posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod reccol » stř 23. kvě, 2012 17:56

U jakyho typu cviceni by teda clovek moh teoreticky ocekavat vetsi progres? U neceho ve stylu NW, nebo jet klasicky treba 3x tydne delsi dobu?
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 23. kvě, 2012 19:08

fakt píše:Mlč si sám. Jendis je člověk, který musí chodit do práce. A pokud zvládá pracovat, tak mu mírný a pohybový aparát šetřící pohyb pomůže. Mimo jiné zlepší látkovou výměnu v postižených místech.

Ty jsi fakticky zlý chlapec, přestaň už konečně na toho Páju útočit! :lol: :twisted: Jinak souhlas a jen bych ještě vyzdvihl to "mimo jiné", protože tenhle typ tělesné aktivity je pro lidský organismus vyloženě blahodárný.

Pro pm: Jen pro jistotu, nemáš nic proti vytrvalostním aktivitám, že ne? Jestli to není tajemství, kterým z nich se věnuješ ty a v jakém objemu týdně?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 23. kvě, 2012 19:33

4 Tong von Po - no Ty aby sis nerejpl, wolle..... ale kolo ne, na kole mi trpí kolena. Je to divný, ale oproti koloběžce na kole chcípu. Nevím, proč to tak je, ptal jsem se i doktora a ten mi řekl, že když je to tak, ať kolo prostě vynechám.

4 fakt - odmítám řešit píčoviny, Ty mne neznáš ( a já Tebe ), Pavel jo ( a já jeho ) . A to, co mi zatím pm za nějakej čas, co se známe, poradil, funguje. V "kytičkově" nežiju, ale občas se dá spousta věcí napsat jinak. Zamysli se nad tím..... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 23. kvě, 2012 20:40

Jendis píše:4 Tong von Po - no Ty aby sis nerejpl, wolle..... ale kolo ne, na kole mi trpí kolena. Je to divný, ale oproti koloběžce na kole chcípu. Nevím, proč to tak je, ptal jsem se i doktora a ten mi řekl, že když je to tak, ať kolo prostě vynechám. :

Na kole mám nalítáno víc než v autě. Ale máš pravdu, když se neznáme, dám ti tip. Kolena, krk, záda, prdel, lokty, zápěstí atd. Všechny tyhle věci ti nastaví odborník. Nastavení posedu na kole je zásadní pro zdraví pohyb na tomto světově nejoblíbenějším samohybu.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 23. kvě, 2012 20:46

Jendis píše:
4 fakt - odmítám řešit píčoviny, Ty mne neznáš ( a já Tebe ), Pavel jo ( a já jeho ) . A to, co mi zatím pm za nějakej čas, co se známe, poradil, funguje. V "kytičkově" nežiju, ale občas se dá spousta věcí napsat jinak. Zamysli se nad tím..... :wink:

No tak je neřeš a nezatracuj hned každý zdroj, který není od Pavla. Jste si sympatičtí - tomu rozumím, ale na světě neexistuje jediná pravda. Věci které píšu hodně zjemňuju proto, aby jste to tady vydýchali. Jinak už to psát nebudu. Zamysli se nad tím.
Hezký večer
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 23. kvě, 2012 21:00

TongPo píše:Ty jsi fakticky zlý chlapec, přestaň už konečně na toho Páju útočit! :lol: :twisted:

Ufff. Člověk jemně našlapuje, jako na slavnostním banketu milovníků známek. A přesto se to řady lidí dotýká. Možná bych mohl připomenout název stránek www.bojovaumeni.cz. Takhle se chovat v práci, tak jsem za buz... Já to snad ani nenapíšu. Ne to ostatním nemůžu udělat. Takhle hrubý nejsem. To ať mi radši spadne činka na nohu. Ne fuj já řekl činka. Tak ať radši spadnu z kola. Ne pro boha z kola raději ne. Nebo ať na mě při běhání zaštěká pes a já se po.., ale fuj - běhat radši taky ne.
Ale vážně - nevíte někdo, kde prodávají síťky na motýly? Mě ten čikas nebaví. Snad ta síťka nebude moc těžká, abych si nevyhodil rameno, neposunul plotýnku, nepředběhl plíce, nedojebal ego a neoddělal karmu.
Hezký večer
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 23. kvě, 2012 21:43

TongPo: repete: "mluvim o konkretnim cloveku ktereho osobne znam", ok?

ergo, kdyby se to netykalo Jendise, kamarada, jsou mi vase odborne rady fakt jedno

co se meho siloveho a kondicniho treninku tyce, diky za optani, jsem velmi spokojeny :-), to ze nekdo vdolky a nekdo holky me netrapi. at si kazdy cvici kdo chce co chce, ze jo.

fakt: Tvuj standard prispevek, nadhled, ironie, "vtip", informacni hodnota nula. kdybys znal Jendise a jeho zdravotni trable, rad by ses dobrovolne nominoval na trapaka roku

pokracujte ve vtipne a odborne poradne hosi, z me strany log out, vsichni prece vime ze je to osobni ze jo, tak si to uzivejte beze me
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 24. kvě, 2012 5:04

Mno...kolo mi nastavoval odborník a postavil na míru. Jezdil jsem s ním ( je to můj bejvalej šéf a stále kamarád, jezdí závodně ), přesto to prostě nejde. Proto jsem byl u felčara/ů.......NEJDE TO. To není o zatracování jiných zdrojů, kdyby to tak bylo, nic bych sem nepsal a bavil se jen s Pavlem.
Už je to jasné ???

Takže, co kdyby sis, fakte, nechal ty rádobyvtipné kecy a jestli opravdu máš něco k tématu, tak zkusil něco napsat. Budu vděčnej za každou radu, tip, který mi bude ku prospěchu.

Za ty roky, co jsi tady, sis už mohl všimnout, že to, co jsi vyzkoušel, na mne opravdu nezabírá, mne nenasereš :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 24. kvě, 2012 7:10

pm píše:fakt: Tvuj standard prispevek, nadhled, ironie, "vtip", informacni hodnota nula. kdybys znal Jendise a jeho zdravotni trable, rad by ses dobrovolne nominoval na trapaka roku
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 24. kvě, 2012 7:11

pm píše:ne-e, bejt tebou bych se vykaslal jak na kolobezku, tak cyklistiku. zabava? jasne. uskodi? mozna jo, mozna ne. pomuze (tobe konkretne)? rozhodne ne. venuj cas a usili necemu,co ti pomuze.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 24. kvě, 2012 7:11

pm píše:jinak novy clanek na KB5.cz - 5 tipů jak udělat svůj první shyb

[/img]
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 24. kvě, 2012 7:20

PM člověče nehysterči. Tohle je téma o posilování. A holt jsou borci, kterým to běhá, jezdí a přitahuje více než jednou. Pro tebe mají možná moje příspěvky nulovou hodnotu, ale já se v těch tvých taky nenašel. Nikdy jsem tě nevyzýval, abys mlčel. Nechci, aby sis připadal jako trapák roku. Ale nechovej se jako vyklepanej ratlík ze všeho, co napíšu.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 24. kvě, 2012 7:26

Jendis píše:Mno...kolo mi nastavoval odborník a postavil na míru. Jezdil jsem s ním ( je to můj bejvalej šéf a stále kamarád, jezdí závodně ), přesto to prostě nejde. Proto jsem byl u felčara/ů.......NEJDE TO.

V pohodě.
Jak jsi na tom s plaváním?

PS: jakou jsi měl pozici kolene při plném prošlápnutí? Kontrolovals pozici kolen při šlapání? Nevím jak jsi pohyblivý v kyčlých vs sklon nad řídítky.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 24. kvě, 2012 7:30

Jendis píše:Za ty roky, co jsi tady, sis už mohl všimnout, že to, co jsi vyzkoušel, na mne opravdu nezabírá, mne nenasereš :wink:

Teď jsem měl chuť použít ty žlutý kravinky. Jendis - dělal jsi se zbraní! Jestli máš pocit, že se tě pokouším nasrat, máš problém s psychikou. A jestli myslíš, že si na tobě roky něco zkouším, trpíš stihomamem.
Hezký den
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod levakbob » čtv 24. kvě, 2012 8:04

Nechci se do toho tady moc míchat, ale jestli pm radí Jendisovi dělat pár dřepů po tom, co vystoupí z auta, tak to úplně klidně může jezdit na kole, aniž by si ty kolena apod. namáhal víc, než při těch dřepech.

Mě třeba kolo doporučovali všichni ortopedi, ke kterým jsem chodil rehabilitovat rozmlácený koleno. Mohl by pm uvést jediný důvod, proč by Jendis neměl používat kolo na zlepšení kondičky a rehabilitaci kolen (potažmo i kotníků a kyčlí)? Nechci aby tu někdo vykecával nějaké lékařské tajemství, ale to jak pm reaguje na příspěvky, které chtějí Jendisovi poradit, hraničí až s hysterií.
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 24. kvě, 2012 8:27

PM: pohoda, ked jendisovi bike nevyhovuje, tak to beriem. mne napriklad vobec nevyhovuju inline korcule (paradoxne na lad chodim korculovat rad), preto davam len beh a bike.

pani, ved klud, sme tu hadam vsetci dospeli rozumni ludia :) jendis sa nakoniec aj tak rozhodne sam, podla svojho rozumu.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 24. kvě, 2012 8:41

ukropcany píše:ale bicykel je určite desiatkami rokov preverený nástroj, ktorý úplne jednoznačne blahodárne pôsobí ako na kondíciu, tak silu a zdravie nôh. Jediný jeho problém je (z môjho pohľadu), že sa nedá praktikovať celoročne, na rozdiel od behu. Ale inak... neviem čo viac treba dodať - Armstrongov čas na maratóne 2:46...

Pokud nepotřebuješ závodit, tak je krásný mít kolo jako sezonní sport. Aspoň je přes zimu na co se těšit. A právě díky zimě si člověk může na střídačku dopřát jiný sezonní sport. Kámoš přes zimu běhá a po maratónu na jaře už jenom jezdí. Spousta hokejistů používá kolo jako v rámci letní přípravy.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 24. kvě, 2012 8:46

a) znas osobne Jendise a jeho problemy? ne; ja ano, a roky.
b) precetl sis co jsem radil Jendisovi? ne. precti.
c) precetl sis co Jendis psal o kole? ne. ehm, kdyz sam napise ze ho z toho boli kolena, proc bych mel ja vysvetlovat duvody, proc mu kolo nedoporucuju?

Vsechny fyzicke aktivity jsou "fajn", nektere lepsi, nektere horsi, ale ne vsechny a vzdy a pro kazdeho. nebavime se prece v tomto konkretnim pripade o pourazovem rehabku, dostani se do kondice apod., neni to standardnim "anonym radi anonymovi na netu", rozumis? na rozdil od toho, abych si hral na doktora (coz je mimo me kompetence, ze) jsem Jendise opakovane doporucil k x odbornikum ruznych oboru, a to uz pred lety. lide z diskusnich for jsou ale odbornici na vsechno, ze.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 24. kvě, 2012 8:49

ukropcany: bavime se o prospesnych aktivitach pro Jendise, ne o prospesnosti jednotlivych aktivit obecne
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 24. kvě, 2012 8:56

fakt píše:Jasně. Cyklistiku a koloběžku si musí člověk zasloužit. Vede k nim dlouhá cesta. Mnoho přípravných cviků a ententýky progresí. Možná jednou.
No asi každý žijeme v jiným vesmíru.

:?

fakt píše:Ale máš pravdu, když se neznáme, dám ti tip. Kolena, krk, záda, prdel, lokty, zápěstí atd. Všechny tyhle věci ti nastaví odborník. Nastavení posedu na kole je zásadní pro zdraví pohyb na tomto světově nejoblíbenějším samohybu.

:D

fakt píše:jakou jsi měl pozici kolene při plném prošlápnutí? Kontrolovals pozici kolen při šlapání? Nevím jak jsi pohyblivý v kyčlých vs sklon nad řídítky.

:lol:
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj