MMS

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod marcelo » pát 30. zář, 2011 6:25

Kedze som byval casto chory, skusil som aj toto...

Vysledky skratenia choroby neboli take ako slubovali ;)

Co bola viditelne ze to v kratkom case biely zuby do krajsieho bieleho odtienu...

S cim ma Marcelinho osobnu skusenost je protokol Dr Paulinga ohladom brania kratkodobych extremnych davok vitaminu C spolu s paradajkou kvoli jej bioflavonoidom ktore spomalia vylucenie davok mocom, v pripade infektu idem az na 10 g vit. C denne.
Odporucam si stiahnut knihu od tohto laureata nobelovej ceny , ktory cely zivot skumal a propagoval branie vitC vo vyssich davkach ako su bezne doporucovane ;)
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

 

Příspěvekod cohen » sob 01. říj, 2011 10:31

marcelo: velmi zaujimave, skus laicky popisat, ako rychlo to zabera...

dr. pauling na wiki
http://sk.wikipedia.org/wiki/Linus_Carl_Pauling

zaujimave o vitamine c
http://sk.wikipedia.org/wiki/Vitam%C3%ADn_C
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1720
Registrován: pon 15. srp, 2005 23:00
Bydliště: bratislava, svk

.

Příspěvekod luen » sob 01. říj, 2011 10:56

Vubec bych neresil co na to SZPI a podobne statni organizace, jenz ve svem vysledku museji nahravat statu. Kdyz tem blbounum nevadi kurata nakazene salmonelou, zelene maso macene v solnem a octanovem roztoku, kdyz nikdo neresi radu karcinogennich latek v potravinach ... Vetsina leku se panove vyrabi z jedu ... a co ozarovani a treba takova cytostatika, to neni lecba, akutni otravou organismu??? Kdyz pominu procentualni uspesnot a jeste i ta je falsovana...

Ne, ze bych obhajoval mms, nikdy jsem ho nezkusil a nevim co to je ... nicmene znam jednoho frajera z krajske hygienicke stanice a vetsiho dobytka jsem na zivo nemel sanci videt :wink:

Tezkej potravinarskej lobbying, hlavne ze kdyz v soukrome skolce nekdo uvari dobre jidlo, tak udeli skolce hned pokutu, protoze nevari podle zkurvenejch 50let starejch norem. Tihle a jim podobni urednicci, at jdou do hajzlu a pisi si, co chteji :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Jian » sob 01. říj, 2011 12:07

Luen: resi se toho hodne a nevim to jen kvuli tomu, ze zrovna po vikendu sam jedu na KHS JM kvuli jedne kauze vypovidat. Ze v potravinach je rada karcinogennich latek - bohuzel, bylo je a bude, protoze o negativnich ucincich nekterych tech latek proste jeste ani nemusime vedet nebo nevime o jinych vecech. Pokud prubezne sleduju seznam National Toxicology Program (respektive jeho aktualizace), tak zjistim, ze napr. takove akrylamidy NTP jeste pocatkem devadesatych let prezentoval jako "bezne prumyslove chemikalie", protoze v te dobe zjevne nikoho nenapadlo, ze se muzou vytvorit za jistych podminek i v nekterych potravinach. Safroly se relativne dlouho bezne pouzivaly treba k priprave piva a oproti tomu takovy sacharin byl zase pocatkem osmdesatych let na seznam zarazen zbytecne, jelikoz obavy z nej se nakonec nepotvrdily. Ono kdyz to napises takhle obecne, tak si jen malokdo uvedomi co vsechno za tim vlastne stoji, kolik je s tim prace a v neposledni rade ze rada tech karcinogennich latek vznika i kvuli zpusobu, jakym si jidlo upravujes - a ne jenom kvuli tomu, ze to "nikdo neresi".

Cytostatika - OK, nechci se opet dohadovat na tema co kdo falsuje/nefalsuje. Proste sem napis jaka je alternativa. To je to co me zajima v prvni rade. Mejme nador, ktery vzhledem k jeho rozmerum muze uspesne odstranit chirurg. Dale predpokladejme, ze recidive zabrani radioterapie. Co chci slyset je - jakym zpusobem si poradis s diseminovanym onemocnenim, pripadne s tzv. mikrometastazemi???
Protoze psat o cytostatikach zrovna v kontextu s pripravkem typu MMS a poukazovat na to, ze jde vlastne take o jedy a lecbu akutni otravou organismu... mi prijde docela trapne... kdyby vubec nic jineho - kdyz ma nekdo rymu/chripku/anginu (na kterezto nemoci se mimochodem u nas dnes uz moc neumira, pokud nepocitam nebezpecne chripkove viry), tak tech alternativ k "lecbe akutni otravou organismu" je podle me fakt hodne. Rekl bych, ze rozhodne vic nez v mnou uvadenem priklade. Ovsem pockam az sem nejake vypises...
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 588
Registrován: ned 10. čer, 2007 23:00

Příspěvekod luen » sob 01. říj, 2011 13:54

Jian píše:Luen: resi se toho hodne a nevim to jen kvuli tomu, ze zrovna po vikendu sam jedu na KHS JM kvuli jedne kauze vypovidat. Ze v potravinach je rada karcinogennich latek - bohuzel, bylo je a bude, protoze o negativnich ucincich nekterych tech latek proste jeste ani nemusime vedet nebo nevime o jinych vecech. Pokud prubezne sleduju seznam National Toxicology Program (respektive jeho aktualizace), tak zjistim, ze napr. takove akrylamidy NTP jeste pocatkem devadesatych let prezentoval jako "bezne prumyslove chemikalie", protoze v te dobe zjevne nikoho nenapadlo, ze se muzou vytvorit za jistych podminek i v nekterych potravinach. Safroly se relativne dlouho bezne pouzivaly treba k priprave piva a oproti tomu takovy sacharin byl zase pocatkem osmdesatych let na seznam zarazen zbytecne, jelikoz obavy z nej se nakonec nepotvrdily. Ono kdyz to napises takhle obecne, tak si jen malokdo uvedomi co vsechno za tim vlastne stoji, kolik je s tim prace a v neposledni rade ze rada tech karcinogennich latek vznika i kvuli zpusobu, jakym si jidlo upravujes - a ne jenom kvuli tomu, ze to "nikdo neresi".


Jirko ja ale myslim, ze je zatim predevsim lidska lhostejnost ve spojeni s touhou po mamonu, uznani ...

Hele nedavno sla nejaka kampan o tom, jak si lidi sami nabehnou, kdyz nechaji piti v aute za sklem, plast + vysoka teplota + treba tepelne nestabilni aspartam (umele sladidlo) ... takze si je maji lidi dat do lednicek, na kramech taky, ale ten 1/2 rok pred tim, stoji lahve tmavejch cocacol ve skladech na primem slunci v prumyslovejch stavbach. Ale pozor, plasty jinak skodlive nejsou, ze? Nejsou, protoze jsou levne :lol:

Ja si na rozdil od tebe nemyslim, ze svet je hnan pravdou a laskou, ktera zvitezi.

Hele schvalne, jak dlouho se vedelo o ucincich DDT na lidi, po kolika desetileti se to jeste porad resi? To je vysledek desitek vedeckych studii, tisicu zmrzacenych lidi vs neci penezenka a obchodni zajmy.

Jian píše:Cytostatika - OK, nechci se opet dohadovat na tema co kdo falsuje/nefalsuje. Proste sem napis jaka je alternativa. To je to co me zajima v prvni rade. Mejme nador, ktery vzhledem k jeho rozmerum muze uspesne odstranit chirurg. Dale predpokladejme, ze recidive zabrani radioterapie. Co chci slyset je - jakym zpusobem si poradis s diseminovanym onemocnenim, pripadne s tzv. mikrometastazemi???
Protoze psat o cytostatikach zrovna v kontextu s pripravkem typu MMS a poukazovat na to, ze jde vlastne take o jedy a lecbu akutni otravou organismu... mi prijde docela trapne... kdyby vubec nic jineho - kdyz ma nekdo rymu/chripku/anginu (na kterezto nemoci se mimochodem u nas dnes uz moc neumira, pokud nepocitam nebezpecne chripkove viry), tak tech alternativ k "lecbe akutni otravou organismu" je podle me fakt hodne. Rekl bych, ze rozhodne vic nez v mnou uvadenem priklade. Ovsem pockam az sem nejake vypises...


Falsuje, nefalsuje, co treba takhle:

Uvedu priklad ze zivota. Nekdo onemocnel rakovinou ... Nemluve o tom, ze jde o zanedbani urologa a praktickeho lekare (pacient si vice jak 10 let stezuje na bolesti v oblasti prostaty a dalsi potize, ktere jasne ukazuji na onemocneni prostaty) ..., ktery vec okomentoval slovy : "No, ve vasem veku jsou vase obtize normalni!" Nepochybne i spatna zivotosprava pacienta ma na celou vec zasadni vliv!!!

at to zkratim, vysoka hladina psa, na konec dignostikovan adenocarcinom prostaty - znovu pripominam, ze az temer po 11 letech, co si pacient stezoval a v prubehu nekolika let mnohokrat.

lecba: hormonalni, dale radiologicka. Clovek by cekal, ze ti doktori vedi co delaji, ale...

Pacient byl poucen o tom, jak nesmi vynechat zadnou proceduru, melo by to totiz fatalni nasledky na vysledek lecby. Vse je tedy peclive naplanovano. Bez ohledu na aktualni vysledky, montuje se jedna metoda na druhou. Jeden odbornik tvrdi to, jinej zase ono ... shoda nulova.
Takze po hormonalni lecbe se pacint stehuje pobliz nemocnice, kde ho budou ozarovat po dobu 6 tydnu. Denne, krome vikendu. V prvnim tydnu, prvni vypadek, nefunguje rentgen. Druhy tyden kvuli jine kravine (tusim, ze malovani na oddeleni), zmeneno davkovani a i navaznost dnu na vnejsi a vnitrni ozarovani. Dalsi tyden dalsi vypadek u vnitrniho ozarovani, kdy mel byt zavaden dozimetr (kvuli velke pravdepodobnosti predavkovani moc. mechyre, atd ...), dozimetr se nezavadel, davka se odhadla od oka a dalsich 100 nesystemovych chyb v lecbe.
Kurva lecba na hovno, vysledek taktez. Do nekolika let recidiva a vse znova, takhle 3x a po ctvrte uz to pacient fyzicky nezvladl, doslo k selhani organismu na otravu, ozareni ... atd

Falsovani statistik se dela nasledovne. Nikdo nema koule napsat, ze lecba na hovno, od zacatku nezabirala, protoze se spatne cyklovala, casovala, nebyl vcasne bran ohled na aktualni stav pacienta (vysoka teplota, nizkej stav krvinek a desticek po ozarovani) ... jednim slovem SLENDRIAN
Kterej se rozdelil ve statistice na 4 ruzne a nespojovane onemocneni a naslednou lecbu.
Kazda tato neuspesna lecba se vzdy uzavrela s tim, ze byl pacient uspesne vylecen a recidiva se zavedla jako nove onemocneni. Chapes ten rozdil?

No a to hlavni konzultace s panem profesorem.

Jaky vyznam ma lecba, myslim tim tato konkretni lecba s tolika vypadky, tolika systemovejma zmenama ... ze se najednou v 1/2 lecby prislo na to, ze je pacient bez desticek, bez krvinek, vysokanske horecky, atd ... jak to, ze to do ted nikdo neresil? Jak je mozne, ze tam kde postupy vyzaduji presne davkovani a intenzitu paprsku, si to nekdo strili od boku? A mnoho dalsich otazek ...

Odpoved se neda napsat, protoze tyhle zvuky, tohle mumlani, koktani a nesrozumitelny skreky neumim napsat, snad ve svahilstine...

Jinak jestli doufas, ze radio zabrani recidive, tak jsi spatne informovan :wink: ve vztahu k jedum mluvim obecne, protoze vetsina bylin a drog ze kterych se leky vyrabeji (prumyslove je to vetsinou synteticky) jsou vlastne jedovate. Takze argument, ze je neco jedovate ... tak uplne neberu, protoze zajimave je jak latky pusobi v jakem pomeru, v jakem davkovani, atd ... napsat, ze je neco jedovate je zavadejici. To bychom totiz museli prepsat potr. normy. jinak jsem jasne napsal, ze me mms nezajima, nemel jsem to a nechystam se.

Ty to videt asi nechces, ale ja vidim, ze nekdo pod rouskou vedy experimentuje a hazarduje s lidskym zdravim a zivotem. Ja vim, ze je tezke tem lidem rici, ze jim pomoci neumim.
Ze je snazsi jim rici, neco zkusime, ... pokud to vyjde tak se budeme tvarit, ze je to tim ozarovanim a pokud ne, tak hold rekneme, ze na kazdeho to nezabira a kazdy reaguje jinak ... no a jsme zase u tech africkejch samanu, kteri maji uplne stejnou vymluvu :lol: :wink:

Nicmene ja s tebou shodu nehledam, protoze ty nejsi ten, kdo chodi denne do prace na onkologicke oddeleni a nevydi tech 90% a vice pacientu umrit. Vsech tech lidi, jenz veri tomu ozarovani a tem jedum, kterych do nich cpou. Ten doktor tomu kamo neveri on vi, ze vetsina tech pacientu umre a ze to dela jen proto, ze nema nic lepsiho a z toho, co tem lidem provadi ma prachy od pojistovny ...

Ale jsme OT, nechme to byt
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Jian » sob 01. říj, 2011 16:42

Luen: je fajn, ze odvadis od cytostatik pozornost nekam jinam (tim myslim tim prikladem ze zivota). Radioterapie samozrejme prokazatelne riziko recidivy snizuje, ono jde ale i o to o jake recidive se vlastne bavime. Znacne se snizuje riziko lokalni recidivy - napriklad u karcinomu prsu bohuzel ale u jisteho procenta pacientu dochazi k lokoregionalni recidive (vesmes vepredu na hrudni stene). A jelikoz u ruznych nadoru je ruzna pravdepodobnost lokalni recidivy (u nekterych typu napr. mnohem vic hrozi systemove metastazovani), tak i radioterapie je tim padem ruzne ucinna. Pokud jde zrovna o tu lokalni kontrolu nadoru, muzu uvest X studii ktere jeji dobrou ucinnost jednoznacne potvrzuji. V nekterych jinych pripadech je pravdepodobnost toho ze zabere zase mnohem nizsi a je na doktorovi jak se k tomu postavi. Takze zevseobecnovat to - tak jak to delas ty - mi proste pripada nadmiru hloupe a hlavne zbytecne. Co se tim vlastne snazis dokazat? Ukazujes prstem a rikas ze tohle a tohle je k nicemu, nefunguje to a nezabira to... kdyz bys ale mel vymyslet neco lepsiho (nejakou mnohem ucinnejsi a efektivnejsi metodu lecby), tak bys to nezvladnul - nebo snad ano?

K tomu tvemu prikladu ze zivota - doufam ze nedospejeme k zaveru, ze pokud nekdo cvici Wing Cheun spatne, tak jeho vysledky jsou dokladem toho, ze cele Wing Cheun je proste k nicemu?? Nemuzu se zbavit pocitu, ze k necemu podobnemu miris, protoze jinak moc nechapu proc jsi to sem vubec psal. Kdybychom diskutovali jine tema (pochybeni lekaru etc.) tak prosim. Takhle to vidim tak, ze moji otazku ohledne cytostatik jsi ignoroval a misto toho sem placnul dlouhosahle povidani o tom jak to ti doktori delaji spatne (coz mnozi urcite delaji, ale o tom rec vubec nebyla).

Nejde o to zda je svet hnan pravdou a laskou, jako spis o tom, ze zrovna ve vede je pomerne tezke lhat a podvadet a i kdyz to mnozi zkousi, ve vetsine pripadu to drive ci pozdeji praskne a pravda tedy zvitezi - a to prave kvuli tomu, jak veda "funguje". Treba clanky urcene pro solidni magaziny prochazi recenznim rizenim a i pokud by se ti to podarilo obejit, precte si to stejne XYZ dalsich lidi po celem svete - a ver tomu, ze pokud tam odhali nejakou nesrovnalost/vymysl/lez, tak si to rozhodne nenechaji pro sebe. Protoze ac autor clanku si za to napriklad penize od nejake korporace jiste vzit mohl, tak oni z nich nevideli vubec nic a to nemluvim o faktorech jako je obycejna lidska zavist etc. - uplne staci vzpomenout si, jak dopadl takovy "pan klonu" (Woo-suk Hwang), kteremu se sice podarilo oklamat dokonce i oponenty a redaktory Science, ale nakonec mu to stejne nebylo nic platne. To, ze se do toho pak muzou zamotat i neci zajmy a penize, to je uz trochu jina vec. Tenhle boj se nakonec da vest na uplne jine urovni (napr. politicke) a tomu co vedci tvrdi navzdory (vubec je nemusis zkouset uplacet, aby tvrdili to co se ti hodi) - pokud jsou ale nakonec uprednostneny jine zajmy a zodpovedni lide neposlouchaji (ci poslouchat nechteji, jelikoz za to dostanou zaplaceno) neni to chyba vedy.

Ty pises "Ze je snazsi jim rici, neco zkusime, ... pokud to vyjde tak se budeme tvarit, ze je to tim ozarovanim a pokud ne, tak hold rekneme, ze na kazdeho to nezabira a kazdy reaguje jinak ... " - kdyz pominu, ze druha cast prispevku je proste pravdiva (viz muj prvni odstavec), tak nejak nechapu tu prvni. Jak "tak se budeme tvarit, ze je to tim ozarovanim" - muzes prosim napsat cim jinym by to zrovna v tomto pripade melo byt, nez prave v dusledku lecby (nejen ozarovani)? Nejaky konkretni priklad. Jakoze se ten clovek proste najednou uzdravi sam od sebe, treba se bude modlit a rakovina nejenze pres noc zmizi, ale uz se ani nevrati? Uz jsem o tom pochopitelne take slysel, ale mel jsem pocit, ze prave toto neni zrovna tvuj salek kavy - takze te urcite napadne neco jineho, cim by to mohlo byt?

Tvoje: "Vsech tech lidi, jenz veri tomu ozarovani a tem jedum, kterych do nich cpou." - a opet se dostavame k otazce co ty mas pro ne vlastne lepsiho - treba zastrelit je aby se zbytecne netrapili? :) Co treba jen moznost prodlouzit si zivot o par mesicu-let, kdyby uz vubec, ale vubec nic jineho - jsi si skutecne tak jisty tim, ze ani o to bys na miste tech lidi nestal? Vazne ti tak hodne vadi, ze nejaka zdravotni pojistovna zaplati "jen" za to, ze ten clovek bude zit treba o 6 mesicu dele... safra, jde to vlastne z penez nas vsech, ze... Mno vsem doktorum urcite do hlavy nevidim a nevim cemu oni veri/neveri, to je fakt, ale jelikoz - jak uz jsem tu uvadel - jsem na par onkologickych projektech spolupracoval a na oddeleni take parkrat byl, videl jsem do hlavy nejen rade pacientu, ale i jejich blizkym, takze ja nejakou predstavu rozhodne mam.... :wink:
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 588
Registrován: ned 10. čer, 2007 23:00

Předchozí

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků

cron