posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod marcelo » sob 05. bře, 2011 9:20

will píše:for. Runar

Ty máš ještě pořád na to sílu :lol: . Jen bych chtěl podotknout, že fyzicky dobře je na tom pouze ten, kdo zvedne na bench svojí váhu + 10 procent. Jinak musím s tebou souhlasit, že bench je ukazatelem fyzických schopnotí, stejně jako kliky,leh sedy, shyby, šlph bez přírazu, běch na 3000 m. Bench je jeden z mála cviků s velkou činkou, kterým testují fyzickou zdatnost specielní jednotky.

Vaaaazne????? Ked uz tak Drep alebo Mtvy tah je omnoho relevantnejsim ukazovatelom funkcnej sily ako blby bench;) Vidno ze si v problematike doma:D

Inak bench cvicim, ale len kvoli estetickemu hladisku, na silu v uderoch to nema u mna ziaden vplyv,este by som povedal ze par dni po tazkom benchi som spomaleny ;)
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » sob 05. bře, 2011 11:47

for. marcelo

Bodejť by si nebyl spomalenej, on to totiž nechce na ten bench dát svoji váhu + 10 procent jednou nebo dvakrát s vytřeštěnýma očima, ale aspoň 8-15 opakování, když to nezvládneš, tak snížit váhu. Jinak nemusím nikomu dokazovat jestli jsem vněčem doma, cca 20 let praxe svědčí ovšem. Jinak, že bench nemá vliv na sílu v úderech, je taky pěkná kravina, jestli u tebe nemá, tak ho asi děláš špatně. Bench jedou i profi boxeři, i když neradi, ale musí. :wink: .
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » sob 05. bře, 2011 12:04

for. Kubus

No vidíš, já se zrovna stěhoval, a světe div se, stěhovali mě kluci kulturistický, kteří mají stěhovací firmu, co mi jsme s kámošema rvali ve 3-4 oni brali ve dvou. Ty tvoje obecný, stokrát omílaný plky, oničem opravdu oničem nevypovídají.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » sob 05. bře, 2011 12:22

marcelo píše:Inak bench cvicim, ale len kvoli estetickemu hladisku, na silu v uderoch to nema u mna ziaden vplyv,este by som povedal ze par dni po tazkom benchi som spomaleny ;)

Žádný cvik nejedu kvůli estetickýmu hledisku a přitom benčuju. Pokud tě chytne do pracek někdo, kdo má sílu, tak s tebou pěkně zacloumá. Kamarád jel před cca 10 lety ultimáty a vyjma 1/2 roku AKJ jenom posiloval a posiloval. Další kámoš jen třicet let posiluje, žádný BS/BU a když se musel jednou prát, tak ho z útočníka sundavali čtyři lidi.
Resumé: je dobrá jakákoliv síla - žádná se nedá zatracovat.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » sob 05. bře, 2011 12:33

2luen: Hele prosimtě, mohl bys mi a jiným zainteresovaným, jak se za tebe cvičilo Judo a Zápas?

Zápas je pro mě španělská ikdyž bych ho rád zkusil cvičit nějakou dobu, ale ve Zlíně, kde trávím většinu týdne není a doprava jinam je docela komplikovaná.

Hodně by mě zajímalo to Judo. Já ho před dvouma rokama začal a podle mě je to takovej tělocvik pro malý děcka a někoho staršího málo kde potkáš.
Zajímalo by mě jak se tam trénovala fyzická kondice.

Z mých osobních zkušeností si k zátěži ani nečichnu pokud se nervu.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » sob 05. bře, 2011 13:22

for. fakt

Souhlas, příspěvek kubuse mě, tak vylekal, nechci říct, přímo nasr.., že jsem si musel hned dát svejch 100 kliků na jeden zátah, abych se přesvědčil, jesli jsem za ten měsíc co jsem je nedělal náhodou nezesrač...., ale dal jsem je v poho a ještě bych jich pár dal, ale už jsem starší člověk, tak jedu s rozumem. Jinak bench mi právě pomohl v tom, že dnes není pro mě udělat přes sto kliků na jeden zátah, kdy v pohodě držím krok s o polovinu mladšíma klukama (některejma). Jinak k tvému příspěvku mám osobní zkušenost, když jsem začínal s valetudem asi na 3 tréninku jsem dal zkušební zápas s trenérem s kterým jsem díky kondici držel krok, což od něj bylo ihned kvitováno, pak mě samozřejmě dostal, ale byl s mým výkonem dost spokojenej. Dále taky v dnešní době, když se nechceš dívat na svět přes mříže, nemůžeš hned každých rozsekat na maděru, kdy v těchto případech je uplatnění hrubé síly k nezaplacení. Teď tam jdu za odměnu po těch klikách nasypat řízky a vajíčka.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod leden » sob 05. bře, 2011 13:59

Jinak k tvému příspěvku mám osobní zkušenost, když jsem začínal s valetudem asi na 3 tréninku jsem dal zkušební zápas s trenérem s kterým jsem díky kondici držel krok, což od něj bylo ihned kvitováno, pak mě samozřejmě dostal, ale byl s mým

Vím o čem mluvím jsem dlouholetý karatista a okusil jsem jak sportovní karate, tak i tradiční

Jinak už jenom to, že dáš 100 kliků svědčí o tom, že v tobě něco je a je jedno jestli je vydřeš nebo ne. Když klikuju, tak jsem schopen jich dát 80 výbušně plnou rychlostí, zbytek dodřu, třeba 2x15, podle kondice, ale pořád v podporu bez položení kolen na zem . Klikování není moje specialita, já se soustředím na celé tělo.

Tak, Tak, box v thajsku jsem trénoval byl to pěknej mazec hlavně to horko měli se mnou slitování polejvali mi hlavu vodou, bylo jim jasný, že nejsem žádnej thaiboxer, ale máš svatou pravdu až tady by se hodně lidem rozsvítilo.

citace willovych duševních průjmu
leden
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod fakt » sob 05. bře, 2011 15:13

will píše:for. fakt

Souhlas, příspěvek kubuse mě, tak vylekal, nechci říct, přímo nasr.., že jsem si musel hned dát svejch 100 kliků na jeden zátah, abych se přesvědčil, jesli jsem za ten měsíc co jsem je nedělal náhodou nezesrač....,těch klikách nasypat řízky a vajíčka.

Teď jsem se vrátil z horáka. Prvních padesát v terénu. Od podzima sice nejezdím, ale kompenzuju dřepama. Výsledek:
- kardio ještě na h, ale to je otázka času
- síla v pohodě
Jdu tam nasypat ptáčka s rejží a samozřejmě pivínko.
Čtyřicet na krku a jedu jako ďábel.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 05. bře, 2011 18:33

Chlapi...Kubík je trošku přírodní úkaz.....kilometr dlouhý ruce,dva kiláky dlouhý nohy a neskutečná výdrž......a nezapomeňte,že každej to bere dle sebe.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » sob 05. bře, 2011 18:55

Nejak vsichni zapominate na skutecne silovy cviky s velkou cinkou - trh, nadhoz, mrtvola, drep. Jedina vec na kterou se hodi benchpress jsou silove paky - kimura, hammerlock atd. na zemi a celkove je vhodny pro grappling a bjj.
Hodne dulezite je taky kombinovat cviky jako benchpress, tlaky na ramena atd. s dynamickymi cviky - kliky s tlesknutim, vytacenim a mezi seriemi se protahovat, stinove boxovat atd. aby se zabranilo zkracovani svalu.

2Will: Hadam ze jsi jenom dalsi internetovy bojovnik, ale za prispevek
" Jen bych chtěl podotknout, že fyzicky dobře je na tom pouze ten, kdo zvedne na bench svojí váhu + 10 procent. Bench je jeden z mála cviků s velkou činkou, kterým testují fyzickou zdatnost specielní jednotky." si dej prosimte facku, diky.

Jinak jedna moje osobni zkusenost - Asi dva tydny jsem byl mimo mesto a gym kde normalne jezdim silove treningy a zasel jsem si parkrat do docela velke posilovny, byvalo tam okolo 15-20 lidi a za tech mych 6 navstev jsem krome sebe sameho videl posilovat s velkou cinkou jenom jednoho byvaleho vzperace ( hodili jsme potom rec ) => kladky, benchpress a rysovani vladnou svetu :wink:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 05. bře, 2011 20:36

Ty krááááso, snad neni pravda todle to už.

Týpek co dá 150 bench neuzvedne skříň, co je to za megahovadinu?
Co má co dělat bench s vertikálním zdvihem?
Týpek co dá 150 na bench má dát ještě o dost víc an dřep a dead lift.

Slyšeli ste někdy o tom že máte spodek a vršek těla?

Pokud se budeme bavit o silový výkonnosti nejde brát jen bench(vršek), nebo jenom dřep(spodek) nebo jenom deadlift(spodek a vršek pro přítahy) ale všechno dohromady, podobně je to v bu/bs.
Když někdo nedá svoji váhu na bench tak neni všestranně zdatnej, když dá někdo 350 ne bench ale neudělá ne dřep svoji váhu není všestraně zdatnej.

Už jsem to sem psal x-krát ale tak znova no:
Kvůli posílení vršku a to prsou, ramenou, tricepsu a předloktí jedou bench:

sprinteři:
http://www.youtube.com/watch?v=ZgGkxzWIaq4
http://www.youtube.com/watch?v=m2SSDd8-cF8&feature=related

diskaři:
http://www.youtube.com/watch?v=5cYAaXgi274

oštěpaři(dvojnásobný olympijský šampion):
http://www.youtube.com/watch?v=H_3vW9mvyBg&feature=related

koulaři:
http://www.youtube.com/watch?v=jeDa4qVpJOw

Hm a co potřebujou?Max výbušnou sílu.

Že bench zpomaluje? To je základní nesmysl a blbost.
Když jedete jeden den těžký posilování tak že se odvaříte, budete slabší a pomalejší do tý doby než zregenerujete.Druhej den nedáte ani poloviční váhy, znamená to že benchování snižuje sílu na bench??????

Sprinteři jedou těžký dřepy asi proto že je to zpomaluje.
Sval je po tréninku slabší a tím i pomalejší, znamená to že trénink zaslabuje a zpomaluje??????
Myslíte někdy hlavou?????
Naposledy upravil RUNAR dne sob 05. bře, 2011 20:40, celkově upraveno 1
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 05. bře, 2011 20:37

ghekon píše:jedina vec na kterou se hodi benchpress jsou silove paky - kimura, hammerlock atd. na zemi a celkove je vhodny pro grappling a bjj.

No a ty si dej prosim tě facku za tohle, díky.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 05. bře, 2011 20:39

will: není to vůbec jenom o benchi ale pokud má někdo slaboučkej vršek pak není všestraně zdatnej, to si asi chtěl napsat a s tím souhlas. :wink:
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » sob 05. bře, 2011 20:51

RUNAR píše:
ghekon píše:jedina vec na kterou se hodi benchpress jsou silove paky - kimura, hammerlock atd. na zemi a celkove je vhodny pro grappling a bjj.

No a ty si dej prosim tě facku za tohle, díky.

Tak to jsem zvedav, popis mi prinos benchpressu pro mma potazmo jakykoliv bu/bs :) Krome silovych zalezitosti na zemi a castecnemu vyuziti pri takedownech/zapaseni :)
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 05. bře, 2011 21:02

A proč jsem asi psal první příspěvek tady na tý straně?
Posílení vršku(prsa, ramena, triceps a předloktí) pro horizontální striking.
Stejně jako koulaři a diskaři a oštěpaři pro hody.

A hodí se i jinde, samozřejmě na zemi i v zápasení ve stoje a různých odtlačovačkách a odhazovačkách.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » sob 05. bře, 2011 21:20

Horizontalni striking???????? To si snad delas prdel ne? Jestli tim myslis ground and pound tak je to samozrejme blbost. Maximalne se po nekolika desne cool uderech unavis a krasne spadnes do armbaru ;)

Uvedom si, ze napr. zmineni koulari diskari a ostepari maji za ukol hodin JEDNOU a pote muzou odpocivat neokolik desitek minut, nemuzes porovnavat jejich silu a silu vhodnou pro bu/bs. Krome toho par videi na youtube urcite nedokazuje ze jsou to bezne treningove metody. Taky se dost zapomina na to, ze STRASNE zalezi na tom jakym stylem cvicis, pocet opakovani, serie atd. V tom je nejvetsi rozdil mezi bodybuildingem a cvicenim pro silu.

A co si mam predstavit pod pojmem odtlacovacky a odhazovacky? Prosim pouzivej nejake bezne pouzivane nazvy pro techniky, thx ;)

Celkove by me zajimalo kde beres svoje znalosti, mam zkouknuto velke mnozstvi treninku nejruznesich mma fighteru a benchpress skutecne neni zaklad pro bojove sporty ;)
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 05. bře, 2011 21:30

Kdybych tím myslel gnp tak napíšu gnp ale gnp není horizontálně ale spíš vertikálně.

Horizontální striking je tvou terminologií stand up striking rukama, údery co jdou přibližně kolmo na osu těla, tedy pohyb co děláš když děláš třeba jab, direkt, cross, hák ale ne kladivo nebo zvedák.

Odtlačovačka a odhazovačka žádnej názav nemá, prostě když je borec u zdi, klece nebo nevim kde a potřebuje soupeře odtlačit, nebo potřebuješ někoho odhodit a nejseš v pozici kdy můžeš udělat nějakou techniku tak to urveš silou....

Koukni na BJ Penna, GSP, Carwina, Overeema.
A taky třeba Lennoxe Lewise a Holyfielda a zjisti si kolik benchovali, tak tam odtud beru informace.

A ano nejde mít vytrvalost jen na dvacet úderů..........i když Carwin z toho žil dost dlouho, hahahahahahaha.
Naposledy upravil RUNAR dne sob 05. bře, 2011 21:40, celkově upraveno 1
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » sob 05. bře, 2011 21:40

Spletl jsem si veriklani/horizontalni :?

No ale k tematu: Chces tim rict boxeri tlaci benchpress? Samozrejme ze ne, protoze udery vychazeji z ramen, zad a boku, nikoliv z koz nebo tricepsu. Tezke vahy sice trenuji i benchpress, ale hodne, hodne malo, jsou to spise vyjimky.

Ehm k tem odhazovackam a odtlacovackam... :lol: :lol: Tohleto je mozna styl Carlose Vemoly, ale kazdy unik, zapasnicky hod, postaveni se o klec atd. je zalozeno na technice ( fakt neexistuje pozice kde se neda udelat pouzit technika, mozna s vyjimkou extremnich situaci typu crucifix - worst bullshit ever ). Samozrejme je pri tom dulezita taky sila, ale spis sila zad, ramen, nohou ;)

Jinak s tim ze zapasnici jako GSP, Carwin ( Overeema bych vynechal ) taky cvici bench a docela slusne vahy, tusim ze o GSPem jsem cetl, ze zveda 300 lb ale neda se na tom postavit trening nebo to povazovat za "zakladni ukazatel sily", pro mma jsou proste mnohem lepsi a dulezitejsi cviky jako napr. nadhoz.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 05. bře, 2011 21:53

No když seš namáčklej do zdi nebo klece a někdo tě šmelcuje a nedá ti prostor pro nějakou techniku tak se hrubá síla použije.

Hele schválně si to dohledej kolik benchoval Holyfield a Lewis....

A ano, úder nevychází z prsou ale ani z ramen a zad.
Ale spojení prsa, ramena a tricpes a trochu záda přenáší sílu z trupu do ruky, navíc přidává svůj díl síly....a taky absorbuje jako první zpětnej ráz po úderu.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » sob 05. bře, 2011 22:01

Ted te asi nechapu, ty chces odtlacit nekoho kdo te sype u klece? To je jako volat na neho "knokautuj me". Jestli tim myslis kdyz te nekdo namackne ke kleci a sype te koleny, kratkymi haky atd. tak existuje fakt hodne siroke spektrum technik, "prostor" pro techniku je strasne relativni pojem, nektere techniky, ktere se pouzivaji klece, vubec nepotrebuje - napr. kimura switch atd.

A ano, uder vychazi predevsim ramen a horni casti zad, prsa nehraji absolutne zadnou roli, triceps malou, velkou roli taky hraje pohyb tela, prenaseni vahy z leva do prava. A o necem jako je "absorbovani" zpetneho razu v boxu jsem v zivote neslysel, muzes to nejak blize popsat?
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj