posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Jian » čtv 24. kvě, 2012 11:18

Takhle to tu konci vzdycky, kdyz se prispevky nectou poradne (nebo jen "nechteji byt cteny poradne"). :)

Napriklad "Nechci se do toho tady moc míchat, ale jestli pm radí Jendisovi dělat pár dřepů po tom, co vystoupí z auta, tak to úplně klidně může jezdit na kole, aniž by si ty kolena apod. namáhal víc, než při těch dřepech."

je opravdu "jestli", protoze sam PM tu ted v tech predchozich prispevcich vubec nic takoveho nenapsal, pokud jsem tedy cetl spravne.

Mno a resit to kolo, kdyz tu uz predtim sam Jendis jasne uvedl, ze na kole jezdit nemuze (ze mu to proste nejde) a jeste to zvyraznil, tak to mi uz prijde uplne zbytecne...

"Mohl by pm uvést jediný důvod, proč by Jendis neměl používat kolo na zlepšení kondičky a rehabilitaci kolen (potažmo i kotníků a kyčlí)? "

:)
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 24. kvě, 2012 15:31

Tak se posunem dál.

Plavání je gut, tam je problém s tím, že když mám rozpraskanou kůži ( mám lupenku ), tak na veřejné koupaliště/bazén nesmím ( zaprvé mne tam nepustí, protože ty rány nevypadaj hezky a zadruhé mně samotnému, když se ta chemicky ošetřená voda dostane do rány, to nedělá dobře). Rybníky, to ani náhodou....takže chodím, jen když je to zrovna v klidu, případně ke kamarádovi, co má v baráku bazén.

O těch dřepech jsem psal já, že je udělám, když vylezu z auta. Dřepy mi nevadí....nevadí mi ani, když stojím v postoji jezdce. Takže se snažím nohy posilovat i tak.
Kolobrnda mi, jak jsem již psal, nahrazuje běh......já tam totiž prsty na nohách vůbec nezapojuju, odrážím se patou. I kluci , co jezděj hodně, na mne koukali, že se nějak divně odrážím, ale jsem schopen takhle jet dlouho a udržovat vysokou rychlost . Příští rok bych rád jel na kolobrndě Nova Author Cup :)

Kolo fakt dál neřešte, to nepřipadá v úvahu.

Hledám způsob, jak cvičit, ne důvody, proč to nejde, těch je dost :(

Jinak, co mi je. Mám lupenku a z ní psoriatickou artritidu. Zdeformované prsty na nohách a rukách, zasažené klouby v těle ( kolena, kyčle, páteř , zápěstí, ramena , levý loket ). Za roky různých léčebných procedur mi loni vyhlásila válku slinivka, těžký zánět. Letos mne skolila znovu, museli mi udělat drén mezi žaludkem a cystou na slinivce, která měla cca 15 cm průměr. Tudíž mám velké potíže se zažíváním, držím dietu a jak se s tím tělo pere, bejvám brzo unavenej. Přesto chci dál cvičit, nějak, něco.......

Změnil jsem práci, životní styl, všechno......musí to jít !! :wink: 8)

EDIT - pravopis
Naposledy upravil Jendis dne čtv 24. kvě, 2012 19:45, celkově upraveno 1
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 24. kvě, 2012 18:27

Jendis píše:Změnil jsem práci, životní styl, všechno......musí to jít !! :wink: 8)

Půjde to. Jen nic nevzdávej. Nenabídli ti bazén třeba na rehabilitaci?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 24. kvě, 2012 18:35

Já to nevzdávám, jinak bych sem nepsal :) Bazén mi nenabídli, felčaři jsou sami trošku bezradní ( mi to tak přijde ). Na západní medicínu už pomalu kašlu, terazky zkouším východní. Paní Doktorka Guo Li mi moc nepomohla, naznačila mi, že je na to trochu krátká. Ještě vyzkouším další.....

Pravdou je, že posledním ležení ve špitále a změně práce se mi razantně vylepšila lupenka, místo velkých rozpraskaných ran mám jen pár ložisek. Zhubnul jsem 10 kilo....ono ale není divu, když jsem byl jen na Nutridrincích a čistém vývaru.
Každej, kdo je zvyklej na nějakou zátěž , ví, že jakmile přestane, cítí se jak chcíplina a chybí mu to.....mně taky. Proto tu sosám info......momentálně mi ale stačí práce, jdu domů a jsem hotovej. Stejně si ale doma trošku zacvičím.....domnívám se , že tím pomalu, ale jistě, půjdu nahoru.....zase....
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » čtv 24. kvě, 2012 20:02

pm píše:...co se meho siloveho a kondicniho treninku tyce, diky za optani, jsem velmi spokojeny :-), to ze nekdo vdolky a nekdo holky me netrapi. at si kazdy cvici kdo chce co chce, ze jo...

No jasně, díky za "přímočarou a nevyhýbavou" odpověď na moji konkrétní otázku. :lol: :roll:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Geranos » čtv 24. kvě, 2012 20:59

Ahoj Jendis.
Jeden takový výkřik z davu, jak to tu poslouchám... o ježdění na kajaku si neuvažoval?
Hmm Jihlavu neznám, ale loděnice u Českého mlýna? http://www.skjihlava.cz/40-lodenice-u-c ... mlyna.html
Geranos
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » čtv 24. kvě, 2012 21:10

Ne, to mne nikdy nenapadlo. Juknu na to.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » čtv 24. kvě, 2012 22:17

Jendis píše:...momentálně mi ale stačí práce, jdu domů a jsem hotovej. Stejně si ale doma trošku zacvičím.....domnívám se , že tím pomalu, ale jistě, půjdu nahoru.....zase....

Držím palce, aby ses dal dohromady. :wink: Škoda, že ti to kolo dělá potíže. Když píšeš, že tomu ten tvůj kámoš opravdu rozumí, mělo by snad být na tebe nastavené dobře. Jinak kolo se často aplikuje jako vhodný rehabilitační prostředek po úrazech kolena a tebe na něm bolí. :( Jediný, co mě ještě napadá, že by mohlo trápit kolena, je nějaká pozice nohou na šlapkách s vytočenýma patama, např. dovnitř. Ale nechme holt kolo kolem. A co třeba turistika - chůze? :)
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 25. kvě, 2012 4:55

Chůze je v poho, snažím se chodit co nejvíc. Autem dost najezdím v práci, po práci a o víkendech chodím a chodím...výlety s rodinou ( konečně to jde, už nemám pracovní víkendy ). Začal jsem s "nordic walking", prostě se seberu a jdu...u nás na Vysočině jsou k tomu podmínky vícenež vhodné.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pát 25. kvě, 2012 10:36

Svižná chůze je také aerobní aktivita o mírné intenzitě, takže pohoda, zdraví prospěšné "aero" máš v podstatě vyřešený... :) Bejt tebou, tak zkusím ješte tu yogu a ostatní uvidíš časem... :wink:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pát 25. kvě, 2012 20:18

Geranos píše:Ahoj Jendis.
Jeden takový výkřik z davu, jak to tu poslouchám... o ježdění na kajaku si neuvažoval?
Hmm Jihlavu neznám, ale loděnice u Českého mlýna? http://www.skjihlava.cz/40-lodenice-u-c ... mlyna.html

Tohle není špatný nápad. Kolega má karbona a jezdí docela často. Má nádherně vysekanej vršek a na spodek "jen" běhá. Fýzu má parádní a přitom si nestěžuje na klouby. Pokud by ti to sedlo, tak máš vynikající aktivitu.
Výhody:
- zvyšuje vytrvalost,
- posiluje,
- pohyb na vodě je prostě něco jiného.
Nevýhody:
- musíš ho mít kde složit (kradou se jak kola - klub by ti to vyřešil),
- musíš ho mít kde provozovat,
- v karbonu není nejlevnější (ale jak se nosí).
Takže podumaj
Jinak svého času byla několikanásobnou mistryní republiky na loďce Katka Neumannová. A ještě v 5. třídě jsme jí nikdo nedali na páku. Z lodě měla ruce jako šimpanz (nemyslím chlupatý).
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pát 25. kvě, 2012 20:24

Jendis píše: Paní Doktorka Guo Li mi moc nepomohla,

Tohle je na osobní rozhovor. Každý by to tady nekousl, a přitom bych napsal jen pravdu.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pát 25. kvě, 2012 20:44

Jendis píše:Zhubnul jsem 10 kilo....ono ale není divu, když jsem byl jen na Nutridrincích a čistém vývaru.
Každej, kdo je zvyklej na nějakou zátěž , ví, že jakmile přestane, cítí se jak chcíplina a chybí mu to.....mně taky.

Tohle chápu, ale ...
Přede dvěma měsíci jsem si na hokeji urval rameno. Poslední zápas sezóny a rameno bylo venku. Rentgen ošklivej. Rameno o 7cm z kloubu posunutý dopředu a dovnitř. Boční sval vysel skoro na místě brachiálu. Zadní vazy našponovaný jako na violoncelu. Čekal jsem jen na termín magnetický rezonance a pak pod kudlu. Mezi tím jsem si po týdnu nechal sundat takový ten krunýř z obvazu. S ortézou jsem už mohl do práce a hlavně něco dělat. Běhat s ortézou nebylo ono. A tak jsem začal dělat celodenní tůry v Píseckých horách. Do postižené ruky sukovici a rázoval jsem krajinou. Po magnetu se museli sejít tři doktoři, aby konzultovali výsledek rezonance a prvotního rentgenu. Vazy jsou přirostlý na správným místě a rameno je z 50% hybný. Operace se zatím odkládá a já můžu stupňovat intenzitu cvičení až za mírnou bolest.
A teď k tvým poznámkám:
- zhubnul jsem taky (ze 104 na 91 kg). Připadám si jako chroustík, ale na léto dobrý.
- Ze začátku mi sra-vadilo, že nemůžu dělat svý věci. Hned jsem se zabavil jiným pohybem.
Nevěš hlavu a zkoušej a zkoušej. A hlavně nenech ty klouby zatvrdnout nečinností. Mysli na látkovou výměnu - tam i zpátky. Dobrý i špatný.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seager3 » ned 27. kvě, 2012 16:42

zdravím
když dělám vlajku měl bych střídat strany? jakože nejdřív vydržím 3 sekundy s pravou stranou těla nahoře a pak zas s levou, je potřeba to takto střídat anebo se namáhají obě strany stejně?
Seager3
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » pon 28. kvě, 2012 17:06

Tak jsem dnes hovořil se slečnou/paní přes jógu v Jihlavě a příští týden tam půjdu zacvičit a okouknout....dám vědět . Tenhle tejden to fakt nejde, nemám hlídání pro prcky :?
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pon 28. kvě, 2012 18:39

Jendis píše:Tak jsem dnes hovořil se slečnou/paní přes jógu v Jihlavě a příští týden tam půjdu zacvičit a okouknout....dám vědět . Tenhle tejden to fakt nejde, nemám hlídání pro prcky :?

Jsem přesvědčen, že kvalitní instruktorka yogy ti řádně oživí látkovou výměnu a hormonální procesy... :P :twisted: Co se týče hlídání "prcků", tomu opravdu nerozumím... Cožpak nedokážeš jako normální dospělý člověk vymyslet nějaké praktické inteligentní řešení? :roll: :lol:

EDIT: Oprava odkazu 8)
Naposledy upravil TongPo dne pon 28. kvě, 2012 21:40, celkově upraveno 1
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 28. kvě, 2012 18:46

wolle blbej.... :lol: :lol: Děti do klece...tsss.....prostě má manželka odpolední a babičky nemůžou, takže je to na mně. Vo jeden den se to neposejří.....příští týden jsem free, takže příští týden zajdu.
Mimochodem, ten první odkaz se mi zobrazuje jako chyba, ale jak Tě znám, je to zase nějaká prasárna..... :wink: :twisted:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pon 28. kvě, 2012 21:42

Jendis píše:...Mimochodem, ten první odkaz se mi zobrazuje jako chyba, ale jak Tě znám, je to zase nějaká prasárna..... :wink: :twisted:

Já a prasárna? 8O Jak bych mohl... :D
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » úte 29. kvě, 2012 7:17

Jedničky kozy nejsou prasárna.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 29. kvě, 2012 9:24

Seager3 píše:zdravím
když dělám vlajku měl bych střídat strany? jakože nejdřív vydržím 3 sekundy s pravou stranou těla nahoře a pak zas s levou, je potřeba to takto střídat anebo se namáhají obě strany stejně?

kua, mat ja tvoje problemy... :D :D ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj