posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Genesis » úte 18. zář, 2012 10:04

pm píše:Report od mojí žen Justys z www.funkcnitrenink.cz - jedna její žačka ze zlepšila ve shybech z 6 na 10, natočeno, dáme na web :-)

A na četná přání uveřejňujeme další super program by Pavel & Pavel, tentokrát na vzpory ležmo aka kliky!

Hit the Deck aneb dvoutýdenní program na zlepšení se v počtu kliků

http://www.kb5.cz/2012/09/hit-the-deck- ... ctu-kliku/

Obrázek

Tak mám novou věc, co budu zkoušet :D
Naposledy upravil Genesis dne úte 18. zář, 2012 10:10, celkově upraveno 1
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 18. zář, 2012 10:06

Skvělý tip od Kennyho Gallarzo team Barholics, pro lidi co dají mraky přítahů ale trápí se s muscle upem nebo jen trénují na MU. Je zřejmé že cross core se nechá nahradit primitivnějším nářadím tady jde spíš o myšlenku.

http://www.youtube.com/watch?v=_NhIVB6U ... re=g-all-u

btw: Cross Core není nic jiného než ložisková kladka s dírami pro aretaci mám ho je mimořádně předražený. V případě zájmu o tuto metodu která je lepší ne TRX doporučuji koupit obyčejnou ložiskovou (! - kluzné kladky mají pro tento učel vysoké tření max. kov-kov a vazelína) na netu nebo jinde.

bbtw: Pavle dáš pull up jednoruč bez podpory? ... jen zvědavost. Mám na mysli toto: http://www.youtube.com/watch?v=PMKb295yGKA ale pull up :wink:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 18. zář, 2012 10:20

Genesis: jendoruč klik určo vynechat, shyby bych jel v nějaké lehčí podobě, jinak to neodregeneruješ

Toman: na pravou už mi chybí pár cm (bez jakékoliv dopomoci), levá je horší, ale víš co, posledních pár cm je nejtěžších, kdo ví, třeba zítra, třeba za měsíc, třeba za tři. jsem na to o hodně lépe než George (ohledně pullupu ha ha)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 18. zář, 2012 21:32

Jedeš negativy? Nebo zeslabuješ podporu. Zajímá mne jak se ti osvědčují negativy?
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 19. zář, 2012 7:18

střídám různé varianty, metodou GTG - držím se třeba dvěma prsty šňůry od kruhů vedle, nebo jdu do půlky bez dopomoci a pak si zaháknu malíček druhé ruky za hrazdu a dotáhnu se, jedu negativ,y jedu držení, jedu s dopomocí...
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Chrobi » stř 19. zář, 2012 7:35

RUNAR píše:Ahoj Chrobi, mám pro Tebe možná zajímavou věc, včera jsem byl na benči a teď cvičim tak se 110kg. Tuhle váhu jsem naprosto v pohodě utáhnul pilovitým tlakem, lehnul jsem si lavici, nahodil činku a jen odlepoval lopatky od lavičky, 110kg tam lítalo jak nic.Opravdu si tedy myslím že pokud se bench cvičí správně tak pilovitý sval maká hodně, navíc podle výsledku tohodle cvičení si myslím že pilovitý sval není slabý článek řetězu.Ale naprostej souhlas že pilovitý sval je pro úder zásadní jak pro fázi tak pro průraz a překonání zpětnýho rázu.Co se týká rehabilitace ramene tak o tom nic nevím, naštěstí mám ramena úplně v pořádku.
Ať to šlape, a piš sem častěji, máš hodně co říct, Tvoje příspěvky mě zajímají.

Ahoj. Dík za zprávu a díky i za ty odkazy na vrhače. Je to zajímavý a jako vždy složitý, můj pohled vždy bude trošku "zuchylněnej" k jednomu extrému rehabilitací, tvůj zase posilkou. Však se někdy třebas potkáme na živo a probereme to. Jeden příklad. Dneska ráno jsem měl prvního pacienta, co nikdy moc nesportoval, teď nějakou dobu chodí jednou tejdně na kickbox. Hejbal se kvalitativně líp, než velká většina vrcholovejch sportovců, co vídám (nebavíme se teď o tom, co by zvedl). Toho, když bude něco bolet, tak třebas začně benchovat a dřepovat a bude obojí dělat spontánně technicky dobře i bez korekce. A bude mu dobře. Kamarád se mu časem svěří, že ho bolí hrudník a ramena z toho, jak hodně sedí a on mu řekne, hele na to je nejlepší bench a dřepy, mě to pomohlo hned. A kamarád to začne dělat a zmrví se, protože mu holt není dáno dělat to dobře spontánně (z mnoha různejch možnejch důvodů). A jsou pohyby, který maj větší šanci ten fyziologickej pohyb nakopnout (vis, pozice na 4, lezení na zdi...) a pak některý maj tu šanci menší (bench...). Možná si z těch, co je jim dáno hejbat se dobře. Myslím, že jestli se někdy potkáme na živo třebas na setkání lidí odsuď, tak to pořešíme do hloubky snáz a ke shodě. Měj se fajně ;o)

PS: Toman má libovej podpis, poslední tejdny se pod něj můžu podepsat ;o)
Chrobi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hellas » stř 19. zář, 2012 9:59

Ten Tomanův podpis... :lol: tam by se spíš hodilo, že simulujó, hale z teho by pak ti fajteři nevyšli tak tvrďácky :lol: :wink:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kraken » stř 19. zář, 2012 18:13

hellas píše:Ten Tomanův podpis... :lol: tam by se spíš hodilo, že simulujó, hale z teho by pak ti fajteři nevyšli tak tvrďácky :lol: :wink:

Takovó nasimiluvanó penaltó obcas rozhoduje velké zápas :P
kraken
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 20. zář, 2012 7:30

hellas píše:Ten Tomanův podpis... :lol: tam by se spíš hodilo, že simulujó, hale z teho by pak ti fajteři nevyšli tak tvrďácky :lol: :wink:

Je to pouhý překlad z angličtiny, kdyby tam bylo simulujó za prvé by fajteři nevyšli tak tvrďácky a za druhé to z fotbalistů dělalo adepty na dvojitej klistýr :D
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 20. zář, 2012 7:53

Program na shyby – výsledky!

http://www.kb5.cz/2012/09/program-na-shyby-vysledky/

Obrázek

Aneb lepší než chytrácky mrmlat a nadávat je... cvičit! Čest!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » čtv 20. zář, 2012 20:22

pm píše:Program na shyby – výsledky!

http://www.kb5.cz/2012/09/program-na-shyby-vysledky/

Obrázek

Aneb lepší než chytrácky mrmlat a nadávat je... cvičit! Čest!

Chlape nic proti výkonu dobrý, ale když pominu fakt, že dělala shyby podhmatem, tak já bych jí tak poslední min 4 neuznal, víš proč, protože si pomáhala nohama, nejednalo se o čistej shyb, to je evidentní :wink:. Je to pořád to samý, pouze experiment a ještě žádná sláva. Prozradim ti jedno tajemství, když bude chtít být někdo skutečně dobrý na shyby myslím tím samozřejmě i rozvinutí daného svalstva atd., ale hlavně dlouhodobě. Tak stačí poctivě chodit min 2 týdně do posilky nasadit program na shyby třeba podle arnolda, kdy samozřejmě ten den v posilce pojedeš i jiné partie. Tak za cca 1 rok těch schybů uděláš 20 a poctivejch ne s pokrčenýma nohama a podhmatem, ale pěkně nadmatem. Vyjímečně geneticky disponovaný jedinci je dokonce můžou dělat s 10 kilovým zvážím, ale hlavně mi ta síla zůstane, není to jenom krátkodobý experiment, vyzkoušeno na lidech 8) . Jinak s tím neuznáním se nezlob, neuznal by je nidko, kdo tomu trochu rozumí :wink: .
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 20. zář, 2012 20:37

wille, na podobné "ale" jsem přesně čekal - ozve se někdo, kdo dá o shyb více (anebo ani to ne), a bude hledat, co by na to vlastně šlo pomluvit, když to sakra evidentně funguje. výsledky mělo x dalších, tohle je jeden z mnoha příkladů, takže si jdi dál v klidu listovat na záchod časákama s Arnoldem :lol:
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zipule » čtv 20. zář, 2012 20:44

Musím říct wille, že argumenty cos napsal mi taky nepřijdou moc relevantní.
Něco nashybováno mám (cca 20 nadhmatem maximum) a co teď shybuju podhmat kvůli zranění ramene buď s pokrčenýma, nebo přednoženýma (nataženýma) nohama, tak to rozhodně není žádný ulejvání, právě naopak. Holčina na videu si nohama leda přitížila, žádný švih tam nebyl nic a z 5 na 10 je to pěkný pokrok. A když vemu průměrný lidi co choděj do posilovny tak lidí co dají víc jak 10 shybů ve svém okolí zas tak moc neznám, spíš s tím mívají problémy. Neříkám že cvičit v posilce je blbě, ale nevidím důvod platit si posilku když chci progress ve shybu, minimálně stejně efektivně to jde trénovat na větvi na stromě před barákem...
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Riverman » čtv 20. zář, 2012 22:01

zipule - co treninky? :)) ukaz se nekdy
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » čtv 20. zář, 2012 22:02

pm píše:wille, na podobné "ale" jsem přesně čekal - ozve se někdo, kdo dá o shyb více (anebo ani to ne), a bude hledat, co by na to vlastně šlo pomluvit, když to sakra evidentně funguje. výsledky mělo x dalších, tohle je jeden z mnoha příkladů, takže si jdi dál v klidu listovat na záchod časákama s Arnoldem :lol:

Jo arni je dobrej rád si ho prolistuju :lol: , tady je správné provedení cviku shybu podhmatem:

http://www.trener-online.cz/shyby-podhmatem-92/#rollto
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » čtv 20. zář, 2012 22:04

Vidíš, kdybys něco o kulturistice věděl, tak bys znal i správné provedení cviku :D , a nemusel by zkoumat, kdo kolik udělá shybů :wink: .
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » čtv 20. zář, 2012 22:13

zipule píše:Musím říct wille, že argumenty cos napsal mi taky nepřijdou moc relevantní.
Něco nashybováno mám (cca 20 nadhmatem maximum) a co teď shybuju podhmat kvůli zranění ramene buď s pokrčenýma, nebo přednoženýma (nataženýma) nohama, tak to rozhodně není žádný ulejvání, právě naopak. Holčina na videu si nohama leda přitížila, žádný švih tam nebyl nic a z 5 na 10 je to pěkný pokrok. A když vemu průměrný lidi co choděj do posilovny tak lidí co dají víc jak 10 shybů ve svém okolí zas tak moc neznám, spíš s tím mívají problémy. Neříkám že cvičit v posilce je blbě, ale nevidím důvod platit si posilku když chci progress ve shybu, minimálně stejně efektivně to jde trénovat na větvi na stromě před barákem...

Já netvrdím, že to nejde trénovat třeba na větvi, já tady hovořím o správném provedení techniky. Jinak, že neznáš lidi co daj 10 shybů a více, no to asi do tý posilovny moc nechodíš, já tam taky moc nechodím, ale nedávno jsem tam byl a byl tam kluk, kterej jich dával kolem 10-15. Asi záleží v jak velkém městě bydlíš atd. Jinak samozřejmě pokud chceš bejt dobrej ve shybech, tak se na ně, musíš soustředit tzn. kvalitně makat, nestačí si dát třeba 3x8 nebo kolik dáš, je to makačka, zadarmo ani kuře nehrabe.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 21. zář, 2012 8:30

- švih nohama ja fixlování, přednos ne
- shyby v silovém a kondičním tréninku nejsou o izolaci, ale integraci
- ano, o kulturistickém tréninku nic nevím, a absolutně mě nezajímá
- izolační provedení shybů, které člověk většinou vidí, je špatně (nohy za sebou, široký úchop, koukat se dozadu)
- jinak tuna keců okolo, standardní willův příspěvek, takže nic
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pát 21. zář, 2012 10:59

http://www.youtube.com/watch?v=18kYdi0OEUE
Kdybyste se raději místo těch virtuálních tahanic inspirovali u těch, kteří opravdu vědí, jak posílit tělo i ducha :idea:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pát 21. zář, 2012 13:01

K posilce s vlastní vahou je taky dobrá inspirace Ninja factor. Ted na to koukám a přesně jak píše Pavel T. velký svaly nemusí bejt velká síla. Ty borci tam rozhodně nejsou žádný kulturisti, ale síla maj obrovskou. Doporučuju se aspon na díl podívat.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj