Momentálně sháním nějaký přípravný kurz před zkouškami, takže pokud někdo (Lada?) má nějaký kontakt/doporučení, uvítám (jsem z Brna).
Ještě k té kategorii: předpokládám, že mi bude stačit E (nehodlám soutěžit, sbírat, přebíjet...).
graver píše:Tak si ještě budu muset nastudovat terminologii. Pistole/revolver, kompakt/subkompakt...![]()
Jinak v žádosti mám jen skupinu E - předpokládám, že je to dostačující.
Lada píše:Co se momentálních zbraní doma týče tak:
Alfa iron defender 9mm
CZ G2000 9mm
kopie MP5 - GSG 5 .22 LR
SA 58 TACTICAL 7,62 x 39 v novém kabátu, otřesné papundekly jsem hned vyhodil
další na řadě je semicompact v 9mm a pumpa, leč chechtáky už jistou dobu musí putovat jinam
ukropcany píše:Ja tiež musím nejaký revolver vyskúšať, lebo tiež mám pocit, že .45 musí stačiť aj 6 rán a v tom revolveri je to na 100%. Aj keď teda, náboj sa mi zasekol len v 22ke pár krát, ale kupujem tie najlacnejšie lacáky...V 9-ne zatiaľ ani raz... a teraz strieľam prebíjanými a 100%...
Lada píše:ukropcany píše:Ja tiež musím nejaký revolver vyskúšať, lebo tiež mám pocit, že .45 musí stačiť aj 6 rán a v tom revolveri je to na 100%. Aj keď teda, náboj sa mi zasekol len v 22ke pár krát, ale kupujem tie najlacnejšie lacáky...V 9-ne zatiaľ ani raz... a teraz strieľam prebíjanými a 100%...
No a do lesa na případnou obranu vůči tamní zvěři se revolver hodí min. tak .357 mag
graver píše:Předpokládám 1 kousek (ještě to budu řešit, ale nejspíš nějaký glock), nosit jen výjimečně (špatný čas, špatné místo). Děti sice mám, ale 20+ (to je věk, nikoliv počet).
Momentálně sháním nějaký přípravný kurz před zkouškami, takže pokud někdo (Lada?) má nějaký kontakt/doporučení, uvítám (jsem z Brna).
Ještě k té kategorii: předpokládám, že mi bude stačit E (nehodlám soutěžit, sbírat, přebíjet...).
ukropcany píše:Pozerám, že tie skupiny máte úplne opačne ako u nás.
Lada -![]()
![]()
![]()
4TongVonPo - je nejaký rozdiel medzi "9 mm Browning Court (.380 Auto)." a "9 mm Luger"?
Přesně tak. Já bych jí na denní nošení rozhodně nechtěl. Jednak to nepotřebuju a druhak mám z bratrova příkladu, že bránit se jí někde na ulici se nevyplácí. Měl bych jí doma, pro strýčka příhodu (k obraně majetku, pohrození, zvýšení šance) a pro ty další využití o nichž jsem už psal (do přírody - zvěř, ztracení se, oslavy - pyrotechnika atp.).ukropcany píše:"keď ju vytiahneš, buď pripravený ju použiť" a toho sa držím...
ukropcany píše:4TongVonPo - je nejaký rozdiel medzi "9 mm Browning Court (.380 Auto)." a "9 mm Luger"?
graver píše:...předpokládám, že mi bude stačit E (nehodlám soutěžit, sbírat, přebíjet...)
Gino píše:...vejde se sem i dotaz, či žádost o doporučení co za zbraň si koupit, když nemáte (a ani nemáte možnost získat) ZP?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník