Krav Maga vs. Ju-Jitsu vs. ostatní styly mnohdy spíš sporty

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod NAIA » čtv 25. srp, 2011 9:08

Makoto píše:...

Co se tyka Jima...uz jsem to rikal aj Martinovi, kdyz jsme spolu telefonovali. Me je to take jedno, protoze to neni muj sefinstruktor ani muj kamarad. Jednu dobu jsem vazne uvazoval, ze si u nej udelam certifikaci prave kvuli tem odbornym znalostem. Ale pak jsem narazil na toto a me osobne to presvedcilo (moc se mi nechce verit tomu, ze to je konkurencni boj...). Proto pokud budu nejake informace cerpat, pak to bude maximalne od Martina. A protoze Martin ma s Jimem ryze obchodni vztah, pak je jedno, ze Jim ty informace ukradl (a o tom jsem presvedcen), pripadne ze ho.no umi (podivejte se na jeho videa, jak cvici), ale ma informace, ktere jsou zajimave. Na druhou stranu si myslim, ze tu je v Cechach dost lidi, ktere takove informace take maji (a jsou regionalne blizsi), staci trochu hledat.



Jen k tomuto, zbatek si asi poresite s Emilem...

Jardo,

Jak to chapes ze neco ukradl? Jako ze se vplizil v prestrojeni na neci trenink a tajne si delel zapisky? Nebo vyloupil nekomu trezor v Dojo? :D
Postavil jsi to na mem vztahu k Jimovi tak oki.... zeptam se teda taky konkretne... pises ze ucite zenske Shreddera - kde jsi ziskal opravneni k uceni tohoto konceptu? Myslim ze jediny Shredder co tu kde byl byl v unoru v Olomouci a tak jsi nebyl. Tak jak je to s tim vykradanim? Nebylo by lepsi to nechat lezet nebo si nejdrive zamest u sebe jak pises?


Ber to jak chces ale rozhodne je to konkurencni boj, Hock Hochheim to rozjel vuci vice lidem. Ale at si dela co chce to neni dulezite...

Podivej at si kazdy pise co chce, zajimal by me kdo je autor toho webu a jaky ma vztah k temto lidem. Ale je to jednoduche jak facka. Jim je sikovny trener, ma napady jake jsem nevidel nikde jinde. Zacal s vecmi jake drive nikdo nedelal a venuje se oblasti kterou proste nikdo nedela tak nevim kde by tohle treba kradl. A kdyz se podivas jak to ve svete vypada tak jehop ostupy funguji - bez debat.

Neresim jeho praci v armade atd - podle me nema moc zkusenosti u US Army. Ale trenoval hodne lidi a hodne jednotek a od tech se zaroven i ucil. Kdyz rikas ze tyhle informace ma hodne lidi v CR - tak kdo osobne trenoval lidi od GSG9, GATE... kolik takovych lidi znas osobne? Ja jen Jima. A je mi jedno co se o nem pise... divam se na to jako Emil. Ty si prectes web a mas jasno. Zaroven po me chces jeho materialy, ale nesedi ti protoze jsi zjistil ze je to zlodej.... pravda je ze to co uci mi v oblasti strelby, preziti prestrelky proste sedi je to jedno z nej co se da sehnat a to je jedine o co mi jde. Jinak tohle neni nic tajneho - takto jsem si vykladal uz primo s Jimem, ze jeho techniky mi nesedi ale uznavam to co dela pro tu strelbu.

Takze asi tak, mozna ses spletl ja nemam s Jimem jen obchodni vztah, ja si vazim lidi kteri mi predavaji znalosti a jestli chces do nich rypat klidne pokracuj ale podle me to neni dobry napad.
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

 

Příspěvekod defendu » čtv 25. srp, 2011 9:57

MAKOTO

Zajímalo by mě, jestli toho vola ze sebe jen děláš nebo...

Mám si o něm něco přečíst? A o kom? Psal jsem všeobecně...zase mi podsouváš věci, které jsem nepsal a netvrdil, měl bys to zkusit v politice, uděláš kariéru...věř mi.

Máš pravdu "odborně" se vyjadřuju k věcem o kterých dle tebe nic nevím, vyjadřuju se ponejvíc k boji, rvačce a souvisejících věcech...tedy o věcech, které jsem zažil/zažívám, ale ty ne. Přesto se považuješ ty za odborníka...velmi legrační, drsňáku, místo aby jsi džel ústa a šoupal nohama tak máš tu drzost mě shazovat...Lidi co to tady čtou to vidí...jsem zvědav jestli si toho někdy všimneš i ty, ale to bych po tobě chtěl asi moc.

Co se týče nějakého Jima, je mi ukradený, litanie o něm nesměřuj na mě. Pokud se tu objeví a budu mít tu možnost si s ním zacvičit, tak proč ne? Mám na něj dobré reference a kde se co naučil je mi putna...Vy taky učíte Spear system a viděli jste ho leda na dvd, nebo se pletu? Já se např. nestydim za to, že některé věci od Blauera taky dělám, nezapomínám ovšem říct, že jsem s ním necvičil a že to navíc dělám po svém...

A v tenhle moment jsi mě příteli vcelku nasral, proč to děláš? O co ti jde? Jaký je tvůj motiv?
Napsat mi, že si dělám nenápadnou reklamu...a napíše to člověk, který se snaží všem několik let velice legračně sdělit, že oni, v jejich klubu, jsou ve všem nejlepší, to už chce mít opravdu slušnou náturu.
Do mých lidí (nepovažuju je za žáky) se nikdy neser...rvačku si viděl leda doma na videu a dovolíš si mi něco psát o tom jak já zvládám konflikty, jako by jsi to věděl...ANO, já je zvládám, protože je zažívám a můj trestní rejstřík je stejně čistý jako ten tvůj...a dělám tu práci od 18 let. Překvápko? Protože jsem na rozdíl od tebe, bojového panice a ryzího teoretika, PROFESIONÁL...já si nehraju, to o čem ty sníš, píšeš a "fundovaně" vykládáš, já normálně zažívám. To je ten propastný rozdíl mezi náma...když jsem ti říkal, aby jsi zkusil práci ochranky, jen jako zkušenost, tak jsi se začal kroutit...jak zbabělec a začal jsi něco o tom, jak by jsi vysvětlil doma holkám, že jsi třeba někde dostal nožem :lol: :lol: ...A za pár měsíců se opovažuješ na veřejný fórum napsat, že učím lidi paranoiu? Chlápek co je přesvědčený, že by ho na dveřích hned zabili? Přičemž jsi to ještě celý překroutil, protože takhle jsem to samozřejmě nenapsal?

To o tom filmu jsem myslel zhruba stejně jako ty, jenže ty jsi to neviděl, nechtěl vidět...ptám se proč? Co tě žere? Proč se do mě sereš? Argumentuješ demagogicky, cíleně, aby jsi mě evidentně nasral...proto se ptám znovu. Co chceš?

O KM víš kulový, takže o tý se s tebou nehodlám bavit. Izraelci berou KM jako ryze jejich produkt...cizí vlivy buď popírají nebo silně bagatelizují...
Kapap založil na jedné straně otec Galiska a teď ty říkáš, že otec Nardii..., vyberte si...:lol:

Ale když se na to tak zpětně dívám, tak co od tebe můžu čekat, když jsi schopen říct o Spišiakovi, že učil ninjutsu a je podvodník??? Aby jsi následně zjistil, že jsi si ho spletl s Maďárem :roll:

Do teď jsem byl ochoten tě tolerovat...jen kvůli tomu, že si vážím Matěje, je to fakt dobrej chlapík a proto, že jsi hlavní reprezentant jeho školy...no řeknu ti...z takovýho Kohaie jako jsi ty bych se posral...

Příště než napíšeš něco na mou adresu, tak si to radši pořádně přečti...

Jsi většině pro smích tygře, jsem zvědav, kdy to pochopíš...
Naposledy upravil defendu dne čtv 25. srp, 2011 10:00, celkově upraveno 1
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Makoto » čtv 25. srp, 2011 9:57

Martine,
neber to prosim jako rypani. Ale pobavilo me, kdyz clovek, ktery se neseznamil s informacemi, je hned zavrhnul. A neni to poprve. Tot vse.

Jak jsme se bavili telefonicky, me je jedno, odkud to ma, protoze ty info chci cerpat od tebe. Hochheim mimochodem pise, ze Jim je ukradl od chlapu z HSS international, zatimco tam pracoval jako administrativni sila (neni problem tam zavolat a overit si informace, pokud na tom nekomu zalezi). Tedy zadny instruktor a uz vubec je neucil. Ale znovu, me je to putna, pro me jsi dulezity ty, o kterem vim, ze to mas v hlave srovnane (mame nejake rozdily, ale to je normalni). Proto budu nektere informace cerpat od tebe. Tot vse.

Co se tyka shredderu - nikde neuvadime, ze jsme oficialni zastupci, takze nemuzeme ani poskodit jmeno toho ktereho cloveka (pokud bychom neco ucili pripadne nekorektne). Co chces take na shredderu vymyslet ci certifuckovat?
Stejne tak cvicime aj nektere veci od Keysi. Nicmene na nasich strankach se uz nekolikrat objevilo od koho cerpame...coz hafo lidi zde v Cecach nepovazuje za standard.

Problem tedy neni prevzit, implementovat do systemu a informovat odkud to je, ale prevzit, implementovat do systemu a tvarit se, ze to je vlastni vytvor. A takovych vykuku tu je tri p.dele. Treba prave ve zminovane oblasti zenske sebeobrany....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Makoto » čtv 25. srp, 2011 10:03

Emile - odpovez mi na velice jednoduchou otazku - precetl jsi si skutecne tu diskusi o Jimovi? A ten prispevek od Hochheima? Ano ci ne? Nezajima me, ze pises obecne, protoze jsi se vyjadroval ke konkretnimu tematu. Takze precetl nebo ne?

Zbytek uz nebudu komentovat...s nekterymi lidmi se proste nedomluvim a ve tvem pripade je mi to srdecne jedno. Hezky den.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod defendu » čtv 25. srp, 2011 10:16

Makoto píše:Emile - odpovez mi na velice jednoduchou otazku - precetl jsi si skutecne tu diskusi o Jimovi? A ten prispevek od Hochheima? Ano ci ne? Nezajima me, ze pises obecne, protoze jsi se vyjadroval ke konkretnimu tematu. Takze precetl nebo ne?

Zbytek uz nebudu komentovat...s nekterymi lidmi se proste nedomluvim a ve tvem pripade je mi to srdecne jedno. Hezky den.


Co nechápeš na tom, když napíšu, že jsem psal všeobecně? Vyjadřoval jsem se k tématu pomlouvání instruktorů a hlavně o Spourovi...co na tom nechápeš? Ten odkaz jsem kdysi přeposílal Martinu Hradeckýmu, ano nechal jsem si ho přeložit, stačí?

Že se se mnou nedomluvíš? Ty se nechceš domluvit, chceš jen prudit a dělat chytrýho, toť vše. Nedivím se, že se k tomu co jsem napsal nechceš vyjadřovat...co by jsi taky napsal, že?

Jestli jsem ti srdečně jedno, tak si to vem skutečně k srdci a už se do mě laskavě NIKDY neser.... :!: :!:

Díky
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod NAIA » čtv 25. srp, 2011 10:17

Makoto píše:Martine,
neber to prosim jako rypani. Ale pobavilo me, kdyz clovek, ktery se neseznamil s informacemi, je hned zavrhnul. A neni to poprve. Tot vse.

Jak jsme se bavili telefonicky, me je jedno, odkud to ma, protoze ty info chci cerpat od tebe. Hochheim mimochodem pise, ze Jim je ukradl od chlapu z HSS international, zatimco tam pracoval jako administrativni sila (neni problem tam zavolat a overit si informace, pokud na tom nekomu zalezi). Tedy zadny instruktor a uz vubec je neucil. Ale znovu, me je to putna, pro me jsi dulezity ty, o kterem vim, ze to mas v hlave srovnane (mame nejake rozdily, ale to je normalni). Proto budu nektere informace cerpat od tebe. Tot vse.

....


Hele v pohode, ja Jima obhajovat nebudu ja mam ve vztahu k nemu uplne jasno. S tim ukradl... hele ty kdyby jsi nekde delal v kanclu a mel moznost se dostat k meterialum tak toho nevuzijes? Jinak klidne volej a overuj, ono to nic nezmeni. A kdyby ti rekli ze Jim je zlodej? :-) co by to zmenilo - prestaly by ty postupy fungovat? Jak jsem psal moje duvera v to co dela neni zalozena na nejakem telefonatu nekam nebo na tom co kdo nekde napise. Ve finale udelal jsem seminar na toto tema tak treba to nekdy zopakujem a muzes sepresvedcit jak to je.

Se Shreddrem se pletes - je to ochrana znamka jestli se nepletu. Jako i jine systemy. A za to aby jsi mohl napsat ze neco takoveho cvicis nebo ucis musis neco dat - musis to ziskat legitimni cestou ne? Myslis si ze jsme nikdy nedelali pohyby jako ma Tony ve Spear Systemu? Ze jsem se nekryli podobne jako to uči Rodney King - CM Defense, 3 Point Cover atd?
Ale rozhodne jsme nemohli rikaz te ucime CMDP ne?

Shreder konkretne byl v CR proto, ze s tim souhlasil Rich Dimitri. Lee mu volal protoze rikal ze ackoliv ma za sebou seminar tak se radsi zepta - i kdyz jsou s Richem dobri kamaradi. Takhle to delaji profici. Ne ze je to tak jednoduche ze je to vlastne v pohode. Pro me neni.

Jinak vim ze pisete z ceho cerpate, o tom jsem nepsal. Jen videt video a mit ty informace korektni cestou je neco jineho. Z KFM byste to neudelali tak pro jinde jo. Pro me osobne je to jen ukazka toho jak si vazis cloveka co te uci to je cele.

EDIT: Jeste me napadlo neco. Pises ze te nezajima Jim ze jednas se mnou a pro tebe jsou dulezite informace co ti dam ja. Ale ja ti dam opet zase ty informace co mam od Jima :D Takze vlastne jen pres prostrednika ziskas neco co vlastne neni ono, ale je to "vyprane" preze me tak je to v poradku :D Radsi uz to nebudu dale rozebirat protoze bych to musel kraslit :D
Naposledy upravil NAIA dne čtv 25. srp, 2011 11:59, celkově upraveno 2
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod Jendis » čtv 25. srp, 2011 10:30

Kua...Makoto, Ty ses blbě vyspal, nebo sis zapoměl vzít prášek, nebo co vlastně ????

Jaká paranoia - Defendu to tu přece už vysvětloval x-krát - svůj pohled na výuku. Jak může učit bojovat někdo, kdo v boji v životě nebyl. V tom s ním souhlasím....těžko můžeš předat zkušenost ( kterou máš třeba teoreticky zmáklou ), ale reálnou ji nemáš. Na tom není nic paranoidního, nepochopitelného . Reklamu na jeho školu v tom žádnou nevidím - v kontextu jeho dřívějších příspěvků tady na foru.

To se bojíte nějaké konkurence, že takhle střečkuješ ????

Zbytek si dořeší chlapi, já jsem, v podstatě, už jen teoretik a dělám, co dělám, to po svém. Odkud jsem čerpal a získával zkušenosti, uvádím vždy a všude + samozřejmě svoje osobní zkušenosti z práce.

Mimochodem, to, co Ti nabízel Emil, aby sis to zkusil naostro, to vyzkoušej. Ty nože nelítaj tak často - ještě záleží na tom, jak kde.....hlavně si vyzkoušíš ( to především ) nonverbálku, sledování lidí, vyhodnocení situace, deeskalaci konfliktu slovem....a možná , možná, když to bude blbý, tak i trochu fyzična. Ale to by zase neměl bejt takovej problém, ne?!

PS - já si tu diskuzi přečetl, ale stejně, jako je třeba konkrétně o Jimovi napsáno spousta negativního, je na něj i spousta dobrých referencí. Takže to udělám, jako vždycky, názor na toho konkrétního člověka si dotvořím osobním setkáním. Stejně, jako jsem to dělal třeba u Martina Cibulky, nebo p.Mádla.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod kamiwaza » čtv 25. srp, 2011 12:26

4 Defendu

S tím žádná sláva ohledně KM a Kapapu, jestli se tedy chápeme, jsem měl na mysli, že pokud někdo dělá pořád to samé a prohlašuje se za mistra a experta v IBU, tak by to mělo trochu vypadat. Pokud Galisko (Liven, ...) udělí instruktora někomu a ten stejně dělá stále "aikido, karate, ..." a akorát má na sobě triko Kapap (KM), tak to v mých očích degraduje systém a i hlavní představitele. Jestli to někdo vidí jinak, tak proč ne.

No tvá poznámka ohledně toho co je to Kapap, tak by to měl být eklektický systém s kredem "Minimum síly, maximální účinnost", nebo tak nějak to píší na stránkách Kapapu. Proto mě zaráží, že na rozdíl od KM (tak jak ji chápu já IKMF, KMG, IKMA), to tak mnohdy nevypadá. Toť můj názor. A jak by měl Kapap vypadat. No asi tak když Avi ukazuje praktické věci v duchu onoho mota :wink:

Jestliže otec Galiska je zakladatel Kapapu, tak proč Moshe registroval organizaci v přelomu tohoto století a v době rozmachu KM a teprve nyní expandovuje do světa. Teoreticky zakladatelem Kapappu může být i Nardiův otec, nebo nějaký neznámý žid, který utekl např. z Polska před WWII a trénoval JJ, box ...), a pak to tam s klukama izraelskýma dával do kupy. Ale to je mi úplně jedno. Důležité je aby to bylo funkční. A u toho co dělá Nardia a jeho lidé nemám pochyb. Ale to je tím, že je to o lidech a přístupu. U jedněch jsi instruktorem za 8 hodin, u druhých za cca týden dřiny, potu a odříkání :wink:

Co se týče těch řečí o Jimu, Avim, Monim, Galiskovi ..., tak je asi dobré pokud s nimi budete v nějakém vztahu vědět, co je to za lidi, jak ke svým zkušenostem došli, co mohou předat ..., ale pokud jste přesvědčeni o tom, že to co dělají je OK, tak proč s nimi nespolupracovat. Tyhle povídačky bych neřešil.

A s tím ShredderemTM je to tak, že je to fakt zajímavá věc, na druhou stranu kde kdo strká ruce do ksichtu, navíc kdokoliv si to může jakkoliv upravit. Např. Sammy Franco je známý tím, že vycházel se svolením zakladatele z tohoto konceptu a pojmenoval to jinak (ale to už znáte). Když budu chtít dělat tento koncept, tak tomu nebudu říkat Shredder, ale např. TrhačTM a je to. Vždyť i pojetí Riche a Leeho v této oblasti je asi jiné, takže tak.

A né že se s někým z BU.cz potkám zítra na patentovém úřadě s TrhačemTM.
To je ale smůla pane, před 10 minutami odešel pán, co si tady Trhače zaregistroval. Museli jste se potkat na schodech :lol: :lol: :lol:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 452
Registrován: sob 23. zář, 2006 23:00

Příspěvekod NAIA » čtv 25. srp, 2011 12:33

kamiwaza píše:4 Defendu

A né že se s někým z BU.cz potkám zítra na patentovém úřadě s TrhačemTM.
To je ale smůla pane, před 10 minutami odešel pán, co si tady Trhače zaregistroval. Museli jste se potkat na schodech :lol: :lol: :lol:


Hele myslim ze Trhace si uz registrovali tihle dva moc bych je neprovokoval:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bebop_and_Rocksteady
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod Gino » čtv 25. srp, 2011 14:19

Je mi dobře, když vidím, že se tu opravdu nežerou jenom zástupci TBU :lol:
Jen si říkám, kde jsou ucrop s Daltem tak dlouho!!.... :lol:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod Dalt » čtv 25. srp, 2011 14:36

zlatej x-box :D

ps.: pozorne to tu sleduju :D
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Uživatelský avatar
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 692
Registrován: stř 25. říj, 2006 23:00
Bydliště: Litomyšl

Příspěvekod Makoto » čtv 25. srp, 2011 15:58

Jendis: mas pravdu, skutecne jsem se spatne vyspal a proto ta neprimerena reakce a proto pote i neprimerena odpoved na tu reakci od defendu a Martina.

Panove omlouvam se, prestrelil jsem.

Priste uz nebudu vstupovat do diskuze a priori nasranej.

Hezky vecer, jdu se vyspat.

Jarda
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod NOKT » čtv 25. srp, 2011 18:07

kamiwaza píše:4 Defendu

S tím žádná sláva ohledně KM a Kapapu, jestli se tedy chápeme, jsem měl na mysli, že pokud někdo dělá pořád to samé a prohlašuje se za mistra a experta v IBU, tak by to mělo trochu vypadat. Pokud Galisko (Liven, ...) udělí instruktora někomu a ten stejně dělá stále "aikido, karate, ..." a akorát má na sobě triko Kapap (KM), tak to v mých očích degraduje systém a i hlavní představitele. Jestli to někdo vidí jinak, tak proč ne.


Ehm to je dle mého soukromého názoru blbost. Nedávno tu byl Itay Gill. Ten má za sebou zkušenosti v různých bojových sportech a nemyslím si, že to jeho schopnosti degraduje. Když účinkoval v Human Weapon, tak tam bylo řečeno, že jeho instruktoři Krav Maga jsou často držitelé černých pásů nebo instruktoři věcí jako karate, kung fu a thai box. Nemyslím si, že když děláš sebeobranu, tak se musíš oprostit od "nečistých stylů" když nepleteš jablka a hrušky.

Třeba můj kamarád je černý pás v Aikido, učí Aikido a zároveň závodí jako white belt v BJJ a je docela úspěšný. Nevidím problém v tom dělat Karate a sebeobranu dohromady.

Je docela vtipné, že se na tahle diskuze rozhořela nad jedním odkazem klubu KM ve Velké Býteši (doufám, že to píšu dobře) a zmutovala v ukrutné monstrum. Už to chce jen nějakou mezi klubovou bitku a bude to dokonalý :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 656
Registrován: stř 30. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod NOKT » čtv 25. srp, 2011 18:07

double post :)
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 656
Registrován: stř 30. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod defendu » čtv 25. srp, 2011 19:04

Makoto píše:Jendis: mas pravdu, skutecne jsem se spatne vyspal a proto ta neprimerena reakce a proto pote i neprimerena odpoved na tu reakci od defendu a Martina.

Panove omlouvam se, prestrelil jsem.

Priste uz nebudu vstupovat do diskuze a priori nasranej.

Hezky vecer, jdu se vyspat.

Jarda


Někdo na tolik "rozvážný" učí lidi jak jednat v krizové situaci...k popukání...

Dobrou noc...
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod defendu » čtv 25. srp, 2011 19:06

Dalt píše:zlatej x-box :D

ps.: pozorne to tu sleduju :D


Máš naprostou, až elementární pravdu...ku.va...
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Jendis » čtv 25. srp, 2011 19:51

NOKT píše:
Ehm to je dle mého soukromého názoru blbost. Nedávno tu byl Itay Gill. Ten má za sebou zkušenosti v různých bojových sportech a nemyslím si, že to jeho schopnosti degraduje. Když účinkoval v Human Weapon, tak tam bylo řečeno, že jeho instruktoři Krav Maga jsou často držitelé černých pásů nebo instruktoři věcí jako karate, kung fu a thai box. Nemyslím si, že když děláš sebeobranu, tak se musíš oprostit od "nečistých stylů" když nepleteš jablka a hrušky.

Třeba můj kamarád je černý pás v Aikido, učí Aikido a zároveň závodí jako white belt v BJJ a je docela úspěšný. Nevidím problém v tom dělat Karate a sebeobranu dohromady.



Když ono je to myšleno tak, alespoň tak chápu Kamiwazův příspěvek já, že ty lidi to KM NECVIČEJ A NECVIČILI. Prostě maj černej pás v karate, nosej triko KM/Kapap a dál cvičej to karate - akorát to vydávaj za KM. V tom je jádro pudla.
Kdyby ten člověk cvičil karate a KM zároveň, asi by to nikdo nekomentoval.....stejně, jako neokomentuju Tvého kamaráda, protože pohoda....black belt aikido, white belt BJJ.....prostě pohoda. Ale netvrď mi, že na bjj jede svoje aikido ( a představuje ho jako bjj) , to Ti nesežeru.

EDIT -

4 Makoto - já to dělám tak, že když jsem krklej, radši nic nepíšu, nebo si to po sobě x-krát přečtu, než to odešlu .

EDIT 2 -

4 Gino - Tome, za tu větu " je mi dobře....blablabla " si dej pár facek.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod kamiwaza » čtv 25. srp, 2011 20:05

NOKT píše:
kamiwaza píše:S tím žádná sláva ohledně KM a Kapapu, jestli se tedy chápeme, jsem měl na mysli, že pokud někdo dělá pořád to samé a prohlašuje se za mistra a experta v IBU, tak by to mělo trochu vypadat. Pokud Galisko (Liven, ...) udělí instruktora někomu a ten stejně dělá stále "aikido, karate, ..." a akorát má na sobě triko Kapap (KM), tak to v mých očích degraduje systém a i hlavní představitele. Jestli to někdo vidí jinak, tak proč ne.


Ehm to je dle mého soukromého názoru blbost. Nedávno tu byl Itay Gill. Ten má za sebou zkušenosti v různých bojových sportech a nemyslím si, že to jeho schopnosti degraduje. Když účinkoval v Human Weapon, tak tam bylo řečeno, že jeho instruktoři Krav Maga jsou často držitelé černých pásů nebo instruktoři věcí jako karate, kung fu a thai box. Nemyslím si, že když děláš sebeobranu, tak se musíš oprostit od "nečistých stylů" když nepleteš jablka a hrušky.


Ehm, přečti si ještě jednou a pomalu můj příspěvek, abys pochopil, jak to myslím. Nemám výhrady proti tomu, že někdo cvičil či cvičí TBU a BS (viz. Itay Gil) a pak se začal věnovat nějakému ryze sebeobrannému systému, ať už mu říká jakkoliv. Jen jsem upozorňoval na to, že např. karate, aikido, judu ... (což byl ale jen příklad) není totéž co KM a Kapap, a proto prezentovat tyto systémy např. na technice karate (postoje, krytí, hikite ...) není v izraelské terminologii úplně kosher :wink:

A od jednoho důvěryhodného zdroje mám informaci (možná to sám zde osvětlí), že si skupina lidí z ČR a SK pozvala Raffi Livena a chtěli se od něj učit krav magu. Ten je požádal, ať něco odcvičí a po odcvičení karate řekl, toto je krav Maga :wink:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 452
Registrován: sob 23. zář, 2006 23:00

Příspěvekod Jendis » čtv 25. srp, 2011 20:14

kamiwaza píše:
A od jednoho důvěryhodného zdroje mám informaci (možná to sám zde osvětlí), že si skupina lidí z ČR a SK pozvala Raffi Livena a chtěli se od něj učit krav magu. Ten je požádal, ať něco odcvičí a po odcvičení karate řekl, toto je krav Maga :wink:


Tak nebuď máčka a prskni sem , o koho šlo. Páč takhle v tom bude zas jen bordel a je mi líto všech, kteří si poctivě odcvičili to, co opravdu KM je, že budou s nimi v jednom pytlíku.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod NAIA » čtv 25. srp, 2011 20:45

Makoto píše:Jendis: mas pravdu, skutecne jsem se spatne vyspal a proto ta neprimerena reakce a proto pote i neprimerena odpoved na tu reakci od defendu a Martina.

Panove omlouvam se, prestrelil jsem.

Priste uz nebudu vstupovat do diskuze a priori nasranej.

Hezky vecer, jdu se vyspat.

Jarda


Za me v pohode, stane se. Myslim ze bys udelal to same kdybych pri nevyspani vykazoval podobne symptomy.

Priste radsi neco konstruktivniho, nemam v zajmu se handrkovat s lidma co znam....
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 návštevníků