Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod NAIA » pon 09. led, 2012 12:36

No je jasny ze kdyz chci udelat nejaky marketingovy trhak tak musim vymyslet neco odlisneho - coz mozna byla i cesta proc prisli s timto.

Na druhou stranu pro lidi s nadvahou je treba to ze vice chrani klouby velmi padny argument. Jeste mozna ze si u toho pomuzou rukama ma nejaky vyznam, nevim
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 09. led, 2012 12:40

NAIA: hehe, ja len aby ani naaahodou nedoslo k nejakemu omylu :D

henta vec by pravdepodobne chcela napodobnit aspon z casti beh na lyziach, co sa pridanim tych drziakov dari v pripade ruk, ale cinnost noh ma najblizsie asi k bicyklovaniu, resp. takemu hybridu chodzo - stepper - bicyklovaniu.

a vyhoda - si doma v teple a suchu, mozes si pustit telku, popripade cakat, kym sa ti v trube upecie vecera... ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josef2 » pon 09. led, 2012 12:57

cohen trefa! Myslim, ze nema jit o simulaci behu anobrz neco na zpusob cyklo-bezkovani, kdy zapojis vice svalovych partii. ergo setri se klouby nohou + ruce. fyza se na tom da nabrat taky. zena si to pochvaluje, lebo muze blbnout za situace, kdyz ve vedlejsim pokoji uspi mrnouse, pritom ho nevzbudi a nemusi resit hlidani jak pri behu a muze pri tom sledovat sama doma;) to chces martas pro sebe ci pro zenu? ja osobne to parkrat zkousel, ale nejak to neni pro me - strasne se na tom nudim;)
bavil jsem se o tom se znamym fyzioterapeutem a tomu se hodne nelibilo, ze se tema rukama sudla jen pred telem, ze ruka nevykonava cely rozsah prirozeneho pohybu (zakmit), ale jinak s tim problem nemel
josef2
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod NAIA » pon 09. led, 2012 13:27

Neni otazka jestli to chci, protoze to uz doma mame. Puvodni myslenka ze na tom bude zenska polovina rodiny behat se nekona. Ale asi jsme vybrali spatnou barvu nebo tak neco ... A protoze to moc lakalo naseho malyho tak jsem si to odtahl do garaze (ma to stejne vyhody jako doma obyvaku, jen tam neni teplo a televize).

No a ted na tom obcas beham, budto na rozcvicku nebo delam 2 minutove intervaly behu prokladane pritahy nebo benchpressem. (ted me jeste pouci pm ze vlasne ani neposiluju:))

Takze jsem chtel vedet co byla zakladni myslenka tohoto stroje.
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pon 09. led, 2012 15:03

NAIA píše:...Puvodni myslenka ze na tom bude zenska polovina rodiny behat se nekona. Ale asi jsme vybrali spatnou barvu nebo tak neco...

:lol: :lol: :lol: No to je 100% tou barvou, ženský zřejmě mají vysoce vyvinutý estetický cítění nebo tak nějak... :lol: Moje žena se z evidentně stejných důvodů zase vyhejbá rotopedu, prej jí neladí k jejímu červenýmu sportovnímu oblečení... :lol: Ale na druhou stranu třeba běhat chodí dobrovolně a ráda. :wink:

Jinak když si odmyslím ty různý nesmyslný reklamní srač*y typu "...za 20 minut cvičení na Orbitreku docílíte stejného efektu jako kdybyste cvičili na 4 různých přístrojích 1,5 hodiny..." a podívám se na orbitrek z čistě funkcionalistickýho hlediska, tak asi takhle: Orbitrek sice po technický stránce běh nenahradí, ale na obecnou fyzičku (stehna, srdce, plíce...) proč ne, lepší než se válet na gauči. :wink: V případech problémů s klouby (jak zmiňoval Ukrop) je to myslím taky jedna z vhodných variant. Každopádně mně osobně orbitrek svým pohybovým vzorcem moc nesedí, působí na mě spíš jako takovej marketingovej kočkopes, kterej oslovuje hlavně ženský toužící po tom, jak si za 3x20 min. týdně zpevní celý tělo, zhubnou a vypracují perfektní zadeček... :lol: :twisted: Já sám z "indoorových" hejbátek používám rotoped a veslovací trenažér.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 09. led, 2012 15:17

Taky nejsu buhvijak urvanej z toho pohybovyho vzorce, ale co uz. Zase mi to pripada jako zajimava varianta stridat to s posilovacima cvikama na horni cast tela.

Kdyby bylo na me tak bych volil mezi veslarskym trenazerem nebo pasem. Ale protoze mam kolem baraku samy pole tak asi spis ten veslasrskej.

Ted uz se musim smirit s tim ze budu mit hezkej zadek, s tim se holt neda nic nelat :D
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » pon 09. led, 2012 18:31

2NAIA
Dle mých zkušeností s tímhle nikdy mě na tom nechytlo koleno, jak u normálního běhu bývá zvykem.... je to určitě šetrnjěší k pohyb. aparátu, pás či běh to ale nenahradí...

Určitě bych se nebál to střídat, taky jsem na tom v posilce "běhával" a furt žiju :D bo už mě nebavilo kolo, pak jsem tedy přesedlal na pás... z kondičního hlediska, ale nic moc... Já tedy na tom nikdy nepoužíval šmrdladla na ruce přišlo mi to divný a zbytečný... domů jsem kdysi pořídil už bez blbin na ruce, ale stojí celkem za prd, pohyb má kratší rozsah.... Jinak když už na tom "relaxuju" tak používám občas i jednoručky při tom "běhání" a cvičím i na horní polovinu těla

veslařskej trenažér není špatnej, ale až ten tahací né ty s hydraulickým tlumičem, ten mě moc nenadchl
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 09. led, 2012 19:12

Na orbtu mi nesedí pohyb rukama. Na druhou stranu, když se nedržím a naložím si, pěkně si protáhnu nohy. V cyklistice se to běžně používá jako doplněk.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 09. led, 2012 19:15

Zajímavá mašinka by mohl být tenhle versaclimber:
http://www.versaclimber.com/combat_training.htm

Těžko ale říct do jaký míry je to marketingovej hype.
Ovšem kardio MMAkačka je to určitě, zapojí se i vršek a šetří klouby.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 09. led, 2012 22:12

RUNAR píše:Zajímavá mašinka by mohl být tenhle versaclimber:
http://www.versaclimber.com/combat_training.htm

Těžko ale říct do jaký míry je to marketingovej hype.
Ovšem kardio MMAkačka je to určitě, zapojí se i vršek a šetří klouby.

Tohle je nahodou vyborna vec.
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 10. led, 2012 7:42

Kdysi jsem se pohyboval v prostředí hasičských služeben a leckde jsem viděl takový pohyblivý žebřík (nekonečný) na kterém hasiči posilovali. Tenhle tvůj odkaz, Runare, vypadá na mašinku založenou na stejném principu.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 10. led, 2012 9:09

podobnej aparat ma kamos, je lezec a nemuze si to vynachvalit.
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 10. led, 2012 9:39

myslim, ze som to nasiel
http://www.youtube.com/watch?v=ahQ0GiZI ... re=related
len pozeram, ze to nie je polohovatelne. a je to velke jak prasa... my minimalisti si musime vystacit s kettlami, listou na zhyby, behom, bicyklom a vlastnym telom 8) popripade s plachtou zaseknutou do dveri (na pritahy a splh) :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » úte 10. led, 2012 11:07

cohen píše:myslim, ze som to nasiel
http://www.youtube.com/watch?v=ahQ0GiZI ... re=related
len pozeram, ze to nie je polohovatelne. a je to velke jak prasa... my minimalisti si musime vystacit s kettlami, listou na zhyby, behom, bicyklom a vlastnym telom 8) popripade s plachtou zaseknutou do dveri (na pritahy a splh) :D

Nadšení minimalisti si navíc vyrobí Bacharův žebřík a navrtají šutry na stěny 8) (Ale ta stěnka je tatova práce, před cca 15ti lety, tenkrát neexistovaly boulderovky.)
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 10. led, 2012 11:33

drglock: paraaadicka! :D take si jedneho dna tiez urobim... ked budem mat vhodnejsi (vacsi) byt 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Nahrada za Colafit

Příspěvekod d1vid » čtv 12. led, 2012 19:38

Protoze se mi nepodarilo najit lepsi tema a muj dotaz se svym zpusobem take tyka behu, chtel bych se zeptat, zda mate nekdo zkusenosti s timto vyrobkem http://www.4fitness.cz/suroviny/collagen-hydrolyzovany-1kg-hydrolyzat-kolagenu-gelita-p-113/ pripadne zda nevite o nejake nahrade za Colafit.
d1vid
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Nahrada za Colafit

Příspěvekod Makoto » pát 13. led, 2012 9:53

d1vid píše:Protoze se mi nepodarilo najit lepsi tema a muj dotaz se svym zpusobem take tyka behu, chtel bych se zeptat, zda mate nekdo zkusenosti s timto vyrobkem http://www.4fitness.cz/suroviny/collagen-hydrolyzovany-1kg-hydrolyzat-kolagenu-gelita-p-113/ pripadne zda nevite o nejake nahrade za Colafit.

Nedavno jsem si o techto vyrobcich pokecal s jednou fyzioterapeutkou, ktera se specializuje na sportovce. Rekla mi, abych do tohohle neinvestoval penize, protoze to ma velice maly prinos at uz reklama rika, co chce. V drtive vetsine jde o placebo efekt, nez o skutecne zlepseni diky uzivani tech latek. Ja v te dobe take hodne zral huspeninu z veprovych kosti, coz nabizi stejne latky, ale v prirodni a levnejsi podobe...a zlepseni tam nebylo.

Pokud je neco hodne spatneho s kloubem, pak ortopedi (mel jsem to stesti, ze me osetroval primar Vinohradske) doporucuji spise injekce aplikovane primo do postizeneho mista, a jinak zmenit styl treninku (at uz clovek dela cokoliv).

Uz jsem to tu kdysi psal - diky klasickemu zpusobu behani (a jeste par jinym kravinam, ktere jsem jako mladas delal), mam plastiku krizoveho kloubu a jeden meniskus venku. Delsi behy nepripadaly v uvahu a jeden cas to vypadalo, ze i behat uplne prestanu, protoze po par kilometrech se bolest uz nedala vydrzet. Proto jsem se s ni mimochodem bavil o te vyzive. No a pak jsem zkusil ten, tu tolikrat diskutovany, beh naboso a voila, bolesti v koleni uplne prestala a ja se tesim, ze si letos opet dam svuj soukromy Roztocky maraton. Takze bych asi misto tech pripravku investoval do dobrych prstaku (a ponozek) a zkusil behat a chodit. Verim, ze to bude lepsi investice.

Ale jsou to tvoje penize a tve klouby...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 13. led, 2012 10:34

Vynikajici vec na cviceni je take provazovy zebrik, ktery se da vcelku levne poridit napriklad v Hornbachu. Puvodne mel byt pro moje dcery, ale pak, vyuziv prava silnejsiho, jsem si ho natahnul horizontalne v garazi ve vysce cca 2.5m a ruckuju sem a tam. Vysledek? Zlepsila se sila uchopu, zpevnily se ramena...a je to makacka :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Nahrada za Colafit

Příspěvekod Makoto » pát 13. led, 2012 10:36

ukropcany píše:
Makoto píše:...diky klasickemu zpusobu behani
Tomu sme zaviedli nový výraz - chôdzobeh :D

:D Vystizne pojmenovani. Zarazuji do sveho slovnicku take :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pát 13. led, 2012 21:36

Tak jsem začal konečně opravdu běhat. Vychází mi to na běh obden, zpravidla večer, to mám i největší chuť. Podle chuti a jak se cejtim běžim 4,6 nebo 8 km. Tempo mám 7m 30s na kilometr, pohodička, baví mě to. Jedinej problém je, že se mi ještě dělaj občas puchýře. A už se těšim, až si lýtka a chodidla zvyknou a budu to moct natáhnout, ptže kondičně to není problém dát těch 8 km v tomhle tempu. Jen si musim pořídit termotriko, ptže obyčejný je spocený a člověk začíná mrznout, což v tomhle počasí není ideální. A dotaz je, v čem běháte v zimě? Já normálně v teniskách starejch, jenže jak teď nasněžilo a zmrzlo, je to trochu o hubu, ptže trať mi vede i po silnici. A druhej dotaz, podepíšou se příznivě na kondici i takhle krátký běhy pravidelný, nebo nějaký výrazný zlepšení nastane až s větší kilometráží?
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně