Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod graver » úte 12. črc, 2011 19:01

A co je konkrétně pro takovéto přístroje měřítkem kvality? Jsou sporttestery za 3000 10x lepší, než ty za 300,- ?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 12. črc, 2011 19:51

Jsou, minimálně tím, že měří přesněji ( když jukneš vejš, už tu padlo, že hodnoty jsou podivné).....+ odolnost a tak. A samozřejmě servis.

To máš stejný, jako když si koupíš telku v autorizovaném servisu , nebo u ťongů.

Ano, koukat se na to dá. Ale jak dlouho???? A v jaké kvalitě????
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 12. črc, 2011 20:40

O tom se , samozřejmě, nepřu....ani náhodou :!:

Já jen, že když už chcete kupovat nějakou pomůcku, potom si kupte opravdu pomůcku a ne čínskej šmejd na dvě věci.

Ale kdo je tak bohatej, že si může kupovat levné věci, prosím, beze všeho.

Chlapi, věřte mi, o hodinkách něco vím.

nebo, pokud už nechcete nic drahého, kupte si třeba pulsemeter od Casia, či Seika. To nemá ani hrudní pás, jen kovovou plošku pro přiložení palce. Ale pořád 100x lepší, než tydle čínský srágory. Vždyť to, kua, ani čas neumí měřit přesně. Během pár dnů se to předběhne......

není nic jednoduššího, než když si to zkusíte(kdo jste to koupili). Zkuste nastavit čas na vteřinu přesně(třeba dle teletextu, nebo, máte-li možnost, atomových hodin....prostě nějaký etalon). A jukněte po tejdnu, jak drží. :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 13. črc, 2011 5:47

OK 8)
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 13. črc, 2011 6:38

Ok, pokud ty Lidl strojky skutečně ukazují nesmysly, tak je to asi jediný argument. Profesionální sportovec, který takovou věc používá hodně intenzívně a záleží mu na přesnosti, asi do Lidlu nepůjde, ale pro hobbysty to imho stačí. Já jsem vždycky používal X-Fact z Hervisu a na to moje rekreační mrskání to stačilo - jestli mi to ukazuje TF 150 a reálně mám 145, tak s tím umím žít :wink:
Jinak pokud jde o spolehlivost, kvalitu, servis... - nikdy by mě nenapadlo u čehokoliv z Lidlu uplatňovat záruku. Za ty roky, co dělám amatérsky spotřebitelský právo, vím moc dobře, že tyhle firmy mají velmi kvalitní strategii, jak takové excesy zákazníkům znechutit. Se strojkem od Lidlu prostě prásknu o zem a jdu si koupit další - třeba zase do Lidlu.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 13. črc, 2011 7:45

Každej podle sebe :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 13. črc, 2011 10:56

ucrop: tak ten clenok stale boli :evil: sice menej ako vcera, ale boli pri chodzi. obavam sa, ze tento tyzden si uz nezabeham.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 13. črc, 2011 12:47

nie, ten moj plan je rozhodeny tak, ze dlhy beh je len kazde dva tyzdne, inak su tam same beziky okolo 10km...
...a mysliet si o tebe, ze si puding - to ani nahodou :) bodku si este neprosim :D 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 13. črc, 2011 18:20

Jendis píše:Kucí....ty sračky z Lidlu nekupujte. Trochu se tejká mého dalšího koníčka, hodinek. Pokud chcete sporttestery, kupujte Suunto a Polary. Možná ještě Garmin za něco stojí, zbytek je šunt na dvě věci. Canyon a spol.....to už je čína a k ničemu.

I když chápu, že rozhoduje hlavně cena, Suunto je okolo 3k a tydle sračky za pár stováků.

Ti nevím Jendo, jestli Polar, nebo Suunto nemají díly z východu nebo jestli to tam nemontují. Třeba takový Kingstone (špičkový americký výrobce paměti do PC) si všechny čipy nechává dělat na Taiwanu. :wink:
Jinak doporučuji ohledně značkových výrobků přečíst si knihu od Roberta Saviana Gomorra.

RBR

PS: A co Sigma, to je taky šunt?
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 13. črc, 2011 19:07

Hele, Ucrop a spol mi svůj náhled na věc vysvětlili, neber to tak, že vás tu budu o něčem přesvědčovat, to fakt ne.
Já měl jejich modely v ruce, testoval jsem to pro jinej server.....alespoň co se týče funkce hodinek. Když to nefunguje takhle, nevěřím, že to funguje i jinak. Toť ode mne vsjo k tématu, nehodlám řešit značkové a neznačkové zboží.....blablabla......byla to jen dobře míněná rada.
Každý si za své peníze kupujte, co je vám libo. :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » stř 13. črc, 2011 19:13

No oni už i v číně umí udělat kvalitní výrobky a zeptejte se lidí co dělají na celním či inport/export co v těch kontejnerech vše vozí, jen se to tu v evropě více či méně spíchne a dá punc evropské země... Nevím nevím co bychom kupovali kdybychom odpojili asii, coby dodavatele součástek a výrobků

každopádně co vím už od více zdrojů z různých odvětví tak se tvoří výrobky v různých stupních kvality podle požadavku a dle toho se odvíjí cena, tudíž už né vše čínské stojí zaprd, ale samo ten kvalitní výstup také stojí více...
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 13. črc, 2011 19:27

o tom se samozřejmě nepřu, vyjadřuji se ke konkrétním výrobkům, které jsem měl v ruce a porovnával je s dalšími stejného oboru. Stačí to takto ???? 8)
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » stř 13. črc, 2011 19:48

však já s tebou také ne ;-) každý si musí zvolit a uznat za vhodné jestli je to pro jeho potřeby dostačující... a na druhou stranu takové peníze kolikrát vyhodíme za větší blbiny či večer v hospodě, tak myslím na to zjistit jestli to vůbec budu používat k nečemu mi to bude, stačí to... to není špatné a nebude to jen zbytečné težítko a další lapač prachu, kterých většina z nás má doma habaděj... a pak příapdně pořídit vyšší level
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 13. črc, 2011 20:52

No jasně. Já to beru ze svého pohledu, vy zase ze svého....... pohoda :)

Já jsem do hodinek úchyl, takže do takovýho šuntu bych fakt nešel....ale rozumím tomu, když si to někdo koupí proto a proto (viz třeba Graver).

Ale vím, že třeba Suunto M1 si koupíš a vydrží skoro nafurt a je to investice za, baj voko, 12 stovek. V Lidlu koupíš zmetek za 3 stovky, a za měsíc(dva, tři) ho vyhodíš a koupíš další......blablabla......celkově Tě to vyjde dráž.

je to jako když si koupíš špekáček v kauflandu (sojová sračka) a pravej, masovej u řezníka. Ten z kauflandu sice stojí 4 koruny, ale nařízněte ho a dejte opékat nad ohýnek (ta píp se stáhne, vytlačí ten sajrajt a nepochutnáte si). Ten poctivej stojí asi 12 korun, ale krásně pustí tuk, opeče se a pochutnáte si.....

Kapišto????? :wink: 8)
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 13. črc, 2011 23:26

Jendis píše:Kapišto????? :wink: 8)

Nekapišto. Pleteš jablka s hruškama dohromady. Mám nepochybně kvalitní sporttester od POLARu, kterej tedy jak píšeš "vydrží skoro na furt", jo?

POLAR píše:...To, jestli má hrudní pás vyměnitelnou baterii není důležité. Důležitou součástí každého hrudního pásu jsou i jeho elektrody. Je to část pásu, která měří signál na těle. Používáním elektrody stárnou, ztrácejí svou citlivost až nejsou schopné měřit vůbec (zprvu je měření nepravidelné nebo chaotické, hrudní pás začne měřit až po delší době). To je okamžik, kdy je nutné koupit pás nový a výměna baterie nepomůže...

Hrudní pás prostě musíš po nějaký době obměnit. Pokud u POLARu budu v rámci servisu měnit starej nefunkční hrudní pás s kódovaným přenosem za novej, vyjde mě to na 900,- za novej pás + 120,- poštovný za odeslání ke mně + poštovný za odeslání mýho starýho pásu do Polarservisu, zaokrouhleno cca 1.050,- Kč. Samostatně koupenej pás (bez výměny za starej) stojí s poštovným 1.320,- a kompletní sporttester základní řady (hodinky + kódovanej hrudní pás) stojí s poštovným 1.420,- Kč. Takže co že to budu mít v případě sporttesteru "na furt"? Díky týhle zmrdovský cenový strategii hodinky za cca 100,- Kč? :x To se fakt vyplatí... :roll:
Jinak špekáčky si kupuju "pravý" u řezníka, ty umělohmotný hnusy z velkých řetězců nežeru, nechutnají mi... Jenže dneska jsem porovnával sportester POLAR vs. CRIVIT... Největší zaznamenaná odchylka byla 2 pulzy, takže není co řešit - "chutnají" mi oba. A pokud si za cenu samotnýho debilního pásu můžu koupit 3 kompletní sporttestery, navíc s více funkcema, tak si asi vyberu co? :idea:

Dobrou :twisted:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 14. črc, 2011 6:44

ok, v pohodě , tohle jsem nevěděl.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » čtv 14. črc, 2011 12:29

Ad věci z Lidlu: Překvapivě často se no name věci z Lidlu vyskytujou na špici kvality i s porovnání tzn. značkovejma výrobkama. Měl jsem možnost prohlídnout si pár čísel časopisu dTest. Když jsem si prošel pár int. diskuzí ohledně Lidl výrobku, většina lidí byla spokojena, samozřejmě pár šuntů se našlo, ale výměna bez problému. Jako příklad poslouží moji rodiče, kterým bez mrknutí okna vrátili peníze za poškozenou digitální váhu, takže reklamace taky bez problémů. nechci tady hájit lidl, ale Jendisi tvoje oháněníma se tzn. značkovejma výrobkama se mi nezdá. Mám ted sporttester z hervisu, má ty samý funkce co dvojnásobně dražsí polar se kterým to muzu srovnat, pac mam starsí polar doma taky (samozrejme s pasem bez vymenitelný baterie!) a jsem naprosto spokojenej a neminim jen kvuli tomu , ze to je Polar absolvovat tu samou anabazi, co o ni pise TongPo.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 15. črc, 2011 6:06

Jendo, vykašli se na ně.

Já tě chápu. Taky mám Polar.

A taky si raději koupím triko v RESERVED za 700, nebo džíny u WRANGLER za 2000, než na trhu za 150 resp. 300. A to triko a džíny fakticky vdrží déle takové, jaké jsem si to koupil. Někdo si prostě rád připlatí už za tu značku, někdo ne.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 15. črc, 2011 6:22

Ale v poho, vždyť já to neberu ve zlém( a chlapi určitě taky ne ), jak píšu, každej podle sebe.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pát 15. črc, 2011 8:22

Jendis píše:Ale v poho, vždyť já to neberu ve zlém( a chlapi určitě taky ne ), jak píšu, každej podle sebe.

Přesně :wink:
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně