Hwarangdo či WT

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Hwarangdo či WT

Příspěvekod PyrotechniX » sob 22. říj, 2011 23:11

Zdravím.
Donedávna jsem chtěl začít s Hwarangdem, ale když jsem se dozvěděl že při porušení nějakých těch smluv musí člověk zaplatit 20 000 USD, raději jsem začal přemýšlet o Wing Chun.

Ale nevím, do jaké školy v Praze se pustit. Máte někdo nějaký tip?
A máte někdo prosím zkušenosti s touto:

http://www.wingchun.cz/cz/
?
Popř. zná někdo z Vás ceník?

Předem díky ;-)
Pyro
PyrotechniX
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 96
Registrován: úte 02. čer, 2009 23:00

 

Příspěvekod cohen » ned 23. říj, 2011 7:46

omg... 8O :roll:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1720
Registrován: pon 15. srp, 2005 23:00
Bydliště: bratislava, svk

Příspěvekod Asanoth » ned 23. říj, 2011 11:32

cohen: Ano, vskutku přínosný příspěvek...

Pyrotechnix: K HRD - co se týče těch 20 000, to se vůbec nehrotí. Všechno je to o domluvě, hrotit se to začíná až v okamžiku, kdy máš dan(černou šerpu), kterej je teď v čechách jen jeden. Nicméně zůstává faktem, že WHRDA je komerční organizace, a jako taková vybírá(a nejen ona, i česká asociace) nějaký poplatky, který pro středoevropskýho studenta(středoevropský nemyslím německý :D ) mohou být lehce zatěžující. Kdybys chtěl další info, pošli SZ. Co se týče výuky v Praze(absolutně není zas tak drahá, ovšem relativně, tj. kolik stojí hodina, je někde u špičky), jakkoliv je HRD skvělej a funkční styl(kdo nesouhlasí, ať nekecá, a jede si to místo toho rozdat s Martinem Srnkou, vedoucím české větve, do Ústí, pak může poreferovat), ten člověk co to učí v Praze jede hodně pomalu a jeho metodika je sice v některejch případech velmi zajímavá, nicméně v jinejch to už neni tak žhavý. Kluci, co jedou třetí rok Taesoodo(hwarangdo se od začátku neučí, nevím proč, asi v tom bude marketing, protože pak necháte na zkouškách a seminářích o hodně USD a Kč víc), ještě nezačali ani light kontaktně spárovat(ve dvojicích se jinak cvičí hodně), což považuju fakt za nedostatek. Psal jsem mu maila, proč to(pokusil jsem se to podat fakt zdvořile), odpovědi se mi nedostalo.

Co se týče Lok Yiu, sám jsem tam nebyl, ale podle lidí, co tam cvičí, bych hodnotil pozitivně. Pokud to nevíš, panuje zde určitej rozpor mezi touhle větví wing chunu a těma praktikantama čbu, kteří navštěvujou tohle fórum, tak nevím, jakejch komentářů se Ti dostane.

Každopádně wing chun a Hwarangdo stojí na DIAMETRÁLNĚ odlišných principech(což lze říct o wing chun a většině jiných stylů, protože je to styl velmi specifický), takže by to asi tak jako tak chtělo vyzkoušet, co Ti sedne(pokud jsi už něco cvičil, neměl by to být problém).
Asanoth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 133
Registrován: pát 30. bře, 2007 23:00

Příspěvekod marcelo » ned 23. říj, 2011 13:04

ukropcany píše:Hehe... a nezabudol si náhodou na reverenda Moona trošíčku? :twisted: HWD je megaodrb, už sa to tu riešilo viac krát. Bodka 8)


Ukrop, to nebol Hwarangdo ale Wonhvado alebo nejak tak..si ich pamatam este z cias budo-vystupeni pred 10 rokmi..strasna srajda..ani neviem ci este na SVK posobia :roll:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

Příspěvekod cohen » ned 23. říj, 2011 13:31

jj, moon bol won hwa do... ale uz z principu, je maximalny megaodrb, ked od vas niekto chce podpisat zmluvu, v ktorej je pokuta 20 000 usd...

mna len rozladilo, ze pyrotechnix tu zalozil milion novych threadov, bol zvedavy jak opica pred zelovocom, a nakoniec si namiesto bananov ide vyberat medzi hnilou hruskou a hnilym jablkom. :?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1720
Registrován: pon 15. srp, 2005 23:00
Bydliště: bratislava, svk

Příspěvekod marcelo » ned 23. říj, 2011 13:41

cohen píše:jj, moon bol won hwa do... ale uz z principu, je maximalny megaodrb, ked od vas niekto chce podpisat zmluvu, v ktorej je pokuta 20 000 usd...

mna len rozladilo, ze pyrotechnix tu zalozil milion novych threadov, bol zvedavy jak opica pred zelovocom, a nakoniec si namiesto bananov ide vyberat medzi hnilou hruskou a hnilym jablkom. :?



..vies,ja s tebou suhlasim ale ber tak ze chlapec ma v tom hokej,nevies i vybrat v tom smeti a bordeli BU ,kvalita sa hlada tazko..

..nie kazdemu sadne Boxing alebo Muaythai..niekto sa potrebuje poucit,narazit zobak a pojde hladat inde..

..najlepsie bude tomu chlapcovi vobec neradit..podla mna nebol este na "kukacku" v ziadnom klube.. asi je to nejake decko,ktore treba vodit za rucicku..

..Pyrotechnix- ty clovece,bud taky laskavy ,zdvihni tu svoju lenivu rit a zapoj svoje komunikacne schopnosti a chod na kukandu po roznych Dojo..vsade mas prvy trening zadarmo,vyskusas si a ked nezaujme pojdes dalej ...
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

Re: Hwarangdo či WT

Příspěvekod luen » ned 23. říj, 2011 14:08

PyrotechniX píše:Zdravím.
Donedávna jsem chtěl začít s Hwarangdem, ale když jsem se dozvěděl že při porušení nějakých těch smluv musí člověk zaplatit 20 000 USD, raději jsem začal přemýšlet o Wing Chun.

Ale nevím, do jaké školy v Praze se pustit. Máte někdo nějaký tip?
A máte někdo prosím zkušenosti s touto:

http://www.wingchun.cz/cz/
?
Popř. zná někdo z Vás ceník?

Předem díky ;-)
Pyro


Techniku:

PyrotechniX píše:Zdravím! Tohle je můj první příspěvek, tak ne že mě hned setřete, odradíte od všeho a zničíte tak kariéru budoucímu majstrovi :-D.

Je mi 15 let a chtěl bych (a velmi pravděpodobně budu) navštěvovat tréninky nějakého BU, ale ještě nevím kterého. Pokud se popíšu, tak měřím 177,5 cm a vážím 65 kilogramů. Nejsem těžkopádný, ale é přemety s otočkou a podobné zvrhlosti mi asi nikdy nepůjdou. Bohužel, bydlím ve Vítkově (jsem si jist že víte kde to je ;-)) a nejbližší možnost, kde trénovat je Opava. Tam se ale budu stěhovat krátce po prázdninách, takže bych chodil rád někam na tréninky. Zkouším doma 1 - 3 hodiny denně trénovat celkem intenzivně sám, ale bez někoho se zkušenostma to nemá cenu, což vy jistě sami dobře víte. Mám i boxovací pytel na trénování ran. No a teď k mému problému: Jsem takový průměrný sportovec a chtěl bych vědět co byste mi asi doporučili za bojové umění? Vím že jste mě neviděli a nemůžete soudit a navíc já sám bych si měl něco zkusit nebo sledovat a rozhodnout se, co se mi bude líbit a co mi bude vyhovovat, ale přesto, zkusil bych rád Aikido, Taekwondo nebo Jiu-Jitsu, co byste mi poradili vy?
Kromě toho, než někam začnu chodit, co byste mi doporučili dělat za cviky, abych měl aspoň částečný základ až někam začnu chodit? Zcela jistě tam budu nejhorší dost dlouho, ale aspoň ať to tak dlouho netrvá ;-).

Předem díky všem za rady ...



PyrotechniX píše:
fighter99 píše:Jaký jsou tvoje cíle? Chceš prostě jen mit nějakej sport/koníček? Chceš závodit? Chceš se naučit bránit? ...


Chtěl bych závodit, bránit se umím dost dobře už teď, ale tohle je jedna z mála věcí které opravdu aspoň trochu umím ....

Díky za odpovědi hoši ....


PyrotechniX píše:Zdravím. Abych to ujasnil hned na začátku, je to vlastně takový bezvýznamný dotaz, takže klidně odejděte. Houževnatí jedinci se možná dočetli až >sem<. Ale k věci. Je mi 15 let, v září se přestěhuji do Opavy a hodlám navštěvovat Thaibox a TKD. Samozřejmě mám jen tu nejnutnější průpravu - občas hraju fotbal, doma si boxuju do pytle a cvičím sice 2 hodiny denně, občas běhám, ale obávám se že to není posačující. Přesto se vyskytnul jeden problém. Mám skoliózu páteře - to je odchylka od osy, u mě je to asi jen 5mm, ale i tak mě matka už 3. rok v řadě posílá do Rehabilitačního Ústavu Chuchelná. Děláme tam takové cviky na svaly na zádech, plaveme, trošku běháme apod. Skolióza jako taková mě rozhodně nikde u cvičení neomezuje. Nicméně přesto se bojím že se mi sníží chuť do BU a kondice. Medicinbálem si tam budu házet těžko, boxovat do zdi nebo polštáře asi taky. Budu tam 3 týdny, takže se (snad i oprávněně) bojím že se mi pak nebude chtít trénovat, nebo že zlenivím. Vím že je to takový blbý dotaz, ale poradíte mi co mám dělat třeba za cviky ve volných chvílích? Vím že se teď většina z Vás plácla přes obličej, co jsem to zase za blbečka, ale pochopte mě, máte tu čest odpovědět budoucímu majstrovi :D .


PyrotechniX píše:Zdravím, někde jsem se dočetl o BU (nebo BS) zvaném "sanda". Zasvěcení vědí, já mám pouze pocit, že pokud si správně pamatuji, je to něco jako Čínský box. Když jsem to jutuboval, kápnul jsem na jedno perfektní video

http://www.youtube.com/watch?v=3l71pjVU4II

a v tu chvíli jsem si říkal že to je to co hledám. Ale předpokládám že nikde v okolí Opavy - Ostravy nebude žádný klub.

Myslím že by to bylo to co hledám, pořád rozbitá držka, namožné a unavené celé tělo, šíleně náročný trénink, naprostá nepřetržitá psychická a fyzická vyčerpanost, místy i deprese atd ..... Ale po letech - jsem přesvědčen - by stál výsledek za to. Já vím že jsem asi jeden z těch bláhových co vidí video a zabouchnou se, ale bere mě Muay Thai (který jsem samozřejmě ještě ani nevyzkoušel :D ) a tohle se mi zdá ještě hezčí. Zkrátka mě napadlo, že bych rok dělal Muay Thai a pak přidal nebo přešel na tohle, ale nevím, zda je v blízkosti již zmíněných měst nějaký klub (asi ne :( ) , tak aspoň hledám někoho, kdo má s tímto zkušenosti. Budu rád za každou vaši reakci, kromě těch že pro mě jsou vhodné tak maximálně kuličky a nebo závodní stavění LEGA a tak všelijak podobně.


PyrotechniX píše:Zdravím. Je mi 15 let, doma docela intenzivně cvičím, obvykle alespoň hodinu a půl až tři hodiny denně, 5 - 7krát týdně. Intenzivně, ale zřejmě špatně. Nemyslím si, že bych si toho dříve nevšimal, ale v poslední době mi docela solidně křupou skoro všechny klouby. Od 17.9. bych měl začít navštěvovat TKD ITF v Opavě, ale nechci tam přijít s tím, že si každý bude myslet, že šlapu v lavoru plném křupek. Nejvíc mě štve pravé koleno, skoro pokaždé když dělám dřep mi fakt hlasitě nepěkně křupne. Nebolí mě to, ale je to nepříjemný pocit a hlavně dojem, že to určitě není dobré. Taky mi šíleně (rozuměj při každém pohybu) křupe zápěstí, ale to je asi z častého používání PC, které od zítřka omezím a dělání kliků. Jediný důvod moje zřejmě špatného stavu kolen je asi dělání dřepů na jedné noze a dělání dřepů s 20 kg. Pokaždé když se zvedám, je slyšet takový divný zvuk. Nesmějte se mi, ale nejlépe jde popsat jako protlačení slin skrz horní jedničky , jenom mírně tlumený přes kůži :-D. Nevíte co s tím? Za doktorem se asi zanedlouho vydám, ale nejsem zvědavý aby mi řekl že musím s BU přestat. Nepřestanu i kdybych se měl rozbít na padrť. Mám jíst po paletách gumové medvídky nebo co? Taky mě napadlo, jestli není důvod i ten, že po cvičení se jdu osprchovat teplou vodou a pak ledovou na konci, jako vždycky. Ale opravdu nevím čím jiným by to mohlo být ....


P.S.: Strečink na začátku (a když si vzpomenu, tak i na konci) cvičení dělám, ale stejně když chvíli posiluju ruce, udělám pak dřep, zase mi lupne v kolenu :cry: .


PyrotechniX píše:Zdravím. Nedělám žádné konkrétní BU, ale přešd časem jsem skončil s Taekwondem. Spíš hodně stínuju, posiluju a cvičím rychlost.

Prosil bych pár zkušenějších aby mi zodpověděli na tyto otázky, anžto se nechci obrátit na doktora ani na jednoho člověka, raději si vyslechnu více rad a usoudím která je pro mě nejpřijatelnější. Nuže k mým dotazům:

1) Je mi 16 let, ale často mi u tréninku křupe pravé koleno (když dělám dřep do krajní polohy, normálně se zastavím u pravého úhlu, ale u strečinku se mi to stává ždycky). Nebolí to, ale mám z toho špatný pocit. Raději bych přijímal nějakou želatinu, než GS Condro apod.

2) Občas ztracím motivaci. Často se na trénink těším, ale vykváknu se na něj, protože se mi nechce. Mrzí mě to, ale nedonutím se, když už se ale donutím, většinou si pěkně zacvičím. Nevíte jak se hecnout abych si pořádně zamakal?

3) Kouření. Kouřím docela dost (7 - 15 cigaret denně). Hodlám to ale omezit, spíš potřebuju abyste mě nějak postrašili a já přestal rychlejc. -já vím, blbý dotaz a jsem na přes hubu. Je to velký problém? Kdo z vás kouří, nebo ještě lépe kouřil a jaké viděl rozdíly ?

4) Strava po tréninku. Co je nejvhodnější? Jím obvykle nějaké ovoce, tvaroh a mléko.

5) Gainer. Hodlám si pořídit nějaký s obsahem BCAA a L-Carnitinu, ale všude čtu jak některé obsahují jenom nedostatečný podíl, jsou předražené nebo jinou formu carnitinu. Navíc nevím, zda je to v mém věku vhodné. Zodpovíte mi to prosím?

6) O pololetí se budu stěhovat do Prahy, ale hodlám tam začít s nějakým bojovým uměním nebo sportem. Chci se umět efektivně bránit, popřípadě tvrdě makat (to budu v každém případě) a někam to dotáhnout, ať již v soutěžích (to budou spíše sporty) nebo někde jinde. Chci především něco co je dobré na postřeh, rychlost a sílu a zároveń vypadá a je skutečně efektivní.

Děkuji moc a přeji hodně štěstí při tréninku všem bojovníkům.


PyrotechniX píše:Zdravím ... už pár let na sobě makám, i když v přímo orientovaném klubu jsem byl jen v TKD ITF v Opavě a i to asi jen půl roku. Nicméně (i když vím že to nestačí a prakticky si odpovídám sám) shlédnul jsem stovky videí a zařídil se i podle (dle mého) cenných rad tadyhle Jendise, luena, PM a dalších, kteří, myslím, víc makají než mluví.
Každopádně si říkám, že na sobě nevidím žádné viditelné zlepšení. Je mi sice 16 a dá se to čekat, navíc makám sám, ale snažím se nešidit stravu, leč pochybuju že kromě trochu vypracované postavy je normální, nevidět na sobě žádné výrazné zlepšení. Jasně, udělám víc cviků, ale nemám pocit že bych uměl kdovíjak útočit. Možná to bude tím, že spím denně max. 6-7 hodin a také mým věkem, ale chtěl bych vědět, jak se naučit se v případě konfliktu automaticky nastartovat do režimu, kdy mám motorické a energetické svalstvo (strečink při každém kroku na ulici jaksi dělat nebudu).
Uvažoval jsem o zakoupení natě z kotvičníku zemního, který je jak známo pro tyto účely perfektní stimulant, ale nejsem si jist, jestli je to to pravé ořechové pro mě.
Při tréninku mám hodně rychlé údery (myslím dokonce bez přehánění, že až abnormálně rychlé), ale nevím jak silné a přesné .... a navíc - u tréninku. Ne na ulici.
Možná to může být způsobem kouřením, ale jak se už k tomuhle někdo vyjádřil, spíš si myslím že negativní vliv tabáku bych poznal jedině v běhu na dlouhých tratích ....

Abych to shrnul, mám tyto otázky:
Kolik doporučujete spánku (optimum) denně?
Jak mít i na ulici a mimo trénink rychlé reakce a pohyby?
Mám údery a kopy makat ještě víc? Je v mém věku normální tenhle problém?
Nevadí když stínuju do vzduchu? Mám pocit že kloubům se to moc nelíbí ...


PyrotechniX píše:Zdravím. A ať mě čert jestli tady tohle vlákno už někde je :D .
Jde mi především o to, aby tady zdejší profíci mohli dávat návody na nějaké neobvyklé cviky, ideálně bez pomůcek. Samozřejmě nemusí být vynalezené během posledních pár dní, stačí klidně staré, ale většině lidí zde (či Evropanům vůbec) neznámé. Už mě totiž nebaví rozhodovat se mezi klikama a benchem, i když na posílení prsních svalů a paží jsou asi jediné.
Zkrátka a dobře - nějaké málo známé, účinné a jakkoliv obtížné cviky, ideálně bez jiných pomůcek (popř. s klasickými - činky na stínování, jednoručky, pružina, hrazda).

P.S.: Neodkazujte mě prosím na knihy, právě proto chci tohle vlákno založit, aby si každý nemusel kupovat tuny knih, které stejně nedočte, ale aby si vybral, co se mu hodí a líbí :!:


PyrotechniX píše:Zdravím. Rád bych se Vás zeptal, co si myslíte o účinku kotvičníku na lidské tělo. Mě je sice 17 a tak na mě asi nebude mít tak velký vliv, ale i tak bych ho rád vyzkoušel, co si o něm myslíte? Nezasvěcené odkazuji na wikipedii, popř. na biotox (encyklopedie psychotropních rostlin - enpsyro).

Dále bych se s Vámi chtěl poradit, jak se stravovat. Rád bych začal chodit v Praze do skbu do posilky se vyřádit, a tak nevím jak upravit jídelníček.

Mám v plánu zhruba toto:
Ráno trocha conrflakes a mysli s mlékem.
Dopoledne nějaké pečivo a zelenina.
Oběd - problém. Do škol. jídelny se mi nechce, najím se tam za dvacku, ale jak? Málo a ne zrovna chutně a výživně.
Odpoledne třeba ovoce a šunka/pečivo.
Večer kopa tvarohu a mlékem jako vždy.

Co si o tom myslíte? Co jíst pro nárust svalové hmoty, spálení tuků a dobrou regeneraci svalových vláken? A co kotvičník, máte s ním nějaké zkušenosti 8O ?

Díky moc za odpovědi :)


PyrotechniX píše:Zdravím :) Zajímalo by mě kdy, lépe řečeno v kterou denní hodinu makáte :) . Patrně je nejlepší někdy kolem 3-6 hodiny, dokud tělesná teplota během dne stoupá (Od 6 ráno do 6 večer stoupá, potom do 6 ráno klesá, ale můžete ji ovlivňovat chlastem, kofeinem atd. :wink: znáte to), ale já (hňup) makám vždycky až pozdě večer. Přes den není čas a ani chuť. Zjistil jsem (a není to jen pocit) že nejvíc mi to jde večer, mám jakoby nejvíc energie. A tak se často stává že začínám o půlnoci (třeba teď až dopíšu, dám si turka, cígo a jdu makat - to myslím vážně), čímž si zřejmě škodím víc, než pomáhám (pominu to, že pak samozřejmě spím do oběda, nebo i do 2 hodin).
Zajímal by mě Váš názor na to, jestli je to velký problém (což je asi i trochu zbytečná otázka), taky kdy makáte vy, jaké s tím máte zkušenosti a v neposlední řadě, co naši samozvaní odborníci a vědci doporučují.
Adios


PyrotechniX píše:Zdravím.
Ano, ukamenujte mě za to, že zakládám pořád nějaké vlákna, ale když já nemám koho jiného se zeptat atakdále.
Takže k věci.

Před dvěma lety jsem dostal pytel 100/30 a občas do něho prásknu, samozřejmě, a možná se i trošku lepším ... ALE:
1) Trošku se setřásla časem náplň v něm, nicméně to bych možná přešel.
2) Co mi vadí víc je to, že se houpe. A moji 70ti letou babičku nemůžu prosit ať ho drží když si na něm trénuju Dolyo Chagi.
3) Nevyhovuje mi plně jeho příliš jednoduchý tvar.

Já vím, jsem složitý člověk, ale jsem študent a fakt si nechci kupovat tu figurínu kamarád za šestku, kdyžtě mi navíc ani ta plně nevyhovuje.
Tedy vážení bojovníci, je někdo z Vás v tomto ohledu zkušenější konstruktér, aby mi poradil, jak sestrojit něco věrohodnějšího, co vydrží moje smrtelné údery :twisted: :D ?
Samozřejmě bych se vzdal detailů jako jsou prsty nebo tvar obličeje, ale aby tam alespoň byly ruce a nohy, abych si mohl reálněji natrénovat nějaké chvaty nebo údery, které se štítím provádět na lidech, s vyjímkou nepřizpůsobivých občanů tmavší pleti :wink: .
Co použít jako kostru? Napadlo mě nějaké tvrdé dřevo, ale nevím jaké a navíc si nejsem příliš jist, kterak to k sobě přilepit ať tomu po jedné ráně neuletí všechny tři ruce.
Dále samozřejmě výplň - nějaké textilní zbytky, najemno nastrouhaný molitán a štěrk, nebo něco podobného?
Ale zdaleka největší problém mám s povrchem. Kdybych disponoval stádem krav, neměl bych problém potáhnout to kůží nebo podobným svinstvem, ale co použít místo toho, v rozumné ceně?
A ne chlopi, fakt si nechci zajít na brigádu a uvalit měsíční výdělek za něco kupovaného, co se buď rozletí, nebo mě přestane bavit (to že si to vykutím sám je záruka toho, že mě to nudit nebude :D ).

Podobně jsem si udělal medicinbal - vzal jsem starý kopačák z pravé kůže, trochu ho oprášil od pavučín, naříznul, vysypal steřelou duši (sakra, steřelou, nebo zteřelou?) a narval do něj štěrk a kámen velký asi jako půl balónu. Potom jsem to znova posypal štěrkem a zalepil kobercovkou. Chtěl jsem aby byl dost těžký a myslel jsem že je to pořád málo (až potom jsem zjistil že má asi 12 kilo :D ) ...
Nu což, snad mi nepoškodí zdraví když s ním jenom na lavici házím nahoru pro výbušnou sílu. Teda, minule na něm byl nějaký bordel co mi spadl do očí, tak jsem zamrkal a pak mi všech těch dvanáct kil z asi dvou metrů hňaplo na břuch (nezpevněný samozřejmě, a ještě samozřejměji šutrem napřed) :D :D :D , ale to je jiná historka.

Budu rád, pokud mi s tímhle problémem někdo pomůže, a klidně tady pište i návody na domácí výrobu jiných udělátek, jsem kutil pro každou blbost zapálený :wink:

Předem díky a hezkou noc :-)
Pyrotechnix


P.S.: Moje slabomyslná máti asi nepochopila jak jsou pro mě tyhle věci důležité a vyhodila mi rukavice (krásné modré třináctiuncovky no.1 fighter). Nevíte někdo kde nějak levně sehnat/koupit/ukrást nějaké alespoň trochu kvalitní? Rukavice si vyrábět fakt nechci, nebyl by to asi problém, ale chci aspoň trochu šetřit svoje klouby.


PyrotechniX píše:A píšete to tu i kvůli mě? Zrovna se chystám na nové vlákno :twisted: ale snad bude mít nějakou vypovídající hodnotu


PyrotechniX píše:Zdravím bombarďáci, není tu nějaká banda lidí zvyklá na suché fórky a drzost největšího kalibru (s jakou se u mě musí nutně člověk setkat, pokud mě potká) která má nějakou svou malou posilovničku nebo tělocvičnu? Nechce se mi navštěvovat klub, mám pro to dobré důvody. Není tady třeba pár nějakých X lidí kteří by to dělali jen tak familiérně, každý by si trénoval kdy mu to vyhovuje, někdy spolu? Klidně bych se skládal na nájem atd. ale věřím že kdybych se mohl přidat, půjde mi to líp než v klubech.
Je mi celkem jedno co byste tam cvičili a zařízení bych taky nějak extra nehrotil, jenom se chci už opravdu začít aspoň trochu seriózně učit. Protože takhle umím opravdu jenom karate, wu-shu, hwarangdo, taekwondo, thaibox a dalších 20 cizích nebezpečných slov :twisted:

Adios


PyrotechniX píše:Zdravím fightery i takové, jako jsem já :twisted: .
Zajímalo by mě, jestli jsou nějaké výhody fackování a jejich praktická použitelnost. Nevýhody jsou jasné - protivníka akorát vyprovokujete k razantní odpovědi, výhody taky - pokud neprijebete přes ucho, většinou nijak výrazně neublížíte a slabší povahy se zkrotí ...

Takže: Fackovat, nebo nefackovat? :D


PyrotechniX píše:Zdravím, chlapi nebudete tomu věřit, ale jak vidíte, nezakládám nové vlákno a dotaz šoupnu sem:

Máte někdo zkušenosti s touto školou ?

http://www.wingchun.cz/cz/vyuka/jak-zac ... ng-fu.html


takze minimalne 26.zari ses uz na tuto skolu ptal, delas Petrovi B. reklamniho agenta a nebo je to dano tim, ze te proste bavi trollovat?

PyrotechniX píše:Na úvod bych chtěl poděkovat předem za spoustu odpovědí, neboť vlákno s tímto názvem rozklikne určitě každý :evil: .

Ale k věci:
Jak je to s tím? Rockyho trenér říkal že z ženskejch slábnou nohy, staří mistři TBU taky drželi celibát, atd.
Tak jak je to s jeho vlivem na naše kvality ? :D


PyrotechniX píše:Řekl bych, že na tohle jsou vhodné rukavice se závažím (váží do jednoho kila), nebo jedno, max. dvoukilové činky na aerobik, s dvojitou rukojetí, ať Ti nevyletí z ruky a nerozflákají zrcadlo a cvičíš údery do vzduchu ....
Osobně preferuju max. počet opakování během 30sekund, chvilku aktivní odpočinek a pak zase. A samozřejmě nikdy nenatahovat a nepropínat ruky v loktech úplně.
Já dělám ještě to, že rozhoupu pytel, a vždycky když je na dosah, co nejvíckrát do něj bouchnu (většinou 6-8krát), pak počkám, než se zhoupne ode mě a když je zase u mě, dám mu sprchu. Takhle to dělám třeba 5 minut v kuse ...
Na sílů a výbušnou rychlost pak benchpress a kliky s tlesknutím (třeba za zády ).


po te, co sis precetl a vyvolal par vlaken uz jsi zacal i s radama - sice neuspesne, ale ...

+ tohle (na konci vlakna)

http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?n ... highlight=

Tak panove a ja se ptam, jestli tady zase jako drive, nediskutuje mezi sebou jeden znamej troll? Co myslite vy?
Nijak jsem ty prispevky neredukoval a nesnazil se je vmestnat do nejake prehlednejsi upravy ... jen je zajimave sledovat skladbu prispevku, informace v nich ... :wink:

Jinak kluci hazete hrach na zed :!: AAA ted koukam, ze nejsem jedinej, kdo si vsimnul toho, ze tu neco nevoni :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod PyrotechniX » ned 23. říj, 2011 20:46

Ty vole, to jsem toho napsal tolik :D 8O ?
No jo no, bylo to v časech, kdy jsem přechlastával neurózu a experimentoval s kdejakou psychotropní sra*kou a moc si z té doby nepamatuju ... ale jak si jistě panstvo povšimlo, dělám pokroky - už se neptám co mám dělat, ale dávám na výběr mezi HRD a WT :twisted: .
Ne, každopádně tohle je fakt na zblití (místy i (smutně) vtipné) když to po sobě čtu , měl bych s tím přestat :D
Ale asi budu věčný poutník jako Zatoiči, na kukajdu jsem byl ve spoustě klubů (až byste se divili) a to je možná právě ta chyba - čím víc možností, tím se člověk hůř rozhoduje - to znáte sami.
Jinak se našli i trpělivý jedinci kteří mi odpověděli, takže těm moc děkuju a posílám pusu :wink: :D .
Jinak děcko které je třeba vodit za ručičku snad nejsem, ale to asi posoudíte líp vy :wink: .
A mimochodem, když mám pokaždé tak výživné a trefné dotazy, kam s nimi, když na ně není vlákno, he :twisted: ?
PyrotechniX
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 96
Registrován: úte 02. čer, 2009 23:00

Příspěvekod cohen » pon 24. říj, 2011 13:50

luen: holt som tiez vsimavy, no... :) plus este zalozil tuto debilnu anketu

http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?n ... amily+club

plus uplne sral na vyhladavac, pretoze su zalozene dalsie dve diskusie o hwarangdo tu:
http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?n ... =hwarangdo
a tu:
http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?n ... =hwarangdo

marcelo: niektori ludia si proste musia prejst cestou ucenia sa na vlastnych chybach... tiez som si ju presiel a kedze som v ramci moznosti dobrak od kosti, chcem, aby sa ostatni vyvarovali rovnakych chyb... ale v tomto pripade mam pocit, ze je to hadzanie hrachu na stenu :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1720
Registrován: pon 15. srp, 2005 23:00
Bydliště: bratislava, svk

:-)

Příspěvekod kumori » pon 24. říj, 2011 15:39

k tomu hwarangdo v CZ, tak si říkali na začátku 90-tých let i lidi kolem dnešního musada, pak si asi někdo uvědomil, že je to chráněný název ( obchodní značka ) a vzdali to.No, hwarangdo má přece jen mnohem lepší zvuk než musado a nejen to...
Mimochodem v populárně-vědecko-humoristickém časopise vyšla reportáž o nějakém pánovi, který se prezentoval jako 4.Dan Hwarangdo, kdo nevěří, ať pošle SZ s mejlem, pokud najdu, oskenuju, pošlu...
Mezi náma, je velmi dobře, že se tu rozjíždí i takové chuťovky jako Hwarangdo, Taesoodo, Shorinji Kempo nebo Okinawa Goju ryu.Držím klukům palce.
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 476
Registrován: stř 04. dub, 2007 23:00

 

Příspěvekod Asanoth » pon 24. říj, 2011 17:05

kumori: On tak měl původně název "Deutsche Hwarang-do und Sulsa Organisation", jenže HRD je právě refistrovaná známka. Co já vím, tak si WHRDA patentuje/registruje i sestavy atp., což mi příde uplně ujetý... Proto taky nenajdete narozdíl od čehokoliv jinýho, co je světově rozšířený, nic na youtube. Je to fakt škoda, jinak je to super styl(i když, co si budem řikat, prakticky hapkido ve slušivějších oblečkách s důrazem na grappling...). Jinak, kluci z českýho HRD tvrděj, že Grudzenski(zakladatel musado) kdysi dělal HRD, dostal se k sedmému kupu a pak skončil/vyhodili ho a tak vzal ty 3 techincké stupně, rozkouskoval to a udělal z toho Musado. :D No taky nevim, no, ale na druhou stranum, cvičil jsem obojí a třeba jedno/dvou/tří krokové sestavy jsou stejné :D
Asanoth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 133
Registrován: pát 30. bře, 2007 23:00


Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 25 návštevníků