Co k TKDu ?

hapkido, musado, taekwondo ITF, WTF, GTF, tang soo do...

Příspěvekod nick1234 » úte 24. kvě, 2011 13:33

tym nehovorim ze som ultimatny mega bojovnik, len ze oni su na picu :) samozrejme verim ze to neplati na vsetkych. :lol:
Rukavice: 25 eur
Oblečenie: 20 eur
Katsudo: 40 eur
Dobrý pocit po tréningu: Na nezaplatenie.
nick1234
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 206
Registrován: pon 15. lis, 2010 0:00

 

Příspěvekod leden » úte 24. kvě, 2011 14:17

Prvy suboj mal 4 sekundy, druhy 7. V moj prospech

sorry tak dlho sa srat s karatakmi 8O (dufam karataci prepacia,aleje to NICK1234 super fighter).myslim ze prvy suboj bol 0,04s a druhy 0,000007s
len zo skromnosti si trosku pridal na case Chucku..:D
leden
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: ned 27. úno, 2011 0:00

Příspěvekod luen » stř 25. kvě, 2011 0:07

Jur-fu píše:no ale aby som zistil aky tu ludia su musim sa na nich pozriet ale mas pravdu ze neviem co mam ocakavat.. ale k tomu TKD kde je 80% kopov ta efektivita neni nic moc predsa len nechodim po meste v doboku a v dzinsoch urcine nekopnem ziaden high kick.. predsa ale aj ty si musel sa k tomu wing chunu nejak dostat ne ? :)


Souhlasim, ale pokud je 80% uderu - tech tzv. retezacku, tak je to uplne stejne hloupe jako vsechno jine hloupe.
Rozumej, pokud ti nekdo rika, ze retezak, front kick a nejake to taan sau + bong sau je dobrej napad jak pouzit wing cheun v boji, tak lze. Lze ti stejne jako rada jinejch qi a ki masteru.

Obecne:

Na jedne strane snad uprimne nepochopeni metodiky a toho jak ohybat napady a jak s nima pracovat ...
Na druhe strane lenost usit cloveku vycvik na miru. Nestarat se u nej o zadne podelane zkousky, ale cilene spolecne s nim makat na jeho progresu.

At si vsichni hrajou hru na osviceneho belocha, kterej byl v minulem zivote saolinskej mnich ...
Totiz pokud nekdo "uci" bu a nepozna, ze ma nekdo odstipano a necha ho napr. stat 2 roky v mabu, nebo jen cvicit formy a jakesi aplikace, tak ho neposouva, ale nuti ho k regresi.

Dalsi moc dulezita vec je ta, ze se nikdo neodnauci byt ustrasena babovka, kdyz se uci u mamanka, kterymu doma foukaji bebicka...

Cela rada faktoru jasne ukazuje na to, jak si kazdej stoji. Lidi je jen nechteji videt. Zacnou si techto veci vsimat u ostatnich a okamzite je pak vidi i u sebe - a na tohle a ostatni veci potrebuje clovek koule 8)

luen píše:
levakbob píše:Kvalita se neskryva za nazvem stylu, zarukou kvality jsou konkretni lide, kteri umi :!:


A jaký konkrétní lidé to v SR/ČR jsou?


Viz. vyse a nize - porovnej s lidma z ruznych organizaci, kteri vedou skoly wing cheunu...

nick1234 píše:ono podla toho co to znamena vediet.


Byt schopen realne fungovat (treba jen v ramci pravidel, aby se zabranilo zbytecnym zranenim) a to pod realnym tlakem soupere, kterej ti nic nedava a nicim neni motivovan ke spolupraci ... Pro zacatek uplne staci :wink:

Obecne:

Zadny rejpani v detailech, zadne rochnani v teorii, ktera nemuze byt uchopena bez prakticke vybouchanost, Do gung fu skoly, resp na trenink, nepatri akademicke debaty.

Vsude jsou ojebavaci, kteri budou tvrdit, ze vysoka skola gung fu je o vnitrnich pocitech, o kultivaci jemnych energii o dlouhovekosti a zdravotnim aspektu.
Jasne, kdo chce bejt dobrovolne pocitove plochej nebo jinak deformovanej, nikoho asi nelaka zit co nejkratsi zivot a vetsina lidi nehce byt nemocna ... Da rozum, ze tohle muze chtit jen kreten nebo politik.

Kdyz nunanek (maha guru) neumi vic nez opravit pohyb ve forme - ten pravej uder o 2cm vejs ... tak ti nic neda.
Pokud bude kdokoli nekolik roku prstem malovat do pisku kruznice, take bude mit presnejsi vedeni ruky ... ale vetsi bojovnik z nikoho kvuli kulatejsim kruhum v pisku nebude. Ze u toho pochopi soucinnost dechu, koncentrace myslenky a vsech svalu v tele ... No ale podstatne je to, jestli streli frajera a "zadupe" ho?!

Jur-fu píše:no TKD ma ku karate velmi blizko.. takze to nebude nic moc.. ked si za 4s dakeho vymastil a ak spravne chapem tak dobry klub wing chun je len tam kde je full kontakt ? pretoze moc to nechapem :D


Plnej kontakt neni zadna zaruka kvality, jen jedna ze zakladnich podminek pro progres v boji obecne. Par ostatnich veci o par radku vejs :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod marcelo » stř 25. kvě, 2011 7:51

Pre zakladatela temy tohto vlakna..moja rada,uplne nezaujata..pokial hladas sebaobranu zabudni na obidva BU ktore si spomenul..jedno cisto obskurnymi pravidlami zdegenerovany sport ktory si hraje na svojom piesocku a to druhe je sice BU, ale v tom BU je tolko spiny a balastu,ze jediny WCH ktory by som odporucil je ten u Luena,lebo som s nim tukol a potahal sa kedysi..

..vela ludi ti odpovie,ze ked chces sebaobranu cvici Kapap,Kravmaga,Combatives atd..je pravdou ze u tychto stylov sa ide priamo k veci,ale dalsia pravda je ta,ze v tychto styloch je tiez slusna davka pozerov ktori sa vezu na modernej vlne ze to vyjde na stejno..

..kedze sa pohybujem na oboch stranach spektra,moj pohlad na celu vec je asi takyto : 1.fulkontaktny Freefight - Sanda sparing na vybuchanie sa, 2. fullkontaktne Modelove Situacie a assaulty a ich vyresenie , 3. slusny Combatives system,4. obcasna bitka na ulici ktora je alfou a omegou a konecnym testom tvojho skilu,pretoze na toto sa pripravujes a toto potrebujes zvladnut...

..no a aby si vsetko toto zvladol,caka ta dlha cesta ktora je financne a casovo narocna a za vacsinuo stylov a systemov budes musiet cestovat,budes musiet nakupit ochranne "brnenie" od hlavy a z po paty,zohnat si partakov na modelovky atd
:wink:

..tot moj pohlad na vec v danej dobe..a obavam sa ze ako TKD,tak aj WCH mozes rovno splachnut do hajzlu..na ulicu nepotrebujes ani highkicky,drzanie si supera s kopmi od tela je sice pekna teoria len realita je trochu ina,pretoze vacsina poulinych napadnuti,utokov a konfrontacii sa deje na vzdialenost boxerskeho haku a blizsie s uchopovou zlozkou,vediet tansau a bongsau presne podla sablony ti je k prdu,retazaky su len mala cast uderoveho spektra,kopnut do vajec vie kazde Dilino bez toho aby platil kdejakemu sarlatanovy sa certifikaty atd..vela stastia v hladani sa :wink:
Naposledy upravil marcelo dne stř 25. kvě, 2011 8:29, celkově upraveno 2
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

Příspěvekod will » stř 25. kvě, 2011 7:55

for. Jur-fu

No nejdřív jsem myslel, že na ty nesmysly co tady píšeš nebudu ani reagovat, ale po tom posledním nesmyslu, že efektivita kopů nic moc už jsem nevydržel. Takže vprvní řadě chlapče ty se na BU vyse...., protože ty si ten týpek co pořád něco hledá a vlastně necvičí pořádně vůbec nic. Jen pro informaci nejtvrdší kop v bu pochází právě z taekewonda. Dáší totální hovadiny jakože nechodíš po ulici v toboku nebo v džínsách, tak to snad nemá cenu ani komentovat. Ty se v první řadě zamysli sám nad sebou a trochu ti napovím, ten čas mezi tréningy využij na zdokonalování sám sebe tzn. musíš na sobě makat ve volnu, zdokonalovat techniky, (flexibilita,fyzička, atd.). Když se něco naučíš, pak už samozřejmě plkat ty nesmyly nebudeš, si k tomu taekwondu něco můžeš přidat.
will
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 611
Registrován: sob 10. čer, 2006 23:00

Příspěvekod DaveStone » stř 25. kvě, 2011 9:42

Přiznám se, že jako nezávisý čtenář tohoto vlákna jsem z posledních dvou příspěvků zmatený. Každý (marcelo a will) radí tazateli něco jiného.
DaveStone
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 144
Registrován: sob 08. zář, 2007 23:00
Bydliště: Vyškov

Příspěvekod marcelo » stř 25. kvě, 2011 10:29

DaveStone píše:Přiznám se, že jako nezávisý čtenář tohoto vlákna jsem z posledních dvou příspěvků zmatený. Každý (marcelo a will) radí tazateli něco jiného.


...to mas len preto, pretoze mas malo experience z funkcneho treningu,inak by si vedel ze sa tu riesia total bullshido zalezitosti a z nejakeho TKD by si sa smial ;) Neber to ako urazku, ale mna rozpravky typu Tkd, aikido apod uz davno nezaujimaju a mam v tom jasno ;)
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

Příspěvekod luen » stř 25. kvě, 2011 16:23

will píše:for. Jur-fu

Takže vprvní řadě chlapče ty se na BU vyse...., protože ty si ten týpek co pořád něco hledá a vlastně necvičí pořádně vůbec nic. Jen pro informaci nejtvrdší kop v bu pochází právě z taekewonda.


Perla za perlou a nevis presne kym, v jakem roce a jakej vlastne kop byl sestrojen :?:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod frankstrike » stř 25. kvě, 2011 16:32

taky by me zajimalo co je to za mocnej kop:D:D:D
ach jo, hrajes si tady na chytrýho a znalýho a přitom ze sebe vypustíš takovou hovadinu jako nejsilnejsi kop 8O.

Nejsilnejsi kop muze bejt jakejkoliv kop, jen zalezi kdo a jak silne ho provede
frankstrike
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 21
Registrován: pát 21. led, 2011 0:00

Příspěvekod nick1234 » stř 25. kvě, 2011 22:07

Amatéri, najsilnejší kop je predsa ten nohou :)
Rukavice: 25 eur
Oblečenie: 20 eur
Katsudo: 40 eur
Dobrý pocit po tréningu: Na nezaplatenie.
nick1234
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 206
Registrován: pon 15. lis, 2010 0:00

Příspěvekod frankstrike » stř 25. kvě, 2011 23:48

4ukropcany: jasny ruka furt otravuje bradu, narozdil od nohy, ta jednou za cas:D
frankstrike
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 21
Registrován: pát 21. led, 2011 0:00

Příspěvekod Jur-fu » čtv 26. kvě, 2011 6:30

ok tak dakujem vsetkym za vase rady vsetko som si pozorne precital, rozhodol som sa ze ostavam na TKD a budem na sebe makat. Ja som proste chcel len najst nieco co by ma bavilo a s cim by som sa realne na ulici obranil, pretoze ked sa kuknem na kamarada co ma pomaly cierny pas z karate ale moc toho nevie.. :wink:
Jur-fu
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 49
Registrován: stř 27. dub, 2011 23:00

Příspěvekod zipule » čtv 26. kvě, 2011 7:17

Tak pokud jsi četl pozorně, tak vzhledem k tvému závěru jsi četl úplně jinou diskusi než všichni ostatní...:)
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 215
Registrován: úte 23. lis, 2010 0:00

Příspěvekod marcelo » čtv 26. kvě, 2011 7:24

Jur-fu píše:ok tak dakujem vsetkym za vase rady vsetko som si pozorne precital, rozhodol som sa ze ostavam na TKD a budem na sebe makat. Ja som proste chcel len najst nieco co by ma bavilo a s cim by som sa realne na ulici obranil, pretoze ked sa kuknem na kamarada co ma pomaly cierny pas z karate ale moc toho nevie.. :wink:



..to je dobry napad ze ostavas na TKD,pre teba fullkontakt BU a fullkontakt-sebaobranne systemy nie su :wink:

..cvic si svoj sport a tes sa z neho :D

..len v ramci tvojho zdravia,neber TKD ako pripravu na tvrdu poulicnu rvacku a neporovnavaj sa s kdejakym lemplom s ciernym opaskom,co cvici nejaku formu zdegenerovaneho karate s tym ,ze tvoje TKD je na tom lepsie.. :?
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

Příspěvekod will » čtv 26. kvě, 2011 7:51

ukropcany píše:
frankstrike píše:taky by me zajimalo co je to za mocnej kop
To je ízy, na Discovery to zisťovali... vyhralo MT - koleno... 8) Ale určite ho vymysleli kórejci ako píše will... :wink:

No ale aj tak si myslím, že ruka je nebezpečnejšia... 8)


Tak to si to Discovery pusť znovu a nejlépe v češtině nebo aspoň s titulkama a zjistíš, že to není pravda :wink:

for. Jur-fu

Tak psal jsem ti ve smylu názvu tohoto vláku, které má název co k TKD, tzn. vycházím z předpokladu, že TKD chceš dělat dál, ne, že chceš přejít na něco jiného, podle tebe účinějšího, co by tě ochránilo na ulici. Jinak hodnotit, že nějaký karatista něco umí nebo ne, je silně zavádějící, protože každý cvičí s nějakým cílem, někdo pro sebeobranu jiný zase pro sport nebo pro zábavu, každý má prostě jiné cíle. Je to pouze ve schopnostech jednotlivce. Jinak TKD má proti karate jistou výhodu, že je v něm povolen kontakt, což není na škodu. Jinak, když budeš poctivě cičit TKD a tu sebeobranu, tak ti to rozhodně při obraně na ulici pomůže. Přidával bych další bu až budeš mít aspoň trochu rozšířené obzory ve svém systému, chce to dosáhnout aspoň vyššího žákovského stupně. Jestli tě TKD nebaví, tak se na to vykašli hned. Teď je otázka jestli vydržíš u toho dalšího bu, já osobně bych to nelámal přes koleno. Jinak pokud ti jde o to bojovat hned nebo jdeš zítra do války, tak by byl pro tebe asi lepší nějaký fulkontakt tzn. box, MT, ale ani to ti nezaručí, že na ulici uspěješ, osobně znám týpky co rozštípou, kde koho a vživotě žádné bu nědělali, ale mají bohatou praxi. Jinak TKD i karate má účinné techniky jde jen o přístupu ke cvičení.
will
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 611
Registrován: sob 10. čer, 2006 23:00

Příspěvekod will » čtv 26. kvě, 2011 8:03

for. Jur-fu

Jo a ještě k těm kopům najdi si článek s panem Soukupem (kyokushinkai karate) byl tuším ve fighters magazínu, ten popisoval svoje zkuštnosti, jak vstoupil do prestižní fulkontaktní soutěže K-1, kdy hovořil, že soutěži musel přizpůsobit pouze ruce s nohama absolutně neměl problémy a vůbec je nemusel předělávat. Rozhodně neposlouchej nesmysly, že něco zdegenerovalo, když budeš chtít, tak si svoji cestu najdeš, a když nenajdeš, tak je to rozhodně solidní základ pro další bu, který ti nikdo nevezme.
will
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 611
Registrován: sob 10. čer, 2006 23:00

Příspěvekod RUNAR » čtv 26. kvě, 2011 12:15

Nejtvrdčí kop je znám dlouho a jde o kop krumpáčem, je ale převelice smutné že není vůbec povolen na žádných závodech, ale trénuje se hojně.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod zipule » čtv 26. kvě, 2011 12:18

RUNAR píše:Nejtvrdčí kop je znám dlouho a jde o kop krumpáčem, je ale převelice smutné že není vůbec povolen na žádných závodech, ale trénuje se hojně.

A co teprve kop elektrickým proudem...:)
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 215
Registrován: úte 23. lis, 2010 0:00

Příspěvekod Boreas » čtv 26. kvě, 2011 13:09

Jak je známo, nejtvrdší kop má kůň.
Takže bacha na RUNARA :lol:
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 333
Registrován: čtv 04. led, 2007 0:00

Příspěvekod zipule » čtv 26. kvě, 2011 13:11

Boreas píše:Jak je známo, nejtvrdší kop má kůň.
Takže bacha na RUNARA :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=bIhUrwecZlo
možná už bylo...
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 215
Registrován: úte 23. lis, 2010 0:00

PředchozíDalší

Zpět na korejská bojová umění a sporty...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků