2Gino
To už si musí odpovědět každý sám zdali mu k něčemu bude, vím i o situacích kde hrozba či použití plynovky sebeobranou situaci vyřešilo (venkovní použití)... no ale někdy nemusí... a na obranu domova zrovna ideální není, tam asi nebudeš utíkat a v případě potřeby chránit svojí rodinu doma plynovkou

nehledě na to že se hned pozná, že je to plynovka a v uzavřeném prostoru zasáhne i tebe a ostatní... a pokud budu doma potřebovat útočníka zastavit... to tak max. hrozit a doufat..
No na zvěř težko říci, asi lepší než nic jen bacha na vítr... a u revolverů počítat s tím, že část plynu unikne dírou mezi válcem a hlavní.
ztracení se jako akustické navádění lze použít stejně jako ostrou a už se minulosti i stalo - jednání v krajní nouzi. Co se světlic týče - musíš na to mít nástavec na "světlice" nabiješ slepej, do nástavce dáš tu "světlici" a vystřelíš... co mám vyzkoušené je to jen takový výšleh ke světlici bych to vůbec nepřirovnával. Asi bude záležet od typů, zkoušel jsem jich tedky více, efekty 00 nic, výšleh nějaký ten metřík ono už z podstaty je ta pirotechnika jen takový malý komolý kužílek, či váleček, který dáš do nástavce co má tak cca 1,5cm v průměru tak co z toho pak může být...
kde jaká pirotechnika udělá více parády a kdo kdy viděl opravdovou světlici ať už ruční, či vystřelenou z pistole na ně tak to je sto a jedna, částečně by to za světlici úlohu splnit mohlo.
viděl jsem a zkoušel jich více, revolver je samo spolehlivější jen má nevýhodu úniku plynu mezi válcem a hlavní... samonabíječky tam je víc věcí co se mohou podělat, samonabíjecí funkce nemusí dobře fungovat atd... hold jsou to méně či více dobré napodobeniny zbraní co opravdu střílí.