defendu píše:...že v tý tmě nic neni a pokud ano tak to rozsekam na hadry, takže je jedno co tam je) ...
defendu píše:Zkoumáním strachu se zabývám spoustu let...
zipule píše:defendu píše:Zkoumáním strachu se zabývám spoustu let...
Hezky řečeno. Mně taky nejvíc pomáhá přeměnit ten strach na hněv.
Podle mě ale emoce ovládat jdou a to hlavně tím způsobem myšlení.
To "tady a teď" jsem si měl možnost mockrát vyzkoušet při lezení na skalách, kde mám ověřený, že pokud člověk začne myslet na to, jak tady může spadnout, jak mu to tady může uklouznout atd. je to obvykle právě první krok k tomu neúspěchu. Tělo začne na to myšlení reagovat, přestane člověka poslouchat, dělá si co chce, kdežto když se podaří tyhle starosti hodit za hlavu a při té samotné činnosti nepřemýšlet o tom co a jak se může stát, posune to člověka výkonnostně úplně jinam, až se kolikrát nestačí divit.
Důležitou roli hraje i způsob dýchání.
luen píše:JJ je to tak ...
zipule píše:luen píše:JJ je to tak ...
Dobre mozna jsem to blbe napsal, tim dechem jsem myslel to, ze kdyz ho kontrolujes tak to funguje proti takovemu tomu freezu, soku. Kdyz mas sok zacnes preryvane dychat, nebo tajis dech a tim ze zacnes zhluboka dychat si od toho pomuzes ne?
Aspon mne to tak funguje.
Jendis píše:zipule píše:luen píše:JJ je to tak ...
Dobre mozna jsem to blbe napsal, tim dechem jsem myslel to, ze kdyz ho kontrolujes tak to funguje proti takovemu tomu freezu, soku. Kdyz mas sok zacnes preryvane dychat, nebo tajis dech a tim ze zacnes zhluboka dychat si od toho pomuzes ne?
Aspon mne to tak funguje.
ale chlapi píšou o strachu, ne o kontrole šoku
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků