Nechcete někdo psa ???

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Nechcete někdo psa ???

Příspěvekod Jendis » úte 26. črc, 2011 17:46

Tohle mi poslal kamarád :

Pes Akita Inu - je 1,5 roku starý puberťák, je kastrovaný, nemá PP.
Jeho majitel ho nezvládá, Ruda Desenský ho nepřijme, protože je kastrovaný a do jeho smečky nevhodný. Proto směroval majitele psa na mne. Já se ho ujmout z rodinných důvodů nemůžu: půlroční syn, dva psi a nedostatek času mi to nedovolí. Dnes mi opět volal majitel, psovi hrozí utracení. Hledáme tedy důsledného zkušeného chovatele s pevnou rukou a vhodnou rodinnou konstalací, který by psovi mohl zachránit život. Jak bych to okomentoval já? Chyba je na straně majitele psa, který se neměl pouštět do něčeho, na co nemá. Nicméně psovi jde o život. Zkuste prosím pomoci.



http://imageshack.us/photo/my-images/27/akitainu1.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/195/akitainu2.jpg


přímej kontakt vážnému zájemci dodám !!!!!

EDIT - já osobně, i když bych rád, se jej taky ujmout nemohu. Jeden labilní pes(kterého máme) + dvě kočky doma - další hyena do kvartýru , to by prostě neklapalo.
Zkoušíme s manželkou založit útulek pro zvířátka ( pesani + kočky) , ale zatím to ztroskotává na financích a blbejch lidech, kteří mají funkci..... přátelé, to by se jeden posral, z těch , s prominutím, blbů, co rozhodují :(

EDIT 2 - doplňující info "vo co gou" -

Pejsek je v pubertě a na stávajícího pána to zkusil, jak to tak mladí psi dělaj. Páníček se z něj ovšem posral a problém je na světě.

Takže, případnej zájemce by měl mít zkušenost s většími psy a pevnou ruku.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

 

Re: Nechcete někdo psa ???

Příspěvekod RUNAR » čtv 28. črc, 2011 12:44

Jendis píše:
Zkoušíme s manželkou založit útulek pro zvířátka ( pesani + kočky).

Tohle je moc hezký, protože svět je plnej blbejch ignorantů kterým jsou zvířátka ukradený.Máme doma neustále nějaký zatoulaný marody.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod Jendis » čtv 28. črc, 2011 17:19

u nás taky. Běžně u sebe nosím krmivo pro kočky a pejsky, když potkám zatoulané/bezprizorní zvířátko, alespoň mu dám nažrat.

Kolikrát se na mne někdo oboří, prej :" proč to krmím"......s úsměvem odpovídám, že jen a pouze proto, protože to nikdo jinej neudělá. Pravidelně nám u paneláku čekaj kočičky, které už mne zají a vědí, že jim nic nehrozí, jen si naplní pupek. Vzal bych si je domů, zařídil péči....ale nejde to .... zatím :!:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod toddb » čtv 28. črc, 2011 17:37

Jendis: všechna čest, kdyby se ti to povedlo, tak by to bylo skvělý. Máme psa z útulku, na procházkách potkávám hodně lidí co mají taky útulkáře, když si s nima člověk občas popovídá a slyší, co se těm psů dělo, tak se mi vždycky otevírá kudla v kapse.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
Uživatelský avatar
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 908
Registrován: sob 10. pro, 2005 0:00
Bydliště: Ústí calling

Příspěvekod RUNAR » čtv 28. črc, 2011 17:44

Někdy je to i legrace, jednou v zimě k nám do práce přiletěl netopýr.
Oni se občas probuděj a zaletěj někam do tepla, tenhle připlachtil k nám, lítal po patře, tak jsem zavolal na „netopýří linku“ a tam mě odkázali jinam, jinde mě zas odkazovali na netopýráře, to už jsem jim řekl že jsem byl nasměrovanej sem a chlápek poznamenal: „No tak já teda jedu, když na to netopýráři mr?aj“, hahahahaha, hláška roku.

Nebo jsme jednou na kopci spárovali s jedním známým a uviděli jsme zatoulaný koťátko, jsme se na sebe podívali a odvezli jsme ho aspoň do útulku, u nás tenkrát nemohl bejt.
Paní na nás koukala dost pobaveně, on měl takový ty trenky s pittbulem a drsný kérky po těle.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod Jendis » čtv 28. črc, 2011 18:09

jo netopejři...hehe....tož tady je historka cca dva roky stará :

Bydlím v paneláku a nad oknem,pod střechou,v ďouře,maj hnízdo netopejři......že nám serou na vokna,to beru. Že pískaj mi taky nevadí. Ale aby mi,hajzl,v noci vletěl oknem do ložnice.....lítal tam jak debil...to mě nasralo.Pištěl,zmatenej jak Goro před Tokiem.....pak chvilu dělal mrtvolu,když jsem rozsvítil. Chtěl jsem ho vzít do ruky a vyhodit ven-osvítilo mne však a než jsem na něj sáhnul,zkusil jsem do něj drbnout. Vytáhl jsem rapír,co mám na zdi a jak jsem do něj šťouchnul,obalil se mi okolo čepele a začal do ní zuřivě hryzat(doufám,že si aspoň vylámal zuby,zmetek). Pak se ke mně točil,cenil ty bodlinky v hubě.....hodinu a půl jsem ho naháněl,parchanta-lezl pod postel,skříň......už jsem ho chtěl natvrdo sejmout,asi to poznal,tak pak vyletěl.......já se stihnul dokonale probrat,takže jsem pak do třech do rána čuměl do stropu.


4 toddb - já věřím, že se nám to povede. Jen to chce čas, peníze a trpělivost......
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod sulthan » sob 30. črc, 2011 6:59

Rudovi Desenskemu bych nikdy psa nesveril! Je to magor. Psum na jednu stranu rozumi, ale dela presne opacny extrem, co ti lide, co ze psa vychovavaji cloveka. Na psy neni potreba nejaka zvlastni psychologie, a urcite ne za ty ceny, za ktere ji prodava.
Pozeptam se po znamych kynologech, sam uz mam dva psy.
sulthan
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 147
Registrován: pon 31. říj, 2005 0:00

Příspěvekod Jendis » sob 30. črc, 2011 7:48

Hele....ona je to věc názoru :wink: Tohle ale hlavně není o p.Desenském , je to o tom psovi.

Tady přeposílám pár písmenek, které napsal sám majitel psa :

Dobrý den, já jsem majitel psa. Předem chci poděkovat Budovi za jeho čas a za to, že nám pomáhá najít Čibovi nového pána/paničku. Už více než dva měsíce máme inzeráty všude možně. Sehnat rozumného a schopného člověka, který by si s naším Čibem poradil je ale těžké a už se nám to zdá skoro nemožné. Proto jsem zmínil, že nám veterinářka doporučila utracení. My si to teda nedokážeme představit. Máme ho rádi a věříme, že ve správných rukou by se mohl mít fajn. Dlouhodobě je to pro nás ale neúnosný. Prakticky každý den s ním je nějaký konflikt a žijeme v neustálým stresu. Já, přítelkyně i pes. Konflikt vypadá asi tak, že si někam v bytě lehne a není možný kolem něj projít. Nebo se mu znelíbí manipulace s nějakou věcí - vysavač, tričko(??), cokoliv a vyjede po člověku. Přitom mu nikdy nikdo nic špatnýho neudělal. Zkoušeli jsme to řešit všelijak, nic nezabralo. A teď se to jen zhoršuje a zhoršuje.
Na nzeráty se ozývají hlavně naivky, kteří ho chtějí do paneláku k dětem apod... Ale to je asi normální, protože je prostě hezkej. Dvakrát to vypadalo nadějně - lidé s dlouholetými zkušenosti se psy, prostorná zahrada. V obou případech jsme si pro něj zakrátko jeli, protože ho nezvládali. Nikoho nepokousal, ale báli se ho, neustále na ně vrčel. Nechápeme to. Byli jsme s ním u Desenského, Žertové, na kempu s lidma z chovatelských stanic. Žádná rada platná. Určitě na téhle situace má naše výchova velkej díl viny, ale na druhou stranu i většina odborníků nám řekla, že je fakt neobvyklej drsoň.Hledáme tedy člověka, který se jeho držkování nezalekne a zvládne ho. Zkušenosti, pevná nátura, trpělivost.Můžete volat 775 985990. Přijet můžeme kamkoliv.Mockrát děkujeme za pomoc, Jarda a Míša


Pevně doufám, že tohle vlákno se nezvrhne v debatu o p. Desenském, kdyžtak , máte-li někdo tu potřebu, směřujte to sem :

http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?n ... &start=340

Díky.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod practice » sob 30. črc, 2011 8:06

majitel psa píše:Přitom mu nikdy nikdo nic špatnýho neudělal.

z kastrace bych byl taky urcite nadsenej :D
Feel the Force!
practice
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 130
Registrován: sob 02. črc, 2005 23:00

Příspěvekod Toman » sob 30. črc, 2011 14:22

Chci si pořídit Maliňáka ale AI je taky pěknej, bral bych ho hned, ale rok a půl je moc vzhledem k tomu že mám 2 malý děti 15 měsíců. Muselo by to být štěně. :cry: :cry: :cry: Hodně štěstí
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1852
Registrován: čtv 10. úno, 2005 0:00
Bydliště: Praha

 

Příspěvekod Jendis » sob 30. črc, 2011 15:47

to chápu :wink:

EDIT - vono to, v podstatě, pořád štěně je, ale už "narušený". Dnes jsem přes tlf hovořil s majitelem a už si nemyslím, že je chyba pouze na jeho straně. Z toho, co mi říkal, usuzuji, že je to trošku labilní pesan, který si není příliš jist sám sebou a musí se neustále ujišťovat o místě ve smečce. Bohužel, dle něho, je teď jako ve vedení a asi si s tím neví rady. Kua....kdybych doma neměl labilní, tejranou fenku, tak do něj jdu .... myslím, že bych ho zmáknul i s dětma a kočkama , ale nechci dát pryč žádné ze zvířat, které je doma.

Snad až bude (a to bude !!!! ) útulek.

Ještě bych rád vystudoval na veterináře......to jsou plány, co?! :lol:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava


Zpět na přátelé a nepřátelé

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků