posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod cohen » čtv 03. úno, 2011 16:31

pm píše:a opet cohen: rad Ti predavam stafetu :-D s behanim se jeste ozvu, ted uz musim ucit

to behanie ma fakt zaujima... stafetu mi radsej nepredavaj, moja schopnost diskutovat erudovane o kb je limitovana nedostatocnou znalostou teorie... mozem ponuknut len osobnu skusenost 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 03. úno, 2011 18:20

cohen píše:
RUNAR píše:A potřebuju praktický zkušenosti s nějakým cvičením abych tady o něm házel moudra?

ano, mal. teda ak chces diskutovat s ludmi, ktori ju maju. a nielen prakticku, ale napriklad v pripade pm aj velmi slusnu teoreticku. inac moze ludom zacat pripadat, ze si ignorant. avsak mozno to robis v tomto pripade naschval, neviem posudit. ;)

Trefa do černého, píšu to naschvál, projdi si diskuzi a zjistíš kdo tady hází moudra o systému kterej nikdy necvičil.
Ano k tomu abych mohl o něčem diskutovat tak to musím znát, ale pm tady hází moudra a o posilovně nemá tucha.

Jinak ano cvičení z lehoučkým kettlíkem, čistě a správně naordinované může pomoci, jako třeba Tobě se zádama, to beru ale neříkám tomu posilování, říkám tomu rehabilitace, popřípadě kompenzační cvičení.

Více později, jdu cvičit.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » čtv 03. úno, 2011 19:26

pm píše:DrGlock: jmenuj "spoustu jinych prikladu"

Situací, kdy potřebuješ tlačit rukama soupeře, aby sis udělal prostor či udržel vzdálenost, je mnoho. Ne vždy můžeš ustoupit či využít opory nohou a síly celého těla, někdy musíš prostě tlačit rukama, třeba když jsi navalený na zdi. Nebo když tě jeden útočník chytí zezadu a zvedne do vzduchu, a druhej po tobě skočí zepředu. Nebo tě jen drží ve vzduchu a snaží se tvůj obličej ohoblovat o zeď. Případně situace typu potřebuješ zachránit zraněného člověka v bezvědomí třeba z hořícího domu a kvůli kouři se nemůžete postavit, tak si ho na zemi navalíš na záda a po čtyřech (jako krokodýl) s ním na zádech utíkáš pryč. Atd.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 03. úno, 2011 20:03

K tomu mountu: Viz třeba Josh Barnet takhle unikl Minotaurovi v Pride (nevim presne jaky turnaj hadam Absolute). Frank Shamrock takto taky pracuje v mountu aby dostal kolena pod soupere to "turtle position" jak on sam nazyva.

Jinak je jasne ze to neni jedina a proti tezsim lidem ani moc chytra technika. Ale naopak kdyz mate na sobe nekoho lehciho tak se to da. Znam to na sobe se sparringy s hodne silnyma lidma ta z tohoto duvodu ani mount neberu. Vesmes se se mnou ani neobtezuji mostovat nebo nejake jine veci proste si zabenchujou a je vymalovano.

PM: Jestli si vzpominas tak jsem ti ji ukazoval...ach ta pamet :D Ale ve finale tuhle logiku (kde se pouziva pohyb z benchpresu) muzes aplikovat na cokoliv - turkish getup treba atd... takhle se nikam nedostanem.

Jinak dik za sz. Jak bude cas tak zase rano zacnu
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 03. úno, 2011 20:14

Jinak je pravda co pise RUNAR. Ono kdyz zacnu cvicit s 12 kg Kbellem tak si asi tezko ublizim. A to je dane tim ze se ted ke kettlebelum vaze osveta, ktera sebou nese i potrebu se to naucit spravne.

Kdybysme to same prenesli na posilovnu tak jsme nekde kolem 24 kg na bench atd... a po par mesicich zvysime na 30 kg atd.. takhle se taky nikdo nezrakvi, naopak si zafixuje spravnou techniku a urcite bude fit.

V posilce kazdy mlady koren vleze hned pd maximum a potom je jasne ze si neco udela.

K tem co pravidelne cvicite s Kettlebelly: Jen takova sonda, vydrzeli byste cvicit i s malymy vahami v posilovne? Mozna by to melo stejne vysledky... A mate vyzkousene jestli sla treba vase maximalka na benchi, drepu atd nahoru po pouzivani Kbellu?
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 03. úno, 2011 20:42

NAIA píše:K tem co pravidelne cvicite s Kettlebelly: Jen takova sonda, vydrzeli byste cvicit i s malymy vahami v posilovne? Mozna by to melo stejne vysledky... A mate vyzkousene jestli sla treba vase maximalka na benchi, drepu atd nahoru po pouzivani Kbellu?

Krásný a pravdivý podobenství.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » čtv 03. úno, 2011 21:05

NAIA píše:Kdybysme to same prenesli na posilovnu tak jsme nekde kolem 24 kg na bench atd... a po par mesicich zvysime na 30 kg atd.. takhle se taky nikdo nezrakvi, naopak si zafixuje spravnou techniku a urcite bude fit.

Na to aby si sa naucil spravne napriklad benchovat (ale toto plati aj pre drep, mrtvolu, premiestnenie, trh, nadhod... atd) je najlepsie mat niekoho kto ti nielen ukaze, ale aj opravi tvoje chyby, pripadne ukaze cviky ako sa k danemu cviku dostat. Kedysi davno som mal pocit, ze napriklad na takom benchi nie je ziadna veda, proste lahnem na lavicku, chytim cinku a tlacim.
Dnes sa na to pozeram uplne inou optikou a mam pocit, ze je k tomu pomaly treba "dve vysoke skoly". Berte to samozrejme s rezervou (tie vysoke skoly :) ), ale osobne neverim, ze niekto sa sam nauci spravne benchovat a nepomoze mu ani to, ze zacne s lahkymi vahami.
Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 03. úno, 2011 21:18

Vsak jsem to nemyslel tak ze se to clovek nauci sam. Ani s KB se neuci sam - nebo to aspon za moc nestoji jako vysledek.

Jen jsem chtel aby bylo brano v potaz ze se cvici s KB o vaze 12 kg tak bysme meli uvazovat i o klasicke posilovne na stejne urovni. Ono kdyby kazdy zacatecnik chytl 50 kg KB tak by byl mozna KB nejhorsi co se tyka zraneni. Jak to psal pred casem RUNAR.

Jinak ja nejsem zadny odpurce KB, sam mam nejake doma, ale jeste na ne neuzral cas.
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 03. úno, 2011 21:23

:idea:
Naposledy upravil Gino dne sob 28. kvě, 2011 12:23, celkově upraveno 1
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 03. úno, 2011 21:30

:idea:
Naposledy upravil Gino dne sob 28. kvě, 2011 12:23, celkově upraveno 1
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 03. úno, 2011 22:05

Gino píše:Tak zrovna Takeji Ogawou bych se moc nechlubil :roll:
Pominu-li jeho "kontroverzní" postavu, tak by mne zajímalo co ví o posilování a potažmo fyzioterapii :wink:

Pravda je, že o Ogawovi nic nevím. Prodávám, jak jsem nakoupil. Tehdy šlo o bolesti ramene. Kamarád začal cvičit zádá a bolesti ustoupili.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » čtv 03. úno, 2011 22:17

Zdravím vás přátelé,
už dlouho sleduju tuhle podnětnou diskuzi a přemýšlím o tom jestli se do ní mám zapojit nebo ne. Je vcelku jasné jak jsem se rozhodl. Když to shrnu, tak tu máme dva tábory. Jeden, který jde cestou starýho, dobrýho táhání železa v posilovnách ala Arny (RUNAR) a druhou, která spíš propaguje starý dobrý tahání s čímkoliv, hlavně s vlastním tělem, což je záležitost, která je ještě mnoooohem starší, akorát, že dneska zažívá svou renezanci.
Můj přístup k oběma možnostem je, jak je u mě už tradiční, zcela praktický, prostě se na to dívám jako na fyzickou přípravku pro rvačku, protože aspoň pro mě by jinak posilování nemělo sebemenší význam. Vycházím z praxe, kdy jsem se nějakých 11-12 let bez přestávky věnoval kondičnímu bodybuildingu
a v posledních cca 5-6 letech praktikuju jakousi svou verzi Crossfitu.
Z hlediska ulice je veeeelmi vhodné "nějak vypadat" tzn. nebýt vyžilý chcípák, ale mít nějakou váhu ve svalech, které ovšem nebudou pasivní (tlusťoch nebo napoak sportovec-kulturista), ale aktivní (atlet, praktikant BS) Frajer by tedy měl být pokud možno mohutný, svalnatý, na první pohled by na něm mělo být vidět, že cvičí, že "něco dělá", že nebude snadným soustem. Jste přesvědčeni, že takovouto figuru získáte blbnutím s kettlebels, TRX apod. "nyní módním" nářadím???? Potřebujete prostě viditelné objemy, je to nejlepší prevence proti tomu, aby to na vás "někdo zkoušel".Ektomorf, který bude makat s podobným nářadím, bude pořád jen ekťákem s vaskularitou, toť bohužel vše. Týpek co cvičí jak způsobem bodyb. (třeba 2x týdně - na objem) a k tomu si dává cross. se nemusí bát, že by byl pomalejší nebo, že by ztrácel mohutnost. Chytré články a výpovědi "autorit" o tom jak je jedna verze strašně škodlivá a druhá je skoro bez chyb nechám bez povšimnutí, protože tyhle tendenční kecy, který zapadnou prachem do další světem pozitivně přijatý "novinky", neznamenají vůbec nic.
Každý si tedy musí sám položit otázku co od cvičení vlastně chce.Chce být vyrýsovaný hubeňour?Bere posilování "jen jako nutné zlo",protože chce být lepší v kleci,ringu,tatami apod.?Chce bejt nabouchanej jak prase,aby aspoň budil respekt,když jinak ví,že je nula?Chce mít figuru do plavek,protože chce zapůsobit na plažích na kočky?Nebo to bere doslova smrtelně vážně a musí makat,protože "ti druzí" nejspíš makají taky?
Existují samozřejmě cvičeníčka,kterýma naberete i tu hmotu (ovšem jen omezeně) jako je Caveman training a Spartan workout.

Když už jsem se tak hezky rozepsal,tak ještě pár dodatků :lol:
Je sice překrásná sportovní teorie,že když na tobě sedí frajer v mountu a rozmlacuje ti ksicht,že ho vymostuješ,ale co když je ten frajer greco zápasník a právě s váma jebnul do lehkého svahu (hlavu máte do kopce)?Já to tenkrát řešil palcem do oka,když se začal hroutit,tak se mi povedlo pod něj skrčit nohy a pak jsem ho prudce odkopnul do tmy - kámošům jsem pak tvrdil (bylo mi tak 20),že jsem to odkopnutí zmáknul tak dobře jen kvůli tomu,že zvedám tolik na leg press :lol: Není to náhodou ten strašlivě nezdravej cvik?

Co cvičením získáte?Sílu?Obratnost?Až budete opravdu starý tak vám tyhle kecy a diskuze přijdou směšný,půjde vám o zcela jinou vlastnost....PRUŽNOST a tu vám tahle cvičení nepřinesou (bavíme-li se čistě o posilování),proto se v poslední době velice intenzivně zabývám jógou,jednou to bude jediný cvičení,který mi zbyde...

Pro lidi co sem jen nakukujou a teprve začínají: nenechte se zmást "chytrýma" řečma z obou táborů...dál choďte do posiloven,bejčíren (a neříkejte jim hlavně přitepleně posilka nebo fitko) a pořádně makejte.Naučte se cvičit od těch nejlepších co tam najdete,klidně si zaplaťte instruktora,čtěte,vzdělávejte se a roste.A přitom cvičte s vlastním tělem,boxujte,zápaste,běhejte...sledujte novinky,třeba zrovna to co dělá pm...a vše kriticky hodnoťte.Hlavně si sami nezavírejte dveře k dalším možnostem,buďte otevřený všemu a všem,ale všechno zkoumejte,kriticky....

Jo,co se týče toho co je zdravé a nezdravé...z toho mě kdysi vyléčil jeden doktor celostní medicíny,když mluvil s jedním jogínem,který mu vehementně vysvětloval,že zdravé je být vegetariánem...na to mu odpověděl - Tak to vysvětli eskymákovi....když sežereš vagon mrkve,tak bezpečně umřeš na přdávkování betakarotenem :wink: Žádná jediná správná cesta neexistuje a to ani ve cvičení ani v jídle.

Řiďte se vlastním tělem,zkušeností a hlavně prakticky myslete....
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » čtv 03. úno, 2011 22:19

NAIA píše:K tem co pravidelne cvicite s Kettlebelly: Jen takova sonda, vydrzeli byste cvicit i s malymy vahami v posilovne? Mozna by to melo stejne vysledky... A mate vyzkousene jestli sla treba vase maximalka na benchi, drepu atd nahoru po pouzivani Kbellu?

Já bych měl... V Judu jsem nucen zápasit s nižší váhou než jsem já (asi o 15 kilo) a nezdravě se to podepisuje na tom když jsem nucen zápasit s kamošama no-gi, kteří maj pro změnu 15 kilo navrch. Do posilovny jsem nechodil od začátku semestru a dělal jen cviky s vlastní váhou a 7 kilovou jednoručkou. Chtělo to nějakou změnu. Poslední měsíc a něco mám kettlebell. Cvičím s ním cca 3x do týdne, když nemám trénink. Žádný extrémní cvičení to není. Neustále vychytávám techniku, ale už se to nějak podává co se fyzické kondice týče.

Dnes jsem byl v posilovně, páč bych rád zařadil bench, mrtvolu, přítahy a dřepy do tréninku a doma na to zkrátka nejsou prostředky. Na bench jsem byl mile překvapen. Řekl bych, že jsem ubenchoval o něco víc jak obvykle, ale spíš si udržel standart. Dřep a mrtvolu komentovat nebudu páč moje mrtvola byla a pořád je v silné fázi vychytávání techniky, dřep jsem byl nucen dělat v multipresu s kladkou a vesměs jsem slabej na nohy.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod frajerKokoMihule » čtv 03. úno, 2011 22:33

Zdar PM,
chtel jsem se zeptat: Psal jsi, ze (jakykoliv) sezeni je to nejhorsi co muze byt :x
Naslo by se neco co bys poradil nam, kteri jsme postizeni sedavym zamestnanim, co by alespon castecne zmirnovalo nasledky? Docela citim,jak mi dlouhodobe sezeni mrvi polohu tela, krku, ramen atd ale nedari se mi to nejak vyresit.

Chtel jsem na to zkusit legpress, ten je prej takovej universalni, ale znas to... :wink:
frajerKokoMihule
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 03. úno, 2011 23:22

Po delsi dobe se tu zase resi aspon neco duleziteho a pro bu/bs podstatneho. Konecne jsou pryc doby, kdy to tady byl samej radoby znalec, kterej vsem posilovani zakazoval, poceni pri treninku bylo take spatne ...

Mnozi zdejsi diskuteri tenkrat drzeli hubu a nejspis by udelali lepe, kdyby ji drzeli zase, ale jsem rad, ze se i oni posouvaji :wink:

Muj deda posiloval jako zapasnik ze stare skoly prevazne s kb, a tezka gymnastika, tata byl zase nadsenej z toho, ze si na kazdej cvik muze upravit vahu o 0.5kg. A tyce s kotoucema, lavicka, hrazda, kladka atd ... byla a je tatovo zakladni vybava.
Cele detsvi jsem poslouchal diskuze mezi nima na toto a jina temata.

Tahle diskuze je jen pripomenuti toho, ze v ramci zkouseni, objevovani a hledani sveho optimalniho treninku se clovek nema stitit niceho, jen je dobre mit stale na pameti zdravotni aspekt - pokud ne, tak si pak nestezovat :twisted:

Narozdil od tech, kteri si vetsinou naprosto nesystematicky cvici na volne noze (nic proti tomu), ten kdo uci by mel pocitovat zakladni uctu a slusnosti ke sverencum. Cili nebude jim radit na teoreticke urovni a nebude s nima provadet zadne experimenty. Proto je tu obcas ten "maminkovskej" pristup. Nechapu, ze tohle nekoho zveda ze zidle.

Prijemnou zabavu.

PS: Jinak vubec nepobiram, ze runar s nalepkou "tradicni karatak" tolik obhajuje modernu, misto aby neco nasprtil i o sve tradici :roll:
A pm se divim, ze chce propagovat neoarchaismus na tomhle serveru, kde se nosi vice hledani rozdilu nez veci, ktere nam to maji spojovat.
Take jsem si tu objevil dalsiho "Mira", diskuze o posilovani s clovekem, kterej se celej zivot stiti pohybu :evil: velmi prinosna diskuze :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kain » pát 04. úno, 2011 7:43

Defendu a Luen: Krásně rěčeno, oba dva.

to frajerKokoMihule: Nejsem expert, ale mám také sedavé zaměstnání (většinou). Pomohly mi třebas mrtvé tahy, swingy (jel jsem kombinaci obojeho, možná jedno pomáha víc, než druhé, nevím, odděleně jsem to nezkoušel) a snaha sedět v práci rovně, bez použiti opěradla židle. Což je mnohem težši. Ovšem je to jen názor z praxe.

to Fakt: Ne, nevím, jestli pomahájí kb na bench, neměril jsem to. Bench nejedu, tak to nemám potřebu měřit. Ale cvičení u PM (nejen kb, ale kompletní systém) mi pomáhá na to, abych byl na tom lépe jak ve sparringu (větší rána a výdrž například) i v normálním životě (zvedání těžkých věcí v práci, nebolí mne záda a kolena, atd...). Takže zkrácená odpověď: nevím a je mi to vcelku jedno.
Lidé jsou pomíjiví, kung-fu je navždy.

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kain
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » pát 04. úno, 2011 7:56

Mám práci,kde střídavě sedím a hodně se hejbu.....

Když delší dobu sedím,jednoduše si dám rozcvičku,kterou mne naučili na Hungga......úplně mi to stačí,protáhnu se a je mi fajn. Bolesti kloubů stejně neovlivním,železo tahat nemůžu,povoluje mi zápěstí,nebo mi vyskakujou klouby.
Můžu vám říct,že hledat úhel,abych si vrátil zpátky kyčelní kloub,je "hodně prima"...... :wink: :lol: :evil: (ale to se mi děje i bez zátěže,někdy....když je blbé počasí,nebo jeho prudká změna.....nebo....nebo....nebo........) :(

Když jsem chodil do posilovny,měl jsem to štěstí,že jsem cvičil tam,kam chodil p.Šárik(znalci určitě vědí)........snažil jsem se od něj odkoukat a ,když byla možnost,konzultovat,co a jak dělat.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pát 04. úno, 2011 8:56

Kain píše:to Fakt: Ne, nevím, jestli pomahájí kb na bench, neměril jsem to. Bench nejedu, tak to nemám potřebu měřit. Ale cvičení u PM (nejen kb, ale kompletní systém) mi pomáhá na to, abych byl na tom lépe jak ve sparringu (větší rána a výdrž například) i v normálním životě (zvedání těžkých věcí v práci, nebolí mne záda a kolena, atd...). Takže zkrácená odpověď: nevím a je mi to vcelku jedno.

Tuhle otázku jsem nepoložil já.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 04. úno, 2011 9:00

..nikdy som nezaznamenal zlepsenie v strikingu po drepe,mrtvom tahu a benchpresse...vzdy to bolo zhorsenie co sa tyka boxu,rapidne spomalenie,zviazanie svalmi,nemotornost a strata koordinacie z nafuknutych svalov.. to je moja skusenost..ja rychlo hypertrofujem ,ked zacnem cvicit BB..

..co mi neskodi z beznej posilky, vypady do predu a dozadu a do boku,plus vystupy na stupienok s cinkou, velmi uzky bench,dvihanie na hrazde s uterakom..

..to ze su tu borci na ktorych ma BB kladny vplyv,tak to je super..tesim sa tomu..ale vacsina ludi ktorych som spoznal na boxe,tak ich klasicka BB posilka spomalovala..a rapidne..klasika na boxingu bola,ze ked sme posilovali vytlacalo nam lakte von,jak pri uderoch ,tak pri dvojaku atd

..klasicka posilka je v poho pre graplerov a zapasnikov,tam to az tak clovek nepocituje,asi preto ze tam clovek lepsie vyuzije taku tu staticku silu a hrubu silu..

..ked chce mat niekto super postavu,tak jednoznace BB a bezne cinky,z KB si myslim ze pekne nafuknute svaly clovek mat nebude..

..teraz frcim na KB,objednal som si sukromne vyrobu 30kg bulgarian-bag a s tym pojdem neskor ked ma omrzia KB..
Naposledy upravil marcelo dne čtv 10. úno, 2011 19:47, celkově upraveno 1
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kain » pát 04. úno, 2011 11:08

fakt: Omlouvám se, byl to NAIA, kdo se ptal, ovšem odpověď zůstává stejná.
Naposledy upravil Kain dne pát 04. úno, 2011 11:41, celkově upraveno 1
Lidé jsou pomíjiví, kung-fu je navždy.

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kain
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj