lotbr píše:Pěkný rozhovor na iheute PM! Koule půjdou na dračku...
http://xman.idnes.cz/ucitel-kettlebells-a-kung-fu-pavel-macek-f04-/xman-rozhovory.aspx?c=A140122_200656_xman-rozhovory_fro
Fajnový rozhovor! Zrovna jsem ho dočetl

lotbr píše:Pěkný rozhovor na iheute PM! Koule půjdou na dračku...
http://xman.idnes.cz/ucitel-kettlebells-a-kung-fu-pavel-macek-f04-/xman-rozhovory.aspx?c=A140122_200656_xman-rozhovory_fro
will píše:V článku jsou pěkný blbosti, hlavně o těch klikách, atd. , tohle mi hlava nebere. Prachsprostá reklama. No já se ani nedivím, protože ketebel člověka na 100 kliků nepřipraví takže zbývá jen tiše závidět
.
pm píše:wille, otázka je "proč"?
frajerKokoMihule píše:Kdyz uz jsem v tomhle tematu, chtel bych se pritomnych odborniku na neco zeptat. Nejedna se primo o kettlebell, ale o swing.
Videl jsem tedka v nejakem dokumentu dedka, ktery cvicil se zvlastni cinkou - standardni zavazi ve tvaru kruhu, a z toho trci rukojeti na obe strany (vzhledem se to podobalo takovemu tomu kolecku, co se s nim cvici 'brisaky'). Ovsem mne jde o ten cvik, co s tim provadel:
Uchopil vyse zminenou cinku do obou rukou a zacal cvicit swingy s tim, ze namisto swingovani primo nahoru swingoval stridave doleva a doprava, vedle tela a za telo (do vyse ramen).
Co na to rikate - je to zajimavy zpusob, jak do swingu zapojit rotacni pohyb, nebo nemene zajimavy zpusob, jak si odrovnat bederni pater?
wushupetr píše:http://www.youtube.com/watch?v=xL4PY38ZNvE ahoj, myslis neco podobnyho jako to, co je zhruba ve tricaty vterine?
frajerKokoMihule píše:pm píše:wille, otázka je "proč"?
"Proc (to vlastne delam)" mi prijde jako jedna z nejvice opomijenych otazek, jak v BU, tak v posilovaniProto jsem s napetim cekal, co na to will odpovi.
V tom jednom gigaodstavci bylo odpovedi nejbliz vyjadreni, "...,je to prostě droga."
Drogy ne!![]()
Nejvic me pobavilo, ze to je v podstate to samy, co pise pm v tom poburujicim clanku:
"Někdo jde chlastat, někdo fetuje, někdo se jde pořádně "zrušit" do gymu, pro mě to je, řečeno s Freudem, jen jiná kompenzace či sublimace téhož. "
will píše:Nevím koho co by mělo jako zrušit, koho chceš strašit, těch včerejších 100 kliků ani necejtím a to jsem kliky na vytrvalost nedělal cca rok. Kdybys pořádně četl, tak bys věděl, že kliky na vytrvalost vlastně necvičím, ale vybudoval jsem si fyzický fond již dříve ne jenom klikama a teď si ho jaksi jenom udržuju. No a když tedy jedu ty kliky po těch stovkách v sériiích, tak se druhý den rozhodně necítím zrušenej, ale cítím se naopak velmi dobře s pocitem dobře vykonané práce.
frajerKokoMihule píše:will píše:Nevím koho co by mělo jako zrušit, koho chceš strašit, těch včerejších 100 kliků ani necejtím a to jsem kliky na vytrvalost nedělal cca rok. Kdybys pořádně četl, tak bys věděl, že kliky na vytrvalost vlastně necvičím, ale vybudoval jsem si fyzický fond již dříve ne jenom klikama a teď si ho jaksi jenom udržuju. No a když tedy jedu ty kliky po těch stovkách v sériiích, tak se druhý den rozhodně necítím zrušenej, ale cítím se naopak velmi dobře s pocitem dobře vykonané práce.
To ses frajer, ale vypada to, ze se tech 100 kliku podepsalo na tve schopnosti porozumět psanemu textu![]()
A jinak ze se k tomu ještě vratim, "dobře vykonana práce" většinou k necemu je, k cemu tedy jsou ty tvoje stovky kliku v sériích?
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník