Vegan Fighter .com

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod cohen » ned 28. srp, 2011 7:50

jian: normalny biznis - minimalne tak, ako aj bu.cz je biznis (reklama)... tato vegan stranka sice v svojom shope ponuka len tricka, ale o chvilu bude ako kazda ina stranka ponukat nejake dalsie produkty, aby na seba zarobila. co mi samo o sebe nevadi, opakujem, vadi mi ta pochybna "ideologia" v pozadi.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1720
Registrován: pon 15. srp, 2005 23:00
Bydliště: bratislava, svk

 

Příspěvekod DrGlock » ned 28. srp, 2011 9:28

Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 388
Registrován: pát 20. říj, 2006 23:00

Příspěvekod Michnov » úte 30. srp, 2011 11:48

Mě naopak tahle "ideologie" plně vyhovuje a nic pochybnýho za tím nevidím. Oni to nedělaj pro prachy a ( podle mě ) nechtěj nikoho lámat přes koleno a nutit mu to svoje. Jen chcou upozornit a něco dělat s tím, co je bytostně sere.
Michnov
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 25. říj, 2007 23:00

Příspěvekod defendu » úte 30. srp, 2011 18:33

V obchodě:
Neobsahuje to prosím vás maso? Neni tam mléko? Je to bezvaječné? Neni? No tak to si dát nemůžu...A co tohle? Je to bez masa? Super...jo, ono to obsahuje mléko, tak to nic...to nemůžu. A tamhle to? Můžete mi to podat prosím, musím zkontrolovat na obalu z čeho se to skládá...aha, zase vejce...takže nic. Cože jsem zač? Jsem špičkový zápasník MMA. Prototyp opravdového chlapa...špičkově trénovaný...jenom jsem trošku úchylák na žrádlo..., ale jsem hroznej drsňák...fuj, dejte pryč tu tlačenku nebo se zbliju...Zejtra mám zápas, toho soupeře rozbiju na hadry...vymlátím mu zuby z palice..., jenom aby těm kravičkám a prasátkům lidi neubližovali. Na ten zápas se určitě podívejte, tomu poslednímu jsem zlomil ruku a vymknul krční páteř...
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Jian » úte 30. srp, 2011 19:21

Michnov: ona ta "ideologie" bohuzel ma i mnohe stinne stranky - clovek muze napr. namitnout, ze ti lide nikomu neublizuji (kdyz si odmyslime extremisty z ALF a jinych podobnych skupin) tak proc je nenechat at si hlasaji/delaji co sami chteji... do jiste miry to akceptuji a rikam at si klidne kazdy ji co sam uzna za vhodne. Jenze znam i nemalo jedincu, kteri tuhle stravu bezne davaji i svym psum/kockam (protoze jim proste "nemuzou" dat cokoliv z masa) a to uz osobne povazuju za jistou formu tyrani - to jsou presne ty paradoxy, ke kterym dochazi kdyz clovek nejakou tu ideologii zacne prozivat az prilis...
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 588
Registrován: ned 10. čer, 2007 23:00

Příspěvekod frajerKokoMihule » stř 31. srp, 2011 1:54

Kazdy prilis na odiv staveny (hlavne moderni) aktivismus je vice ci mene neesteticky, at uz se jedna o Gay Pride nebo Vegan Fighter :wink: Ovsem zakazovat to fesakum pravdepodobne nikdo nebude, ze.

Hlavni problem je, kdyz v tom clovek vidi, co tam neni a namisto mysleni se vyziva v poverach a iraciolni vire, ze veganstvi z nej dela svateho (Jeden muj znamy byl v mladi vegan a veril, ze napr. vegan nemusi pit, nespali se na slunci, nemusi si cistit zuby atd. Samozrejme skoncil spaleny, dehydrovany a deravymi zuby. Nebo kdyz se osvicene veganky raduji, ze od te doby, co jedi "prirozene", nemaji menstruaci - coz je podle nich proto, ze "zena prirozene nemenstruuje", ne tim, ze se privedly do stavu podvyzivy, kdy telo radsi zastavi rozmnozovaci procesy. Vrcholem techto pover je pak jiz zminene breatharianstvi).

Cili problem neni veganstvi, ale hloupost a hysterie, a ta se vylecit neda.
O tom, ze ani Veganfighter to nema moc srovnane, vypovida prave ten pekny paradox, ze se sice stara o to, aby netrpela trava, ale na druhou stranu bez vycitek tluce a skrti jineho cloveka (tedy stvoreni povetsinou dokonalejsi nez kdejaka trava).

Jinak je skoda, ze uz dnes tolik nefrci krestanstvi, docela by me zajimalo, jak popularni by byl 'CelibacyFighter'.
frajerKokoMihule
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 300
Registrován: pát 23. říj, 2009 23:00

Příspěvekod Ludek » stř 31. srp, 2011 6:21

Vy tam necítíte rozdíl toho že někdo jde dobrovolně (a často za docela slušný peníze) zápasit do klece, zatímco zvířata se chovají v otřesných podmínkách bez šance na zlepšení?
Ludek
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 17
Registrován: úte 18. pro, 2007 0:00

Příspěvekod Michnov » stř 31. srp, 2011 14:11

to defendu: haha :roll:
to Jian a frajerKokoMihule: asi je potřeba rozlišovat mezi lidma co to maj v hlavě srovnaný a nepoužívají živočišný produkty, protože jim vadí, jakým způsobem žije zdroj těch produktů a snaží se o nenásilnou osvětu a těch degenů co píšete vy :wink:
konkrétně to krmení domácích zvířat...kdo dokáže správně říct jak to má správně bejt...někde sem kdysi čet, že psa se dá zvyknout na nemasitou stravu a kočka nee, ale je to fakt pravda?...a jsou pro ně doopravdy dobrý granule?....atd atd ( svýho rotvíka ale krmim granulema z masa (snad :lol: ) i když sám maso maximálně omezuju)
eště stopro souhlas s tím, co píše Ludek...co má fightering společnýho se soucitem se zvířatama nechápu
Michnov
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 25. říj, 2007 23:00

Příspěvekod zipule » stř 31. srp, 2011 15:53

Ludek píše:Vy tam necítíte rozdíl toho že někdo jde dobrovolně (a často za docela slušný peníze) zápasit do klece, zatímco zvířata se chovají v otřesných podmínkách bez šance na zlepšení?


Takže třeba zvěřina je pro Vegany ok?

Já si myslím že dneska už není možný žít, tak jak si to tihle lidi představujou. Že při dnešní míře populace a vůbec v celém tomhle systému už to s těma zvířatama asi dost dobře jinak dělat nejde.
Copak dneska je možný, aby každej měl lán pole, vlastní les, na dvoře si choval vlastní zvířata a byl soběstačnej? Neznám jedinýho takovýho člověka...a když už někdo takovej je, tak je na to hrozně pyšnej, ale zabere mu to času, že si musí chodit pro socku...
Chtěl bych vidět všechny ty různý aktivisty, jak by se jejich ručičkám líbilo dřít od rána do noci někde na poli nebo u zvířat a žrát přitom chleba s vodou a celej měsíc vydělávat, aby mohli mít první nedělu v měsíci k obědu maso. Myslím že by je jejich ideály hodně rychle opustily.
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 215
Registrován: úte 23. lis, 2010 0:00

Příspěvekod Jian » stř 31. srp, 2011 16:47

Michnov: "někde sem kdysi čet, že psa se dá zvyknout na nemasitou stravu" - me by na tvem miste asi v prvni rade zajimalo spis to, proc by si na to ten chudak pes (selma) vubec zvykat mel, nez jestli to teoreticky je/neni mozne.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 588
Registrován: ned 10. čer, 2007 23:00

Příspěvekod luen » stř 31. srp, 2011 16:56

Protoze lidi ted po psech museji uklizet a urciti vyrobci psiho zradla maji zalozenou reklamu na tom, ze pejsek ma po jejich granulich pekne pevne hovinko ... pohodlnost panicku, zabrala.
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Michnov » stř 31. srp, 2011 17:17

Jian: nějak nedokážu poznat jak to myslíš...já sem to nemyslel tak, že je správný nebo špatný na to psa zvykat, ale tak, že někdo říká, že to možný je ( a tenkrát to rozhodně nebyla žádná veg propaganda ) a někdo že ne ( ty evidentně) a kdo má pravdu?...seš si jistej, že nemasitá strava je pro psa špatná, protože je to šelma, ale krmit ho granulama špatně není, protože tam údajně maso je? jak víš, že tam je? :)
mě se hrozně líbí jak všichni začnou vyskakovat, jakmile se todle téma kdekoliv nadhodí...ten konvenční páprďáckej přístup...můj dědek babka a všichni lidi co pamatuju od jakživa žrali maso, tak je to tak správně přece...nevím proč z toho hned každej masožravec dělá zvrácený ideologie a podobný pitchoviny...někdo si žere maso a někdo, protože ho to sere ne...dyť zas tak o nic moc nejde
Michnov
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 25. říj, 2007 23:00

Příspěvekod frajerKokoMihule » stř 31. srp, 2011 19:01

Ludek píše:Vy tam necítíte rozdíl toho že někdo jde dobrovolně (a často za docela slušný peníze) zápasit do klece, zatímco zvířata se chovají v otřesných podmínkách bez šance na zlepšení?


Ano, to je dobry priklad zmineneho emotivniho, nesmyslneho argumentu.
Rozdil tam skutecne je, ovsem je to proto, ze ty dve veci nemaji spolu vubec nic spolecneho.

Otazka stala takto:
Nekdo argumentuje, ze jist rostliny je spatne, protoze rostliny u toho trpi.
Tedy musi byt spatne tlouct lidi v kleci, protoze ti lide u toho tez trpi.

Skutecnost, ze to delaji dobrovolne a za penize na tom nic nemeni:
Je to jako argumentovat, ze neni spatne napr. strilet pro policistovi, protoze ten si prece svoji praci vybral dobrovolne a dostava za ni penize (cili pokud by mu vadilo, ze se po nem strili, muze si vybrat jine povolani).

Naopak, zalezi na motivaci -pokud snim rostlinu z hladu, je to (moralne) daleko mene odsouzenihodne, nez kdyz ublizuji jinemu clovek z pychy, z touhy po vitezstvi nebo pro penize.

Osobne mi vubec nevadi, kdyz nekdo z nejakeho duvodu nebude jist maso nebo jinou potravinu. Zacina to byt nehezky pohled az tehdy, kdy zacne mit pocit, ze tim spasi svet.

A propos, kdyz zacinate se psy, budete casem chtit zeleninou krmit i tygry,
orly, zraloky..?
frajerKokoMihule
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 300
Registrován: pát 23. říj, 2009 23:00

Příspěvekod Jendis » stř 31. srp, 2011 19:09

Tahle debata mi přijde naprosto zbytečná, protože se NIKDY nedoberete žádnému výsledku, stejně to skončí tak, že se každý zařídí dle sebe.
Je to svobodná volba každého z nás, jak se k tomu postaví :wink: :idea: :!:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod wushupetr » stř 31. srp, 2011 19:39

jak chodi po trave ten, co rika ze jist rostliny je spatny pac je to boli?
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 746
Registrován: ned 11. lis, 2007 0:00

Příspěvekod Ludek » stř 31. srp, 2011 22:39

frajerKokoMihule píše:
Ludek píše:Vy tam necítíte rozdíl toho že někdo jde dobrovolně (a často za docela slušný peníze) zápasit do klece, zatímco zvířata se chovají v otřesných podmínkách bez šance na zlepšení?


Ano, to je dobry priklad zmineneho emotivniho, nesmyslneho argumentu.
Rozdil tam skutecne je, ovsem je to proto, ze ty dve veci nemaji spolu vubec nic spolecneho.

Otazka stala takto:
Nekdo argumentuje, ze jist rostliny je spatne, protoze rostliny u toho trpi.
Tedy musi byt spatne tlouct lidi v kleci, protoze ti lide u toho tez trpi.

Skutecnost, ze to delaji dobrovolne a za penize na tom nic nemeni:
Je to jako argumentovat, ze neni spatne napr. strilet pro policistovi, protoze ten si prece svoji praci vybral dobrovolne a dostava za ni penize (cili pokud by mu vadilo, ze se po nem strili, muze si vybrat jine povolani).

Naopak, zalezi na motivaci -pokud snim rostlinu z hladu, je to (moralne) daleko mene odsouzenihodne, nez kdyz ublizuji jinemu clovek z pychy, z touhy po vitezstvi nebo pro penize.

Osobne mi vubec nevadi, kdyz nekdo z nejakeho duvodu nebude jist maso nebo jinou potravinu. Zacina to byt nehezky pohled az tehdy, kdy zacne mit pocit, ze tim spasi svet.

A propos, kdyz zacinate se psy, budete casem chtit zeleninou krmit i tygry,
orly, zraloky..?


Nemyslím že to je nesmyslný argument. Nesmyslná je celá tahle debata a to od začátku. Začaly se tu hrozným způsobem míchat jablka s hruškama, morální postoje se zisky potravinářských firem, apod.

A) Důvody pro vegetariánství / veganství (zdraví, póza, víra, apod) jsou různé, stejně jako jejich smyslonost.

B) Ve finále to stejně nemůže skončit jinak, že si každý bude hájit to svoje - myslím tím já žeru to a to, protože...

C) Ad výše citované, ono vždycky půjde, a to mně bytostně vadí, o míru zbytečnosti. My dávno nežijeme v dobách třicetileté války, my si můžeme vybírat co pozřeme. Já si přece za svoje peníze můžu koupit maso z krávy, co se pase na louce, nebo si můžu koupit točeňák za 40 kilo. A je dobře že mi někdo ukazuje jaká je cena toho že to svinstvo stojí 40 a pak mám důvod / nový pohled na to co si vlastně chci koupit a podporovat.
Ludek
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 17
Registrován: úte 18. pro, 2007 0:00

Příspěvekod Dalt » čtv 01. zář, 2011 2:07

Ludek:souhlas - lip bych to nenapsal :)

ps.: ja sice maso jim, ale hoodne malo a kdyz uz tak se snazim ze zdroju, o kterych vim, co sou zac - pac tak nejak taky nesouhlasim s supermegapestirnama masa z prasku a to vsechno v otresnejch podminkach...ale proti gustu zadnej disputat ze jo...
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Uživatelský avatar
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 692
Registrován: stř 25. říj, 2006 23:00
Bydliště: Litomyšl

Příspěvekod Jamamba » čtv 01. zář, 2011 6:52

Zdar,

dlouho jsem neprispival do tehle divnejch diskusi.
Ale tohle mi fakt neda.

Nejpodstatnejsi vec je ta, ze byt Veganem je joho svobodny rozhodnuti a vi proc to dela a proto to o sobe rekne.
Hovadiny jako krmit psa nebo tygra nebo ja nevim co, rostlinnou stravou, cenu resit nema nebot oni se nemuzou svobodne rozhodnout, to nas lidi deli od zvirat. Nebo aspon nektery! He he

Tedy pokud je neco me svobodne rozhodnuti na zaklade nejakych okolnosti, ktere me presvedci o tom, ze to je spravna cesta. Tak me prosim neotravujte po... konvencne konzervativnima nazorama.
Jsem 18. let vegetarian a byl jsem 5 let vegan, nikomu to nenutim a respektuju lidi okolo sebe, ktery maso jedi a nepresvedcuju je horem dolem. Pokud se na to tema chteji bavit, tak se jim snazim vysvetlit svoje duvody a to je vse.


Nejde vubec o to, jestli je to nejzdravejsi nebo nejskodlivejsi cesta stravovani, jde o to, ze se clovek svobodne rozhoduje jit svou cestou, protoze to tak vidi, citi atd.
Lukas Slavicek
WING CHUN - student Ivana Rzounka Sifu
&
HUNG SING CHOI LEI FAT - student Fatsaan Hung Sing Choi Lei Fat Gwon - Bun Sifu, Leung sifu, Yeung sifu
&
FATSAN BAK MEI - student Lin Hon Kit sifu
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 378
Registrován: pát 28. bře, 2003 0:00
Bydliště: Fatsaan (Foshan), Praha

Příspěvekod graver » čtv 01. zář, 2011 8:00

Jamamba: to máš jistě pravdu, ale v tom bohužel jádro pejska není. Každý má nějakou víru, přesvědčení a vidění světa a ostatním to může být fuck - dokud je to nezačne otravovat. Vegetariání, vegani, vyznavači církve Uctívačů popelnic, ortodoxní masožrouti,... - NO problem. Ale pokud někdo propaguje svůj životní styl způsobem "ty prase, ty žereš mrtvoly" a sprejováním po výlohách řeznických krámů, tak JO problem.
Ta diskuse je jinak opravdu zbytečná - nevěřím, že by někdo k tomuhle tématu dokázal říct něco objevného. Dá se to otočit na věcnou debatu o výživě, suplementaci živočišných bílkovin, když tu někdo utrousí nějakej dobrej vegorecept, tak taky dobře, ale jinak...
Přečti si perex toho článku - jestli chce někdo propagovat veganství jako pozitivum pro fightera, tak proč ne - já o tom vím houby. Ale argumentovat odpovědností za utrpení zvířat je humus. Pokud např. nehrneš prachy do nadačních fondů, tak jsi odpovědný za utrpení lidí, že?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod DrGlock » čtv 01. zář, 2011 9:37

A nejhorší je, že nikdo neřeší práva hub, přitom to nejsou ani rostliny, ani zvířata. A když pak diskutuji s nějakým tím vegetariánem či veganem, který nejí maso především z důvodů ochrany zvířat, a klidně přizná, že jde do lesa, nožem zaživa kastruje houby a posléze pojídá jejich rozmnožovací orgány, chce se mi brečet.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 388
Registrován: pát 20. říj, 2006 23:00

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

cron