MOŽNÁ ŘEŠENÍ

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

MOŽNÁ ŘEŠENÍ

Příspěvekod widra » úte 15. bře, 2011 22:09

Tento článek se zaobírá problematikou sebeobrany a její výuky.

Toto není osočování jiných stylů či vychloubání se že někdo objevil Ameriku, jde jen o mé postřehy z tréninků a výuky různých lidí.

Momentálně učím lidi bojovat tak že vlastně neučím pouze pozoruji a ukazuji další možná řešení dané situace která je ještě nenapadla, je to spíš o vlastním vnímání dané situace než o rozpomínání se na nějakou techniku co nás někdo naučil.

Určitě si každý kdo dělá nějaký styl boje už zkusil bojovat s nováčkem (laikem)v boj.uměních-sportech a určitě se mu nebojovalo s ním moc dobře protože nevěděl co ten dotyčný vlastně udělá.

Všiml jsem si že jestliže se něco naučíme máme tendenci sami sebe omezovat (nedíváme se po dalších možných řešeních, ale držíme se toho co nám bylo předloženo jako to nej).

Kdežto laici nejsou zatím zatíženi oním balvanem vědění a prostě se jen snaží vyřešit svou situaci (snaží se jen dívat a mnohdy vidí víc než sebevětší MISTR).

Proč toto nevyužít a jen je správně směrovat ale přitom neomezovat (vím že toto je velmi těžké, je to mnohem náročnější na učitele než výuka jasně definovaných technik).

Když vidím výsledky tohoto přístupu tak je to hlavně maximální přizpůsobivost a variabilita (nejsou omezeni znalostí 50.100.200,… technik ,ale pracují s tou situací v reálném čase a dokáží reagovat na změny mnohem lépe a vlastně si vytváří techniky sami).

Tímto nechci hanit záslužnou práci jiných, vždyť je to nádherný pocit moci předat něco svého dál a někomu kdo má o to zájem, jde jen o mé zamyšlení jestli nejde dělat něco jinak a třeba i lépe (?).

Vlastně k této změně přístupu mě dovedly lidi co jsem učil, protože oni vás mnohdy naučí víc než vy je a jsem jim za to vděčný.

Asi v tomto článku není vše ,ale myšlenky vás vždy napadají když zrovna nemáte žádné záznamové medium u sebe že? :wink:

Doufám že budu řádně zpranýřován.
:lol:
widra
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon 13. říj, 2003 23:00

 

Příspěvekod luen » úte 15. bře, 2011 22:50

A neco noveho z tvejch vyzkumu by nebylo??? Tohle vse uz tady milionkrat bylo. Co si tedy mozna vyresil?
Mimochodem jak dlouho takhle ucis a s jakyma vysledkama? Jestli muzes, hod nejake video.

Dik
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod zbek » stř 16. bře, 2011 22:36

No trošku nesouhlasim s novačkem je to relax nemá reflex , nekryje , neodhadne vzdalenost :oops: Je dobrý znat vše udery , paky , hody , zem . Asi to chce cvik bojovat , bojovat, bojovat 8O
Zbek
zbek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 80
Registrován: pát 04. čer, 2010 23:00

Re: MOŽNÁ ŘEŠENÍ

Příspěvekod marcelo » čtv 17. bře, 2011 8:44

widra píše:
Určitě si každý kdo dělá nějaký styl boje už zkusil bojovat s nováčkem (laikem)v boj.uměních-sportech a určitě se mu nebojovalo s ním moc dobře protože nevěděl co ten dotyčný vlastně udělá.



...vaazne..?? ..s novacikmi maju problem nekompletne styly,ktore si ulietavaju na jednej alebo dvoch vzdialenostiach,ulietavaju si na cistote techniky a pouzivaju prazvlastne bloky a kryty atd..hlavne ked im absentuje zlozka dirty-wrestlingu tak s tym maju problem..


..co su to novacikovke udery..myslis tym geneticky predispozicne udery typu: reverzny slugger,hakovy capak,overhand,kladivak,udery shuto a haito ???

..tieto udery su vo vacsine sparing,kumite atd pozakazovane a velmi sa necvicia..u mna sa pouzivaju bezne pri sparingu a na aparatoch..

..no a proti divokym "novacikovskym uderom ideme do klinca thai,greko-drzanie a zacne taka masaz s kolenom,hlavickami ,laktami a kladivakmi zakoncena hodom alebo strhom,ze dotycneho raz-dva prejde chut na podobne divoke ch.joviny a velmi rychle zacne sparovat kontrolovane :wink:

..zaklady a technika byt musia,to sa neda oj.bat akoze ideme free a real a buchame ako Feri odvedla z dedziny,kazdy trening sa snazime vybuchavat a vybrusovat nase "Atemi"..

..sloboda v technike,v bojovom vyjadreni sa tela prostrednictvom akejkolvek techniky ktora cloveka napadne sa u nas deje tym ,ze sa "obrnime" chranicmi a ideme rozne modelove full-kontaktne ambush ataky a situacie ci uz z kick alebo boxerskej vzdialenosti,z roznych druhov objati,hakovani, drzani v stoji spojene s udieranim do chyteneho obrancu a to iste na zemi..tam sa musis branit realne a bez obmedzenia techniky..

..nic nove si nevymyslel,v kazdom klube kde sa cvici realne na poulicnu sebaobranu casom dojdu na nieco podobne a je jedno z ktoreho su kuta zemegule su :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

Re: MOŽNÁ ŘEŠENÍ

Příspěvekod Makoto » čtv 17. bře, 2011 9:53

Priznam se, ze z toho prispevku jsem rozpacity...Trochu to budi dojem, jako ze se nekdo stylizuje do pozice "Bruce Lee" v kombinaci s masochistou (viz ta posledni veta). Ale jako recese dobry ;-)

Ted k tem "moudrum", pokud, nedejboze, byly mysleny vazne - Asi by jsi mel vedet, ze vetsina dobrych sebeobranych systemu je postavena na minimum technik, za to vsak maximalne univerzalnich. Proc? Hicks law (vysel clanek aj u nas na webu)

Pak by jsi take mel vedet, ze zacatecnik neumi ani spadnout tak, aby si neublizil (pokud neni ovsem opily)

Pak by jsi tak mel vedet, ze zacatecnik sice mozna uderi zpusobem, ktery te prekvapi, ale s velkym rizikem, ze se zrani sam, protoze nevi napriklad jak sevrit pest, pripadne kam uderit. A tak bez premysleni mlati "tvrdym do tvrdeho" a pak se divi, ze kloubama do hlavy to boli...Takze to neni o "zasahu", ale o "zpusobu", ktery se musi naucit.

Pak by jsi take mel vedet, kdyz uz ucis, ze nejdrive je potreba, aby jsi lidem ukazal cestu, jak se branit a pokud na sobe chcou pracovat, budou to dal rozvijet o zkusenosti z jinych BU/BS. Tak se sebeobrana vyviji. A tak vznikaji i nove pristupy k reseni sebeobrannych situaci.

Tzv. open mind, ci thinking out of the box je zakladem kazdeho dobreho instruktora jakehokoliv systemu. Je vcelku castym jevem, ze system ma par velice dobrych veci, se kterymi vyjede. Nicmene pak se, z mne nepochopitelnych duvodu, uzavre do sebe, kde se vsichni poplacavaji po zadech jak jsou skveli a odmitaji crosstraining. A to je zacatek konce, protoze jsou pak prekvapeni, kdyz nekdo neutoci, jak se oni ucili. Vidim to v nejednom systemu, se kterym jsem prisel do styku. Skvely start, ale pak odmitaji diskusi, protoze oni prece "vymysleli" to ci ono. Zrovna ted v sobotu jsme se pokusili o dialog a...no komu neni rady...

Takze shrnu-li to, pak prakticky stoletim proverena didaktika vyuky je, ze nejdrive lidi napodobuji cloveka, ktery je, jak rikas, mistrem. Pak zacinaji pronikat do duvodu, proc se dela to, ci ono a pak je faze, kdy hledaji zpusob, jak si to prizpusobit pro sebe. A opet na uciteli je, aby dozoroval, ze z toho nebude dalsi Matrix. Pokud se nekdo dostane do faze, ze uz nad sebou nikoho nepotrebuje, ze vse zvladne sam, pak to skoro jiste drive ci pozdeji skonci Matrixem (rozumej nesmysly pri vyuce)

Ale jak jsem uvedl na zacatku - dobry pokus o recesi v oblasti bojovek ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Sennin » čtv 17. bře, 2011 11:02

S Widrou jsem se před mnoha lety potkal, chtěl vědět něco "více" o JKD, pokec dobrej, slušnej kluk... ani nevím, co dělal dál... tady mu to zjevně ulítlo... Je mladej :wink:
Však on na to časem přijde... hloupej není...
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Uživatelský avatar
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 786
Registrován: úte 03. čer, 2003 23:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Makoto » čtv 17. bře, 2011 11:11

Sennin píše:S Widrou jsem se před mnoha lety potkal, chtěl vědět něco "více" o JKD, pokec dobrej, slušnej kluk... ani nevím, co dělal dál... tady mu to zjevně ulítlo... Je mladej :wink:
Však on na to časem přijde... hloupej není...

Vsak jo, taky to tak beru. Timhle obdobim jsme si prosli vsici ;-) A kdo tvrdi opak, tak bud lze, nebo v tom jeste stale je ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod widra » čtv 17. bře, 2011 16:39

máte pravdu spatně jsem to napsal ,umět bouchnout, kopnout, apod je základ bez toho se nikdo nehne dál ale mě šlo spíš o tu myšlenku že dost často se lidem přikazuje dělejte to takhle nebo takhle a nebere se v potaz k čemu má ten dotyčný sklony co mu jde (nechat ho prostě rozvíjet přirozeně).
A jak jsem psal na začátku nejde o to že bych objevil něco nového jen jsem se většinou potkal s lidma který tu svobodu dělat věci po svém moc neměli. toť vše víc v tom nebylo i tak díky za vaše názory W :D
widra
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon 13. říj, 2003 23:00

Příspěvekod zbek » čtv 17. bře, 2011 20:34

Nebud na ně tak tvrdej dělame to pro radost :oops:
Zbek
zbek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 80
Registrován: pát 04. čer, 2010 23:00

Příspěvekod Lada » pát 18. bře, 2011 0:29

Já tedy nějak s nováčky problém nemám, klasika většina styl ala plavec, ti co se rozhodnout trocha více rozjet se oplatí stejně a více a obecně většina si kryje šišku otočí se bokem, schoulí se, nastaví záda... v klinči se zas pěkně ukloní atp...
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

 

Příspěvekod NAIA » pát 18. bře, 2011 9:19

widra: Ahoj, nechceš sem hodit nějaké video nebo něco, abysme viděli jak ten trénink řešení situací ve tvém podání vypadá. Potom se můžeme bavit jestli to má nebo nemá cenu...

Jinak aby jsi řešil nějakou situaci tak potřebuješ mít schopnosti a znalosti - z toho potom poskládáš nějaké řešení ne? Jinak samozřejmě souhlas s tím, že jde o to vyřešit situaci ne aplikovat techniku, ale to není nic nového u nás to děláme běžně... každý si jede podle svého (PČR, BA kontrola popř. zatčení, civilista útěk, civilista s rodinou eliminace problému atd...) ale každý musí mít z čeho vařit...

No jinak co se týká těch nováčků... tak tady mám jiný názor. Nejhorší co můžeš po nováčka udělat je dávat mu na výběr. "Můžeš udělat to nebo to nebo to..." nakonec stráví celý konflikt vybíráním a plynule přejde do fáze rehabilitace když má kliku. Takže více možností pro začátečníka je hloupost - podle mě.

No a to že ti nováčči dají často více zabrat než pokročilí studenti...? Člověče ani ne :D Na grapplingu, v postoji... u nás tento fenomén nevidíme, kde by mohla být chyba? :D Podle selského rozumu mi z toho vyplívá že čím méně toho umím tím jsem pro zkušené fightery nebezpečnější... vychází mi teda že trénovat je hloupost. Do teď jsem si myslel že se lidé díky tréninku zlepšují.... co ty na to?
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod NAIA » pát 18. bře, 2011 9:36

ukropcany píše:
NAIA píše:No a to že ti nováčči dají často více zabrat než pokročilí studenti...? Člověče ani ne :D Na grapplingu, v postoji... u nás tento fenomén nevidíme, kde by mohla být chyba? :D Podle selského rozumu mi z toho vyplívá že čím méně toho umím tím jsem pro zkušené fightery nebezpečnější... vychází mi teda že trénovat je hloupost. Do teď jsem si myslel že se lidé díky tréninku zlepšují.... co ty na to?
Je jedna výnimka - hodne motivovaný, 190+cm vysoký, 90+ (resp. 110+) kg vážiaci, asi 3/4 roka trénujúci začiatočníci... človeče, v nedeľu som s dvomi takými dal sparing a aj keď by som to vo finále snáď vyhral... rozbitý som bol na šrot a v hlave mi hučalo až do rána... asi starnem... :?


Tak o tom žádná fyzika je fyzika, ale tohle není běžný vzorek :D

K nám teď chodí tak takový +190cm a 125 kg. Grapplit s ním je jako když někdo zahazuje balónek na gumě a ten se pořád vrací... já jsem ten balónek (75 kg) zatím to dávám, ale dlouho to trvat nebude. Holt někdo má dispozize k tomu že nebude dlouho začátečník :wink:
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod Vrozkrokkop » pát 18. bře, 2011 11:01

Ale to opravdu nezní vůbec povzbudivě :lol:
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 536
Registrován: úte 17. úno, 2009 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod RBR » pát 18. bře, 2011 12:13

NAIA píše:K nám teď chodí tak takový +190cm a 125 kg. Grapplit s ním je jako když někdo zahazuje balónek na gumě a ten se pořád vrací... já jsem ten balónek (75 kg) zatím to dávám, ale dlouho to trvat nebude. Holt někdo má dispozize k tomu že nebude dlouho začátečník :wink:


Bude dlouho začátečník, i když s tebou začne zametat. Až se setká s někým váhově stejným, pak se ukáže. Naopak má šanci být začátečníkem hodně dlouho, protože se mu bude těžko hledat sparing ze stejnými tělesnými parametry, který bude zkušenější než on. Velká fyzická převaha sebou u těchto lidí přináší spoléhat se na fyzickou sílu, odrbávají principy, techniku feeling, protože to urvou natvrdo silou.
Jinak se klaním, že si ho schopen v grapplingu dát. Kdy budou kudlíky u vás na programu?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

Příspěvekod Vrozkrokkop » pát 18. bře, 2011 12:34

Tak snad zase nebude tak zle - i Semmy Schilt šel občas na zem, a to byl z K1 obrů nejlepší - a že je opravdu obrovský. A plnokontaktní turnaj se zbraněma v Rusku zase vyhrál docela normální kluk průměrné výšky.
S rukavicema holt potřebujeme váhové kategorie, nedá se svítit, ale taková tragédie to snad zase není, ne? 8)
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 536
Registrován: úte 17. úno, 2009 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod NAIA » pát 18. bře, 2011 20:18

RBR: No co se tyka znalosti tak jo bude jeste pozadu, ale co je dulezitejsi technika nebo funkcnost? Pro me (nas) je to funkcnost protoze jinak degradujes BU na divadelni predstaveni. Si vezmi ze te borec pokazde ukonci a ty mu reknes ze to nebylo spravne technicky :D

Podle me je sila jen dalsi z aspektu bojovnika. Podivej se kdo vyhral posledni K1 - nejlepsi technik??? :wink: Tady vidis kolik je sila dulezita. Podle me je sila nahrazuje techniku a naopak. Jedno nema navic pred druhym. Samozrejme kdyz je k dispozici oboji aspon v zakladu.

Noze zatim nevim, snad seminar s Lee Morrisonem bude ohledne nozu, uvidim, porad je na cem pracovat i bez nozu.

Widra: Nechci ti svinit diskuzi tak napis jak to teda u vas probiha... Zacvice si a ty potom rozeberes co by slo jinak a proc a pak to zkousite nebo jak vlastne?
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod RBR » pon 21. bře, 2011 20:32

NAIA píše:RBR: No co se tyka znalosti tak jo bude jeste pozadu, ale co je dulezitejsi technika nebo funkcnost?


Funkční technika

odle me je sila jen dalsi z aspektu bojovnika. Podivej se kdo vyhral posledni K1 - nejlepsi technik??? Mrkající Tady vidis kolik je sila dulezita. Podle me je sila nahrazuje techniku a naopak. Jedno nema navic pred druhym. Samozrejme kdyz je k dispozici oboji aspon v zakladu.


Kdo vyhrál K1, nějak jsem to přestal sledovat? Záleží na úhlu pohledu. Pro bojovníka je potřebné obojí. Fyzická síla je problém: lehce nabyl lehce pozbyl. Všichni stárnem a fyza jde někam. Ztrátu fýzi můžeš kompenzovat pomocí zbraně. Získat technickou zdatnost je práce na dlouho, ale co se naučíš to zůstane.
K1 nemůžeme brát jako správné hodnotící kritérium v tomto případě. Je to příliš svázané pravidly, které zvýhodňují velké a těžké. sebeobraně je dovoleno všechno, svoji nevýhodu nižší hmotnosti můžeš kompenzovat zbraní (však to dobře víš, starého kozáka není nutné poučovat) :D

Noze zatim nevim, snad seminar s Lee Morrisonem bude ohledne nozu, uvidim, porad je na cem pracovat i bez nozu.


Ok! Počkám, až si pořeším pár problémů, tak k tobě na trenál příjdu i tak. Potřebuji dostat do těla, u mě začíná být problém fýza.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

Příspěvekod NAIA » pon 21. bře, 2011 21:02

RBR píše:
NAIA píše:RBR: No co se tyka znalosti tak jo bude jeste pozadu, ale co je dulezitejsi technika nebo funkcnost?


Funkční technika

odle me je sila jen dalsi z aspektu bojovnika. Podivej se kdo vyhral posledni K1 - nejlepsi technik??? Mrkající Tady vidis kolik je sila dulezita. Podle me je sila nahrazuje techniku a naopak. Jedno nema navic pred druhym. Samozrejme kdyz je k dispozici oboji aspon v zakladu.


Kdo vyhrál K1, nějak jsem to přestal sledovat? Záleží na úhlu pohledu. Pro bojovníka je potřebné obojí. Fyzická síla je problém: lehce nabyl lehce pozbyl. Všichni stárnem a fyza jde někam. Ztrátu fýzi můžeš kompenzovat pomocí zbraně. Získat technickou zdatnost je práce na dlouho, ale co se naučíš to zůstane.
K1 nemůžeme brát jako správné hodnotící kritérium v tomto případě. Je to příliš svázané pravidly, které zvýhodňují velké a těžké. sebeobraně je dovoleno všechno, svoji nevýhodu nižší hmotnosti můžeš kompenzovat zbraní (však to dobře víš, starého kozáka není nutné poučovat) :D

Noze zatim nevim, snad seminar s Lee Morrisonem bude ohledne nozu, uvidim, porad je na cem pracovat i bez nozu.


Ok! Počkám, až si pořeším pár problémů, tak k tobě na trenál příjdu i tak. Potřebuji dostat do těla, u mě začíná být problém fýza.

RBR


Funkcni technika :D :D :D - to je odpoved jak od Chytre Horakyne

Jinak ze technika ti zustane atd.... no jo ale super technika kdyz na to nemas motor je ti uplne naprd. Sak to pod zkusit, techniku mas z Karate zmaklou a pises ze fyza chybi (takze tam nebude ani ta sila) uvidis jesli bys radsi nevymenil neco z techniky za silu. Podle me je fyzicka (a tim myslim i sila) pred technikou, kdyz uz ji mas tak potom samozrejme technika. Ale podle me techniku precenujes. Driv nez te zachrani technika ti dojde stava.

Ze silu lehce nabyl lehce pozbyl... hmm jak rychle ty nabiras tu silu, ono je to celkem makacka nemyslis?

Jasne v sebeobrane muzes neco kompenzovat zbrani a kdo rika ze ten druhy nemuze ze?

Jinak nechme toho, na trenal klidne dojdi, ale na sebeobranu mame plno takze budto na grappling, nebo ve stredu dopoledne na stand up - to by ti mohlo sedet jako karatistovi. A do tela dostanes o to bych se nebal :D

Ale jeste zpatky k Widrovi: Hele napises sem elaborat a chces aby ti to lidi okomentovali a kdyz se zeptam na konkretni veci tak prestanes psat? Co to ma znamenat? Ze by jen teoretik?
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod luen » pon 21. bře, 2011 21:16

4RBR mala technicka. Technika bez sily jednoduse NENI. Nebavme se o tom, ze nekdo je v 80letech schopen na nejake exhibici ukazat 5 pohybu pekne "technicky".
Mluvme treba o technice ve vztahu k realne bitce (vyheneme se tak sportovnimu pojeti/pohledu na vec - tam to bez ni, shodne nejde take, ale to je jako nepodstatne), jak chces bez fyzy ustat konflikt? Jen vybehne blbej adrenalin a bez fyzi lehnes jak zdechlej pes.
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » pon 21. bře, 2011 21:26

Tak to asi zacnu chodit do ty posilky, mno. :(
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 281
Registrován: čtv 29. pro, 2005 0:00
Bydliště: Jihlava

Další

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků