FALUN GONG

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Re: FALUN GONG

Příspěvekod Bhíma » úte 04. bře, 2014 15:30

Jian:
Ahoj. Nikdo veřejně neprezentuje, že Falun Gong může vyléčit rakovinu a ani tu nejsme od toho aby jsme lidem léčili nemoci. My jsme společenstvo kultivujících, takže primárně se zaměřujeme na kultivaci těla i ducha. To je naším cílem. Samozřejmé má to i tu stánků, že to prodlouží lidský život, člověk omládne, zlepší se krevní oběh a zmizí některé nemoci. Mist říká, že pokud má někdo pocit, že je to nemoc, tak má zajít k doktorem. Z vyššího hlediska praktikující ví, že nemoc je jenom způsob jak odstranit karmu. Je to trochu složitější. Doporučuji přečíst knihy Falun Gong a Zhuan Falun o co se přesně jedná.
Bhíma
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: stř 12. úno, 2014 20:32

 

Re: FALUN GONG

Příspěvekod jurass » pát 07. bře, 2014 12:39

No vedl jsem s dotyčným Bhímou diskuzi ještě na jiném fóru a nebudu to tu už rozebírat. Myslím, že normální člověk, který si to tu bude číst, pozná, kdo tu má o kolečko navíc, a to je hlavní. Stejně tady FG nikoho nazajímá. Pokud si chce někdo o FG něco zjistit, doporučuji odkazy co jsem posílal a rozhodně nedoporučuju třeba Wikipedii, protože tam mají článek pod palcem, jako u každé jiné sekty, faluňáci, tak na to bacha.

Ve městech rozdávají letáky kvůli jejich perzekuci v Číně, z komunismu si mimochodem udělali stranu zla, ale největší viník je tu stejně Li Hongzhi, který navíc utekl do USA, když se v Číně začaly objevovat problémy. Mimochodem v USA dostal azyl taky zakladatel nebezpečné sekty Církev sjednocení (Moonisté).

Kdyby někoho zajímala problematika sekt, tak můžu doporučit knihu "Jak čelit psychické manipulaci zhoubných kultů" od Stevena Hassana, který je odborníkem na kulty v USA. Mimochodem ve svém institutu má Falun Gong taky v hledáčku.
jurass
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát 06. pro, 2013 0:19

Re: FALUN GONG

Příspěvekod MIchal C. » pon 13. bře, 2017 16:14

Ahojte,

myslím, že jedinců jako je Jurass je opravdu promile, kteří se z praxe "zcvoknou", ale tak to asi je u všeho. Každopádně to můžou i bez praxe. Naopak většině lidí to prospěje. Kdyby se nikdo z toho nezvokl a všem by se to líbilo, pak by se to samozřejmě všichni učili, ale to tady, zvlášť tady v této společnosti (ne v lese či klášteře), není reálné - aby to každý s dostatečným vnitřním klidem, rozvážností a s dobrými úmysly, vstřebal. Je to opravdu velmi těžké. Další aspekt je že právě kvůli lidem jako je Jurass si ostatní mohou vybrat (je to pro ně taková zkouška), čemu uvěří, a když si to vyberou i přes všelijaké názory a mají pevnou vůli, pak se to teprve cení a mohou získat něco opravdu dobrého, právě díky špatným věcem, můžeme rozlišit dobré, kdyby neexistovalo zlo, nemohli bychom si "užít" dobro, je to takovýto princip.
Další věc je, že nerozumím proč říká "přečtete si knihy Falun Gongu a uvidíte sami jaký je to blábol", to nedává logiku a jurass si protiřečí. Nečetl jsi před čtyřmi lety sám tu knihu, jak jsi říkal a nelíbilo se ti to? Někdo prostě nemá tak silnou vůli, aby si dokázal udržet dobrý charakter.
Že Mistr něco přikazuje, zakazuje, odrazuje, straší... to se může říct i o každém náboženství, přeci i Ježíš a další mudrcové varovali lidi, aby nepomlouvali Boha, atd.

Nečteme propagandu z Číny - jistě proč bychom četli lživou propagandu z Číny od lidí, kteří mordují ostatní, není to tak, že je to zakázané číst, ale moudrostí přeci poznáme, že je to zbytečné. Ale pokud tě to potěší, tak jsem ji četl a jsou to bláboly.

Padla tady ještě zmínka o rakovině - to bych ani nekomentoval, kdyby to nebylo v souvislosti s útočením na Falun Gong, spoustu otevřených lidí přeci ví, že východní medicína je alternativní té západní a že může fungovat...

Copperfield - to je podobný případ, jako ta rakovina nebo víra atd. Každý si může vybrat, čemu věří, když se na to podíváme z jiného pohledu, tak každý zázrak může být vědecky ověřen že? Takže není žádný prostor pro víru, snad jen pro víru ve vědu.

Ještě Jurassi píšeš, že v New York Times se Mistr Li v podstate sam oznaci za sektu - na to nevím, jak jsi přišel, říká přeci pravý opak.
MIchal C.
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon 13. bře, 2017 15:04

Předchozí

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků