Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: Beh ?

Příspěvekod PC » pát 07. úno, 2014 13:55

Dalte, s tím dýcháním nosem máš pravdu. Mě to říkal pan Škorpil, čili to asi není pouze tvoje zkušenost ;-).
Ještě říkal, že když ho trenér nutil na to přejít, tak prostě neuběhnul ani 300m a byl hotovej. A už vůbec nechtěl na tento způsob přejít, no a nakonec jak byl rád, že to udělal. :-)
Pavel Codl
Chen Taijiquan - Chen Style Practical method
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 07. úno, 2014 14:27

Když už si zmínil Miloše, pro běžce i "běžce" tu mám zajímací akci!

Obrázek

http://www.kb5.cz/kurzy-a-seminare/achi ... o-liftery/
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » pát 07. úno, 2014 16:48

Kdyby běh patřil mezi moje prioritni aktivity, tak si tuto akci ujít rozhodně nenechám :wink: :) Pan Škorpil na mě udělal velký dojem, no a tobě se bavit nebudem, pač by jsi zpychl :lol:
Pavel Codl
Chen Taijiquan - Chen Style Practical method
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 08. úno, 2014 12:22

:-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 19. úno, 2014 10:49

Zajímavý twist, přímo od Pavla!

Podotýkám, že řada StrongFirst instuktorů je aktivně činná v x bojovkách (Peter Lakatos - Krav Maga Global instruktor, šéfinstruktor silová a kondiční přípravy maďarského Carlson Gracie BJJ Teamu; Tommy Blom -Krav Maga Global instruktor, coach silové/kondiční přípravy Gustaffsona z UFC; Steve Baccari - boxingový a MMA coach, mj. má na starost kondičku Joe Lauzona; Jon Engu, 7. dan taekwondo, Ronen Katz, 6. dan Kyokushinkai... )

Běžecký program alá StrongFirst pro speciální jednotky a bojové sporty

Obrázek

http://www.kb5.cz/2014/02/bezecky-progr ... ve-sporty/

Enjoy!

Jinak jak na StrongFirst bodyweight drily, tak běhání, budeme mít brzy v KB5 semináře, viz:

http://www.kb5.cz/kurzy-a-seminare/stro ... tni-vahou/
a
http://www.kb5.cz/kurzy-a-seminare/achi ... o-liftery/
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 14. bře, 2014 11:17

Mno, chalosi, ako to vidite s jarnymi behmi a polmaratonmi? ;) Prihlasil som sa na Devin - BA a este zvazujem polmaraton o dva tyzdne, ale len ako doprovod a psychicka podpora.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nanhanka » pát 14. bře, 2014 20:39

jo tak to vám kluci držím palec. Loni jsem ještě běhání zvládla ale toho roku to už asi moc po těch stresech s konce roku a startu nového. Asi začnu plaváním. A vám ještě jednou ... do toho... :wink:
nanhanka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod toddb » stř 19. bře, 2014 11:18

Tak jsem si zaběhl v neděli první letošní závod, crossový půlmaraton Mšeno - Velký Borek u Mělníka. Výsledný čas 2:04 je nic moc, ale byl jsem rád, že jsem rád. Podmínky nic moc - déšť, silný vítr, bahno, ale krásná příroda.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » stř 19. bře, 2014 11:20

cohen píše:Mno, chalosi, ako to vidite s jarnymi behmi a polmaratonmi? ;) Prihlasil som sa na Devin - BA a este zvazujem polmaraton o dva tyzdne, ale len ako doprovod a psychicka podpora.

Já to beru letos megalomansky. Mám přihlášku na 6 půlmaratónů, 1 maratón, a 3 10 km. :))
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pát 21. bře, 2014 17:30

Tak mám za sebou 12minutovku a vypadá to, že se vyplatilo zařadit sprinty. Uběh sem 2770m, takže zatim spokojenost a motivace, ptže dát 3000m už není tak daleko od tohodle. Asi brzy vyzkoušim i ten kilák, ať vidim, jak na tom sem teď.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 23. bře, 2014 17:54

Ja vcera 16km, cas 1:55, siel som ako podpora kamosky, ktora ide dat svoj prvy polmaraton. Sam by som to dal samozrejme rychlejsie, ale aj toto ma svoj vyznam. Opalovat sa, kecat, hybat sa... pohodicka, az na tie pluzgiere. :| 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 24. bře, 2014 10:05

ukropcany píše:Ja dnes pred-polmaratónová skúška - 15 km, čas 1h10min., uvidíme o 2 týždne ako sa zadarí. Menšia kríza okolo 8. kilometra, ale potom už to šlo samo... Keď ten posledný týždeň zregenerujem, hádam to ešte budem schopný zrýchliť...

To je dobrý čas. Nevím, jestli mi něco neuniklo, ale ty jsi měl nějaké zranění...?

Přidávám sem svoje trápení z krosovýho půlmaratonu před 8 dny.

http://www.sports-tracker.com/#/workout ... 8t7av42nv8
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 25. bře, 2014 11:50

ukropcany píše:
cohen píše:...ako podpora kamosky... Opeľovať...

Chápeme to, jasné, aj toto má svoj význam :lol: :wink:

Co sa babe chcelo, to sa babe zdalo. ;) 8)

inac fakt som zvedavy ako tento rok zabehnem Devin, lebo ako som pribral 4 kila, tak som trosku spomalil... uvidime. Dnes si kazdopadne dam nejake intervaly. ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 02. dub, 2014 10:23

ukropcany píše:Zranenie ani je, síce furt ma niečo pobolieva, ale to je v pohode, normálka... :lol:

Bolest ako sposob zivota? :D Na aky cas to vidis na polmaratone?

Na Devin - BA mam jediny ciel, a to zabehnut lepsie ako minuly rok, ked som mal 11km za 53:45. Vcerajsie intervaly boli vcelku bezbolestne, ale minulorocnu formu zatial nedosahujem.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » čtv 03. dub, 2014 7:54

ukropcany píše:
cohen píše:Bolest ako sposob zivota?

To by som nepovedal, ale ja bolesť, pokiaľ nie je patologická beriem ako súčasť, nie ako STOPku. Moje telo má vlastnosti, ktoré ho v niektorých veciach robia veľmi silným, ale v iných zas trpí...

cohen píše:Na aky cas to vidis na polmaratone?

Sen je pod 1:30. Či sa ho podarí naplniť uvidíme - ak sa postatím na štart. Včera som bol trošku behať, lebo akurát v utorok pred týždňom sa mi niečo poondilo na priečnej klenbe, tak ma to trochu ešte bolí, ale štart budem riešiť až v sobotu pri platení štartovného :lol:

Já jdu v sobotu půlmaraton v Praze, počasí nám snad bude přát. Loni byly 4 stupne a vítr, no hnus, letos to vypadá mezi 15-20ti...Pak postnu čas.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 03. dub, 2014 8:32

ukropcany píše:Tak držím palce, verím že aj mne sa noha do nedele dá do richtigu...

Daj potom vediet ci ides bezat, budem pri trati fotit :twisted:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 04. dub, 2014 12:09

Ucrop: pozor, porovnavanie s najlepsimi moze viest k tazkej deziluzii a skorsej smrti pri ich napodobnovani :D ;) Co pise v tej knizke o stravovani? Som si precital, ze je vegan, a to ma velmi nenadchyna. :D

Co sa fotiek tyka, neboj nic, moj fotacik vie fotit rychlostou 7 snimkov/s. :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 04. dub, 2014 12:25

Good point :)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » ned 06. dub, 2014 8:28

http://www.sports-tracker.com/#/workout ... m45fuehou3

Tak jak jsem se vloni trápil, tak letos úplně opačně. Na trati 12 500 lidí, ale klobouk dolů před organizací. Mám čas okolo 1:50, sice jsem doběhl před vodičem na 1:50, ale reálný čas mám cca 1:51.

Ad Scott Jurek, dostal jsem k Vánocům knihu o tarahumarských běžcích, kde je jednou z hlavních postav i Scott Jurek a klobouk dolů před těmito lidmi...
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 07. dub, 2014 8:41

ukropcany píše:Noooo, upgraduješ! Systematická práca sa vždy vypláca...

Ja som sa dnes riadne natrápil, na 10. kilometri som začal mať obavy, či vôbec dobehnem, ťažké nohy že až... Nakoniec som to nejako dobehol, čistý čas 1:33:29, čo je s ohľadom na 4-týždňový tréning asi dobrý výsledok :lol: Priemerný pulz 166, čo je 7 pulzov nad mojim anaeróbnym prahom, takže som si to užil dosýtosti... Na 18. kilometri som trochu pridal, od 19. kilometra začali kŕče, ale nejako som sa uvolnil a prekonal to, no ale posledných 500m som ledva dobehol (nie navovok, len vnútorný pocit)... Ostal som stáť 3m za cieľom zavesený na plote jak nejaká zdechlina... :x No ale holt, ten laktát mi už fakt išiel aj ušami... Ponaučenie? Musím nabehať viac pomalých kilometrov :D V každom prípade, ak sa mi tá klenba dá nejako do richtigu a budem schopný nabehať tie pomalé kilometre, tak 1:30 by som skúsil o 2 mesiace v Olomouci nejako spraviť...

Príjemné je, že na 10. kilometri som bol na 214. mieste a v cieli na 202. Takže nie som sám, kto spomaľoval... :lol:

P.S. Dobehol som presne v 10. percentile štartového poľa. To bola misia, takže ak sa aj nepodaril čas ako som sníval, toto sadlo presne.

Pochvalil som ta uz vcera, takze totok uz vynecham, ale dobra sprava je, ze som nakoniec nasiel 2 celkom podarene fotky na ktorych si. ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně