fullkontakt v Moravskoslezském kraji - zkušenosti

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

fullkontakt v Moravskoslezském kraji - zkušenosti

Příspěvekod Dorlian » čtv 17. lis, 2011 18:38

Zdravím. Rozhodl jsem se začnu s nějakým fullkontaktním sportem, poněvadž je u nás docela hodně rozšířený muay thai tak jsem si řekl, že začnu s ním. Odhodlal jsem se a vyrazil jsem na několik treninků do několika různých gymů. Nebudu jmenovat, není v mém zájmu někoho poškodit. Ale po mém prvotním nadšení přišlo zklamání. Pokaždé jsem šel do začátečníků a dal jsem vědět, že tam jsem poprvé a bez předchozím zkušeností. Ani jednou mi nikdo neukázal základní postoj, či základní techniky. Prostě se začlo trénovat a prováděli se poměrně složité kombinace s vysokými kopy atd. Šlo vidět, že to nezvládají ani lidi co tam byli už delší dobu. Neuměli prakticky nic, bylo mi jasné, že začli stejným stylem jako já. Nepochopil jsem proč se se tam neučí od základu a dělají se tam nesmyslné věci, když tam nikdo neuměl dát správně technicky ani direct. Asi proto, že každý chce vše hned a pokud neumí druhý týden to co viděl někde na profi zápase tak by tam nepřišel. Zajimavé taky bylo, že ti lidi co tam chodí to prostě nevidí, že jsou prostě jenom sponzoři a že se tam naučí jenom blbé zlozvyky, kterým se budou těžko zbavovat.

A tak se chci zeptat jestli to je někde jiné? Nebo to všude probíha výše popsaným způsobem. Chtěl bych prosím zkušenosti lidi co někde opravdu byli. Jinak bych měl zájem o tréninky někde v Moravkoslezském nejlepší by byla asi Ostrava ješté lépe někde východněji. Ale klidně bych alespoň nějakou dobu dojížděl kdyby to za to stálo. Abych se přiznal docela se mi po předchozích zkušenostech thajský box znechutil a chystám se projít tentokrát kluby kde trénuj klasický box. Ale kdyby dal někdo nějaký dobrý tip tak bych si to snad ještě rozmyslel, ale spíše by mi se líbil ten klasický box takže bych byl rád i za reference na něj. Za případné reakce děkuji.
Dorlian
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 17. lis, 2011 0:00

 

Příspěvekod hellas » čtv 17. lis, 2011 20:07

Zdar.

Kontaktuváls hož Myllysa?

http://www.jmfs.cz/

8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1813
Registrován: čtv 15. črc, 2004 23:00

Příspěvekod Jiraiya » čtv 17. lis, 2011 20:15

Čau, východněji od Ostravy tě můžu poslat na taekwondo WTF- www.taekwondo-karvina.cz , tam se nemusíš bát, že by se ti nikdo nevěnoval individuálně jako začátečníkovi:)
Jiraiya
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 46
Registrován: stř 15. dub, 2009 23:00

Příspěvekod Kain » čtv 17. lis, 2011 21:50

Ukropcany: U nás se říká: První je kuráž, druhá je síla, rychlost atd., technika až třetí :D
Lidé jsou pomíjiví, kung-fu je navždy.

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kain
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 95
Registrován: čtv 06. led, 2011 0:00

Příspěvekod Kubus » ned 20. lis, 2011 14:37

to kain a ucrop.: Ono sice s tím pořadím máte pravdu, ale jestli je to tak, že ti kluci nemaj žádnou techniku, nikdo jim ji pořádně nevysvětlí, ani neukáže a oni přesto cvičí naplno, at už stínově, do lap, do pytle, nebo i do sebe, tak je to nejlepší cesta jak skončit s veškerým cvičením vůbec. Znám spoustu lidí, co ještě neuměli pořádně praštit, ale honem chtěli mlátit např.: do pytle naplno a něco si odpálili. Ted už si jen stěžujou, že nemůžou např.: bouchnout hák, pač jim pak vyskočí rameno.

Tím samozřejmně nechci říct, že technika je všechno, ale pro bezpečnej trenink je potřeba aby cvičenec tu techniku alspon na nějaký úrovni ovládal.
Jakub Simon

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kubus
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 26
Registrován: pát 10. zář, 2010 23:00


Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků