posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod pm » stř 28. pro, 2011 21:40

PyrotechniX: pindoura a rectus abdominis ma vetsina z nas jen jeden :-D

Obrázek

aneb Dr.Glock ma naprostej recht
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seager3 » stř 28. pro, 2011 22:18

zdravím
když cvičím TNW 3x denně (ráno, odpoledne, večer) 5 pistolí a 5 kliků na jedné ruce musím se před tím nějak rozehřívat? dám jen 5 kliků 5 pistolí a du
Seager3
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod PyrotechniX » stř 28. pro, 2011 23:27

pm: :D :D slyšel jsem o tom že kulturisti nemají žádný :-P
Ale jinak jo, já jsem si to myslel, ale prostě by mě zajímalo, čím namakat to břicho do jejich podoby. Takhle ho sice asi nikdy mít nebudu, protože jsem ektomorf, ale stejně bych se o to pokusil :(
PyrotechniX
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod levakbob » čtv 29. pro, 2011 9:39

Břicho kulturistů vypadá namakaný hlavně proto, že maj na soutěže minimum podkožního tuku - to vypadá každej sval namakanej a větší. Takže spíš než cvičení ti na ten tvůj 6pack zabere vhodná dieta. Cvič to, co tady třeba pm doporučuje a správně jez a 6pack se objeví...
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod choze » pát 30. pro, 2011 21:30

Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 31. pro, 2011 11:59

ha :-D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DaveStone » stř 04. led, 2012 13:56

Dřív jsem hodně posiloval, tak 3x týdně posilovna a taky dost jezdil na kole. Moc jsem nepřibral, ale zjistil jsem a později mi to i potvrdil doktor, že jsem tělesný typ, který má velkou tendenci ke zkracování svalů. Hlavně zádových. Navíc mám sedavé zaměstnání (klasika: kancelář, PC).

Doktoři mi vždy říkají, že mám svaly dost silné, ale moc zkrácené a z toho mě bolí záda.

Pak stačí trochu prochladnout nebo průvan a zádové svaly se mi zkrátí a ztuhnou ještě víc, že jsou z toho problémy, bolesti zad, skřípnuté nervy apod.

Takové posilovací cviky jako dřep s činkou nebo mrtvý tah jsem nemohl vůbec dělat. Při jejich pravidelném cvičení jsem byl pak dlouhodobě ve stavu, kdy bolesti zad přicházely velmi často. Ne, že bych si záda podělal při cvičení samotném, ale stačilo se pak jednou ráno předklonit nebo vysvlékat něco přes hlavu, píchlo mě v zádech a pár dní jsem měl vystaráno... Když jsem omezil posilovnu a začal s jujitsu, dost se to zlepšilo. Ale stále mám zkrácené vzpřimovače. Když si lehnu i rozcvičený na zem, dotýkám se jí lopatkama a pak až kostrčí. Dá se s tím něco dělat a co? A jak dlouho bude trvat než se to spraví?
DaveStone
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod will » stř 04. led, 2012 14:33

Tak tohle znám, odpověď je jednoduchá regenerace, rengenerace a opět regenerace, na to se dost zapomíná, protože člověk žije ve shonu. Taky 3 krát týdně posilovna, jestliže cvičíš nebo jsi cvičil poctivě je dost maso, to je spíše pro lidi, kteří kvalitně přirozeně regenerují, co asi v tvém případě nebude nebo mají dost peněz na doplňky, které v regeneraci pomůžou. Je třeba zvážit, zda jednou nevynechat a čas věnovat kompenzačním cvikům na záda a také celého těla. Po posilovně to chce jít do vířivky a následně na masáž pak by to mělo být OK, kvalitní masér sám pozná jak to s těmi svaly je. Dále na záda, a to dost razantně pomáha cvičení Taiči.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod d4n01 » stř 04. led, 2012 15:25

Tělo ti vyváží rolfing (v česku metoda nová , zatím jediný kvalifikovaný čech), za pár měsíců máš vystaráno. Když to doplníš ještě preventivně jógou, tak není co řešit.
(Alespoň u mě to tak fungovalo!)

http://www.rolfing-praha.cz/rolfing/co- ... lfing.html

http://www.rolfing.org/
d4n01
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod d4n01 » stř 04. led, 2012 15:25

2.
d4n01
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hellas » čtv 05. led, 2012 7:28

d4n01 píše:Tělo ti vyváží rolfing (v česku metoda nová , zatím jediný kvalifikovaný čech), za pár měsíců máš vystaráno. Když to doplníš ještě preventivně jógou, tak není co řešit.
(Alespoň u mě to tak fungovalo!)

http://www.rolfing-praha.cz/rolfing/co- ... lfing.html

http://www.rolfing.org/

to je bomba, chce pomáhat lidem nejen v Čechách, ale i jinde ve světě, aji my budem zdraví, hurá :D
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod d4n01 » čtv 05. led, 2012 11:54

4Hell:Já tě neznám a třeba se pletu, ale jestli se tu jedná z tvojí strany o sakrasmus, tak věř, že v případě jeho odbornosti není moc na místě :wink:
d4n01
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cohen » čtv 05. led, 2012 13:37

... a mozno by pomohol aj ROFLing :-D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod d4n01 » čtv 05. led, 2012 15:04

Jo, dobrý no, máte pravdu :roll: :)
d4n01
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hellas » čtv 05. led, 2012 17:01

d4n01 píše:4Hell:Já tě neznám a třeba se pletu, ale jestli se tu jedná z tvojí strany o sakrasmus, tak věř, že v případě jeho odbornosti není moc na místě :wink:

Jedná, hale néni to o tym ROFLovi a odbornosti. 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PyrotechniX » pon 23. led, 2012 19:50

Nechcu se tu zase ptát na kraviny, ale tak udělám, to, žejo, když nemám nic lepšího na práci :wink: ...
Tak jak teda na ten 6 pack? Břuch namakávám poctivě (řekl bych), taky dřepy, protože tuk se jak známo z těla odbourává rovnoměrně a stehna žerou hodně energie, potom se osprchuju, sežeru rychlé cukry (med, banán, jablko, glukoza apod.) a hodinu a půl potom jím bílkoviny, někdy ještě před spaním tvaroh a mlíko.
Jak teda prokreslit ty svaly na břichu nejvíc? Anaerobko a minimum tuků ?
Děkuji.
PyrotechniX
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wand » pon 23. led, 2012 20:28

PyrotechniX píše:Nechcu se tu zase ptát na kraviny, ale tak udělám, to, žejo, když nemám nic lepšího na práci :wink: ...
Tak jak teda na ten 6 pack? Břuch namakávám poctivě (řekl bych), taky dřepy, protože tuk se jak známo z těla odbourává rovnoměrně a stehna žerou hodně energie, potom se osprchuju, sežeru rychlé cukry (med, banán, jablko, glukoza apod.) a hodinu a půl potom jím bílkoviny, někdy ještě před spaním tvaroh a mlíko.
Jak teda prokreslit ty svaly na břichu nejvíc? Anaerobko a minimum tuků ?
Děkuji.

6 pack je VZDY len o diete. Mozes makat jak chces, ale ked bude pod tukom, tak ho mat nebudes. Cize dietka. Vyskusaj hybat so sacharidmi. A moja skusenost je, ze z brucha to ide ako posledne...
wand
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod will » pon 23. led, 2012 21:35

Wand má pravdu, musíš si hlídat stravu, jenom jak si popsal tvůj jídelníček po tréninku, tak tam vidím zbytečně hodně fruktozy, tato se hodně přeměňuje na tuk, je zbytečná jestliže sypeš glukózu. Po tréninku doporučiji spíše glukozu a maltodextrin, stačí 50 gramů, protože tělo v jedné dávce stejně více nevstřebá, zbytek dostypat, tak po půl hodině.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kraken » úte 24. led, 2012 11:05

Ja se furt tlemim a mam 6pack jak vysitej zkus to tky :D
kraken
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj