posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod pm » stř 04. dub, 2012 21:36

ha ha ok ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 05. dub, 2012 8:08

ten bod 2 (5× Goblet squat + 5× 1R Swing na kazdu ruku 15 min (16kg)) sa ukazal byt ako celkom slusne peklo, podla mna je to prehnane co sa drepovania tyka. Keby som mal ist podla planu, tak urobim 75 gobletov a 75 swingov kazdou rukou. 75 gobletov je masaker, to predosle cvicenie ma na taky objem vobec nepripravilo, tak som siel radsej metodou 3x(5-4-3-2-1) gobletov, cize dohromady 45 gobletov a ako kompenzaciu som namiesto 5 1R swingov urobil 8 swingov, cize dohromady 120 swingov. Este ze som vynaliezavy, inak by som dnes z postele nevstal, tak by ma nohy boleli. :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 05. dub, 2012 8:57

myslim ze rozumna uprava, imho je obecne treba vice swingovat a mene drepovat (se zatezi, mysleno mensi objem), drep je hlave pro pohyb samotny. experti ala Gray Cook rikaji, ze pomer deadlift (swing) vs. drep by mel byt 2:1, 3:1, klido az 4:1, mj. proto, ze dnesni spolecnost je diky sezeni kvadricepsne dominantni, takze treba makat hlavne na svalech prdelnich a vubec posteriornim retezci.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 05. dub, 2012 13:18

tak, radsej dam menej drepov kvalitnejsich a budem mat po nich mensiu svalovicu, ako viac drepov, po ktorych sa na druhy den nepostavim a este si nahodou aj ublizim.

co z toho vyplyva?

netreba ist vzdy slepo podla nejakeho programu, treba prisposobit program vykonnosti a pocuvat vlastne telo. to moje hovori - dnes sa tak maximalne po slniecku poprechadzas, dochodca! :twisted:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 16. dub, 2012 9:23

Kratke video od McGilla o leh-sedech, hyperextenzich, flexibilite patere, zvedani "nohama" apod., aneb info ktere sem pisu uz roky.

vice nez doporucenihodne videt!

http://www.youtube.com/watch?v=033ogPH6NNE
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pon 16. dub, 2012 10:01

pm píše:Kratke video od McGilla o leh-sedech, hyperextenzich, flexibilite patere, zvedani "nohama" apod., aneb info ktere sem pisu uz roky.

vice nez doporucenihodne videt!

http://www.youtube.com/watch?v=033ogPH6NNE

Z toho videa mám více otázek než odpovědí :?
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 16. dub, 2012 10:36

ja mam z videa potvrzeni, ze v rmci KB5 splhame na spravnou horu :-) jak v posilce s vlastni vahou, tak s kettlebells :-D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » pon 16. dub, 2012 11:16

trosku z ineho, zaujimave texty a skusenosti Andyho B.
http://www.andyboltonstrength.org/
odoberam jeho info (okrem pdfka), pomerne pravidelne posiela rozne texty...
Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 16. dub, 2012 11:41

Andy Bolton je legenda!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » pon 16. dub, 2012 11:58

a navyse velmi skromny a ochotny, skutocny sportovec...
Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 16. dub, 2012 14:04

v piatok som chvilu pozeral ME vo vzpierani, tak som si spomenul na marcela, mohol by dat nejaky report o svojom progrese 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 18. dub, 2012 13:55

Shyby? Nadhmatem? To zvládne i desetiměsíční dítě!

http://www.kb5.cz/2012/04/shyby-nadhmat ... icni-dite/

:-D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelinho » ned 22. dub, 2012 14:49

cohen píše:v piatok som chvilu pozeral ME vo vzpierani, tak som si spomenul na marcela, mohol by dat nejaky report o svojom progrese 8)

Ahoj,

kedze som zabudol heslo a neviem sa don dostat , a popravde uz tu som nechcel velmi prispievat,tak som vytvoril novy nick...

...no,aby som bol uprimny som v takom stave, ze som sa dopracoval do tak chronickeho tenisoveho lakta ze neudrzim plny pivovy pollitrak v polo-predpazenej ruke,nemozem s pravackou vobec buchat pretoze ma ta ruka hrozne boli..

Nemozem cvicit ani v posilke vacsinu cvikov,proste nic...myslim si ze vzpieracske cviky tomu napomohli hodne..osobne si myslim ze keby som ich cvicit nezacal a nesiel s vahou tak hore rychlo,tak som mohol cvicit relativne plnohodnotne..

..takze asi tolko ku vzpieraniu..zacinam byt skepticky ku vsetkym tym novym posilnovacim strongman treningom pre MMA,funkcnym hyper killer workoutom ,ktore su vsetko ladene pre ludi do 30tky a na steroidoch s vlastnym teamom lekarov,trenerov atd

P.S. jedine co cvicim je obojrucny swing s KB intervalovo a koncim s vymyslanim ch.jovin a obkukavanim kdejakych najnovsich trendov a testovanim ich na sebe..
Naposledy upravil marcelinho dne ned 22. dub, 2012 15:21, celkově upraveno 3
marcelinho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » ned 22. dub, 2012 15:08

shit, chlape, to ma mrzi kua. po tom vsetkom este tenisovy laket... ale ved zrehabilitujes a uz budes vediet, comu sa vyhnut. kazdy sme si tu asi presli nejakymi zapalmi, ktore nas poslali na par mesiacov (konkretne mna na 8 ) mimo sportove aktivity... :evil:

vela zdaru!
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » ned 22. dub, 2012 15:30

Kolik ti je let ? Po 35 lidi co makaj v posilce ve většině případů loket cítí, ale až takhle moc, to není normální. To není pouze vzpěračkými cviky, ale kombinací cvičení BU a tréninku v posilce nebo u tebe těmi vzpěračskými cviky což je vlastně jedno. Vím to z vlastní zkušenosti, kdy jsem byl úplně v pohodě, tahal jsem v posilce těžký váhy a o loktech jsem vůbec nevěděl, až do jednoho dne, kdy jsem si při sparingu malinko loket načal, nejdřív nic, ale po čase se to začalo ozývat. Teď o lokti vím, ale zatím mě to nijak neomezuje uvidím co to udělá do budoucna a stalo se mi to jedním nekontrolovaným úderem v zápalu boje. Dále také hodně záleží na genetice někdo třeba může do vysokého věku tahat železo a někdo je ve 30 hotovej. Obecně se říká, že po 35 trvdě makat už je hodně o zdraví, je třeba zvážit, zda už posilku úplně nevynechat nebo jet pouze kompenzační cviky. Jinak by mě zajímalo jestli to jde operovat nebo jestli tam třeba taky dávaj endoprotézy jako u kyčlí.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelinho » ned 22. dub, 2012 16:18

will píše:Kolik ti je let ? Po 35 lidi co makaj v posilce ve většině případů loket cítí, ale až takhle moc, to není normální. To není pouze vzpěračkými cviky, ale kombinací cvičení BU a tréninku v posilce nebo u tebe těmi vzpěračskými cviky což je vlastně jedno. Vím to z vlastní zkušenosti, kdy jsem byl úplně v pohodě, tahal jsem v posilce těžký váhy a o loktech jsem vůbec nevěděl, až do jednoho dne, kdy jsem si při sparingu malinko loket načal, nejdřív nic, ale po čase se to začalo ozývat. Teď o lokti vím, ale zatím mě to nijak neomezuje uvidím co to udělá do budoucna a stalo se mi to jedním nekontrolovaným úderem v zápalu boje. Dále také hodně záleží na genetice někdo třeba může do vysokého věku tahat železo a někdo je ve 30 hotovej. Obecně se říká, že po 35 trvdě makat už je hodně o zdraví, je třeba zvážit, zda už posilku úplně nevynechat nebo jet pouze kompenzační cviky. Jinak by mě zajímalo jestli to jde operovat nebo jestli tam třeba taky dávaj endoprotézy jako u kyčlí.

..je mi 34.. laket som si nacal na boxingu velakrat,ked sme isli na bomby..viackrat sa mi stalo ze ma v nom zabolelo,ked som udrel v zlom uhle, tak ze som nemohol dokoncit kolo..ale vzdy to tak nejak preslo a ja som mohol po par dnoch cvicit dalej..ono,mna furt nieco bolelo ale cvicit sa dalo,ako som pisal..

..ale vzpieracske cviky mi ho dokoncili..dam na to krk..ja zacal citit lakte pri premiestneni ale kedze bolet bola malicka a postupovala pomaly,tak som tomu nedaval nejaky vyznam..az kym do nedoslo do tohto stavu...

..s genetikou suhlasim..niekto moze cvicit aj so zlou echnikou roky a tlacit tazke vahy a niekto odide velmi rychlo..
marcelinho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wand » ned 22. dub, 2012 17:23

Marcelo a techniku pri tych vzpieracskych cvikoch si mal vychytanu?
wand
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marcelinho » ned 22. dub, 2012 18:38

wand píše:Marcelo a techniku pri tych vzpieracskych cvikoch si mal vychytanu?

Platil som si sukromne hodiny u crossfit trenera , ktory sa chodil ucit ku vzpieracom a cvicil s nimi.. podla nebo celkom usla moja technika..

.. ako ja to uz nejak neriesim, beriem to ako fakt .. situacia je taka ako je a nic s tym neurobim..

.. len uz dnes pozeram na viacero veci skeptickejsie, uz sa neucuruvam z najnovsich noviniek a to nie len v oblasti posilovania, BU ale aj mimo toho...

Osobne som toho nazoru, ze pre bezneho cvicenca BU je omnoho vhodnejsia bezna fitness posilka tam sa aspon neskur i ked bude cvicit s rozumnymi vahami..

.. powerlift a vzpierania uz vyzaduje prax a vediet tieto rutiny vhodne napasovat sportovcom ktori si kurwia klby uz aj tak bojovymi sportami uz neni taka brnkacka ked este maju z nich predominantne dysbalancie zo svojho sportu a to hlavne x- boxeri..

.. KB, trx, Gynastica natura a pod su fajn si myslim, s tym sa clovek tak lahko nedodrbe..
marcelinho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wand » ned 22. dub, 2012 19:07

Na crossfite mne osobne vadi jedna vec a to su prave vzpieracske cviky na vysoky pocet opakovani a aj mrtvy tah ma maximalny pocet opakovani. Vzpieraci idu max 3 opakovania a pri crossfite sa tam luska pre niektorych WODoch aj 20 a viac. To je cesta do pruseru. Pri tychto cvikoch je technika najdolezitejsia a neda sa udrzat ked to robis x krat a na cas...Ale asi mas pravdu, ze pre normalneho cvicenca je lepsia klasicka posilka, tam sa tak rychlo nedodrbes...
wand
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marcelinho » ned 22. dub, 2012 19:33

wand píše:Na crossfite mne osobne vadi jedna vec a to su prave vzpieracske cviky na vysoky pocet opakovani a aj mrtvy tah ma maximalny pocet opakovani. Vzpieraci idu max 3 opakovania a pri crossfite sa tam luska pre niektorych WODoch aj 20 a viac. To je cesta do pruseru. Pri tychto cvikoch je technika najdolezitejsia a neda sa udrzat ked to robis x krat a na cas...Ale asi mas pravdu, ze pre normalneho cvicenca je lepsia klasicka posilka, tam sa tak rychlo nedodrbes...

..kazdy si musi zvazit sam do coho ide,co tomu chce obetovat a co mu to prinesie..je to furt nieco za nieco :wink:
marcelinho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj