Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: Beh ?

Příspěvekod pm » pát 23. srp, 2013 7:08

Cohen: Za mě dobrý, výklus na regeneraci je zubr, intervaly máš 3x týdně v ETK (swingy, snatche) - soustředil bych se v nich na max. výbušnost. ETK je relativně náročný program, spíše bych koukal, co ubrat, než co přidat (a měl dostatek času na regeneraci). "Minimální účinná dávka" je klíč k úspěchu, mám-li volit mezi přetrénováním nebo "nedotrénováním", tak raději to druhé. Nahoru půjde jak síla, tak cardio, uvidíš.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gusep » pát 23. srp, 2013 10:09

Ucrop, to co pises mi sice zmysel dava, ale podla mna je to specificke pre tvoj sport. Co my co do ringu na kola nelezieme? Je mi jasne, ze nejaka miera kondicie je dolezita pre efektivny trening ale kedy je to dost? Neverim, ze musis byt schopny odbehnut maraton aby si mohol efektivne trenovat. Staci 10km? Alebo 20km? A v akom case?
Ja to vidim tak, ze zalezi aky ciel sledujes. V tvojom pripade sa ukazuje ako efektivne behat dlhe vzdialenosti, ja som u seba odpozoroval, ze cokolvek nad 10km je vzhladom na moj trening BU bez vyznamu a viac mi davaju intervaly (kb swing/snatch). Tiez si obcas zabehnem viac, ale to len pre samotny beh, bavi ma to hlavne v terene + raz do roka zavod na ktorom si overim ci sa zlepsujem.
Ale zas priznavam, ze ziadnu maratonsku vzdialenost som este nikdy nebezal a mozno by som zistil uplny opak :D
Gusep
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » ned 25. srp, 2013 9:59

ukropcany píše:4cohen - aha, no tak ak to máš na to, aby si spálil laktát, tak potom v pohode, ja som myslel, že to berieš ako tréning :wink: ak je to na regen, tak je to super...

Po silovom + vybusnom je to regeneracna zalezitost, a dlhsi beh cez vikend je, povedzme ze udrziavaci bezecky trening.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 26. srp, 2013 9:33

ucrop: :twisted: ja som zas v sobotu dal 9 hodinovu turistiku na Krivan, 20km, 1300 vyskovych metrov, spojene s takmer permanentnym istenim starsieho cloveka a potom 330km odsoferovanych domov. Celkom zazitok :D

Vcera som sa snazil kvalitne zregenerovat, ale aj tak som zvedavy, ako mi dnes pojde Hard day ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelinho » úte 27. srp, 2013 13:29

Sice o behu vela neviem a ani nemam toho nabehane ako Ukrop a Cohen atd, ale Ukrop ma pravdu s dlhymi behmi, vysporiadavanim sa s laktatom, regeneraciou z dlhych behov atd, sam som si to overil na sebe. Ladujem sa Voltarenmi kvoli bezeckej pate, celkom mi to zabralo a zacal som znovu behat v batefoot topankach ale po polnych cestach, doteraz som v nich behal aj po asfalte a asi z toho sa mi urobil zapal fascie najskor... Co si dovolim povedat, barefoot boty nie si na asfalt, nech si reklamy hovoria co chcu, bezny clovek na to nema stavane svaly v klenbe od mala a zbytocne sa dodrbe, minule som si dal polne kopecky a noha omnoho mensie bollesti ako asfalte. Zacinam byt skeptik podobne ako Ukrop a prestavam verit vselijakym super senzi chujovinam na trhu :(
marcelinho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » úte 27. srp, 2013 14:47

marcelinho píše:Sice o behu vela neviem a ani nemam toho nabehane ako Ukrop a Cohen atd, ale Ukrop ma pravdu s dlhymi behmi, vysporiadavanim sa s laktatom, regeneraciou z dlhych behov atd, sam som si to overil na sebe. Ladujem sa Voltarenmi kvoli bezeckej pate, celkom mi to zabralo a zacal som znovu behat v batefoot topankach ale po polnych cestach, doteraz som v nich behal aj po asfalte a asi z toho sa mi urobil zapal fascie najskor... Co si dovolim povedat, barefoot boty nie si na asfalt, nech si reklamy hovoria co chcu, bezny clovek na to nema stavane svaly v klenbe od mala a zbytocne sa dodrbe, minule som si dal polne kopecky a noha omnoho mensie bollesti ako asfalte. Zacinam byt skeptik podobne ako Ukrop a prestavam verit vselijakym super senzi chujovinam na trhu :(

nazdar, kolko tak priemerne davas tyzdenne?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelinho » úte 27. srp, 2013 15:36

cohen píše:
marcelinho píše:Sice o behu vela neviem a ani nemam toho nabehane ako Ukrop a Cohen atd, ale Ukrop ma pravdu s dlhymi behmi, vysporiadavanim sa s laktatom, regeneraciou z dlhych behov atd, sam som si to overil na sebe. Ladujem sa Voltarenmi kvoli bezeckej pate, celkom mi to zabralo a zacal som znovu behat v batefoot topankach ale po polnych cestach, doteraz som v nich behal aj po asfalte a asi z toho sa mi urobil zapal fascie najskor... Co si dovolim povedat, barefoot boty nie si na asfalt, nech si reklamy hovoria co chcu, bezny clovek na to nema stavane svaly v klenbe od mala a zbytocne sa dodrbe, minule som si dal polne kopecky a noha omnoho mensie bollesti ako asfalte. Zacinam byt skeptik podobne ako Ukrop a prestavam verit vselijakym super senzi chujovinam na trhu :(

nazdar, kolko tak priemerne davas tyzdenne?

Pred pripravou na fighty na pasok som behaval 3 tyzdenne x 1 hod ,popri mojich treningoch.Nestaral som sa o pocet km a o vselijake dalsie veci ktorym ani nerozumiem,proste som behal hodinu priblizne 2 mesiace. Dost mi to pomohlo, prestal som zazracne byt chory po mojich anaerobnych smrstiach, co bolo sposobene slabou kondiciou na typ trenongov co sme cvicili a permanentne spalenou CNS a zakyslenym laktatom organizmus sa nevedel regenerovat, citil som dost naval energie,mensia potreba spanku atd..ale hlavne nebol som tak dobity a unaveny z treningou bojoviek,menej som sa potil,rychlejsie regeneroval medzi kolami atd.. jedinym negativom bol zapal plantarnej fascie ktory som si vykoledoval..tento tyzden som zacal znova po 3 mesiacoch,bol som uz 2 krat behat ten tyzden ,raz v terapllanach barefoot a druhy krat v botaskach s ortopedickou vlozkou Hanak a mam pocit ze po behoch s ortho vlozkami ,omnoho mensia bolest.. zajtra idem zas 1 hod v kuse cez polne cesticky a budem testovat raz barefoot topanky a dalsi beh s ortho vlozkami a uvidim, ci tu zapalenu Fasciu mi nerobi barefoot beh..ale snazim sa podla rad Ukropa si behat aspon tu 1 hodinku, robim to pre svoje srdce, dost mi to ventiluje mysel,neriesim tepovky na stotinu presne,neriesim ci mozem presvihnut tempo a ked chcem dam si trosku Fartlek do toho,ked sa necitim spomalim,proste beham a neriesim zbytocnosti..zo mna nebude ani maratonec,ani crossfit intervalovy guru ani neviem co..mam pocit ze vacsina Hobby fighterov, bezcov atd riesi prilis vela zlozitych veci ktore su urcene profesionalom,namiesto toho aby kvalitne spali,jedli a cvicili..tak nejak jednoducho to vidim ja a asi starnem a som presyteny z toho mnozstva info zo sveta BU, behania,posilovania a zacinam mat vsetky najnovsie vykriky mody zo sveta Bu a conditioningu v <> :lol: :lol:
marcelinho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod toddb » ned 01. zář, 2013 9:53

We run Prague: 10 km - 50,12. Těch 13 sekund mě štve.:)
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 01. zář, 2013 19:57

Tož dneska sem se zkusil poprvé po operaci proběhnót (naposled běh 10.7.). Dal sem si na okruhu jen 800m a byl sem nemile překvapené, jak lapám po dechu :evil: Co mě však nemile překvapilo ešče víc, že mě včil začly dosť (zase) bolet obě třísla :?
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 02. zář, 2013 8:04

toddb: pekne, gratulujem!
hellas: navrat k behu je vzdy tazky, stacia dva tyzdne bez behania a clovek ktory behal v pohode 10 - 15km na zatah ma zrazu problem dat 3 - 5 kilakov. teda konkretne ja som mal. cize ak si mal este aj operaciu, vobec sa necuduj. s trieslami ti odborne neporadim :-/ ale masiruj, strecuj, oslov nejakeho fyzioterapeuta.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 09. zář, 2013 7:44

10 k - GP Praha - 49,40. Mám radost, konečně pod 50, vloni jsem běžel za 55,30, takže pokrok.:)

Ukropcany: Zkusím více v příští sezóně, v neděli mám ještě ústecký půlmaraton a sezóna končí. Tenhle týden už mám v plánu jen jeden lehčí výběh na cca 6-8 km a pak si chci odpočinout na pár měsíců od běhu na doléčení a regeneraci.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 09. zář, 2013 9:00

toddb - super, gratulacia! nechcem ti kibicovat do treningu, ale aspon 2x tyzdenne si opatrne vybehni aspon 5 kilakov, to chces stratit vsetku kondicku, co si si pracne "nastradal"? ;)

vcera som (konecne) rozbehol forerunner, celkom dobra aplikacia :mrgreen: budem sa s nou zabavat castejsie.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gusep » pon 09. zář, 2013 9:01

Caute, mali ste niekto v urcitej faze behania problemy s holennymi kostami? V poslednej dobe ma to zacalo trapit pri niektorych behoch. Nieje to sval ani upon, boli priamo kost, a na bezeckych weboch som sa docital, ze sa moze jednat o zapal okostice z nahleho navysenia zatazenia bez dostatocnej adaptacie (sedelo by to u mna s prechodom na nove barefoot botky). Ak ma niekto skusenosti tak by ma zaujimalo ako ste to riesili, ja som cital uz asi tisic roznych vzajomne si odporujucich rad a moznosti. Mam mesiac do zavodu, kondicne sa citim super a rad by som si zabehol osobak, takze este ten mesiac by som chcel vydrzat v treningu.
Pripadne ak by niekto vedel odporucit aktivitu (bajk? plavanie?), ktorou by som nahradil napriklad 50% behov a mala by podobny prinos.. (zistil som, ze napriklad intervalovy swing s kettlou vramci ETK programu robi divy)
Diky.
Gusep
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Dalt » pon 09. zář, 2013 9:18

Ahoj - tak tenhle problem je pro me dodnes zasadni - stava se mi to taky (je to takova bolest jak kdyby nekdo vrazel do holeni jehly a nekdy to prechazi v jen tupou bolest kdy cloveku pripada ze ma misto nohou kamenny bloky) Ja to resim nejcasteji kdyz se zacinam po delsi dobe rozbehavat (ono taky s vahou cca 110kg tomu clovek moc nepomuze) a prepisknu to - tj moc treninku v kratkym casovym useku (napr 6x v tejdnu beh 10-15km) - jediny co potom funguje je alespon mesic pauza. V pripade ze to jen zacina lehce bolet (treba po dobehu) mi nejlepe zabirala kostivalova mast a lehky masirovani (ted pouzivam i takovej ten thajskej olej - zda se mi ze to taky celkem zabira). Kdyz jsem prechazel na behani po spickach (taky po koupi fivefingers) tak se mi to stalo taky - tam jsem ale presvedcenej ze to bylo z nezvyku - kdyz clovek behal napr 10ku a zacina s bosobehem je dobry behat napr max. 3km nez si noha zvykne (zbytek odbehnout v normalnich botach). Ja osobne uz ve fivefingrech nebeham - presel jsem na lehky bezecky boty (tyhle: http://www.newbalancestore.cz/Panska-ob ... ce-M890GB2 ) kde cejtim tu vyhodu, ze v pripade delsiho behu muzu lepe stridat doslap (kdyz me bolej lejtka tak chvili bezim na stred slapky anebo klidne i prez patu) diky tomu, ze ta bota ma preci jen vetsi tlumeni pod patou (ale furt je to celkem minimalisticky - trochu vic jak stary kecky). Jinak kdysi jsem s timhle problemem byl u celkem uznavanyho ortopeda a ten na nic neprisel - pod rentgenem nic nebylo a zanet okostnice to pravdepodobne tez nebyl - nekdy to muze prej bejt z pocinajici unavovy zlomeniny...
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 09. zář, 2013 9:21

Shin splits, klasika. Možná je to nápověda :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 09. zář, 2013 12:06

Zeby som bol konecne raz "lucky bastard"? Toto som nastastie nemal. :mrgreen:
Dalt, ty davas (daval) 6x tyzdenne 10 - 15km??
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 09. zář, 2013 13:56

ukropcany píše:
cohen píše:Zeby som bol konecne raz "lucky bastard"? Toto som nastastie nemal. :mrgreen:

Ty nie si lucky, ale lazy bastard - pri tých dávkach čo dávaš Ťa ani nemôže z preťaženia nič bolieť... :lol: :twisted: :wink:

nevylucujem.. :D ale minuly tyzden som mal celkom pekny, 3, 6 a vcera 9km, kiez mi to takto vyjde co najcastejsie.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pon 09. zář, 2013 14:09

jeden cas jsem behal 5x10 km tydne + o vikendu jeden delsi beh cca 20km (ne vzdy) - bylo to fajn v tom, ze jsem i s 90 kilama dokazal zabehnout 15ku za hodku a 10 pod 40min...jinak i ted ve spatny kondici vzdy kdyz zacnu behat tak se snazim dostat k tomu modelu cca 4-5 behu tydne - nepride mi to zas tak likvidacni - mas tam dva dny regenerace a ja navic kdyz zacnu sportovat tak nedokazu odpocivat (coz je samozrejem chyba, pac si ted jak mam nadvahu vzdycky neco udelam :? ) - ale ty holene se nastesti ted neozyvaj (jeste jsem mival problemy s kyclema ale to zmizelo kdyz jsem zmenil styl doslapu z paty na spicku). Ty holene bolely o to vic kdyz jsem jezdil k behani hodne svihadlo...jinak ted se lehce rozbehavam - chcu behat max 2-3x tydne ponevadz 4x tydne ted chodim boxovat (jeste bych do toho rad nejak narval kettlebell na silu ale nak to nedokazu skombinovat - nakej napad? :? )
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pon 09. zář, 2013 14:15

byly - ted dam 10ku cca za 55 :D
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 09. zář, 2013 14:27

ukropcany píše:4cohen - to sú ale šupy... :twisted:

Nakladacky riadne ;) Ale teraz vazne - keby som daval viac, tak by som si zas koledoval o pretrenovanie, choroby a podobne chutovky, nemam na take komplikacie teraz cas. Pekne postupne easy sa dostanem kam potrebujem, do roka a do dna ukoncim ETK s 32kg a potom vsetci uvidite! :twisted: :oops: :mrgreen:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně