Obrana

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Obrana

Příspěvekod Amater » čtv 21. říj, 2004 17:23

Zdravim všechny. Chtěl jsem se zeptat, jestli když vás někdo napdane, tak jestli přemýšlíte, o tom kam ho udeříte nebo prostě jenom bijete a bijete dokud stojí na nohou. Protože mě se stává, že jakmile se s někým rvu (jen občas-když mě napdane), tak jakmile dostanu ránu do obličeje, tak jsem naprosto nepříčetnej, jako kdyby mi prostě vypnul mozek a najednou prostě nepřemíšlí a biju tak dlouho pokud neleží on, popř. já na zemi. Tak by mě zajímalo, jestli je to u vás stejný, že prostě více méně neuvažujete logicky, ale jde vám o to jakýmkoliv způsobem soupeře zničit. Jinak by mě zajímalo, jak by to bylo řešený, kdyby mě někdo napadl a měl by třeba v ruce půlitr nebo byl by i bez něj a já bych mu prašil hlavou o bar pořádně a omylem bych o zabil, nebo jinak. Jestli by si za to mohl jít člověk sednou nebo by to brali jenom jako sebeobranu.
Amater
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Virgee » čtv 21. říj, 2004 19:08

Já se snažím jak bít dokud neleží, tak i trochu "přemýšlet". Ono to moc přemýšelní není, jen reakce. Tvoje, jak říkáš, nepříčetnost je podle mě naprosto běžná a je to nejlepší cesta k záchraně sebe sama.
To zabití by stoprocentně bylo hodnoceno jako trestný čin nepřiměřené sebeobrany a basu máš jistou.
Ale zase se tolik neboj, lidi něco vydržej :twisted: Na druhou stranu, náhoda je blbec.
®ivot je boj /// http://virgee.wz.cz/
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bruce_Jirka » čtv 21. říj, 2004 19:10

No takhle ti to povim BU tě učí zachovat chladnou hlavu a přesná ta nepříčetnost může být někdy rozhodující...takže zachovej chladnou hlavu ale hlavně bud chytrej pokud vidíš že se rozmachuje "kilometr" za sebe tak se neostýchej a vrž mu ji on to stejně nestihne :wink: Když má půl litr tak tu ruku chytit a nebo si vzít baseballku a do něj...Ale nejlépe vyndat devítku a udělat jen pif paf...:))A můžeš si sednout skoro za cokoliv zvláště když máš budo pas tak je i vyšetřovací komise a ta kontroluje co je to přiměřená technika takže když ti dá facku a ty ho zabiješ tak deš sedět nejlpší je ho lechce sklátit pár mu jich dát a jít vodněj hlavně nechytit rapla... :lol:
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

obrana

Příspěvekod Anonymní » stř 10. lis, 2004 13:11

Myslim, ze si treba zachovat chladnu hlavu, viem ze sato lahko hovori, treba mat silnu psychiku 8O . Ked zacnes bit hlava, nehlava - to je o nicom, si v afekte a aj menej trenovany borec Ta zlozi,ked si zachova chladnu hlavu,. pretoze sa nesustredis, slabo kryjes a pod. Nieco ine je ked ho zasypes ranami,ale cielene -napriklad retazovy uder z wing chun.
Inac ten borec co predtym spominal strielanie a bejzbolku asi pozera moc filmov. Neviem kdo bezne nosi do napr. do krcmy bejzbolku:)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: obrana

Příspěvekod Anonymní » stř 10. lis, 2004 13:37

raduz píše:viem ze sato lahko hovori, treba mat silnu psychiku 8O .

Vo to právě de. Člověk by to měl získat při dlouhodobym tréninku, nestačí si jen řikat "musim bejt klidnej" - musí se to natrénovat do hloubky. Teda pokud někdo nejni vod přírody flegmouš :wink: .
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 10. lis, 2004 13:39

Bruce_Jirka píše:No takhle ti to povim BU tě učí zachovat chladnou hlavu a přesná ta nepříčetnost může být někdy rozhodující...takže zachovej chladnou hlavu ale hlavně bud chytrej pokud vidíš že se rozmachuje "kilometr" za sebe tak se neostýchej a vrž mu ji on to stejně nestihne :wink: Když má půl litr tak tu ruku chytit a nebo si vzít baseballku a do něj...Ale nejlépe vyndat devítku a udělat jen pif paf...:))A můžeš si sednout skoro za cokoliv zvláště když máš budo pas tak je i vyšetřovací komise a ta kontroluje co je to přiměřená technika takže když ti dá facku a ty ho zabiješ tak deš sedět nejlpší je ho lechce sklátit pár mu jich dát a jít vodněj hlavně nechytit rapla... :lol:

Pral si se někdy, jako myslím opravdu, kdy o něco šlo??? Z toho co jsi napsal moc zkušeností nekouká...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » stř 10. lis, 2004 16:07

RE: Když má půl litr tak tu ruku chytit...

no myslim, že když se pereš tak je tam určitý druh adrenalinu (teda aspoň u mě) a potom si léčíš rány až po zápase co vylezeš z ringu. Ale ty asi myslíš na ulici..? tak to bych rozhodně neradil chytat něčí ruku (pokud nejsi opravdový mistr) Nezapoměn že ten kdo útočí má vždycky výhodu a ty na tu situaci musíš reagovat, taky se nepereš rozcvičenej v kimonu a můžou být uplně jiný podmínky (světlo, místo,..) na to tě nikdo nepřipraví. Zachovat si chladnou hlavu... takhle od počítače to jde dobře napsat, ale pokud když už vezmu jen ten zápas tak to s tebou pěkně cvičí a hlavně když na tebe řvou lidi a pokud vezmu moji rvačku na ulici tak jsem ani nevěděl co se semnou dělo. Už nevim kdo to přesně řekl, ale slyšel jsem na jednom tréninku: "Bij dokud můžeš, když přestaneš, tak dostaneš" Jde jen o to co máš naučené a vsugerované pohyby 8let jsem dělal ThaiBox a teď na Krav Maga je pro mě těžký mířit koleno mezi nohy a druhou ranou do krku, ale po určité době tréninku si to osvojíš. Další věc je přiměřená obrana nevim jak by jsi dopadl s bejsbolkou na paragraf 13,14a15 každý se ohání smrtelnými chvaty, několika desetiletími strávených v tělocvičně, několika černými pásy,... ale to jak s nim potom zacvičí na lavici obžalovaných už o to nejde? myslim že i v sebeobraně by se měli brát v úvahu tyhle zákony o přiměřené obraně, krajní nouzi a pod...bojovník je bojovník na ulici ale ne v soudní síni. Aby jsi tý bejsbolky třeba na deset let nelitoval a potom do konce života.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bruce_Jirka » stř 10. lis, 2004 17:17

Anonymní píše:
Bruce_Jirka píše:No takhle ti to povim BU tě učí zachovat chladnou hlavu a přesná ta nepříčetnost může být někdy rozhodující...takže zachovej chladnou hlavu ale hlavně bud chytrej pokud vidíš že se rozmachuje "kilometr" za sebe tak se neostýchej a vrž mu ji on to stejně nestihne :wink: Když má půl litr tak tu ruku chytit a nebo si vzít baseballku a do něj...Ale nejlépe vyndat devítku a udělat jen pif paf...:))A můžeš si sednout skoro za cokoliv zvláště když máš budo pas tak je i vyšetřovací komise a ta kontroluje co je to přiměřená technika takže když ti dá facku a ty ho zabiješ tak deš sedět nejlpší je ho lechce sklátit pár mu jich dát a jít vodněj hlavně nechytit rapla... :lol:

Pral si se někdy, jako myslím opravdu, kdy o něco šlo??? Z toho co jsi napsal moc zkušeností nekouká...

To si piš ale peru se nerad ale nedávno sem se pral a jn se smál protože když na mě útočil tak sem vždycky uhnul vzal ho pod bradou zaklonil mu hlavu a hodil na zem...
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Bruce_Jirka » stř 10. lis, 2004 17:20

Ondra píše:RE: Když má půl litr tak tu ruku chytit...

no myslim, že když se pereš tak je tam určitý druh adrenalinu (teda aspoň u mě) a potom si léčíš rány až po zápase co vylezeš z ringu. Ale ty asi myslíš na ulici..? tak to bych rozhodně neradil chytat něčí ruku (pokud nejsi opravdový mistr) Nezapoměn že ten kdo útočí má vždycky výhodu a ty na tu situaci musíš reagovat, taky se nepereš rozcvičenej v kimonu a můžou být uplně jiný podmínky (světlo, místo,..) na to tě nikdo nepřipraví. Zachovat si chladnou hlavu... takhle od počítače to jde dobře napsat, ale pokud když už vezmu jen ten zápas tak to s tebou pěkně cvičí a hlavně když na tebe řvou lidi a pokud vezmu moji rvačku na ulici tak jsem ani nevěděl co se semnou dělo. Už nevim kdo to přesně řekl, ale slyšel jsem na jednom tréninku: "Bij dokud můžeš, když přestaneš, tak dostaneš" Jde jen o to co máš naučené a vsugerované pohyby 8let jsem dělal ThaiBox a teď na Krav Maga je pro mě těžký mířit koleno mezi nohy a druhou ranou do krku, ale po určité době tréninku si to osvojíš. Další věc je přiměřená obrana nevim jak by jsi dopadl s bejsbolkou na paragraf 13,14a15 každý se ohání smrtelnými chvaty, několika desetiletími strávených v tělocvičně, několika černými pásy,... ale to jak s nim potom zacvičí na lavici obžalovaných už o to nejde? myslim že i v sebeobraně by se měli brát v úvahu tyhle zákony o přiměřené obraně, krajní nouzi a pod...bojovník je bojovník na ulici ale ne v soudní síni. Aby jsi tý bejsbolky třeba na deset let nelitoval a potom do konce života.

Jo jo určitě s tvých slov vychází hodně zkušenosti a je fakt že když ti jednu vlepí tak se skoro neovládáž a proto řikám zachovej hlavu a od ted bud připraven,bohužel to zrovna málokdo umí...A když ti de o život tak na žádný paragrfy nehledíš...
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Bruce_Jirka » stř 10. lis, 2004 17:20

Ondra píše:RE: Když má půl litr tak tu ruku chytit...

Jo jo určitě s tvých slov vychází hodně zkušenosti a je fakt že když ti jednu vlepí tak se skoro neovládáž a proto řikám zachovej hlavu a od ted bud připraven,bohužel to zrovna málokdo umí...A když ti de o život tak na žádný paragrfy nehledíš...
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Virgee » stř 10. lis, 2004 17:46

ad paragrafy - myslím, že část trestního zákona o nutný sebeobraně je naprosto sku*vená. Je jasný, že to nevymyslel člověk, co někdy byl v průs*ru.
Tohle omezení je hrozně nebezpečný, člověk se od toho musí oprostit, aby náhodou nebyl bloklej. Ve chvíli napadení je důležité jen se ubránit, právo se bude řešit později.
Dobrý je mu, pokud to jde, zavolat sanitku, zavolat policii atd. ale nevypovídat hned, poradit se z prádvníkem atd.
Nejdůležitější je první výpověď a ta musí být správná. Hned "po akci" je blbý vypovídat, stejně si člověk neuvědomuje přesně, co se stalo a taková výpověď vám může všechno podělat.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » stř 10. lis, 2004 18:41

RE: Dobrý je mu, pokud to jde, zavolat sanitku, zavolat policii atd. ale nevypovídat hned, poradit se z prádvníkem atd.

souhlasim s tim že zákon o sebeobraně je naprostá pitomost, když jsem to dřív skoumal tak at se to vzalo z jakéhokoliv pohledu tak se dalo člověka postihnout. Nadruhou stranu je hodně boj. stylů ve formě military jako např vytrhnutí ohryzku a pod. tohle kdyby jsi udělal při sebeobraně tak by se to bralo naprosto odlišně než použití u armády. Taky jsem se ptal co když se člověk ubrání a dotyčný útočník co na tom zrovna neni nejlíp nebude sám a druhý bude vypovídat (oba dva budou vypovídat) naprosto odlišný věci? tvrzení proti tvrzení a co když si "seženou" nějaký svědky? sebeobrana je super věc někoho zmlátit do němoty a ukázat svý holce jak je člověk připravenej jako VanDamme ale i když se zabýváš BU o tohle vůbec nejde. Doba kdy jsem chtěl všem něco dokazovat je dávno pryč asi už jsem něco pochopil, důležitý je abych dokázal něco sám sobě. Stačilo mi vědět, že jsem při zápase udělal co jsem mohl a i když jsem nevyhrál byl jsem spokojenej, s timhle se v sebeobraně nepočítá. Věř mi že neni vůbec žádná ostuda když se prostě sebereš, necháš si nadávat do blbců a odejdeš... komu máš do dokázat? když tě někdo zná tak ví jakej seš ne? to je případ hlavně hospodske rvaček. a co se týká ulice... tak tam jsem se zapojil jen jednou a to nebyly žádný pravidla ani čistá hlava, když jsem se pral s jednim druhej mě mlátil zezadu, třetí se sbíral ze země a čtvrtej napřahoval a takhle to šlo dokola.... kdo tě na tohle může připravit?
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » stř 10. lis, 2004 18:53

RE: A když ti de o život tak na žádný paragrfy nehledíš

no to je jasný že se mlátíš jak člověk umí, ale je to potřeba rozdělit, když tě chce někdo zabít a nebo vytrhnul ženský kabelku, z předcházejícího příspěvku jsem nabyl dojmu že chceš do něj napumpovat olova, vprázdnit zásobník a nakonec ho na zemi dodělat bejsbolkou :) jako ten případ jak jednomu zlatníkovi v Praze vyhrožovali s pistolí svázali ho okradli a on se z toho dostal a dohonil je s pistolí a jednoho zastřelil. Díky sledovanosti v TV zlatníka pustili, ale hrozily mu hrozný léta v base, když mu před tim vyhrožovali. U nás se to bere z pohledu obviněného, ale právo oběti neni žádný. Nezapoměn že policii se bude stíhat daleko snáž normální člověk než někdo kdo se nezdržuje ani na přechodnym bydlišti a s takovejma starostma si neláme hlavu. Taková je dnešní doba, v TV zprávách jsou samý mrtvoly, čím víc tím líp, hodně lidí má u sebe pistoli nebo znám jednoho co i H&K v kufříku :) Pan Polák učí sebeobranu pro ženy se Samurajskym mečem....ale doba samurajů už je pryč, nikdo se ti před tim než tě praští po hlavě a ukradne peníze nepokloví a nevyzve tě na férový souboj....Další kolo souboje který na ulici vyhraje je s právníky a u soudu co o tom prdlajz vědi jak to tenkrát bylo. POlicie vyšetřuje případ na co jsi měl vteřinu se rozhodnout několik týdnů a prověřuje všechny faktory....prát se na ulici je hrozný!
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 10. lis, 2004 19:12

Dobry postrehy ohledne naseho zkurveneho zakoniku.Ja osobne uprednostnuju vsechno mozne a konflikt je az v posledni rade.Uz jenom z toho duvodu,ze se zameruju na "nejefektivnejsi" utoky.Ty by samozrejme pak urcite nebyly brany jako "primerena sebeobrana".Ale rikam,to je az ta posledni moznost.Divili byste se,ikdyz mozna ne,jak moc je dulezita psychika a hlavne umet zahrat tak trochu divadlo v ruznych smerech a situacich.Samozrejem zalezi na tom,jakeho uvazovani jsou souperi,ale i to se da odhadnout.Napr. pri situaci,kdy je evidentni situace napadeni vicero utocnikama z vicero strana, je podle me zbytecne "bezhlave" se na ne vrhnout.To je az pote,co selze divadelni skola :wink:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bruce_Jirka » stř 10. lis, 2004 21:28

Jen pár věcí:Určitě všichni víme že v našech zákonech je horzný chaos
,a tím myslím skoro všechno i o sebeobraně...
A s tou basebaallkou a pistolí to byla je sranda....:)))Ale je fakt že jendou se prej ptali Van damma a on řikal že v krajním případě by vytáhl svojí devítku a pif paf:)Ale to se pro nás normlání občany moc nehodí jak víme.
A jeden kamarád mi řikal tři pravidla při boji:
1.Příprava na útěk
2.Rozhlídnutí se okolo
3.útěěěkkk!!!:))
A když nejde utéct tak se do toh pustit...
A naprosto Ondro souhlasím je to fakt lepší je si nechat nadávat i když se nám to nelíbí,nebo třeba když do mě někdo strčí radši se otočit a odejít...
Jo ale když chce udeřit to je jiná...Každopádně můžeme soupeřovi hodně ublížit a může to mít na nás následky až do konce života...
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Bruce_Jirka » stř 10. lis, 2004 21:31

Jen pár věcí:Určitě všichni víme že v našech zákonech je horzný chaos
,a tím myslím skoro všechno i o sebeobraně...
A s tou basebaallkou a pistolí to byla je sranda....:)))Ale je fakt že jendou se prej ptali Van damma a on řikal že v krajním případě by vytáhl svojí devítku a pif paf:)Ale to se pro nás normlání občany moc nehodí jak víme.
A jeden kamarád mi řikal tři pravidla při boji:
1.Příprava na útěk
2.Rozhlídnutí se okolo
3.útěěěkkk!!!:))
A když nejde utéct tak se do toh pustit...
A naprosto Ondro souhlasím je to fakt lepší je si nechat nadávat i když se nám to nelíbí,nebo třeba když do mě někdo strčí radši se otočit a odejít...
Jo ale když chce udeřit to je jiná...Každopádně můžeme soupeřovi hodně ublížit a může to mít na nás následky až do konce života...
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Virgee » stř 10. lis, 2004 21:54

Také jsem toho názoru, že je dobré si klidně nechat nadávat apod. a odejít. Útěk je nejbezpečnějším řešením. . Dokud na Tebe není fyzikej útok, je to O.K. Nechci bojovat kvůli piotmostem, ale kvůli zdraví svému a svých blízkých. Někdy je teda nutný bojovat, a pak teda nekompromisně. Nejhorší je ělat věci napůl. takže bu´d pořádně utíkat (taky doporučuju) nebo naplno bojovat.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bruce_Jirka » stř 10. lis, 2004 22:53

Virgee píše:Také jsem toho názoru, že je dobré si klidně nechat nadávat apod. a odejít. Útěk je nejbezpečnějším řešením. . Dokud na Tebe není fyzikej útok, je to O.K. Nechci bojovat kvůli piotmostem, ale kvůli zdraví svému a svých blízkých. Někdy je teda nutný bojovat, a pak teda nekompromisně. Nejhorší je ělat věci napůl. takže bu´d pořádně utíkat (taky doporučuju) nebo naplno bojovat.
Vono mít nohy Tima Montgomeryho neni k zahození :lol:
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 11. lis, 2004 13:16

Doporucuji neopakovat oblibeny klise o mizernejch zakonech. Do urcity miry je to pravda, ale zdaleka ne tak, jak to tady (bohuzel vsichni bez vyjimky) podavate. Pasaz o nutne obrane je jedna z tech, ktera vubec neni spatna a jsem si skoro jist, ze pokud Vas nekdo napadne a vy se ubranite, sedet nepujdete. Samozrejme Vam ten zakon nedava moznost ho rozmlatit na cucky, ale to je mimochodem jeden z jeho ucelu.

Takze pokud chcete moudre diskutovat, musite ho nejdriv prostudovat (ne, opravdu nestaci procist si ty 3 § v tr. zak. :roll: ).
A.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » čtv 11. lis, 2004 14:03

Pokud tedy po tom, co sejmu nekompromisně a reálně útočníka, nepůjdu sedět, pak ten zákon není špatný. Ovšem právě povědomost o jeho aplikacích je jedním z největších nebezpečí co na nás čekají, protože působí psychické bloky. To už jsem tu ale psal.

Přiznávám, že jsem ten zákon nečetl.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...