posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Kain » úte 14. srp, 2012 9:07

Tak přesně takovou odpověď jsem od tebe, Wille, čekal. Pouze urážky a náznaky na to, že všechno děláš lépe. Děkuji, to mi stačí.
Lidé jsou pomíjiví, kung-fu je navždy.

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kain
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pm » úte 14. srp, 2012 9:08

cohen píše:pm: j, som si toho vedomy. preto napriklad nepojdem od maxima, ale cca od 2/3 maxima, a ked to nepojde, tak to nepojde, nic sa nedeje.

jo, to je dobry napad! vyzkousis, uvidis, zlepseni asi nebude dvojnasobne, ale rozhodne bude.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod levakbob » úte 14. srp, 2012 9:15

Má tahle debata ještě nějakou přidanou hodnotu?

BTW na foru ironfactor.cz se tenhle recept od p.Tsatsoulina celkem zalíbil, to jsou lidi, kteří cvičí tvrdě se železem, asi to wille nebude tak špatný program co myslíš? Tvoje názory se zakládají na předpokladu, že tady na bu.cz nikdo s železem pořádně cvičit neumí, na ironfactoru už to tak není a program se setkal s kladným přijetím, tak asi bude problém jinde...
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. srp, 2012 9:16

well, i na Ronnie.cz se tez setkal s kladnym prijetim
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 14. srp, 2012 9:17

PM: ozaj, nad tymto som tiez vcera dumal - co presne znamena "mat nohy vpredu"? kolena hore? alebo rovno prednos? :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. srp, 2012 9:25

tzv. hollow position z gymnastiky - zapakujes lepe "jadro", nebude to jen na rukach, ale shybujes vsim cim to jde :-)

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kraken » úte 14. srp, 2012 9:29

Taky bych to docela vyzkousel, ale nejak si to neumim predstavit s tou regeneraci kdyz budu v ten samej den delat jeste zbytek tela nebo cast..
kraken
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. srp, 2012 9:34

kraken píše:Taky bych to docela vyzkousel, ale nejak si to neumim predstavit s tou regeneraci kdyz budu v ten samej den delat jeste zbytek tela nebo cast..

jeden z komentaru z Facebooku:

Vždy je třeba zvolit prioritu. Chci se zlepšit ve shybech, tak je jasné, že to ostatní musí ustoupit ...

neznamena to nutne vse ostatni vynechat, ale - jak jsem psal na FB, "docasne na mesic trochu ubrat" a "zavisi na programu, ktery clovek jede". moje Justys mava k programu 6x tydne kettlebells a ok (anzto jede konkretni, kompatibilni program), na jinem programu by to pro menu rozhodne neslo.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 14. srp, 2012 9:35

PM: a - haa :D

kraken: tiez som nad tym rozmyslal, ale velmi nie je o com. ostatne discipliny hodim na udrziavaci mod. alebo ich do istej miery kludne aj obmedzim (nizsie vahy, menej setov, menej opakovani), pokial bude treba.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kraken » úte 14. srp, 2012 9:40

Jasne no udrzovaci mod :D, to je zase otazka jestli se lehce zlepsovat ve vsem nebo dvojnasobne jen ve shybech asi kus od kusu, ale zkusim to sem zvyklej kazdej den neco delat tak by to nemel bejt problem :) sem na to docela zvedavej
kraken
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. srp, 2012 9:47

kraken: ja rikam, zavisi na tom, co jedes :-) cvic poctive, program nemodifikuj, a poreferuj o vysledcich ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 14. srp, 2012 9:50

fakt píše:Runar, baví tě házet perly sviním?
Kdo to cvičí, ten ví. A kdo to necvičí mluvit nemusí - je to na něm vidět.

No jo, vlastně nebaví a navíc Ferda mravenec mě asi neprohodí zdí a to ani relativně.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 14. srp, 2012 10:16

PM: Dá se to aplikovat i na jiné cviky? Benchpress, Dřep. Deadlift, silové přemístění atd?? Zkoušeli jste to?

S ohledem na myšlenku od Divalda z knížky "Kontrolovaný trénink" je to bezpečné jít během měsíce o 100% nahoru?
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kraken » úte 14. srp, 2012 10:16

Jojo dam vedet jak sem dopad.. inac to musite mit porad posledni slovo ? :D kazdej ma snad svoji hlavu ne a muze se rozhodnout proc co cvici a z jakych duvodu..
kraken
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod will » úte 14. srp, 2012 10:58

levakbob píše:Má tahle debata ještě nějakou přidanou hodnotu?

BTW na foru ironfactor.cz se tenhle recept od p.Tsatsoulina celkem zalíbil, to jsou lidi, kteří cvičí tvrdě se železem, asi to wille nebude tak špatný program co myslíš? Tvoje názory se zakládají na předpokladu, že tady na bu.cz nikdo s železem pořádně cvičit neumí, na ironfactoru už to tak není a program se setkal s kladným přijetím, tak asi bude problém jinde...

Hele já jsem tady psal, že nejsem proti ničemu, ať si cvičí kdo chce co chce. Ale podívejte se znovu na ten článek cituji - 5 sérií každý trénink, trénovat budete 5 dní za sebou, 6. den budete odpočívat a jedeme dále, dalších 5 dní tréninku, den odpočinku atd. Řekněme to jinak, aby to bylo jasné na první pohled, cvičí se prakticky prakticky 6 dní v týdnu !!!, z toho 5 dní vkuse, a na to nepotřebuju nic studovat, abych věděl, že to je blbost a na tom trvám. A jestliže třeba u 3 RM to platí beze slova u 25 RM, to neplatí, tak už to není žádný systém, ale přispůsobení vlastním požadavkům na regeneraci atd., takže individuelní trénink, který někomu může, ale nemusí vyhovovat a je po systému. Nebo hlášky jak něco utlumit nebo vynechat, tak to je taky pěkná blbost, protože tělo se má cvičit jako jeden celek, takže dle mého další důkaz, žë to je nesystémová věc. Už jsem to tady psal několikrát, tak znova, po tréninku tělo potřebuje na zotavení, aby vůbec tedy mělo smysl cvičit a k něčemu to bylo (zbytečně se nehuntovalo tělo,atd.) aspoň 48 hodin odpočinek, u extra těžkého tréninku není výjimkou i 72 hodin, tedy 2-3 dny. A jako, že když se pojede podle toho článku tělo dostane zahuhlit viz. přítahy poctivě krk, prsa. Tohle je už dávno známo, a najednou tady máme 5 dní v kuse. Já to uznám pouze jako krátkodobý experiment, nic víc, s dlouhodobým prospěchem žádným. Apropo všichni jsme svéprávní, takže každý, ať si cvičí co chce. Co se týče intenzity tréninku, tak trvám na tom, že bohatě stačí trénink jedné svalové partie max 2 krát týdně, ale musí se makat. Třikrát týdně je pro lidi, kteří mají přirozeně zvýšenou schopnost regenerace, nebo mají kvalitní doplňky atd., zdůrazňuji, že zde hovořím o hobících. Tzn. stačí procvičit jednu svalovou partii 2 krát za 7 dní!!!, a když se bude cvičit poctivě, tak tam zlepšení rozhodně bude. Dále je to hodně o zkušenostech pozorování vlastního těla, nedá se tady říct do detailu vy to budete mít všichni stejně, každý jsme jiní, toto jsou obecná doporučení, která jsou, ale ověřená a fungují. Například někdy není špatně, když se silový trénink vynechá i na 14 dní, ale jak říkám je to o zkušenostech,nelze vycházet pouze z toho, co, kde vyčtu. Jinak já třeba cvičím 1 týdně, ale proč, no protože jsem už něco odtahal, kdy mám slušný základ, kdy mi to stačí na kvalitní udržovačku a i mírné zlepšování, kdy mám zkušenosti a mohu si hrát s intenzitou, atd. nebo jet dvoufázově. Ono je taky otázkou, kdo se na čem udržuje, že ano, kdyby třeba někdo jel se mnou, to na čem se udržuju, tak by ho, taky mohla druhý den odvézt RZ, protože by třeba druhý den nemohl vstát z postele, ale jak říkám to je individuelní :lol: . Ale pro mě není prioritou silový trénink, ale bu, takže už nemám žádnou depku, že už neudělám 25 shybů s 10 kilovým závažím, ale radši projedu nejdůležitější partie, a to mi stačí. Takže podstatné je pořádně makat a řádně k tomu odpočívat :wink: a pestrá strava, není na tom žádná věda :wink: .
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. srp, 2012 11:07

NAIA píše:PM: Dá se to aplikovat i na jiné cviky? Benchpress, Dřep. Deadlift, silové přemístění atd?? Zkoušeli jste to?

S ohledem na myšlenku od Divalda z knížky "Kontrolovaný trénink" je to bezpečné jít během měsíce o 100% nahoru?

caj Martas, neda. na bench press, drep, deadlift jsou jine programy, opakovani se budou drzet max. do 5, celkovy volume rekneme do 10 opakovani/cvik/trenink (jde-li ti ciste o silu a ne hypertrofii). samozrejme tam rozhodne nebude 100% zlepseni, to by bylo super kdyby to tak bylo ha ha. i na kliky mam jiny program, v necem podobny, ale presto jiny, jelikoz celkovy volume by byl fakt zahul a clovek by vyhorel. vidim ze budu muset seminar na velkou cinku vypsat co nevidet, tam bude vsechno tohle pokryty :-)

bezpecnost - pokud nas, 3RM, 5RM nebo 10RM, je (az) 100% zlepseni v pohode a bezpecne, ovsem - program je jedna vec, provedeni cviku druha. shyby ladime na seminarich klidne i hodinu, mam ke shybu 100+1 figl na to, aby clovek

a) cvicil bezpecneji (anzto to je kriterium cislo 1, nezranit se v treninku)
b) zlepsil se alespon o neco okamzite (hned na seminari si spousta lidi zlepsi RM v tom ci onom cviku)
c) posilil vice - nejde o lamani rekordu a tedy "konzervaci" sily, ale zesileni, tj. produkci sily - zlepseni pro zivot a prakticke pouziti, ne vykon v gymu (ktery samozrejme je urcitym meritkem)
d) zlepsil se rychleji (i kdyz "rychleji" je relativni)
e) zlepsoval se dlouhodobe - to jsou pro me kriteria dobrych programu. spousta lidi shybuje, klikuje apod. spatne, a oddela si ramena, lokty apod.

zdravi
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. srp, 2012 11:11

jsou lidi co jedou tezke lifty 1x tydne dle urciteho programu, a zlepsuji se, jsou lidi co jedou kazdy den, klidne 6x tydne nebo dvoufazove, a zlepsuji se. zavisi na cilech, nacini, metode, systemu, programu etc.

vypovidaci hodnota (hodnota je v tomto pripade silne nadsazeny vyraz, pardon) "kritiky" vyse je asi jako rikat "ja si nabijim mobil jen jednou za tri dny a ty debile si ho nabijis kazdy den". ma-li nekdo v brasne jen kladivo, vsecho se jevi jako hrebik.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 14. srp, 2012 11:16

No a v cem je teda rozdil mezi shybem s nakladem a treba benchpressem s nakladem? Proc to nejde aplikovat jinam tento postup? Jako chapu rozdil ve cvicich ale nevim co konkrtne vylucuju ty jine cviky z tohoto programu.
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » úte 14. srp, 2012 11:25

pm píše:jsou lidi co jedou tezke lifty 1x tydne dle urciteho programu, a zlepsuji se, jsou lidi co jedou kazdy den, klidne 6x tydne nebo dvoufazove, a zlepsuji se. zavisi na cilech, nacini, metode, systemu, programu etc.

vypovidaci hodnota (hodnota je v tomto pripade silne nadsazeny vyraz, pardon) "kritiky" vyse je asi jako rikat "ja si nabijim mobil jen jednou za tri dny a ty debile si ho nabijis kazdy den". ma-li nekdo v brasne jen kladivo, vsecho se jevi jako hrebik.

Jasně je to tvůj názor. Ono si je taky třeba, ale uvědomit, že to jednou týdně jsem nedosáhl za jeden měsíc, ale za 20 let, kdy jsem měl samozřejmě období, kdy jsem cvičil 2-3 týdně, a to i dvojfázově. Na co bych chtěl upozornit, je to, že to co nám chybí je čas, když časové období, kdy je člověk mladý propásne nějakýma experimentama, místo toho, aby poctivě cvičil a regeneroval, tak ten čas už člověk nevrátí, a o to tady jde, jak se říká pozdě bicha honit. Čas je to co je nejcenější nad tím je třeba se zamyslet.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » úte 14. srp, 2012 11:32

Kain píše:Tak přesně takovou odpověď jsem od tebe, Wille, čekal. Pouze urážky a náznaky na to, že všechno děláš lépe. Děkuji, to mi stačí.

Nečil se, nikdo tady netvrdí, že to dělám lépe a si myslím, že tady nikoho neurážím. Cvíčím podle arnolda, stačí, ale ne jenom podle něj, ale taky podle toho jak mi co vyhovuje. Jinak arnold cvičil i s lifterama takže to má zmáknutý hodně dobře, není důvod experimentovat. Je zbytečné to vztahovat na sebe ten systém PM nevymyslel.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj