Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod reccol » pon 14. lis, 2011 20:33

Znám, taková bažinovitě zelená a strasně kouše :lol:
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » úte 15. lis, 2011 9:14

genesis - mozno si bezal prilis rychlo. aky si mal cas na km a kolko je tvoj tohtorocny najlepsi vykon na 10km?

ucrop - to sa ani neda pocuvat, ze kratasy v -3...brrr :D a este ze rano... obdivujem vsetkych, co chodievaju behat rano, par krat som to skusil, ale to robim len v lete, ked je extremne teplo.

ja som bol vcera vecer, bolo +5, v leginach, mal som dve kratke tricka a na nich craft s dlhym rukavom, dalo sa.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » úte 15. lis, 2011 20:11

ukropcany píše:Na pás chodím len intervaly, dlhšie behy len v prípade totálneho zúfalstva (napr. dvojtýždňová poľadovica, po chorobe apod.), je to fakt nuda...

Jak na to pásu ty intervaly trénuješ? Nikdy jsem na tom nebyl, tak sbírám informace.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » úte 15. lis, 2011 21:37

cohen píše:genesis - mozno si bezal prilis rychlo. aky si mal cas na km a kolko je tvoj tohtorocny najlepsi vykon na 10km?

ucrop - to sa ani neda pocuvat, ze kratasy v -3...brrr :D a este ze rano... obdivujem vsetkych, co chodievaju behat rano, par krat som to skusil, ale to robim len v lete, ked je extremne teplo.

ja som bol vcera vecer, bolo +5, v leginach, mal som dve kratke tricka a na nich craft s dlhym rukavom, dalo sa.

Já v podstatě neběhal doteď, jinak to o tom tempu optimálním jsem čet a vychází mi to 7m 30s na kilometr, což by zhruba mělo být to úplně začátečnický tempo.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pec » stř 16. lis, 2011 9:01

[quote="ukropcany"][/quote]
Těch 130/min máš stanoveno pro sebe od maximální tepovky?
Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 16. lis, 2011 9:51

genesis: mozno si mal len oslabenu imunitu, ja som sa tiez dnes zobudil s upchatymi dutinami a zanesenym hrdlom... :? ale pre istotu zacni este s kratsimi vzdialenostami, na zaciatok ti stacia 3 - 4 km, postupne si to budes zvysovat.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pec » stř 16. lis, 2011 11:02

ukropcany píše:
Pec píše:Těch 130/min máš stanoveno pro sebe od maximální tepovky?
Nie, to je taká všeobecná poučka, ktorá hovorí o úrovni zakyslenia a schopnosti odbúravať laktát. Že ak si po laktáte schopný klesnúť do minúty pod 130, tak ešte ideš ďalší laktátový tréning, ak to neklesne, tak už sa len trápiš a nemá to zmysel. Teda povedzme na psychiku možno, pretože to furt len bolí a Ty cez tú bolesť musíš ísť, ale na výkon to nemá pozitívny vplyv.

Díky.
Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pec » pon 21. lis, 2011 9:01

Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pec » pon 21. lis, 2011 10:09

Taky mi nepřišlo, že má typickou běžeckou postavu.
Evidentně to je o něčem jiném...
Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » pon 21. lis, 2011 11:53

Myslim, ze u tehle extremu (maximalni respekt, nekdy bych si to chtel zkusit) uz je to vic o stavu hlavy, nez o nohach :wink:
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » pon 21. lis, 2011 12:46

mne sa zadaril tazky zapal stredneho ucha od piatku, ani neviem ako, takze budem minimalne dva tyzdne mimo... a potom zacnem odznova :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 29. lis, 2011 15:50

Ahoj vsem. Ted jsem cetl v poslednim cisle casopisu Run, ze jsou tu jiz k dostani prstakove ponozky od firmy Injinji.

Maji je jiz tady: http://www.prstove-boty.cz/prstove-pono ... inji-c-662

V zasade jejich testovani vyznelo takto:
- do mokreho pocasi nic moc, protoze dochazi k pruniku vody v mistech, kde se styka kuze, ponozka, bota a zem.
- v mistech krytych pouze ponozkou se voda odpuzovala (vysrazena v podobe kapicek na povrchu) a noha zustavala sucha
- suche pocasi & chladne pocasi - vrele doporucuji
- vlna ma antibakterialni ucinky - nohy nesmrdi

Ja je urcite testnu, protoze po mem behani jsem pak na par nasledujicich dni vyrazeny z provozu diky ruznym odreninam. A uz me nebavi si nohy olepovat leukoplasti. Tohle by melo muj problem resit.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » úte 29. lis, 2011 16:28

Pokud vim, tyhle prstovy ponozky uz jsou k dostani delsi dobu. Lidi, co behaj ve VFF i v zime si je pochvalujou :wink:
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 29. lis, 2011 18:30

Tak asi jo...nehadam se. Jen jsem posunul informaci, ktera se mi zdala zajimava...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 30. lis, 2011 15:45

ukropcany píše:Jak zadarmo... http://lunasandals.com/sandals

:roll:

ze ich hanba nefacka, co za to chcu 8O treba asi pockat rok - dva, ceny pojdu dole 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pec » stř 30. lis, 2011 23:35

Jak čeho. Vrátil jsem se z nákupu s neodbytným pocitem, že ceny potravin lezou nenápadně nahoru...
U řady položek co kupuju se zvýšení ceny odpovídající zvýšení 10% sazby realizovalo už teď. A po novém roce zdraží zas...
Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 20. pro, 2011 12:14

po vyse mesiaci sa opat vraciam do bezeckeho treningu, ten zapal stredneho ucha bol naozaj neprijemna zalezitost. minuly tyzden som uz sice dal vyklus 3 km, ale radsej som dal este tyzden pauzu.

vcera som si po KB treningu kombinovanom s treningom s vlastnou vahou dal vyklus 4km, pri cca 1°C som sa snazil nadychovat nosom, co sa mi na 90% aj podarilo, celkom som to zvladol. cas som si pre istotu ani nemeral, lebo to bola flakarina niekde na urovni 7minut na km :D

plus sa uz cca 2 tyzdne poctivo otuzujem, striedanim teplej a studenej vody, takze to celkom ide. dutiny preplachujem tak, ze zacnem vlaznou slanou a dopustam do pohara studenu, cize nakoniec koncim studenou. hadam sa mi uz tuto zimu budu choroby vyhybat 8)

aaa co som to vlastne povodne chcel? aha - pocut povzbudive spravy o vasich "zimnych" vykonoch :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » úte 20. pro, 2011 12:57

Ja se porad nemuzu zbavit bolesti toho uponu nebo co to je, na vnejsi strane kolena. Takze tak 3-4x do tejdne klusu 10-15 kilaku, ale flakacka - tempa tak 5:30-6 min/km. Vzdycky to po par kilakach zacne bolet a trva to az do druhyho dne, fakt uz nevim...
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » úte 20. pro, 2011 13:10

ucrop: ano ano, to som chcel pocut, trosku povzbudivych slov o vykonoch, ktore mi dodaju motivaciu zacat opat bojovat so sebou samym :D

...a prichadza cas kapra, kolackov a kapustnice, to este len budes nestastny :twisted:

reccol: tak to mas kilometraz ako ucrop, parada :D k tomu uponu - dal si si tu pauzu, co sme ti odporucali? pri takychto presileniach treba aspon tyzden, kym to prejde, radsej si to este raz zopakuj, aby si z toho nemal chronicku zalezitost. a natahuj, masiruj...
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » úte 20. pro, 2011 13:18

Kilometraz mam urcite mensi :) Hlavne nebeham zadny intervaly a kopce - zcasti kvuli tomu uponu, zcasti (to musim priznat) me to ukrutne nebavi...
Pauzu jsem mel, skoro 2 tydny. pak jsem to zacal pomalu rozbehavat, ale stejne to vzdycky prijde. Nekdy na 7 kilaku, nekdy na 12, ale proste to zacne bolet. Nejhorsi to je vzdycky po dobehu, par hodin po tom. S tim protahovanim mi to radilo uz vic lidi, zamakam na tom.
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně