hodně moc,nic nemá zadarmo a já mu fandím. Mezi nima nedělám rozdíl. Oba dělají to,co je uspokojuje a oba dost tvrdě dřou. Že je pro některé jejich cesta jakoby "mimo mísu". No ať je.....je to jejich cesta :wink: 8) :idea:

Průser ovšem nastane,kdyby jeden druhého začali přesvědčovat a správnosti své a pošetilosti jejich cesty. Potom se,logicky,neshodnou a povede to ke sporům.....ke zlé krvi.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod wushupetr » čtv 18. lis, 2010 20:55

Luen:

Jo preste tak, ja chapu, co chces rict a vidim to stejne. Ja si taky myslim, ze Hung Kyun na soutez nepatri. Wing Chun sem snad na soutezi ani nevidel, ale az ho uvidim, tak si reknu, ze je to zbytecny tam s tim jit, pac z hlediska souteze to nema nic efektivniho, jak vy rikate hezkyho a z hlediska bojeschopnosti na tom clovek nic nepozna. Ja sem zastance toho, aby se soutezilo ve sportovnim Wushu a ne ve starejch sestavach (WCH, HK...) a kdyz uz tak oddelene (mozna se mnou sportovni WS nebudou souhlasit, nevim) To, ze je nas tu pet a pul je vec druha.

Jak rikas, ze formari se nadrou a vlastne z toho nic nemaj, tak jo presne tak nemaj (co do praktickyho zivota), ale je to to samy jak s fotbalem, to ti taky nic neda, jen zabavu, ale musi se na tom makat, to da rozum. Ale opakuju, myslim, ze hodnotit, jestli ta zbran vazi deset kilo nebo padesat nema cenu, kdyz jde o soutez, kde je ucel zacvicit to co nejrychleji a to s padesatikolovou zbrani nejde.
Jo to se rika Vem si poradnou zbran, ale koukni, jakou rychlosti se cvici sestava Hung Kyuan nebo WCH, kde kolikrat nekolik vterin stojis v nejakym postoji a jakou rychlosti se cvici sporotvni sestavy. Ale zase, vime prd o tom, s cim dotycnej trenuje.

Mam pocitm ze si myslis o nas sportovnich wushistech, ze si myslime, ze nam to pri boji pomuze, ale ne. My vime, ze je to sport a ne bojovy umeni. Ja se sice po asi dvanactiletym treninku az ted zacal zajimat i o original Wushu, rad si cvicim Bajiquan a snazim se i ne souteznim zpusobem, ale zase ne z duvodu sebeobrany, ale pro zajem o ten pohyb. Proste zajem o pohyb, o to, abych si mel ve stari co cvicit v parku, pac skakat uz asi nebudu. Ale jak rika Pavela, kazdej ma svuj duvod a v kazdy variante si myslim, ze se to muze cvicit spravne.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 746
Registrován: ned 11. lis, 2007 0:00

Příspěvekod tonglong » pát 19. lis, 2010 10:00

Tak jsem rad, ze jste se konecne dopracovali na zacatek toho kruhu.
Tradicni sestavy (Choi Lei Fut, Hung Gar, Bak Mei, Tong Long atd) nikdy!!! nabyly vytvoreny k tomu aby se v nich soutezilo. To je vymysl poslednich triceti let. Wing Chun je fain, Hung Gar je fein, Tai Chi je fain ale porovnavat je a soutezit v nich to nejde. Proc byly vytvoreny, bylo zde receno mnohokrat. Nejlepsi priklad jak je porovnavat byla ta oslava pred 14 dny. Kazda skola mohla predvect co a v jakem duchu to delaji.
Tradicni Kung Fu take nikdy nebylo stvoreno k tomu aby se v nem soutezilo v ringu s rukavicema (proc by tedy nekdo trenoval techniky jako "Iron Fingers, Iron Palm atd.) s chranicema a pravidly. Pokud udelame pravidla, nasadime rukavice tak stejne nakonec vsichni skoncime u nejake variace na Kick Box. Jestli nekdo chce delat Kick Box at tedy dela Kick Box. Jestli si to nekdo chce opravdu vyzkouset tak at jde na ulici a popere se a jestli nekdo chce za kazdou cenu soutezit, at tedy dela Wu Shu ale prestante uz konecne roubovat melouny na tresne. Nejde to a vypada to trapne.
tonglong
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 57
Registrován: pon 13. srp, 2007 23:00

Příspěvekod wushupetr » pát 19. lis, 2010 10:24

Uz hodne krat vam bylo nabizeno, abyste se v tom angazovali. Kdybyste sli na nejakou schuzi, kde sou lidi jako rozhodci a tak, tak tam to muzete vysvetlit. Ale ja ten vas zapal proti tomu vidim jen na diskuzich. Ja na tehle schuzich byl snad jednou. Meli tam dobry chlebicky, ale jinak tam ma kazdej slovo a je to v pratelskym duchu. Zadny hadani, proste prijit vysvetlit, ze je to na hovno a je to. Ja vas tam taky nechci (HK, WCH, ..CLF,...uz vubec ne Dju Su Kungfu), kdyz Taiji, tak sportovni, kdyz Fanzi, Tongbei, Pigua, tak sportovni verze. Ale mam pocit, ze se to zazliva nam sportovnim ws, ale to sou lidi z vasich rad, kdo tam lezou, tedy vy tradicnaci (nerikam, ze primo z vasich skol). A pak uz bude na nas, abychom si na soutez vychovaly mlady sportovce.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 746
Registrován: ned 11. lis, 2007 0:00

Příspěvekod pm » pát 19. lis, 2010 11:11

wushupetr: jestli tam jsou takovy machri a "kvalifikovani" rozhodci jako ty (kteri nas tam navic "nechteji", ha ha, boze to je trapne), odpovedel sis sam, zbytek tvojeho prispevku - vubec si nepochopil, co tonglong psal, ale v zasade sis nakonec opet odpovedel sam.

co je vsak priznacne - bavis se arogantne s clovekem (tonglong), ktery cvici cinska bojova umeni vic nez let, nez kolik je tobe (!) - a presne tak probihala pred lety i jednani s cinskymi uciteli a ceskymi uciteli co delaji cbu x let ci desitky let - podobne jako ty "diskutovali" lide z tehdejsiho vedeni ceskeho wushu (co [sportovni] wushu delali par let, ci vubec). uzavreno, jabka a hrusky, nemichat, nikoho to uz davno netrapi. cesko-cinska neoficilani komunita narozdil od situace pred lety s "oficialni" wushu komunitou nema a ani vlastne nechce mit nic moc spolecneho.

ostatne od doby, co se wushu nedostalo na olympiadu, a co se zavedla nova pravidla "obtiznosti" je obecne na wushu scene vice nez znacne citelne ochladnuti, ze, a nejen u nas

jen pro zamysleni, srovnejme reprezentativni ucast na akci pred 14 dny (a to nebyla zadna ofiko akce, jen par pratel a kamaradu) a reprezentativni ucast na jakekoliv oficialni ceske wushu soutezi. jestlize pristi rok s kamarady udelame soutez (z jakehokoliv duvodu, treba udelame, treba ne), bude to opravdu dustojna akce, na ktere je cest se objevit, ne sarada s teenage ci kickbox wushu "odbornikama" v porote a Dragon Kung Fu, Si Djutsu a dalsimi origo styly cbu

zit a nechat zit, necht si kazdy jde vlastni cestou - cesty se muzou rozchazet, spojovat, tak uz to chodi

posledni poznamka: vzhledem k tomu, ze ve sportovnim wushu jde jen o souteze, a ze zdravotniho, bojoveho a filosofickeho aspektu (treba vztah ucitel - zak) nezustalo vubec nic (nase scena je toho dokladem - invalidi v 25, gymnastika a zadny fighting, o vztahu ceskych zaku a jejich BYVALYCH cinskych ucitelu ani nemluve), opravdu se jedna o dva jine zivocisne druhy, a proto mozna lepsi je nemichat.

to jen muj osobni nazor, ostatni z neofiko cesko-cinske komunity cbu to muzou videt mozna podobne, mozna jinak
Uživatelský avatar
pm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 3604
Registrován: pon 03. bře, 2003 0:00

Příspěvekod wushupetr » pát 19. lis, 2010 11:48

pm:

1)
Nevim vubec o co ti de.
Nejdriv rikas, ze si beru do huby tvyho mistra. Nevim kde.
Ted, ze si arogantne povidam s Tonglongem. Nevim kde.
Normalni odpoved na normalni text Tonglonga. Nikde neni povysovani, urazeni, nadavani, ponizovani. On je nazoru, ze to tam nepatri. Ja sem nazoru, ze to tam nepatri. Jinymi slovy shoda. To jen ty v tyhle diskuzi utocis, tak si dej prasek a dej mi pokoj. A muzem v klidu pokracovat v ignoraci.
A dej mi uz pokoj. Az o tvym mastrovi reknu, ze je to debil (jakoze sem to nikdy nerek a nerekl bych), klidne si vem svy dvou set kilovy Pudao a usekni mi zadek. Mas na to pravo. Do ty doby me neotravuj.

2)
Rozhodci sem byl jednou, pac sem zrovna nesoutezil a nabidnul sem vypomoc. Zabij me za to. Puvodne sem chtel jen rozhodcovat sporotvni Wushu. To ze vas tam bylo tri prdele (HK, DSKF) neni moje chyba. Co se tyce kvalifikace na sportovni Wushu, nemam zadnej papir, ale ve SWS se vyznam jako ty v HK. Kdyz tam najednou nabehlo milion lidi z HK, radeji bych odesel, kdyz uz tam byli sparingovy sestavy, tomu uz tuplem nerozumim, tak sem to nesoudcoval a jel sem domu.

3)
Resi se tu to, jestli je nebo neni spatny davat na souteze original Wushu sestavy. Doslo se k nazoru (v miru), ze je to zbytecny(je to i muj nazor). Tak, co sem tahas to jak je to s se sportovnim Wushu po olympiade? Hrusky a jabka co?
Ty ses ten co vyrazi do bitvy az kdyz uz je po ni.

4)
Ja vim prd o tom vasem HK a ty prd o sportovnim WS. Ja se sice jako trener neangazuju, ale vis kolik tu mame mladejch? Jestli vydrzi budete na nasich SPORTOVNICH WS soutezich vy jako mensina.

Cest a slavu tvy exhibici, mistrovi, skole a tobe. (to je zaverecnej pozdrav z ucty, ale nezapomen mi zase napsat, ze si te beru do huby)


:wink:
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 746
Registrován: ned 11. lis, 2007 0:00

Příspěvekod YueFei » pát 19. lis, 2010 19:36

wushupetr píše:pm:

1)
Nevim vubec o co ti de.
Nejdriv rikas, ze si beru do huby tvyho mistra. Nevim kde.
Ted, ze si arogantne povidam s Tonglongem. Nevim kde.
Normalni odpoved na normalni text Tonglonga. Nikde neni povysovani, urazeni, nadavani, ponizovani. On je nazoru, ze to tam nepatri. Ja sem nazoru, ze to tam nepatri. Jinymi slovy shoda. To jen ty v tyhle diskuzi utocis, tak si dej prasek a dej mi pokoj. A muzem v klidu pokracovat v ignoraci.
A dej mi uz pokoj. Az o tvym mastrovi reknu, ze je to debil (jakoze sem to nikdy nerek a nerekl bych), klidne si vem svy dvou set kilovy Pudao a usekni mi zadek. Mas na to pravo. Do ty doby me neotravuj.

2)
Rozhodci sem byl jednou, pac sem zrovna nesoutezil a nabidnul sem vypomoc. Zabij me za to. Puvodne sem chtel jen rozhodcovat sporotvni Wushu. To ze vas tam bylo tri prdele (HK, DSKF) neni moje chyba. Co se tyce kvalifikace na sportovni Wushu, nemam zadnej papir, ale ve SWS se vyznam jako ty v HK. Kdyz tam najednou nabehlo milion lidi z HK, radeji bych odesel, kdyz uz tam byli sparingovy sestavy, tomu uz tuplem nerozumim, tak sem to nesoudcoval a jel sem domu.

3)
Resi se tu to, jestli je nebo neni spatny davat na souteze original Wushu sestavy. Doslo se k nazoru (v miru), ze je to zbytecny(je to i muj nazor). Tak, co sem tahas to jak je to s se sportovnim Wushu po olympiade? Hrusky a jabka co?
Ty ses ten co vyrazi do bitvy az kdyz uz je po ni.

4)
Ja vim prd o tom vasem HK a ty prd o sportovnim WS. Ja se sice jako trener neangazuju, ale vis kolik tu mame mladejch? Jestli vydrzi budete na nasich SPORTOVNICH WS soutezich vy jako mensina.

Cest a slavu tvy exhibici, mistrovi, skole a tobe. (to je zaverecnej pozdrav z ucty, ale nezapomen mi zase napsat, ze si te beru do huby)


:wink:




Vzdej to chlapče :!: Radim ti dobře :wink:
YueFei
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 170
Registrován: čtv 11. lis, 2010 0:00

Příspěvekod wushupetr » pát 19. lis, 2010 20:19

Diky za radu, ale neni treba. Diskutujme, nehadejme se, popripade se ignorujme :wink:
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 746
Registrován: ned 11. lis, 2007 0:00

Příspěvekod YueFei » ned 21. lis, 2010 13:28

wushupetr píše:Diky za radu, ale neni treba. Diskutujme, nehadejme se, popripade se ignorujme :wink:



Jen jsem ti chtěl jakožto hlavní Generál poradit :wink: :lol:

Jinak Souhlas-IGNOR=Zlatá cesta k úspěchu!!!Vyzkoušeno X krát :idea:
YueFei
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 170
Registrován: čtv 11. lis, 2010 0:00

Příspěvekod luen » ned 21. lis, 2010 14:09

Jendis píše:čímž se ale,Jendo,vracíme k tomu,že každej dělá,co ho baví....a tak,jak jej to baví. Někdo holt mrská sestavy....někdo přijde,navleče suspík,dá do huby chránič a vletí do Ucropa(nebo Masty) jako tajfun :wink: :twisted:

Pak si občas přečteš příspěvek,jaký napsal třeba RBR(o tom,jak se strašně zklamal při setkání se šlusákem......jen příklad-v tomto případě ale takřka zářný).......nebo si počteš o tom,jakej jsi agresivní debil. Je to o nátuře,srdíčku a mentalitě.

takovej Naia cvičí RBSD a myslím,že v republice lepšího není. Patrik Orth cvičí a propaguje cvičení Jo.....pro spoustu lidí něco,co je nepoužitelné,k ničemu. Věřím(nebo jinak....vím,i když jsem to nikdy necvičil),že dře hodně moc,nic nemá zadarmo a já mu fandím. Mezi nima nedělám rozdíl. Oba dělají to,co je uspokojuje a oba dost tvrdě dřou. Že je pro některé jejich cesta jakoby "mimo mísu". No ať je.....je to jejich cesta :wink: 8) :idea:

Průser ovšem nastane,kdyby jeden druhého začali přesvědčovat a správnosti své a pošetilosti jejich cesty. Potom se,logicky,neshodnou a povede to ke sporům.....ke zlé krvi.


Ad duvody: Asi mas pravdu, nicmene ja nejspise nejsem schopen ocenit snazeni, ktere dle meho soudu nevede k zadnemu z cilu gung fu.

Ad rozdil v pristupu: "Moderni" wushu podle mne nejde srovnavat napr. s tim, co dela Patrik. Ja se byl podivat na Patrikovo seminari a to, co tam rikal, ukazoval a ucil:

1) melo hlavu a patu
2) melo daleko ke gymnasticke teatralnosti tzv. "tradicnich"
a "modernich" sestav. Prostna cviceni s akrobatickymi prvky, tanec a balet jsem tam nezaregistroval.

Cili ja bych to nesrovnaval, byt jsi to tak nemyslel :wink: 8)
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Jendis » ned 21. lis, 2010 16:43

Nemyslel,rozumíme si.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod fejou » pon 22. lis, 2010 11:47

aaach jo..ku..jsem fak sikula megadlouhej text a nez jsem ho poslal celej mi zmizel..

bylo tam o Petrovi Nepejchalovi a jak to bylo s tim mistrovstvim sveta - pavela ma z casti pravdu, tohle bylo MS asociace Chin Woo (60 lidi v kategorii, vsichni stejnou sestavu Kung li quan, pouze asi sest bilejch jinak samy asiati a hodnoceni 1. az 60.)

Co se tyka ceske wushu sceny, mrzi me ze k tomu tady porad mate nekteri odpor, co se tyka cinanu Honza Ch. od Qina, je mezi rozhodcimy (dale tedy taky xiexie), mladej Qin chodi soutezit a dalsi od nich taky..ja (sobni student ZH+jeji cinsti studenti taky chodi na souteze) jsem sehnal a presvedcil svaz o dotace na 4 souteze rocne pro deti a juniory,startovne nikdo neplati, ucast vzdycky okolo 60 deti a prijde mi ze i uroven slusna..Jirka V. od Weng X. H. taky bere mlady na souteze, takze nemuze uz byt ani rec o cinskych sporech a svazem..Klidne pokud budete mit nekdo chut a naladu prijdte se ted v so. 27.11. podivat je to v ulici Tusarova v Praze od dvou hodin v telocvicne Zhai Hua Wushu Institute..
Nevim proc pm mluvi o jine urovni na jim poradane exibici, kdyz ja i Honza jsme na exibicce cvicili taky a nikdo se na nas nekoukal zkrz prsty. Co se tyka mistra mel oficialni sportovni savle, mel je polozene vedle te me na stolku za podiem:-) Co se tyka toho ze by se nedalo hnout a udleat ani tri pohyby s tezkou savli, je to mozne, ale muj nazor je takovy ze je mozne za kdyz by si ten co cvici s tezkou vzal do ruky savli lehkou nikdy nebude cvicit rychle - je to jiny zpusob treninku, jina prace svalu atd..

Co se tyka v budoucnu lepsi souteze- uroven, prestiz atd.. jak pavel psal kterou budou mozna poradat, rad se prijdu podivat! Podobne to zezacatku kritizoval i xiexie nez prisla a zacala se aktivne podilet, za cez jsem ji moc vdecnej. Rozhodne je to jine nez udelat exibici, tam je zodpovednost 0!! Nikdo nemusi nikoho hodnotit! Nikdo neni prvni ani posledni! Neidko nemusi formulovat pravidla, kategorii atd.. Je to uplne o necem jinem!
Pokud by to bylo jak psal pavela typove jako mistrovstvi sveta v tradicnim wushu, tak je to opet festival, exibice a ne soutez!Ale jsem rad za kazdou akci, je to presentace wushu i moznost setkani..

To ze sportovni wushu vzalo tradice, filosofii atd..nemusi bejt pravda! napr. jsem osobnim studentem ZH se vsim vsudy co k tomu patri, jsem na to hrdej a budu porad! Videl jsem principy wushu i tradice i v jinych skolach, naopak si myslim ze sport ma taky plno tradic - respekt mezi ostatnimi, cest a fair play..nejsou to plky..koneckoncu dukazem toho jsou i diskuze na sportovnich stankach kde se tolik kecu neresi, protoze tam ten respekt je..

Je toho hodne, co bych rad napsal, ale uz to psat znovu nechci, tak treba zas casemm..
mejte se T
fejou
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 33
Registrován: čtv 10. pro, 2009 0:00

Příspěvekod pm » pon 22. lis, 2010 12:58

fejou píše: ...Co se tyka mistra mel oficialni sportovni savle, mel je polozene vedle te me na stolku za podiem:-) ...


well, nemel, anzto tyhle nebyly jeho (nepredvadel dve savle jediny, ze), ty se kterymi cvicil byly celou dobu ve stojanu se zbranemi na podiu (kam jsme je dali, co jsme je shodili pri nastupu), a sli jsme je ze zakulisi vyzvednout tesne pred jeho vystoupenim. jak jsme psal vyse, ne combat steel, ne wushu steel, ale tzv. spring steel, ostatne bude videt na videu az bude uverejneno - zadne plapolajici ostri a zvukove efekty ala http://il.youtube.com/watch?v=0k02StiiVVk takze tak.
Uživatelský avatar
pm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 3604
Registrován: pon 03. bře, 2003 0:00

Příspěvekod fejou » pon 22. lis, 2010 13:26

Tak to se kazdopadne omlouvam, videl jsem je u neho v ruce, tesne pred vystoupenim v zakulisi, vzhledem k tomu ze jsme se temer stridali a pak jsem byl v prvni rade a videl ze jsou stejne mekke jak ty nase, jak se v anglictine jmenujou nevim ani o tech mojich..ta holka na videu nema ofiko sportovni savle..neslo ale o savle, ale o to ze si myslim ze cvicit s tezkou savli jeste neznamena umet cvicit rychle s lehkou..jak cvicil tvuj mistr se mi libilo,a jak uz jsem napsal ve vlakne o exibici, poprve jsem videl hung kyun takto cvicit - uvolnene, dinamicky, s vybusnou silou, a rovnymi zady a vztycenou hlavou, tak jak to bylo do hlavy vzdycky husteno me v severnich stylech.. Vzdycky nam kazdy rikal ze jizni styly jsou neco jinyho a bla bla bla... Shi fu o vsech zpocatku rikala ze si mysli ze Hung kyun ma byt se stejnymi principy jako severni styly, ze je to porad wushu..pozdeji uz to neresila a rikala jen ze tomu asi nerozumi, kdyz jsem videl tveho mistra mluvili jsme o tom znovu a rikala ze apon vidim jak to je a i ona na nej koukala uznale..
fejou
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 33
Registrován: čtv 10. pro, 2009 0:00

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

cron