posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod cohen » pon 28. bře, 2011 13:46

no potes panboh... :twisted:

ked som vcera behal kratky intervalovy, tak dnes by som mal dat asi pomaly regeneracny, co? ...kua, len moje nohy maju tiez iny nazor :-D

no nic... urobim to tak, ze tieto dva tyzdne sa budem sustredit hlavne na beh, pretoze ten minuly vyzeral asi takto:
po: nic
ut.: beh - kopec/schody, cvicenie s vlastnou vahou
st.: bike v lese hodka a pol, kb
st: beh pomaly reg.,
pi: nic
so: kb
n: joga, beh kr. interval, kb

trening sice pekne vyvazeny, ale spolu so zvysenymi davkami behu by to nemuselo dopadnut dobre...
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 29. bře, 2011 16:42

upsss
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 30. bře, 2011 15:05

cohen píše:ut.: .. cvicenie s vlastnou vahou

To Cohen: Co si dělal za cviky a jaké počty opakování?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 31. bře, 2011 9:34

RBR píše:
cohen píše:ut.: .. cvicenie s vlastnou vahou

To Cohen: Co si dělal za cviky a jaké počty opakování?

RBR

co som robil minuly tyzden si uz presne nepamatam, ale vcera som po behani tiez cvicil s vlastnou vahou, takze -

zhyby na liste: 6 na zahriatie, potom som si zavesil na opasok 5kg zavazie a siel som s roznou sirkou uchopu 4x4x4x3x3 a po zveseni zavazia som este 4 dal na vydychanie... v pauzach som stal pol minutky v sikodaci a cca minuta a pol svihadlo (ale to az ked som dal dolu zavazie, inak som robil cviky na uvolnenie clenkov ktore mi poradil pm:). po zhyboch som este dal 3x stojku na rukach po 20 sekund (pomedzi to stale svihadlo a drepy), na zaver 3 serie vybusnych klikov po 15 opakovani a uz som mal fakt dost... strecing, sprcha, jedlo :)

normalne zvyknem robit aj cvicenie na brucho s abs rollerom (6 serii po 9 opakovani), ale este som citil svaly z nedele a z behu (na ktory sa teraz sustredim), tak som to vynechal... aj zajtra je den ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zipule » čtv 31. bře, 2011 10:49

Můžu se zeptat v čem je výhoda dělat shyby se závažím po 4, než jich dělat víc bez závaží? Např 5 sérií po 10?
ptám se, protože mě to zajímá..nechci prudit :)
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod levakbob » čtv 31. bře, 2011 11:27

Roste síla (nejen "vytrvalost").
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 31. bře, 2011 13:47

cohen píše:zhyby na liste: 6 na zahriatie, potom som si zavesil na opasok 5kg zavazie a siel som s roznou sirkou uchopu 4x4x4x3x3 a po zveseni zavazia som este 4 dal na vydychanie... v pauzach som stal pol minutky v sikodaci a cca minuta a pol svihadlo (ale to az ked som dal dolu zavazie, inak som robil cviky na uvolnenie clenkov ktore mi poradil pm:). po zhyboch som este dal 3x stojku na rukach po 20 sekund (pomedzi to stale svihadlo a drepy), na zaver 3 serie vybusnych klikov po 15 opakovani a uz som mal fakt dost... strecing, sprcha, jedlo :)

normalne zvyknem robit aj cvicenie na brucho s abs rollerom (6 serii po 9 opakovani), ale este som citil svaly z nedele a z behu (na ktory sa teraz sustredim), tak som to vynechal... aj zajtra je den ;)

Díky. Dobrá inspirace. Nějak musím vymyslet kde budu dělat shyby. Abs roller nemám, tak sedy lehy musí stačit.
Jak děláš ty výbušné kliky?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 31. bře, 2011 14:14

jumping push ups - ja ich robim kusok uzsie... dalsi level je klik s tlesknutim, dalsi s tlesknutim nad hlavou, za chrbtom... ale to by som si nabil drzku akurat tak :D

http://www.youtube.com/watch?v=VzqjWuarzZQ
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zipule » čtv 31. bře, 2011 14:38

RBR píše:
Díky. Dobrá inspirace. Nějak musím vymyslet kde budu dělat shyby. Abs roller nemám, tak sedy lehy musí stačit.
Jak děláš ty výbušné kliky?

RBR

Taky nemám ABS roller, funguje mi to ale úplně stejně na čince. Musím to ale dělat v rukavicích (používám běžecký, aby to prokluzovalo), protože mám homemade činku, kt. je pevně navařená a v holých rukách se neprotáčí.
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 31. bře, 2011 15:57

cohen píše:jumping push ups - ja ich robim kusok uzsie... dalsi level je klik s tlesknutim, dalsi s tlesknutim nad hlavou, za chrbtom... ale to by som si nabil drzku akurat tak :D

http://www.youtube.com/watch?v=VzqjWuarzZQ

Dobrý odkaz na youtube. Trochu to tam prolezu. Vídím to na 4 série po 15 klicích. Dvě s lokty u těla a dvě na široko. Pauza max. 1 min., s 30s. stáním v šiko dači.

To Zipule: dík, ale nemám činku.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 31. bře, 2011 20:35

RBR píše:Abs roller nemám...

...ale nemám činku.

RBR

Skoč do Gigasportu měli ho tam za 180 Kč (Abs roller). Nebo si kup kolo v obi a nějakou tyč.

Činku koupíš i v Globusu...
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » pát 08. dub, 2011 9:35

Naposledy upravil choze dne pát 08. dub, 2011 12:49, celkově upraveno 1
Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 08. dub, 2011 10:12

pm píše:bench press je jednoznane na ustupu, zjistlio se totiz, ze ti co benchujou tezky vahy, nedaji v cable pushi ve stoje ani zlomek toho co presujou, protoze jim nespolupracuji nohy, jadro a ruce. cable press je imho jeden z nejlepsich cviku na presovani, ale o tom jsme tu uz nekolikrat psal, jako vyjimku z pravidla ohledne masin.
Obrázek

Tak mám náladu znova něco napsat, hahahahaha.

Takže důvod proč na benchi dáš mnohem víc než ve stoje na horizontálním pressu je nespolupráce svalových skupin?
Takže dřepy, nadohozy, trhy, mrtvoly, vlastně jakejkoliv cvik co přesně nesimuluje techniku při strikingu nebo zápasení je k ničemu?
To je blbost jak vrata do stodoly.

Několik let jsem necvičil žádný vertikální pressy, včera jsem si dal ve stoje, jen na jednu stranu 32kg jednoručku a pressoval jsem úplně v pohodě.
(Podobný váhy jsem jel na tlaky v sedě)Naprosto z přehledem jsem používal sílu z horizontálních tlaků v leže.....
Takže to funguje i naopak, vertikální pressy jsou cvičení i pro horizontální směr síly.

Naprosto je pravda ža na strojích a v sedě se neposílí jádro a spodek, což je hodně důležitý, ano ano ano, ale v sedě a v leže se neposiluje jádro a spodek ale vršek (upper body).
V sedě zas stabilizujou volnou váhu, ramena a vršek což je pro údery dost důležitý.

Na spodek je spousta jiných cvičení.....
Opravdu doporučit na posílení upper body kladku místo těžkých volných vah je naprostá blbost, ještě že olympijský atleti benchujou, kdyby jeli kladku tak nepřehoděj malý vápno.

Kettls a různý cviky s vlastní vahou, unilaterál cviky , speciální posilování jádra jsou hodně zajímavý a super, ale opravdu není nutný mlít diletantský blbosti nebo marketingový žvásty o jiných cvičeních.
Žádný posilování s železem kompletně nesimuluje spolupráci svalových skupin v technikách bu/bs, ale o kompletní simlulaci techniky v posilování nejde.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 08. dub, 2011 10:35

hahahahahahaha, good for ya, protoze ja nemam vuuuubec naladu sem neco napsat :-) fakt me ten bench press, ani cokoliv jineho ve dne v noci netrapi, ze spani nebudi :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 08. dub, 2011 10:43

hihihihi, ok, mně zas jen přišla legrační kladka místo benche jako upper body workout.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wand » pát 08. dub, 2011 10:51

Runar citas aj nieco ine ako len Muscle&Fitness?
wand
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 08. dub, 2011 10:58

wand: ano, třeba tréninkový metody atletů, celkem zajímavý čtení.A ano já jsem přesně ten co jenom čte a cituje články o něčem co nikdy necvičil, skvělej postřeh.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 08. dub, 2011 17:42

RUNAR píše:hihihihi, ok, mně zas jen přišla legrační kladka místo benche jako upper body workout.

..Runnar..ja napr.cvicim aj benchpress na uzko aj tie kladkove benche a fajt je pravda,ze s klatkou taku vahu nedas,lebo nevydrzis v postoji sa aj zapierat do paty aj tlacit direktovo dopredu a este aj stabilizovat to vsetko..

..bench s kladkou jednorucne hodnotim velmi kladne,je to vlastne obdoba "boxerskycy napinakov" s gumenym lankom,ale s nim sa ide na vytrvalost,kdezto tento viac na silu..
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 08. dub, 2011 17:42

..double..
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » pát 08. dub, 2011 19:50

Runar má pravdu, jenom se musím smát a těším se na to, co zase místní experti vymyslí.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj