posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Seager3 » ned 16. led, 2011 20:42

to Makoto: jasně :) jak ti to výjde

to pm: tacfit se mi zalíbil především proto, že se dá cvičit kdekoliv a stačí na to jen 20 min a zároveň je to to co potřebuju ohledně svalů, ne objem ale hlavně ty šlachy a ke grapplingu mam taky docela blízko :) a potom bych třeba postupně přešel na 300 workout
Seager3
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marcelo » ned 16. led, 2011 21:00

..mam vyukovku od Sononna ale Tacfit s kettlebells a priznam sa,ze velmi zaujimave rutiny a variacie cvikou na kolenach,dobre rozdelene do urovni,kde v nasledujucom levely bol dany cvik modifikovany,ale ked som kukol knizku v pdf formate ,no neskutocne komlikovane rozvrhnute,ani sa mi to nechcelo citat a zamyslat sa nad tym..je nutne popri kettles dodrziavat aj tie cviky s vlastnou vahou ku kettlebellam,alebo moze ist 3 x do tyzdna len dany level s kettlebellou?
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seager3 » ned 16. led, 2011 21:11

to marcelo: prosim tě, kdes sehnal knížku v PDF? a je to i o cvicích bez kettlebells?
Seager3
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marcelo » ned 16. led, 2011 22:06

Seager3 píše:to marcelo: prosim tě, kdes sehnal knížku v PDF? a je to i o cvicích bez kettlebells?

..stiahol som si to aj s intruktazou :wink: :lol: :lol:

Je to hlavne o kettlebells a tie cviky s vlastnou vahou sa mi zda su tam len napisane v seriach a poctoch opakovani a ake dni,zatial som to prebehol na rychlo,zaujimalo ma to video :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seager3 » pon 17. led, 2011 16:17

to marcelo: je mi jasné žes to stahl :D ale nevim z kama :D tak než se dam do hledání tak tě prosim o link :D :)
Seager3
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marcelo » pon 17. led, 2011 17:13

Seager3 píše:to marcelo: je mi jasné žes to stahl :D ale nevim z kama :D tak než se dam do hledání tak tě prosim o link :D :)

..zo sukrommeho trackeru..bezne sa ta vyukovka asi nepovaluje po nete :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seager3 » pon 17. led, 2011 18:34

to marcelo: no tak povaluje :D už ju mam sice ne tu s kettlebells ale to nevadí :D
Seager3
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marcelo » pon 17. led, 2011 21:39

Seager3 píše:to marcelo: no tak povaluje :D už ju mam sice ne tu s kettlebells ale to nevadí :D

..tak to je super..uz len cvicit :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 24. led, 2011 8:27

Scott Sonnon na svem Facebook profilu zverejnil zajimavy clanek o TacFit Keetlebells Spetsnaz workoutu
Jsou tam rozfocene jednotlive techniky a nasledne i podrobne popsane.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 24. led, 2011 9:29

byl jsem na to zvedavej, zakoupil jsem, prostudoval, vyzkousel. je tam nekolik zajimavych variaci cviku, ale obecne nic prevratneho. osobne beru snahu byt za kazdou cenu originalni jako velkej mor siloveho a kondicniho treninku (a koneckoncu bu/bs tez, ze). "dokonalost neni kdyz uz neni co pridat, ale kdyz uz neni co ubrat" (Exupery), aneb osobne jsem fanda (relativne!) minimalistickejch "blbuvzdornejch" systemu - mene cviku je lepe nez vice cviku, to s cim je nutne hybat je intenzita a objem. bude-li rekneme nekdo v ramci trimesicniho programu nekdo delat par cviku, a bude menit tyto parametry (objem, intenzita), bude se zlepsovat mnohem vice nez nekdo, kdo pojede stejne objemy/intenzitu a bude pouzivat tucet ruznych cviku - to jen poznamka na okraj co se tyce novych a novych cviku.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 24. led, 2011 12:05

pm píše:byl jsem na to zvedavej, zakoupil jsem, prostudoval, vyzkousel. je tam nekolik zajimavych variaci cviku, ale obecne nic prevratneho. osobne beru snahu byt za kazdou cenu originalni jako velkej mor siloveho a kondicniho treninku (a koneckoncu bu/bs tez, ze). "dokonalost neni kdyz uz neni co pridat, ale kdyz uz neni co ubrat" (Exupery), aneb osobne jsem fanda (relativne!) minimalistickejch "blbuvzdornejch" systemu - mene cviku je lepe nez vice cviku, to s cim je nutne hybat je intenzita a objem. bude-li rekneme nekdo v ramci trimesicniho programu nekdo delat par cviku, a bude menit tyto parametry (objem, intenzita), bude se zlepsovat mnohem vice nez nekdo, kdo pojede stejne objemy/intenzitu a bude pouzivat tucet ruznych cviku - to jen poznamka na okraj co se tyce novych a novych cviku.

Souhlas. Ja jsem TacFitem nadseny, protoze me po nem uz neboli ramena, ktera me trapila skoro rok a diky nemu jsem se dostal na necelych 23 minut za advanced level ve 300. Dava mi vse, co chci (podobne jako Spartan 300 workout od S.Maxwella), takze dokud to neabsolvuju komplet, zatim se jinam divat nebudu. Ale jinak souhlas, je to hodne marketingove vyhypovane, prilis komplikovane. Obecne plati pravidlo radsi mene cviku a jen menit intenzitu a vse ostatni je uz zalezitost reklamy ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 27. led, 2011 10:06

kdysi jsem tu zminoval graf, ukazujici zatizeni patere v ruznych polohach, zde je. doporucuji se podivat na tento graf optikou toho, co a jak se vetsinou cvici v posilovnach (tj. v sede) ;-)

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 27. led, 2011 10:16

Co to je zatížení páteře? V tom grafu se píše "intradiscal pressure" - to ty čísla znamenají fakt zátěž v kg na jednotlivé meziobratlové plotny? To asi ne - určitě ne na všechny stejně.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 27. led, 2011 10:21

Zdar, jak ja tomu rozumim, tak jde o procentualni zatizeni, kde ve standardnim postoji je to 100% a pak uz je procentualni pokles/narust.
BTW, toto take uzce souvisi s instinktivnimi reakcemi v sebeobrane.

Pavel, super obrazek, sejvuju na lokal :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 27. led, 2011 10:29

procenta, ne kg
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 27. led, 2011 10:31

makoto, rozved prosim tu sebeobranu, to me zajima!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 27. led, 2011 10:51

Jejdá to je katastrofálně nespecifický graf.

- jak píše graver, interdiscal pressure, hahahah co to je?Mezi kterými obratli?

- při jaké poloze bederní páteře? Každý kdo chodí do posilovny a cvičí mrtvý tah tak ví jaký je velký rozdíl v tlaku na bederní obratle když je páteř správně x nesprávně prohnutá.

- u jakého cvičence? S jakým tvarem páteře?

- pozice v sedě, tah (kladka) nebo tlak(gravitace)

Celkově bych se takovéhle pseudovědecké studii tak jak je tady prezentována vysmál.

pm:
v posilovnách se VĚTŠINOU cvičí v sedě?Tak že si někdo dá lavičku do prahýho úhlu a cvičí tlaky? Tvoje ZÁKLADNÍ neznalosti o posilování mě nepřestávají zarážet.
Znám pár naprosto běžných cvičenců co skoro celej život cvičí normálka v posilovně a na starý kolena jsou v pohodě.

pm nastuduj si laskavě něco o bodybuildingu ať tady napíšeš bludy jako že bodybuilding je o izolaci svalů a že se většinou cvičí v sedě na lavičce do pravýho úhlu ať tu nepíšeš blbiny.Čím dál tím víc je mi jasnej ten mechanismus vzniku hloupých fám o bodybuildingu.
A nezaměňuj laskavě lidi co choděj do posilovny a nic o tom neví s metodikou bodybuildingu, taky neberu vola co neumí s kettlem za bernou minci kettlové metodiky.

Chápu že prodáváš kettlový a jiný cvičení ale nepiš kvůli tomu směšný blbiny o jiných systémech.

edit: i/ý :)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 27. led, 2011 11:30

Runar:

- neni jedno mezi jakymi obratli? je-li velky, pateri to tak jako tak neprospiva

- jake poloze bederni patere? graf ukazuje polohu patere, nejde jen o bederni pater, napr. v mrtvem tahu

- u jakeho cvicence? ha, necekas ze Ti na to graf individualne odpovi ze ne :-)

- pozice v sede, tah, tlak - samozrejme je to rozdil, ale obecne je cviceni v sede spatne, dtto sezeni, jakekoliv (co na delaji nohy, co hluboky stabilizacni system etc., ze). cestne vyjimky existuji, ale to jsou vyjimky

zjeven chodis do uplne jinych posiloven :-) ja byl za zivot ve spouste posilovnach a v sede cvici majorita populace, a to vetsinou na strojich.

"v pohode" zavisi na kriteriich, a ty mame oba urco jina ;-)

well, necht si to kazdy prebere jak chce ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 27. led, 2011 11:59

pm:

pokud tedy bereš bodybuilding = cvičení v sedě na strojích pak jsem si mohli ušetřit spoustu psaní.
Budeš se divit ale právě bodybuildeři mi už dávno řekli že tahat volný váhy je mnohem lepší než stroje a to z mnoha důvodů,
přesto mají i ty stroje svoje plus a svoje místo pokud se správně používají.... :wink:

Jinak s tím sezením přece strašně záleží na správném držení páteře, pokud budou záda držena správně prohnutá jak v bedrech tak nahoře potom budou tlaky úplně jiné.
Proto mě zajímalo kde to měřili a při jakým držení páteře, protože třeba u toho mrtvýho tahu se při správném prohnutí v bedrech tlak na obratle dost sníží.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 27. led, 2011 12:04

pm píše:makoto, rozved prosim tu sebeobranu, to me zajima!

Kratce receno jde o postaveni tela vuci narazu. Dopodrobna to bude vysvetlovane prave na tom zminovanem seminari v dubnu v Brne. Popisovat to tu asi nema cenu, nechci aby me tu pak nekdo chytal za slovicko a zvrhlo se to ve flame ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj