Skutečně reálná sebeobrana

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod freekarol » čtv 18. říj, 2012 0:23

ravoj píše:
Pajiss píše:Přirozená autorita... Ne, každý je tím obdařen. A na nějaký kurzy autority chodit nehodlám. S náma chodil cvičit karate chlápek tak kolem padesáti let, jestli měřil 160cm, tak to bylo moc:-) vážil asi šedesát kilo a vůbec byl to takovej střízlik, ale když zařval, tak se stavěli do pozoru i dvoumetrový habáni. A nikdo si nedovolil odporovat. Tohle je přirozená autorita. Je to nějaká aura, která z člověka vyzařuje a žádnej kurz tě na tohle nikdy nepřipraví tak, jak to má člověk, jenž se tak narodí. Můj názor.


no je fakt že jsou přirozené autority nebo vůdčí typy, které se projevují u některých lidí už od mala.. ale je to podpořeno i způsobem výchovy, prostředí, rodiny atd.. jinak se dá autorita u člověka vypěstovat i časem.. učení se, tréninkem, a hlavně poučením se z vlastních chyb.. pak už ani tak moc nezáleží na výšce, váze, fyzických dispozicích a pod.. pak už je to jen v pohledu, způsobu držení těla atd.. ale hlavně v těch očích a hlase.. blbě se to vysvětluje..

a vůbec.. ještě 2 roky a budu mít konečně trochu hezkej trávník.. pěstuju ho teprve třetím rokem, ale už se na něho dá koukat.. ale to asi nikoho zajímat nebude, že? :D


Jinak řečeno: nonverbální a verbální komunikace patří také do sebeobrany a ne jen jako doplněk, hehe. Že se tu ale slovíčkaří, ze sebeobrany se stala reálná sebeobrana a ted je to skutečná reálná sebeobrana. Co bude příště? :D
Train Hard, Relax Hard.
freekarol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 106
Registrován: pon 05. bře, 2007 0:00
Bydliště: Ústecký Kraj

 

Příspěvekod Pajiss » čtv 18. říj, 2012 9:52

Ravoj: A pak jsou také typy, které žádné autority neuznávají:-) A tam je pak problém... ,, Je to rebel!", řekl by kaprál Nárožný:-)

PS: Nejsem sice zahrádkář, kytičky a trávníček jde kolem mě, ale jsem vášnivý pěstitel zeleniny:-) Takže nic proti trávníku. Hlavně zalévat, zalévat a sekat. Jinak to bude mít samej plevel a nevypadá to hezky.
Pajiss
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob 09. čer, 2012 23:00

Příspěvekod ravoj » čtv 18. říj, 2012 13:25

Freekarol.. já razím heslo.. všechno to je ju jutsu.. ne že by ju jutsu bylo to nejlepší BU, ale já ho beru jako nejkomplexnější..

já původně zareagoval na to spojení "reálná sebeobrana" a popsal jen jeden pohled na danou tématiku.. :-)

Pajiss.. já měl vždy s autority problém.. ale pár lidí jsem v životě poznal, kteří si z mého pohledu jistou autoritu zasloužili.. a nebylo to jen z BU..

a zalívám, hnojím, sekám.. :)
ravoj
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 15
Registrován: ned 27. dub, 2003 23:00

Předchozí

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 16 návštevníků

cron