Bojové umění v Praze

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod zipule » čtv 13. říj, 2011 16:53

Asanoth píše:bucz: Ahoj, chtěl bych se naučit hrát na hoboj. Všiml jsem si ale, že většina učitelů jsou jenom přeučený flétnisti, který moc hoboj neovládají. Poradíte mi, kde se naučím na hoboj?
marcelo: vyser se na hoboj, to je teďka k ničemu, na to heavy metal stejně nezahraješ. Nauč se na elektrickou kytaru, to je jednak víc cool, naučíš se to mnohem rychlejc a tón bude pořád tón, kromě toho jsou pak ty znalosti přenositelný částečně i na ostatní strunný nástroje. Můžeš pak hrát i v kapele a podobovně. Jsi sračka, bojíš se, že si hrou na kytaru odřeš prsty??
bucz: Díky, ale radši bych se učil na hoboj. Elektrická kytara mě tolik neláka, a musíš třeba uznat, že hoboj jde použít v alternative nebo progressive rocku. Líbí se mi, jak učí hru na hoboj například Pavel Macek nebo Honza Čech, znáte nějaké podobné učitele? ale vážně se to chci učit pořádně, NE jenom nějaký pískání na vrbovej proutek.
marcelo: hoboj je k ničemu, fakt nechci vidět toho učitele hry na elektriku, kterej tě dostane, chudák. Když tady píšeš, že se chceš naučit jenom na vrbovej proutek, tak si pusť nějakou pohádku a koukej, jak v ní pískaj, to de odkoukat.

Tohle mi fakt příde postavený na hlavu, ale asi jsem tady jedinej... Kromě toho pak začnou lidi zasírat vlákno něčim zcela nesouvisejícím, a pak příde na forum zas někdo novej, kdo je třeba talentovanej a za 10 let by mohl něco kvalitně učit, ale vyvodí si z těchhle vláken, že jednak většina bu/bs lidí jsou hádaví arogantní nevimco, a že např. kung fu má význam v Praze dělat jen u LGHK(podle mého názoru výborná škola, jen aby nedošlo k mýlce), ale to mu z nějakého důvodu nemusí vyhovovat, tak pude na Kickbox, nebo ho prostě(chápu, k nevíře) sporty nelákají, tak se pude místo toho učit třeba na ten hoboj a BU přijdou o dalšího dobrýho člověka jenom kvuli tomu, že někdo, kdo nemá k tématu co říct, má potřebu to sdělit i tak...
Prostě pokud neznám školu bu v Praze, tak držím hubu. A nějaký moderátor by měl přesunout hádku MakotoxJendis do témat reálné sebeobrany.


bucz: Ahoj chtěl bych se naučit hrát na hoboj, chtěl bych totiž hrát v heavymetalové kapele, ale taky si někdy zahrát alternativní rock a v neposlední řadě tím upevňovat své zdraví a rozvíjet své duchovno, já vím že ta elektrická kytara je pro hraní metalu asi lepší, ale když budu hrát na hoboj a nosit ho ve futrálu od kytary tak si budu připadat jako kytarista taky a nebudou mě tolik bolet odřený prsty. To už pak nikdo nepozná co v tom futrálu nosím,pokud ho nevotevřu na metalovým koncertě a hoboj co z toho futrálu vypadne mi pak metalisti nenarvou do prdele...
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 215
Registrován: úte 23. lis, 2010 0:00

 

Re: :-)

Příspěvekod NOKT » čtv 13. říj, 2011 18:47

kumori píše:myslím, že v Praze je taky Musado - www.musadocz.cz , pro mně to není, ale na večerní pobavení 2x týdně pro začátečníka stačí.
Jistě, většina z vás mi bude nadávat kam, že ho to posílám, ale co už, aspoň bude mít šanci se stát "bojovým umělcem" 8)
BTW ty maskáčová kimonka jsou fakt cool :lol: [/b]


!!!WARNING!!! SILNĚ OT !!!
Maskáčový kimona jsou největší kýč co jsem kdy viděl :D
Teď Manto vydalo novej model maskáčových trenek. Nechci vědět kolik pravičáků v tom bude chodit do hospody tady na jižním konci republiky :?
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 656
Registrován: stř 30. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod Jendis » čtv 13. říj, 2011 18:51

Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod bucz » čtv 13. říj, 2011 20:01

mmm, takže to chápu dobře, že školy Pavla Macka a Honzy Čecha, popř. ještě Honzy Nováka jsou v Praze zcela unikátní?
bucz
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: pát 23. zář, 2011 23:00

Příspěvekod Jendis » čtv 13. říj, 2011 20:24

Jak unikátní ??? Honza Čech dlouho cvičil a učil se v Japanu, přímo u zdroje. PM ( stejně jako Honza Novák a jeho učitel, Ivan Rzounek)také jezdí přímo ke zdroji, ke kvalitnímu učiteli ... v tomto smyslu slova unikátní jsou. Ale nejen oni. Lidi v republice už pochopili, že chtějí - li se něco naučit, musí tam, kde vědí, co učí....ne k podvodníkům, rejžovačům peněz atdatd ( kdo chce, ten chápe)......Pucmaz ( Jenda Čech )byl osobním žákem svého mistra, Pája Macek dělá svému učiteli asistenta při cestách po evropě...přeber si to, jak chceš.
Jendu Čecha neznám naživo(zatím, předpokládám a doufám, že se to, časem, změní), Pavla Macka a Honzu Nováka ano....a narovinu, jsou to chlapi, za které se, já osobně, postavím a dám ruku do ohně.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod bucz » čtv 13. říj, 2011 22:30

Jasně, já to chápu, a vím, že jsou špičkoví. Ale zajímá mě, jestli je v Praze ještě někdo jiný, kdo má metodiku podobnou jejich, tedy metodiku funkční, a kdo dobře ovládá daný styl. Tyhle dva aspekty jsou většinou zvlášť(tj. jedou se jenom prázdné techniky/sestavy, nebo na druhé straně z Tebe instruktor může udělat jakéhos takéhos bijce, ale bez pochopení principu stylu, nebo styl vyučuje nekompletní(95% karate u nás)). Znovu říkám, že si velmi dobře uvědomuju, že výše jmenovaní jsou špičkoví, ale rád bych věděl, jestli tu máme ještě někoho jiného, kdo je špičkový. Přišlo by mi přinejmenším podivné, kdyby se všichni (ještě ke všemu jenom 3) kvalitní učitelé bojových UMĚNÍ v Praze sdružovali na tomhle, nebo na jekémkoliv jiném internetovém fóru(někdo na to IT prostě neni a radši místo toho čte knížku třeba, že jo...).
Já chápu, že někoho může nasrat, že první věc kterou udělám není, že naklušu natrvalo do jedné ze dvou/tří škol, která se tady doporučuje v každém druhém vlákně, a že se snažím udělat si širší přehled(máme na to fajn přísloví - pálí ho dobré bydlo), ale řekněme(fiktivně), že mi třeba HK nevyhovuje jako styl, Honza Novák mi nevyhovuje časově a v Bujutsukanu maj ošklivý tapety, ze kterejch se mi motá hlava, a proto hledám ještě něco dalšího, přestože si uvědomuju, že ti tři učí velmi dobře, a právě proto hledám další, kteří učí podobně jako oni.
Já nevim, možná to vysvětluju blbě, ale zas se to snažím podat fakt názorně :D

Ale oceňuju, že jsi nezůstal nasranej a dál se se mnou aspoň Ty bavíš :) .
bucz
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: pát 23. zář, 2011 23:00

Příspěvekod Jendis » pát 14. říj, 2011 4:36

Další je třeba Standa Gazdík - Fisfo - ten sem moc nechodí , vlastně už vůbec.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod marcelo » pát 14. říj, 2011 7:11

...tento chalan nebude cvicit nikdy alebo len par tyzdnov popr mesiacov..prilis vela teoretizuje,je lenivy si ist oskusat vyuku vo viacerych gymoch na vlastnej kozi..videl som to a zazil podobnych tipkov uz velakrat..

..kto chce ide za svojim,kto nie,tak ten plka a riesi <>..

..ze vas to bavi mu vypisovat dlhe elaboraty.. :roll: :roll:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

Příspěvekod Makoto » pát 14. říj, 2011 7:55

BizonCZ píše:Makoto : Smiř se s tím, že si Vás někdo dovolí považovat za né nejlepší na světě.

Omlouvam se, moc casto sem uz nechodim, mam jine starosti. Tohle mi vsak neda:

@Jendis - vydychal jsem vse, co jsem potreboval, dekuji za radu. Navrhuji obcas udelat podobnou vec. V posledni dobe reagujes presprilis emotivne...zda se mi.

@ BizonCZ - Ja skutecne nemam problem, kdyz me, nebo klub, kde cvicim, nekdo oznaci za mene dobreho. Ver mi, ze se kritice nebranim. Jedine, co jsem chtel vedet, v cem je potreba se zlepsit a ja bych pak popremyslel a pokud je to pravda, pak na sobe zapracujeme. Prekvapilo me, ze clovek, ktery me v zivote nevidel, s Matejem nikdy nehovoril, ba ho ani nevidel, a uprimne pochybuji, ze vi, kde Matej dela, netrenoval s nim, ted rika to, co rika. To je pro me osobne znamka toho, ze cokoliv ten clovek rekne, neni validni informace. Ja jsem treba nevidel Luena (ackoliv jsem uz jednou cekal pred jeho klubem, ale nejak jsme se asi nedohodli na case ;-) A proto bych se neodvazil rici, ze to ci ono dela dobre ci blbe. To same napriklad s tebou. Videl jsem te na seminari, ale nevim, jaky mas system a proto se o tobe neodvazuji prohlasovat ze umis vic ci min (popravde je mi to fuk)

Takze kdyz to shrnu - Jendis, zname se pouze z internetovych diskusi a v drtive vetsine jsme se spolu shodli. Pokud mi to casove vyjde, klidne se s tebou uvidim. Pokecame o zenske sebeobrane, dame pivko a konecne si potreseme rukou. Jak jsem napsal uz drive, nejsem nastvany ani zdrceny ze me osobne, ci klub, kde cvicim, nekdo oznaci za mene kvalitni. Jsem spise zklamany, ze kdyz se pak zeptam, slusne, v cem je jiny klub lepsi nebo my jsme horsi, tak dostanu odpoved, jakou jsem dostal. Kdyby jsi rekla, ze jsi si udelal zebricek na zaklade stejneho systemu jako vsazis sportku, tak bych to akceptoval a byl by klid.

P.S. Jednou jsem tu vylitnul, nasledne se omluvil. Necekas doufam, ze si tu, budu sypat popel na hlavu nasledne dva roky, ze? Zbytek mych diskusi bych povazoval za uroven zde beznou...ani horsi ani lepsi.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Jendis » pát 14. říj, 2011 8:52

Makoto píše:
@Jendis - vydychal jsem vse, co jsem potreboval, dekuji za radu. Navrhuji obcas udelat podobnou vec. V posledni dobe reagujes presprilis emotivne...zda se mi.



OK...však jsme jen lidi, ne :wink: 8)

EDIT - taky nevylučuju, že až se uvidíme, pocvičíme, pokecáme...že třeba změním názor(nestojím si za nima tak zatvrzele, když poznám, že se třeba pletu ). Kluky z RBSD považuju za špičku v republice a add Defendu viz můj předchozí příspěvek.
Jardo...já se klidně stavím a bude. Věřím, že při osobním setkání žádnej problém nebude. Klidně se podělím i o své "nouhau"....děláme skoro to samé, jen každej jinak.
Budu v Práglu nejpozději 12-tého listopadu...... :wink:

EDIT 2 - chceš radu...dám Ti jí. Běžte párkrát s klukama hlídat někam na dveře.....řešit verbálně konflikty, nebo třeba, nebude-li zbytí, i fyzicky. Dá vám to víc, než třeba rok tréninku, fakt.....a to nemyslím jako rejpání......vážně ne.
Běžte s lidma z tréninku někam do města a tipujte si zmetky a potížisty. Sledujte chování lidí. Projděte se po nádraží, v Práglu je jedno po jakém....a opět sledujte. Dá vám to hrozně moc !
Naposledy upravil Jendis dne pát 14. říj, 2011 9:09, celkově upraveno 1
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Jendis » pát 14. říj, 2011 9:03

bucz píše:
Ale oceňuju, že jsi nezůstal nasranej a dál se se mnou aspoň Ty bavíš :) .


Já nebyl nasranej, to se pleteš. Šlo mi o to, že chceš-nevíš co, nevíš jak....a vsadím se, že jsi nikde ještě ani nebyl.
Nezapomeň, KDO CHCE, HLEDÁ ZPŮSOB,KDO NECHCE, HLEDÁ DŮVOD.

Obejdi si pár těch škol a kde se Ti bude líbit, tam zůstaň.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků

cron