Potenciálně globální hnus

všechno ostatní sem

Příspěvekod fakt » čtv 03. kvě, 2012 7:35

Jian píše:"Diskuse pod mymi poslednimi dvema clanky (pozn. - prave o islamu) byla pro me velmi poucna - pochopil jsem, jak mohlo dojit v kulturnim nemeckem narode k holocaustu. Ten nenavistny fanatismus, ktery je vlastni zrejme docela velkemu poctu ceskych obcanu (presto, ze tady skoro zadni muslimove neziji), je skutecne desivy."


Tady mám málo informací. Mohl bys prosím rozvést?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1363
Registrován: pon 02. led, 2006 0:00

 

Příspěvekod fakt » čtv 03. kvě, 2012 7:45

Jian píše:Co se toho tyce, soucasti islamu nejsou nejake pravoverne dukazy o zakazu a pronasledovani nemuslimskych nabozenstvi, to je vymysl az pozdejsi doby (Ibn Tajjmij a spol.). Me nekolik vyznamych ucencu potvrdilo dokonce i to, ze by dle jejich nazoru meli mit nemuslimove povoleny take vstup do Mekky (coz ostatne tvrdil uz Abu Hanifa). To se samozrejme nelibi extremistum, jako je napr. Abdul Aziz bin Abdullah a dalsi.



Zde srovnáváš dvě období. Jako každé nové náboženství se i islám potřeboval etablovat a stejně jako "křesťanství" prošel vývojem.
Jaký máš názor na rozdíl mezi sunnity a šíty dnes. Průměrný evropan mezi nimi nerozlišuje. Úplně se neorientuju, ale sunna byla historicky zobrazována jako ta tolerantnější část (velice zjednodušeně řečeno).
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1363
Registrován: pon 02. led, 2006 0:00

Příspěvekod pe25tr » čtv 03. kvě, 2012 8:16

fakt píše:

Jian píše:

a někteří další píše:

Tak trochu obdivuji vaši vůli házet perly sviním.
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 129
Registrován: čtv 03. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod Jian » čtv 03. kvě, 2012 18:38

fakt: rafiza (si’ite) jsou pokladani za sektu. Puvodne se jednalo o ryze politicky konflikt, ktery vsak nakonec vyustil v herezi. Jednoduse receno, si’ite ackeptuji pouze ta podani hadisu, ktera jsou tradovana prave jimi a odmitaji podani veskerych Prorokovych druhu, predchazejicich tzv. Aliho chalifatu. Podobnym zpusobem se "vyporadali" s idzmou‘. Jinak se deli jeste do nekolika frakci, ale to uz bych myslim zbytecne zachazel do detailu. Co se tyce te tolerance, tak si’ite jsou predevsim asi tak nejvic videt. Napriklad casto zminovanou doktrinu takija (umoznujici lhat podle potreby... predevsim sunnitum) rozvinuli podle vseho prave oni. Nu a ti uplne nejradikalnejsi navic tvrdi, ze valku lze pouzit jako prostredek k sireni nabozenstvi (respektive k donuceni jinych, aby prijali islam za svoji viru), coz je ovsem islamskemu zakonu naprosto cizi.

"Tady mám málo informací. Mohl bys prosím rozvést?"

Co presne myslis?
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 588
Registrován: ned 10. čer, 2007 23:00

Příspěvekod fakt » pát 04. kvě, 2012 7:46

Jian píše:fakt: rafiza (si’ite) jsou pokladani za sektu. Puvodne se jednalo o ryze politicky konflikt, ktery vsak nakonec vyustil v herezi. Jednoduse receno, si’ite ackeptuji pouze ta podani hadisu, ktera jsou tradovana prave jimi a odmitaji podani veskerych Prorokovych druhu, predchazejicich tzv. Aliho chalifatu. Podobnym zpusobem se "vyporadali" s idzmou‘. Jinak se deli jeste do nekolika frakci, ale to uz bych myslim zbytecne zachazel do detailu. Co se tyce te tolerance, tak si’ite jsou predevsim asi tak nejvic videt. Napriklad casto zminovanou doktrinu takija (umoznujici lhat podle potreby... predevsim sunnitum) rozvinuli podle vseho prave oni. Nu a ti uplne nejradikalnejsi navic tvrdi, ze valku lze pouzit jako prostredek k sireni nabozenstvi (respektive k donuceni jinych, aby prijali islam za svoji viru), coz je ovsem islamskemu zakonu naprosto cizi.



Takové spojení herezi obecně trochu démonizuje. Právě možnost svobodné volby (a to je původní význam slova), je nám v Evropě velice blízký a má na chod dějin zásadní vliv. Původní heretické směry (Balkán, Occitánie, České království atd.) pomalu přerostlo do oficiálně uznaného protestantství a další underground směry (zedníci, baterkonošové apod.). Ve spojení s evropskými heretiky (především jejich hlavních představitelů) jsem slyšel (na základě financování hnutí) o pojmu kryptožidé. Ale to už odbočuju od Islámu.
Projel jsi kus světa a já se ptám, jaký je podle tebe dominantní směr v této části světa?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1363
Registrován: pon 02. led, 2006 0:00

Příspěvekod fakt » pát 04. kvě, 2012 7:47

Jian píše:"Tady mám málo informací. Mohl bys prosím rozvést?"

Co presne myslis?


Tady jsem si všiml pozdě, takže upřesním. Chtěl bych odkaz na článek. Můžeš i PM. Dík
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1363
Registrován: pon 02. led, 2006 0:00

Příspěvekod Jian » pát 04. kvě, 2012 20:55

fakt: si'ite jsou v mensine, jestli se ptas na tohle. V The Revival of Shia Islam se psalo o nejakych 10-15% z celkove muslimske populace, pokud si pamatuju dobre. Vyjimkou jsou nektere konkretni staty, minimalne Irak a Iran (ktery byva pokladan za jejich "kolebku", cili je to celkem pochopitelne).
Pokud te zajima jak je to v CR, tak je to slozite. :) Kazdopadne muzu rict tolik, ze vedeni islamskych nadaci v Praze i Brne je jasne "protisi´itske". I v CR jde o mensinu, ktera tu ma i vlastni organizaci. Problem je ovsem v jinych vecech... napr. v tom, ze sunnitske extremisty podporuje SA a aby toho vseho nebylo malo, obcas se i objevi zpravy jako napr. tato:

http://www.rozhlas.cz/zpravy/blizkyvych ... m--1007444
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 588
Registrován: ned 10. čer, 2007 23:00

Příspěvekod mirsv » čtv 10. kvě, 2012 13:18

http://www.youtube.com/watch?v=hIOwRysjaUk

muj oblibenec David Icke,strucny a srozumitelny projev na tema,ktere se tu resilo
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 173
Registrován: čtv 25. říj, 2007 23:00
Bydliště: ©umperk

Příspěvekod defendu » čtv 10. kvě, 2012 18:18

O tomhle ať si každý udělá vlastní obrázek...

http://www.reformy.cz/zpravy/unikly-dok ... v-americe/

Psal jsem tady o vlastizradě našich představitelů, kteří v našem Senátu schválili ESM, včera se o tomhle svinstvu jednalo v našem Parlamentu...mainstream mlčí jako hrob, přitom je to nejdůležitější zákon od vzniku republiky...tady dávám pro info, co to vlastně je, když si o tom v novinách nic nepřečtete:

http://www.youtube.com/watch?v=EItMh48LUE4&feature=plcp
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod fakt » čtv 10. kvě, 2012 18:43

defendu píše:Psal jsem tady o vlastizradě našich představitelů, kteří v našem Senátu schválili ESM, včera se o tomhle svinstvu jednalo v našem Parlamentu...mainstream mlčí jako hrob, přitom je to nejdůležitější zákon od vzniku republiky...tady dávám pro info, co to vlastně je, když si o tom v novinách nic nepřečtete:

http://www.youtube.com/watch?v=EItMh48LUE4&feature=plcp


Tohle opravdu vlastizrada je, protože ESM směřuje proti zájmům občanů republiky. Moc zákonodárná dělá mrtvého brouka. Je to stejný jako s eurem. Jinými slovy: euro s výhledem ano - ono se toho stejně nedožije,
ESM s výhledem ano - ono stejně nepřežije EU.
Strategie malého státu sice nechlapská, ale účinná.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1363
Registrován: pon 02. led, 2006 0:00

Příspěvekod mirsv » stř 16. kvě, 2012 14:48

Clanek v deniku metro o chemtrails o kterym jsem se tu zminoval

http://www.metro.cz/diskuse.aspx?iddisk ... e-deje_ava

podle me ta foto na uvodni strane mluvi za vse,ale kez bych se pletl...
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 173
Registrován: čtv 25. říj, 2007 23:00
Bydliště: ©umperk

Příspěvekod Vrozkrokkop » stř 16. kvě, 2012 15:17

nejvtipnější je, že stejně jako zde my píšeme, jak nám dotyční kazí život a znepříjemňují existenci, "oni" se nejspíše baví o tom samém, o nás. Bojím se, že je to otázka moci, ne morálky, protože nic jako morálka neexistuje. Morálku beru jako dost misinterpterovaný pojem. Není to nic než kód, který lidé vyžadují, aby věděli, co mají dělat. Jsou lidé cítící co je dobře a co je špatně, jenomže ono žádné dobře ani špatně není - jsme nějací, a pak je tu většinový názor, který se může snadno změnit. A kdokoli kdo má na to, aby myslel za sebe, hledá další lidi, kteří mu onen názor verifikují, protože nikdo nechce být ten nešťastný kretén, co je sám se svojí pravdou.
Pravda lidí myslících v číslech a položkách je alespoň z mého pohledu dost zvrhlá, což si dotyční myslí asi i ze svého úhlu pohledu, akorát ne o sobě (nebo jim je to jedno) Jenže s jejich způsobem myšlení je o dost snažší ovládat a odepisovat položky.
Chci tím říct, že na nic "lidského" se u těchto lidí apelovat nedá. Ale jak tedy situaci změnit, pokud se nechceme stát stejnými nebezpečnými psychopaty? Jinými nebezpečnými psychopaty?
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 536
Registrován: úte 17. úno, 2009 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod frajerKokoMihule » stř 16. kvě, 2012 15:32

A neni to treba tak, ze moralni zasady jsou cloveku vrozene, a ti, co tvrdi, ze moralka je "vymyslena" a kazdy si muze vymyslet jakou chce, jenom hledaji vymluvu, aby je mohli porusovat? ;-)

(Zajimave je, ze jsem jeste neslysel nikoho tvrdit, ze hudebni sluch je vymysl jenom proto, ze jsou lide, co ho nemaji ;-))

Jinak je samozrejme nesmysl apelovat na moralni citeni toho, kdo ho nema; v tomto pripade je jedine reseni hruba sila.
frajerKokoMihule
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 300
Registrován: pát 23. říj, 2009 23:00

Příspěvekod Vrozkrokkop » stř 16. kvě, 2012 15:48

FrajerKohoMihule:
Člověku je vrozený určitý setting, který se buď shoduje nebo liší od settingu oficiálního. Tedy - "oficiálního" v rámci státu, planety, rodiny,....
Výmluvu pro porušování morálky v rámci státu, resp. planety, o kterých je tady řeč, hledat nemusím, já jí prostě porušuju, jelikož ji pokládám za zrůdný prostředek ke svazování lidí. Netvrdím, že není potřeba, protože 90% lidí má otrockou mentalitu a někdo jim bohužel opravdu musí říkat, co mají dělat. Beru to jako dost bolestnou skutečnost, kterou ovšem v žádném případě nehodlám sdílet z první osoby.
Bohužel se nevyhnu tomu, abych nějakou morálku měl, pokládám to za formu otroctví. Svojí morálku sdílím, nebo se o ní dohaduju s lidmi, kteří jsou mi nějakým způsobem blízcí, ale nikdy jsem jí nikomu nenutil.
Hudební sluch nepovažuju za dobrý příklad, protože stejně tak můžeš dosadit zrak, inteligenci, cokoliv. Jediná spojnice mezi hudebním sluchem a morálkou je ta, že obojí je abstraktní.
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 536
Registrován: úte 17. úno, 2009 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod frajerKokoMihule » stř 16. kvě, 2012 16:44

Zda se mi, zes me nepochopil - jde mi o to, zda to neni tak, ze moralka je pro vsechny lidi stejna - proste proto, ze maji stejnou prirozenost, tj. ze jsou lidmi; neboli, ze moralka nezavisi primarne na konsensu,uzitku ci nejakych historickych souvislostech.

Koneckoncu uz to, ze podle svych slov povazujes neco za zrudne, pravdepodobne znamena, ze veris, ze neco muze byt (jaksi 'objektivne') zrudne. Je tedy poznani toho, ze je neco zrudne, skutecne, nebo je to jenom (jako podle tebe moralka) jakesi dilo nahody, spolecenskeho konsensu? ;-)
frajerKokoMihule
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 300
Registrován: pát 23. říj, 2009 23:00

Příspěvekod Vrozkrokkop » stř 16. kvě, 2012 21:39

Ale sama morálka je přeci nemorální. Je to obří sebeospravedlnění lidského druhu, aby vůbec mohl existovat, aby se vůbec (alespoň někdy) mohl cítit ve své přirozenosti šťasten.
Já nejsem hrdý na to, že jsem příslušník lidského druhu. Myslím si, že s lidskou přirozeností by se mělo spíš bojovat.
Je přirozené nepřijmout svou přirozenost? Pro člověka, jako pro myslící druh, by to dávalo logiku.

Rozhodně jsem třeba pro eugeniku. Škoda že se jí zneužívá tak nechutným způsobem.
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 536
Registrován: úte 17. úno, 2009 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod defendu » stř 16. kvě, 2012 22:06

Vrozkrokkop píše:Ale sama morálka je přeci nemorální. Je to obří sebeospravedlnění lidského druhu, aby vůbec mohl existovat, aby se vůbec (alespoň někdy) mohl cítit ve své přirozenosti šťasten.
Já nejsem hrdý na to, že jsem příslušník lidského druhu. Myslím si, že s lidskou přirozeností by se mělo spíš bojovat.
Je přirozené nepřijmout svou přirozenost? Pro člověka, jako pro myslící druh, by to dávalo logiku.

Rozhodně jsem třeba pro eugeniku. Škoda že se jí zneužívá tak nechutným způsobem.


To jsou teda názory :lol:

Ty víš co je to morálka (nemyslím učebnicovou definici)? Ty víš co je to být nemorální? Ty víš co je lidskou přirozeností? Ty víš co je podstatou lidského štěstí?
Máš obrovský problém...Moc přemýšlíš. Pusť to z hlavy a bude ti líp i bez přirozeností, nepřirozeností, myslících druhů a logiky...

Život je jen to co si o něm TY myslíš, nic víc..., když budeš myslet na hovna, bude tvůj život taky hovno...Je to tak jednoduchý...
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Vrozkrokkop » čtv 17. kvě, 2012 8:03

Myslím si že vím, ale že je to jen úhel pohledu, s tím nic neudělám. Nikdo ne... Teda co je podstatou lidského štěstí netuším, protože jsem ještě nikdy v životě opravdu šťastného člověka nepotkal. Proto si myslím, co si myslím.
Ale jinak díky.
S přemýšlením se snažím, hubím neurony jak to jen jde :lol:
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 536
Registrován: úte 17. úno, 2009 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod defendu » čtv 07. čer, 2012 20:57

Tak to neskutečné svinstvo ty naše kurvy, jiných slov nemám, skutečně schválili.
http://www.reformy.cz/zpravy/esm-schvaleno/
Rath se jim dokonale hodil na odvedení pozornosti...V úterý se schválil nejdůležitější zákon od vzniku republiky nebo Protektorátu a nikde v médiích sebemenší zmínka...Žijeme to, ale v podivně zamrdaném světě...
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod fakt » pát 08. čer, 2012 7:16

No a najdi hlasování sněmovny. Uvidíš jak postoupili církevní restituce. Oni dělají vše pro to, aby lidi vzali svojí zemi zpátky.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1363
Registrován: pon 02. led, 2006 0:00

PředchozíDalší

Zpět na off-topic

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 7 návštevníků

cron