detoxikacia organizmu

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod fakt » stř 16. bře, 2011 8:36

luen píše:Jinak aktualne na "detoxikaci" z jad.el. Fukushima nakoupit a konzumovat toto:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Jodid_draseln%C3%BD
http://www.samoleceni.cz/8588001047993/ ... nob.4x65mg

Kdo pracuje v Temelinu, tak vi :wink:

A jako bonus pro damy, zbavite se vaginalni mykozy a jinejch plisni.


Jodid je třeba konzumovat co nejdříve, aby došlo k nasycení štítné žlázy. Rozdávat ho až v průběhu katastrofy je na zamyšlení. Asi tu nemáme všechno tak špatný, když má tablety v zóně havarijního plánování kolem JE každý.
Jinak sleduju dávky uváděný v médiích a přepočítávám je na účinky na lidskou tkáň a musím říci, že jsem čím dál neklidnější. Obecně nejsem zastáncem radiofóbie, ale tohle už začíná smrdět.
Rozhodující nakonec bude co se dostane do ovzduší, jaký bude vanutí větru (v tomto případě platí písnička Východní vítr je krutý, počítej JPN s tím).
Na druhou stranu se JPN vzpamatovalo z daleko horší formy radiace (Hirošima a Nagasaki), kde tisíc let nemělo nic vyrůst a realita je jiná. Například v nejhorší jaderné katastrofe (stupeň 7) v Černobylu zemřelo na pronikavou radiaci "jen" 32 lidí a na následné problémy se uvádí nejčastěji hodnota 4000 lidí.
Daleko větší strach mám z pokračujících otřesů a jejich prognóz.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1363
Registrován: pon 02. led, 2006 0:00

 

Příspěvekod Gino » stř 16. bře, 2011 10:40

fakt... přepočítáváš? Jsi radiolog? Kde sleduješ ty dávky? Bereš v potaz, že jsou to prvky pouze krátkodobé - rychle se rozpadající?
Jinak jsem rád, že jsi zmínil přímý podíl černobylu na obětech.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod fakt » stř 16. bře, 2011 12:42

Gino píše:fakt... přepočítáváš? Jsi radiolog? Kde sleduješ ty dávky? Bereš v potaz, že jsou to prvky pouze krátkodobé - rychle se rozpadající?
Jinak jsem rád, že jsi zmínil přímý podíl černobylu na obětech.

Jsem vystudovaný radiobiolog bez praxe. Pro upřesnění dodám, že dávka není prvek rychle se rozpadající, ale energie ionizujícího záření, které interaguje s biohmotou. V případě obdržené dávky záleží mj. na frakcionovanosti, které umožňuje využít reparačníc vlastnosti buněk. V tomto případě jsem však bral v potaz případ jednorázového celotělového ozáření. V případě ozáření přichází ještě v úvahu tzv. LET hodnota. Každý typ záření má jiný Linear Transport Energi, který souvisí s hustotou ionizace. Proto se všichni bojí hlavně neutronového záření, kde prostorem letí poměrně těžká částice (neutron je řádově 10 na 3 těžší než elektron (beta záření) a jěště vícekrát těžší než foton (gama záření)), která má sice menší dolet, ale hustota okolní ionizace (ozáření) je nesrovnatelně vyšší. Problém je i se stíněním. Tam, kde ti stačí odstínit záření (alfa, beta, gama), musíš v případě neutronu provést jeho zpomalení, zachycení a odstínění.
Obavy, které jsem uvedl, mám z následků, které jsou zatím na úrovni oční katarakty a aspermitidy. Na klasický projev akutní nemoci z ozáření je třeba prahové dávky zhruba 10x vyšší. Jde o to udržet působení ionizujícího záření na úrovni stochastických účinků. Představ si na ose x velikost absorbované dávky a na ose y pravděpodobnost, že někdy v průběhu života dojde k poškození (mutaci) buněk). V případě dosažení prahových hodnot deterministických dávek bude na ose x opět velikost dávky a na ose y velikost (jistota) poškození od formy dřeňové (krvetvorba), střevní (absorbování látek do těla), neurovaskulární (poškození cév a nervů) až po CNS (centrální nervový systém). Zatím se dá (pomocí prostředků západní medicíny) přežít pouze první forma. Náklady na léčbu jsou však obrovské a po pravdě záchrany osob v řádu statisíců nepřipadá v úvahu.
Nechci ale šířit radiofobii. JPN zažilo daleko větší průser za války a dostalo se z něho. Jen je mi líto lidí jednotlivců.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1363
Registrován: pon 02. led, 2006 0:00

Příspěvekod Gino » stř 16. bře, 2011 15:35

fakt... jo, vím, pracuji v oboru :-)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod fakt » stř 16. bře, 2011 19:13

Gino píše:fakt... jo, vím, pracuji v oboru :-)

Sorry - zcela mylně jsem si spojil dávky a rychle rozpadající, proto ta "polopatě" odpověď.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1363
Registrován: pon 02. led, 2006 0:00

Příspěvekod luen » stř 16. bře, 2011 19:57

Ja jen doplnim k tomu KI:

http://farmaceutika.info/jodid-draselny-65-vulm

Telo ho rychle vylucuje (predevsim moci), ucinek vyrazne protrahuje vitamin E.
Takze morske plody, ale ne ty z Japonskeho more :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod fakt » stř 16. bře, 2011 20:23

luen píše:Takze morske plody, ale ne ty z Japonskeho more :wink:

Z mořských plodů je jasná jednička karibskej rum.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1363
Registrován: pon 02. led, 2006 0:00

Příspěvekod fakt » pát 15. dub, 2011 19:32

fakt píše:Obavy, které jsem uvedl, mám z následků, které jsou zatím na úrovni oční katarakty a aspermitidy. Na klasický projev akutní nemoci z ozáření je třeba prahové dávky zhruba 10x vyšší.


Chci upřesnit předchozí zprávu:
Obavy jsem měl z možných následků, tzn. pokud by ozáření bylo celotělové a nebylo frakcionované.

Dnes jsem absolvoval seminář s pánem, který ve Fukušimě byl a uvádím sem aktuální info:
- na účinky IZ (ionizujícího záření) zemřelo 0 lidí,
- nikdo ze zasahujících netrpí ANO (Akutní Nemocí z Ozáření),
- dávku na úrovni stochastických účinků (účinků, při kterých je určitá pravděpodobnost, že někdy v průběhu života dojde k mutaci ((ne nutně nevratné)) více než jedné buňky) obdrželo zatím 7 osob,
- 3 osoby obdrželi dávku na úrovni 1/4 dávky potřebné k dočasné aspermitidě,
- 4 osoby obdrželi 1/8 výše popsané dávky,
- ochranná opatření v dvou blízkých městech jsou zákaz pití užitkové vody z vodovodního řádu,
- na okraji ochranného pásma vzrostli úrovně radiace na úroveň hodnoty přirozeného pozadí v ČR.
Přeji všem čtenářům klidné sny a evropskému parlamentu - ať se jde bodnout se zákazem atomek v EU.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1363
Registrován: pon 02. led, 2006 0:00

Příspěvekod fakt » ned 17. dub, 2011 8:45

Něco málo ofiko údajů:

"Dávkový příkon
Dávkový příkon měřený na západní hranici areálu jaderné elektrárny (West Gate) nezaznamenal od 30.3.2011 žádné výrazné výkyvy. Z toho vyplývá, že v tomto období již nedošlo k žádným významným únikům radioaktivních látek z jaderné elektrárny do ovzduší.

Dávkové příkony vně i uvnitř 30 km zóny od elektrárny jsou bez výrazných změn, opět mírné oboustranné kolísání kolem hodnot z včerejška, v některých místech mírný pokles. Nejvyšší hodnota byla naměřena na hranici 20 km zóny 33 mikroSv/h (měření z 13.4.).


Celková kontaminace terénu
Denní spad I-131 (aktivita vypadlá za 24 hodin z atmosféry na 1m2 terénu) se pohybuje ve většině prefektur pod hranicí detekce, v prefekturách sousedících s prefekturou Fukushima je max. v desítkách Bq/m2 (nejvyšší hodnota byla dne 4.4. zaznamenána v prefektuře Toschigi – 70 Bq/m2 jódu a 41 Bq/m2 cesia).

Vzhledem k fyzikální přeměně (za každých 8 dnů poklesne aktivita I-131 na polovinu) dochází k postupnému poklesu celkové kontaminace terénu."

Zdroj: WWW.SUJB.cz
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1363
Registrován: pon 02. led, 2006 0:00

Příspěvekod fakt » ned 17. dub, 2011 9:14

Malá retrospektiva k Černobylu:

"IAEA uvádí 4000 obětí po 20 letech od Černobylu - především likvidátorů. Podle všeho však jsou to přinejmenším desetitisíce. Kolik to podle Vás bude v Japonsku? (Anon. - ČRo Radiožurnál 30.3.2011)
Nevím o jaký zdroj informací se opíráte a ani co se rozumí pod termínem oběti
ve vaší otázce. Podle aktuálních dat z přílohy B zprávy Výboru Spojených národů o účincích atomového záření (UNSCEAR) z letošního roku se uvádí počet likvidátorů v Černobylu 530 000 a jejich průměrná efektivní dávka se odhaduje na 117 mSv. Odhad pozdních (stochastických) následků – při vědomí jeho značné neurčitosti - lze provést výpočtem tzv. kolektivní dávky (vychází 62 010 Sv) a aplikací tzv. koeficientu rizika pro úmrtí na nádor pro dospělé osoby, tj. 4,1 % na 1 Sv. Tak by mohlo umřít (počítáno na věk dožití) vlivem ozáření na nádory asi 2500 osob a u dalších 60 se poškození bude týkat dětí (genetický účinek). Přitom v takto velké neozářené populaci umře běžně na zhoubný nádor asi 130 000 jedinců. Je otázkou, zda při kolísání výskytu rakoviny v čase a v území se zvýšený počet nádorů podaří statisticky spolehlivě prokázat. Zatím konkrétní studie u likvidátorů prokázaly statisticky zvýšení počtu leukemií (tč. asi 160 případů v Rusku, Ukrajině a Bělorusku dohromady) a jedna studie z r. 1994 prokázala na hranici průkaznosti zvýšení nádorů štítné žlázy (což je ovšem u dospělých značně méně výrazné než ve skupině dětí, kde jde o typické poškození zářením a tč. nálezy u nich jdou do počtu asi 6000, s úmrtím 15 z nich). Průměrné efektivní dávky u jiných skupin ozářených v Černobylu jsou významně nižší než u likvidátorů.
Pro Japonsko zatím nejsou disposici dávkové údaje ve vztahu k počtům ozářených obyvatel, takže odhad není možný. Pokud by se další únik radioaktivity zastavil, zdá se, že ohrožení lidí by nebylo větší než po Černobylu. (prof. MUDr. Vladislav Klener, CSc. - SÚJB)"

Zdroj: WWW.SUJB.cz
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1363
Registrován: pon 02. led, 2006 0:00

Předchozí

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 návštevníků

cron