kettlebells

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod pm » ned 25. pro, 2011 10:14

16 se nikdy neztrati ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 25. pro, 2011 10:24

pm píše:16 se nikdy neztrati ;-)

plus s nou chcem robit obojrucny swing v trojminutovych intervaloch (minuta pauza), lebo s dvackou mi po dvoch minutach zacinaju odchadzat zapastia... a uz sa celkom tesim na bottom up tgu 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 30. pro, 2011 15:55

mnoo, dnes som napriklad siel pyramidku TGU s 16 - 20 - 24 - 32 - 24 - 20 - 16 a potom som daval 4 serie bottom up press so 16tkou... raz som vytlacil aj s 20 kg na kazdu stranu, ale radost ma presla ked som si pozrel toto

http://www.youtube.com/watch?v=AE7TS3IIgXA

:evil:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 30. pro, 2011 18:38

ha, ty brdo! jinak - pridej se k zabave na http://www.kb5.cz/forum/ diskuze se pomalu, ale jiste rozjizdi, super!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mik » pát 30. pro, 2011 19:00

S 16kg bottom up jsem zkoušel TGU, ale dal jsem jenom půlku. Když to tady čtu a ted sem kouknul na to video, tak mi to srazilo sebevědomí. To nejsem ani začátečník :D.
Mik
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » pát 30. pro, 2011 20:16

pm: sledujem diskusiu k naked warrior, zacal som ho cvicit minuly tyzden... uvidim, kam sa dostanem.

mik: polovicny bottom up TGU so 16kg je podla mna celkom slusny vykon, ja som ho este pre istotu ani neskusal - pojdem nan az ked si budem isty, ze mi nepadne na hlavu, dovtedy len normalne tgu. :)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 30. pro, 2011 20:59

Dneska sem bottom up TGU zkóšel s 8kg, lehčí nemám :lol:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 30. pro, 2011 21:34

hellas píše:Dneska sem bottom up TGU zkóšel s 8kg, lehčí nemám :lol:

zkousels, a jak dopadls? :D a normalny TGU davas stale s 16kg?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » sob 31. pro, 2011 10:46

cohen píše:
hellas píše:Dneska sem bottom up TGU zkóšel s 8kg, lehčí nemám :lol:

zkousels, a jak dopadls? :D a normalny TGU davas stale s 16kg?

Jo, šlo to. Hale mám hodně slabé úchop, páč 16 taktak enom udržím dnem navrch, dělat s tym ešče nejaký pohyby...
Pořád se 16. Věčí nemám, až pojedu do Práglu, budu si muset od Pabla odvezt těžší. Zatim mě to stačí. Včera sem jel 5x8kg, 5x16kg, 4x16kg TGU, v pauzách jednoruč swingy 20x8 a 20x16. Pak pár klínů s presem :-D a skončil sem, páč furt mám to pravý rameno jakýsi nemocný :?
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » sob 31. pro, 2011 11:38

hellas: uchop je dolezity. napr. ked som na fb pozeral fotky z cvicenia z parku, co robia chalani z kettlebell.sk, tak z 15 ludi mali pri TGU spravny uchop dvaja - traja. ostatni zapastia povylamovane az hroza, tak som im to tam hned skomentoval a potom to aj osobne spomenul matusovi (instruktor) - vraj im to hovoril, ale... :roll: kazdy si je svojho stastia strojcom. uchop byva casto najslabsou castou retaze. ja som mal stastie v tom, ze som pred kettlami 4 roky liezol, takze som sa mohol relativne rychlo dostat k TGU s 32kg. ale ako som predpokladal, dosiahol som takmer strop a kazdy dalsi pokrok bude vykupeny tvrdou drinou. preto sa idem zacat sustredit na bottom up pressy a neskor bottom up tgu - zlepsi to uchop, rovnovahu, fakt som zvedavy, ako rychlo pride progres. teraz v zime ma sice dost brzdia choroby... ale nasadil som hlivu ustricovu a echinaceu, hadam sa to prejavi na zlepseni imunity :)

Jasne, treba na to ist easy, prvy polrok sa v podstate aj tak len pasujes s technikou... na mna ma TGU priam zazracne rehabilitacne ucinky, lebo sa mi cely zivot zapalovali (a boleli) ramenne klby po vacsej zatazi, ale posledny rok a 4 mesiace s nimi mam pokoj svaty, dokonca som uplne vysadil colafit, ktory mi pomahal lepsie vyzivovat klby. o krizoch nehovoriac :wink: vsak som to sem uz pisal x krat.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » sob 31. pro, 2011 12:26

Pravda je, že s problémama s krkem šly ruku v ruce bolesti ramena až do lokta+bolesti mezi lopatkama (PC choroba :-))) což se cvičením TGU úplně odešlo, ozývá se to minimálně a to spíš enom mezi lopatkama, tož se poválím po pytlu (boxovacím), zacvičím a je pokoj :-)
Na bottom up pressech začnu taky pracovat, včera to nebyla první laštovka.
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 31. pro, 2011 13:44

cohen: jj, vsak pamatujes o cem jsme se bavili, kdyz jsme Ti "tunil" TGU. uchop je klicovy pro zdravi ramene, nejen pozice zapesti. na netu je spousta fotek z ruznych kettlebell seminaru a lekci v CR, vsichni v TGU a pressu otevrenou ruku, anebo zlomene zapesti, no comment. viz bod 3 zde

http://www.kb5.cz/2011/12/10-pravidel-b ... ettlebell/

ktery bych osobne jeste mohl rozsirit

Hellas: osobne doporucuji cvicit TGU, na pressy je cas, je to pomerne technicky lift - vypada jednoduse, jednoduseji nez TGU, ale vetsina lidi na nej nema ready ramena a hrudni pater. proto mame na KB1 TGU, jako tu nejlepsi pripravu na press na KB2, je za tim inteligentni design ;-)

TGU bych swingy rozhodne neprokladal, drzel bych se programu vytyceneho v KB5 Minimu, opet je za tim design - mixujes mezi sebe 2 uplne jine typy cviku (silove a vybusne), jine typy sily, neprospeje to ani TGU, ani swingu
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » sob 31. pro, 2011 14:32

pm: jasne, rameno dozadu a dolu, pekne zastabilizovane v klbovom puzdre ;)

inac tgu a swingy prekladam niekedy aj ja, napr. v jednej serii urobim tgu na obe strany, a hned za tym dam 30 - 50 obojrucnych swingov... je lepsie odcvicit najprv 5 serii tgu a potom 5 serii swingov?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 31. pro, 2011 15:56

yes sir :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 16. led, 2012 13:02

cohen píše: preto sa idem zacat sustredit na bottom up pressy a neskor bottom up tgu - zlepsi to uchop, rovnovahu, fakt som zvedavy, ako rychlo pride progres. teraz v zime ma sice dost brzdia choroby... ale nasadil som hlivu ustricovu a echinaceu, hadam sa to prejavi na zlepseni imunity :)

Ze zvědavosti jsem zakoupil 2x 20kg koule. Musím se přiznat, že se jedná o zábavný doplněk. Vyzkoušel jsem na netu dostupný cviky a mám na tebe jeden dotaz ohledně cviku bottom press up:
1- mám nastřílet co nejvíc opakování? anebo
2- mám jet raději pomalu a procítěně?
3- mohu počas dráhy rotovat předloktí?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 16. led, 2012 13:18

fakt píše:
cohen píše: preto sa idem zacat sustredit na bottom up pressy a neskor bottom up tgu - zlepsi to uchop, rovnovahu, fakt som zvedavy, ako rychlo pride progres. teraz v zime ma sice dost brzdia choroby... ale nasadil som hlivu ustricovu a echinaceu, hadam sa to prejavi na zlepseni imunity :)

Ze zvědavosti jsem zakoupil 2x 20kg koule. Musím se přiznat, že se jedná o zábavný doplněk. Vyzkoušel jsem na netu dostupný cviky a mám na tebe jeden dotaz ohledně cviku bottom press up:
1- mám nastřílet co nejvíc opakování? anebo
2- mám jet raději pomalu a procítěně?
3- mohu počas dráhy rotovat předloktí?

Z mojho pohladu je bottom up press cvik, ktory ma za ulohu spevnit uchop a posilnit predlaktie.

ad 1: tych 6 opakovani je asi meta, kedy prejst na tazsiu vahu, ak sa da, alebo aspon jednu seriu ist s tazsou vahou. ja niekedy kombinujem normalny press s bottom up pressom s tym, ze zacnem na 16kg b.u., pokracujem s 24kg normal, potom 20kg b.u., 32kg normal a potom este par serii s 16kg b.u... chcem este pomedzi to zaradit 24kg b.u. clean, ze ci to udrzim.
ad 2: keby som siel rychlo, tak by som sa bal, ze mi kettle padne na hlavu, treba sa velmi sustredit na udrzanie rovnovahy cinky. safety first.
ad3: jasne, ruka sa ti prirodzene vytaca
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 16. led, 2012 14:35

cohen píše:[
ad 1: tych 6 opakovani je asi meta, kedy prejst na tazsiu vahu, ak sa da, alebo aspon jednu seriu ist s tazsou vahou. ja niekedy kombinujem normalny press s bottom up pressom s tym, ze zacnem na 16kg b.u., pokracujem s 24kg normal, potom 20kg b.u., 32kg normal a potom este par serii s 16kg b.u... chcem este pomedzi to zaradit 24kg b.u. clean, ze ci to udrzim.
ad 2: keby som siel rychlo, tak by som sa bal, ze mi kettle padne na hlavu, treba sa velmi sustredit na udrzanie rovnovahy cinky. safety first.
ad3: jasne, ruka sa ti prirodzene vytaca

add 1 Zatím jsem bohužel limitován 2x 20 kg. A pro první sérii tzn. 20 opakování. Tak se ptám jestli je to OK, anebo jestli mám zpomalit a udělat třeba 10 procítěných. Další váha musí počkat do příští výplaty.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 16. led, 2012 15:07

tak to ti gratulujem, parada, mam co robit :D

v takychto chvilach si zvyknem ponadavat, ze ma rodicia neviedli viac k sportovaniu, lebo ked niekto zacne seriozne makat v 25, pricom nema geneticke predpoklady, tak sa moze aj po.rat a starych dablov nedobehne 8) ...resp. dobehne, ale az tesne pred dochodkom :D

tak ono zavisi, ci ides vybusnost, v tom pripade rychlo, alebo silu - v tom pripade potrebujes vacsiu vahu. mozno ti PM poradi, ako si to stazit aj s 20 kg, mna uz nic nenapada...
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 16. led, 2012 18:41

Díky
Zítra zkusím dřepy bottom up.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 18. led, 2012 9:44

fakt píše:Díky
Zítra zkusím dřepy bottom up.

toto?
http://www.youtube.com/watch?v=xhNdrb8WAwM

ked skoncim naked warrior o dva mesiace, tak si to zaradim do workoutu na nohy, vyzera to dobre.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně