I. ©pička a monosignální sebeobrana

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Krokac » pát 22. črc, 2005 13:39

Kde se takniha Qs-1 dá sehnat? Na to bych se rád podíval
Bojovat se musí se ctí, houževnatě, chytře, ale nikdy ne zakaždou cenu !!!

http://mtulak.sweb.cz
Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 181
Registrován: ned 05. čer, 2005 23:00

 

Příspěvekod mao » pát 22. črc, 2005 14:11

Krokac píše:Kde se takniha Qs-1 dá sehnat? Na to bych se rád podíval


treba v narodni knuhovne

http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_n ... l_base=nkc

nebo pry neco prodavaji na jeho kurzech ale ted si nemuzu vzpomenout na tu stranku
mao
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 165
Registrován: úte 08. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Krokac » pát 22. črc, 2005 15:30

Dík moc !!!
Bojovat se musí se ctí, houževnatě, chytře, ale nikdy ne zakaždou cenu !!!

http://mtulak.sweb.cz
Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 181
Registrován: ned 05. čer, 2005 23:00

Příspěvekod Anonymní » sob 23. črc, 2005 10:55

Vážení, pány ©pičku i Nováka znám, tedy hlavně znal jsem v osmdesátých letech. Jejich akademické sebeobranné umění je založeno na nulových zkušenostech z reálných konfliktů či jakékoliv vážné cvičební praxe, z krátkého působení v pár úpolových sportech - no hlavně na samostudiu a výzkumu. Něco jako když Cimrman foukal doutníkový dým do vody v umyvadlu aby zjistil jestli se tak nevytvoří zlato. Pravý alchymista nemá přeci zájem na výsledku, nýbrž na bádání.
Zde kopíruji několik příspěvků z jiného fora :

Alogodos je nebezpečná a iracionální sekta
Autor: (??? ???) Datum: 16.05.2005 16:17
Pan Václav Hník je členem této sekty. Sektu řídí jakýsi Ivan ©pička, který o sobě prohlašuje, že se stal Bohem a že ovládá mysteriózní "antisignální mentální úder". Je to samozřejmě nesmysl a vyvrácení existence všech podobných údajných nadpřirozených a parapsychologických schopností nalezneme na slavném www.csicop.org Pan ©pička je nezpochybnitelnou autoritou, jak už to v sektách bývá, ostatně Alogodos splňuje 10 bodů z 10 bodové škály pro charakterizaci sekt obecně. Pan ©pička je pro znovuzavedení tělesných trestů, pro zavedení trestu smrti. Prý nelze prokázat, že trest smrti nemá odstrašující účinek. Relevantní studie ovšem ukázaly, že trest smrti odstrašující účinek nemá. Pan ©pička zasahuje do nejintimnější sféry členů, jak je u sekt pravidlem, jako je zákaz pohlavního života apod. Sekta odkazuje nejvíce na "největšího myslitele všech dob", Tomáše Akvinského. Dekonstrukci jeho myšlenek však věnoval určitou část svého života skutečný titán, a to matematik a filosof Bertrand Russell, a ukázal, že myšlenky Tomáše Akvinského jsou z pohledu moderní logiky závadné a podvodné. Viz http://www.users.drew.edu/~jlenz/brs.html
Sektu je možno charakterizovat jako katolickou. Katolicismus je však z racionálního hlediska nesmyslný. Stačí jen uvážit stovky milionů mrtvých jdoucích na vrub této nenávistné ideologii. Ovšem celé křesťanství, vč. Bible, z kterého sekta vychází, je invalidní a iracionální. Více viz na www.infidels.org Tam jsou i vyvráceny všechny dosud známé tzv. "důkazy Boží existence", z nichž těmi primitivnějšími sekta Alogodos neustále operuje.


Odp:Alogodos je nebezpečná a iracionální sekta
Autor: (??? ???) Datum: 18.05.2005 16:55
Členové sekty jsou vedeni k provozování různých koncentrací na dýchání apod., přičemž dochází k navození různých delirantních stavů se zvýšenou sugestibilitou a iracionální tvrzení sekty jsou pak snadno přijímány, a dokonce přímo prožívány. Je známo, že mystické epizody, jako jsou stavy depersonalizace, derealizace, iluze bezčasovosti, bezprostorovosti apod. bezprostředně souvisí s mikrozáchvaty v temporálním mozkovém laloku. O vztahu mezi meditačními technikami, užitím psychoaktivních látek, spánkové deprivace či duševní nemocí a mystickými stavy je již z pohledu neurobiologie známo poměrně hodně. Otázkou zůstává, jaký prospěch získá člověk navozováním těchto temporolimbických epileptoformních mikrozáchvatů. Vždy chybí nezávislá a objektivní validace těchto mystických prožitků. Mystické a náboženské prožitky jsou čistě psychologickým fenoménem.


Odp:Alogodos je nebezpečná a iracionální sekta
Autor: (??? ???) Datum: 19.05.2005 08:57
Uf. Zda se, ze nekdo podrobil alogodos zevrubnemu vedeckemu zkoumani. Asi po spatnych zkusenostech? Pochybuji, ze by nekdo z alogodosu nekoho k necemu nutil proti jeho vuli, i kdyz tento spolek neznam. Pouze jsem letmo videl par veci, ktere publikovali jeho vedouci clenove. Vase zavery lze aplikovat na kterekoliv nabozenstvi nebo "duchovni" praktiky a tezko s vami v tomto polemizovat. Mysticke prozitky je urcite nutno prozit a vedecky dolozit existenci boha se zatim tusim nikomu dokazat nepovedlo.
Kurs byl uveden ciste jako podle me pekny uvod do filosofie a rekneme i zakladu nabozenstvi. Mnoha "tradicne" zamerena bojova umeni tyto veci donekonecna omilaji ve spojitosti s moralkou/etikou a kdovi cim jeste, ale praxe v tomto smeru je dle mych zkusenosti nulova.
admin


Odp:Alogodos je nebezpečná a iracionální sekta
Autor: (??? ???) Datum: 19.05.2005 09:59
To je nepochopení toho, co je to sekta. Prakticky v žádné sektě není nikdo přímo k ničemu nucen. Ani Svědkové Jehovovi a ani katolíci nikoho k ničemu nenutí. Svědkové Jehovovi jen tvrdí, že hříšníci, tj. ti, kteří nežijí v souladu s jejich přikázáními, jako je zákaz krevní transfúze, budou zničeni a nevstoupí do ráje po zničení světa, katolíci zase tvrdí, že ti, kteří nežijí v souladu s jejich přikázáními, jako je zákaz předmanželského sexu nebo používání kondomu, budou s největší pravděpodobností věčně nevýslovně trýzněni v pekle. Naprostá většina sekt nikoho k ničemu nenutí. Důležité ke kvalifikaci daného uskupení jako sekty je přítomnost prvků, jako je např. autoritativnost a nezpochybnitelnost vůdce, tajnůstkářství, odsuzování lidí mimo uskupení, odsuzování nepovolené četby atd. nebo např. vytváření vlastního slovníku novotvarů. To vše je v uskupení Alogodos přítomno do nejvyšší míry.

Kurs není vůbec možno považovat jako úvod do filozofie. Je to jednostranné ospravedlnění východisek sekty Alogodos. Chybí přehled materialistické, pozitivistické, sekulární a humanistické filozofie.

Co se křesťanství týče, jedná se opět o velmi omezený a jednostranný výklad. Není například pravda, že všichni bibličtí učenci se shodují na tom, že Ježíš opravdu žil. Existuje značné množství biblických expertů, kteří tvrdí, že Ježíš není historickou osobou, viz např. Carrier, Doherty, Price atd.


Odp:Alogodos je nebezpečná a iracionální sekta
Autor: (??? ???) Datum: 19.05.2005 12:44
V uskupení Alogodos se ještě vyskytuje další znepokojivý element, který je společný pro všechny sekty, a to je vyžadování poslušnosti vůdci. ©pička přímo užívá středověké tvrzení, že "poslušnost je matkou všech ctností". Ti, kteří jsou mimo sektu, jsou pak "rozumově podvyvinutí", "nedospělci", "ubohé karyatidy", pan ©pička je poměrně vynalézavý, co se týče nadávek na lidi, včetně význačných myslitelů, kteří nezapadají do jeho světového názoru; vyhrožuje rovněž eschatologickou odplatou v "Nové Zemi" apod.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Příspěvekod Virgee » ned 24. črc, 2005 19:57

Zná někdo nějaký jiný pojednání na téma mono/multi/kvazi/...signální sebeobrany, mimo práce pánů ©pičky a Nvoáka?

Např. onen špaň. šerm?
®ivot je boj /// http://virgee.wz.cz/
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 313
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00

Příspěvekod Jendis » ned 24. črc, 2005 20:20

Virgee píše:Zná někdo nějaký jiný pojednání na téma mono/multi/kvazi/...signální sebeobrany, mimo práce pánů ©pičky a Nvoáka?

Např. onen špaň. šerm?


O španěláckém šermu toho až zase tak moc není.... :(
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Anonymní » pon 25. črc, 2005 11:54

Slova "monosignální" se dopustil i Koza v příspěvku tutaj: http://www.gunting.cz/clifoth/styl.html . Bůh suď kde ho sebral - možná se mu prostě zalíbilo při čtení ©pičky... ?
___
Jox
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Příspěvekod Anonymní » pon 25. črc, 2005 11:56

Virgee píše:Zná někdo nějaký jiný pojednání na téma mono/multi/kvazi/...signální sebeobrany, mimo práce pánů ©pičky a Nvoáka?
Esi si tydle slova ©pička s Novákem vymysleli, tak bych je jinde asi nehledal.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Příspěvekod ViaDraco » čtv 27. říj, 2005 0:26

Jox_off píše:Slova "monosignální" se dopustil i Koza v příspěvku tutaj: http://www.gunting.cz/clifoth/styl.html . Bůh suď kde ho sebral - možná se mu prostě zalíbilo při čtení ©pičky... ?
___
Jox


Ahoj, nejaky ten patek se taky venuju sermu (spis nemce), nevedel bys nahodou o nejakejch dalsich pojednanich, ne nutne od Kozy, ne nutne o nemce...? Diky moc, veskere elektronicke (tedy snadno dostupne) informace z teto oblasti vitany...
ViaDraco
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod jox » pon 31. říj, 2005 15:16

Hm, ceskyserm.cz asi znáš a jinak ňák moc nevim ale myslim že takovej Jendis by třeba moh...
Jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00

Příspěvekod Jendis » pon 31. říj, 2005 15:37

Mno,podívej se tady do fóra šerm a šermování( http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... opic&t=333 ),potom www.ceskyserm.cz a www.scherm.cz

Myslím,že na těchto stránkách můžeš dohledat všechno,co hledáš.....nebo se proklikat dále. :wink:

Je toho mraky,spousta materiálů ale není v češtině,kdyžtak si něco najdi přes ty odkazy,co tu všude jsou a potom se ptej dál.... 8)
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Anonymní » úte 01. lis, 2005 16:10

Jendis: Diky, to jsem prehlid. Jinak ceskyserm a scherm znam :c)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Příspěvekod Jendis » úte 01. lis, 2005 17:20

Za málo...kdyžtak se pak ptej dál.... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Re: I. ©pička a monosignální sebeobrana

Příspěvekod paštika » stř 09. bře, 2016 16:58

Také jsem se prokousal některými výtvory pana Špičky a spol. K arogantnímu stylu jeho prezentace lze nejpříhodněji poznamenat Searlovo: "If you can’t say it clearly you don’t understand it yourself." Tvorba neologismů je skutečně charakteristická pro všechny sekty. Pan Špička má své poznatky přímo od Boha, jak se lze dočíst v jeho brožurce "Mystické zápisy", v které popisuje, kterak se mu díky určité psychogymnastice dostalo "vlitého poznání" a např. samotný Tvůrce Vesmíru pana Špičku "učí", že "dnešní lidé jsou posedlí sexem". Aby se z člověka stal dokonalý muž a nejlepší bojovník, je třeba podstoupit tzv. "mentální průpravu" pod "pravým vedením". K tomu je nutná "desexualizace vlastního života" a "nikdo si nesmí myslet, že by jakkoli pokročil v mentální průpravě, kdo by se oddával sexu". Posedlost sexualitou je u pana Špičky až psychotická. K tomu se pojí další povahový defekt pana Špičky, a tím je markantní nenávist vůči ženám, misogynie. Žena prý má "nižší ontologický status než muž". Máme tak zřetelný obraz člověka frustrovaného svojí impotencí či neúspěchem u žen. Ženy se jistě od mužů liší, ale nejsou přeci méněcenné. Máme tak ženy intelektem daleko pana špičku převyšující, jako geniální matematičky Emmy Noetherová nebo nositelka Fieldsovy medaile Maryam Mirzakhani. Navíc mám tušení, že taková Ronda Rousey by panu Špičkovi snadno natrhla zadek. Přitom pan Špička obdivuje Sv. Terezii z Ávily, která byla dle všeho psychotická a své halucinace rovněž připisovala božskému působení. Přitom až polovina psychotiků z Psychiatrické nemocnice Bohnice má podobné nebo stejné vidiny právě s religiózním obsahem. Pan Špička prý ovládá "antisignální mentální úder", dokáže prý nadpřirozeným způsobem zasáhnout mozek protivníka. Nikdy nic takového ovšem nebyl schopen demonstrovat, a doložit tak pravdivost svého tvrzení. Jím vytvořená sebeobrana (prý nejdokonalejší a nejlepší myslitelná) je založena na cvičení tzv. "tvrdého úderu"--tj. opakované bouchání pěstí do tzv. "bouchadla", až je úder údajně tak silný, že jediným rozhodujícím úderem, na který je třeba si při sebeobranné situaci vyčkat, protivníka zcela vyřadíme z boje. Když však sledujeme zápasy MMA, které se nejvíce podobají reálnému boji, vítězství je naopak často dosahováno různými pákami a škrcením apod. Aby nedošlo k mýlce, já mám ve velké úctě duchovní život, ten ale nemá nic společného se sektářským autoritářstvím narcistního psychopata pana Špičky. Pan Špička popírá, že by díky meditaci docházelo ke změnám mozku, ovšem dle poznatků neurověd víme, že k těmto změnám dochází. Je to např. zmenšení amygdaly, zvětšení hippokampu, ztluštění mozkové kůry, změny na úrovni genové exprese ad. Právě díky zmenšení amygdaly je možné chovat se v bojové situaci s klidem. Pan Špička dále žije ve velice jednoduchém myšlenkovém světě: Rozum je "dobrý", emoce jsou "špatné". Jak ovšem ukázala opět moderní neurověda, rozumová činnost je v emocích ukotvena a pacient s mozkovou lézí, která jej úplně připraví o schopnost emočního prožívání, není schopen jednat ani racionálně.
paštika
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř 09. bře, 2016 16:14

Re: I. ©pička a monosignální sebeobrana

Příspěvekod frajerKokoMihule » stř 09. bře, 2016 19:04

Zabavne! :lol: Je zjevne, ze emoce jsou nezastupitelne, protoze pouhym rozumem by clovek takovy prispevek tezko zplodil. Nebo to bylo po tehlecte meditaci? Zmensila se vam amygdala? :wink:

Vetsina tech 'namitek' ci co to je jsou nesmysly. Vezmeme pro priklad treba to, ze vas rozciluje, ze Spicka pozaduje 'desexualizaci zivota'. Je pritom zname, ze drtiva vetsina duchovnik nauk, od krestanstvi po buddhismus, pohlavni zivot v zajmu duchovniho pokroku znacne nebo uplne omezuje. To vas taky rozhorcuje? :wink: Pisete do Vatikanu, at ten celibat zrusi? Nebo namatkou, jakysi soucasny korejsky zenovy mistr kdesi pise(citovano zpameti) "V dnesni dobe lide zejmena lpeji na sexu. Je to jako kdyz dikobraz vleze do krysi diry - tam to jde snadno, ale zpatky obtizne.."

Predpokladam, ze to je dukaz o 'psychoticke posedlosti sexem' - zda uz u Buddhy, nebo az u tohoto mistra, to zrejme vite vy. :wink: Nicmene, kdybych si mel tipnout, kdoze je posedly sexem, tipoval bych asi vas - proc by vas jinak tak poburovalo, kdyz se vam o nej Spicka otre? :wink:

Dale pisete:
"K arogantnímu stylu jeho prezentace lze nejpříhodněji poznamenat Searlovo: "If you can’t say it clearly you don’t understand it yourself.""

Kdybych otevrel napr. vysokoskolskou ucebnici fyziky(skripta), seznal, ze ji nerozumim, a pak vykrikoval, "If you can’t say it clearly you don’t understand it yourself.", to by se spis dalo nazvat aroganci,ne? :wink:

A tak by se dalo zabavne pokracovat, ale asi to nema velkou cenu.Pro lidi, co sem prijdou, bych pouze poznamenal:

S Ing.Spickou ani s lidmi okolo nej jsem se nikdy nesetkal, takze me k nemu poji pouze to, ze jsem cetl nektere jejich prace. Pro spoustu lidi budou obtiznejsi pristupne, protoze:
-Spicka byl katolik; uz tento fakt samotny ho cini cizim 90% jeho potencialnich ctenaru,bych rekl
-Spicka se narodil nekdy v prvni puli 20.stoleti; coz znamena, ze mel male prochopeni pro moderni 'vynalezy' typu 'zenska rovnopravnost', ktere jsou treba vam zjevne svate
-Spicka kladl velky duraz na racionalitu a intelekt, a byl v tom zjevne pomerne prisny; takze tezko od nej cekat nejake tutu, nunu
-Spicka byl bezesporu velmi inteligentni (a pravdepodobne malo citovy), coz zpusobuje, ze spouste mene inteligentnich lidi pripada jako blbec :lol:

Presto stoji jeho prace za to si precist, protoze:
-z duchovniho hlediska byl pravdepodobne na te urovni, ktere se v zenu rika osviceni,takze urcite do jiste miry vi, o cem mluvi
-z filosofickeho hlediska je v nich fascinujici ontologie/gnoseologie
-jeho(a Novakova) racionalni analyza sebeobrany je nejpropracovanejsim dilem v teto oblasti, ktere jsem cetl
-uz pro tu srandu :wink:

PS: Tak me dodatecne napadlo, nema vase neschopnost pochopit Spicku neco spolecneho s tim, ze nejste s to rozumne strukturovat text? :wink:

PS2: Kde se clovek muze docist o tom nadprirozenem 'antisignalnim mentalnim uderu'? :lol:
frajerKokoMihule
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 300
Registrován: pát 23. říj, 2009 23:00

Re: I. ©pička a monosignální sebeobrana

Příspěvekod paštika » stř 09. bře, 2016 21:40

Chápu, proč Vám pan Špička tak imponuje. Zmohl jste se pouze na urážky a v tom je pan Špička opravdový génius. Pan Špička je či byl mimořádně nenávistný člověk, stačí si přečíst jeho "dílo"--je plné urážek a přání smrti lidem, kteří nejsou uvnitř jeho sekty. Žádný buddhista by se takto chovat neměl. Vidíte, já když otevřu jakákoli vysokoškolská skripta o fyzice, tak tomu perfektně rozumím. Je to proto, že je to psáno tím nejsrozumitelnějším možným jazykem, stejně jako cokoli, co se týká exaktní vědy. Ta kuriózní kakofonie neexistujících slov, kterou vyplodil pan Špička, se s tím vůbec nedá srovnávat. Možná jsem neskromný, ale mám za to, že jsem podstatně inteligentnější než pan Špička, ostatně zabýval jsem se profesionálně stochastickou geometrií v Akademii věd ČR. Pan Špička vytvořil jakýsi slepenec neexistujících slov a nějakých obskurních špatně definovaných pojmů ze scholastiky a na prosťáčky to funguje magicky jako cosi úžasného. Fakta jsou takováto: 1. Špička je posedlý sexem, stejně jako údajný Buddha byl údajně posedlý sexem (Pálijský kánon je 11x rozsáhlejší než Bible a co je autentické, a co nikoli dnes již není možné zjistit) a křesťané jsou posedlí sexem. (Já patrně posedlý sexem již nejsem vzhledem ke svému věku, ale byl to od Vás jen argument ad hominem.) Západní buddhismus je k sexu naprosto tolerantní a já bych mohl jmenovat desítky skutečných mistrů, kteří dosáhli plného osvícení či osvobození mysli, ať již v tradici théravády, zenu, vadžrajány či dalších forem buddhismu a žijí zcela normálním pohlavním životem. 2. Špička je sexistický misogyn. Fakt, že ženy mají volební právo, mohou opustit bez doprovodu dům manžela, mohou pracovat a chodit do školy a obecně mají stejná práva jako muži, je výdobytkem moderní doby. Křesťanství toto vše zakazovalo (viz např. Tridentský katechismus) a islám to zakazuje dodnes. Mentalita pana Špičky je na úrovni primitivních pastevců z doby bronzové, kteří psali Bibli. 3. Pan Špička požaduje znovuzavedení tělesných trestů a trestu smrti, jako je tomu např. v barbarském islámu. Znamená to, že pan Špička je antisociálním psychopatem. 4. Podle pana Špičky jsou obecně všechny emoce "špatné" a je třeba je potlačovat, aby mohl fungovat ten krystalický, "správný" rozum. Ovšem již od výzkumů neurovědce A. Damasia víme, že nic takového nefunguje. Lidský mozek funguje tak, že kognice je přímo navázána na emocionalitu. 5. Pan Špička o sobě tvrdí, že ovládá "antisignální mentální úder", ovšem nikdy to nijak nedoložil a jak víme, mimořádná tvrzení vyžadují mimořádné důkazy. 6. Pan Špička dosáhl osvícení údajně díky tomu, že naměřili, že reakční doba na vizuální podnět je 0.3s, zatímco direkt trvá 0.1s. Je to opět nesmysl, např. já mám reakční dobu na vizuální signál 0.2s, ačkoli jsem pozitivní na Toxoplasmózu, což reakční dobu prodlužuje. Navíc je známo, že stimulancia reakční dobu výrazně zkracují. Ovšem v sektě Alogodos se tato tvrzení berou jako shůry daná, neotřesitelná dogmata. 7. Na tréningu sekty Alogodos jsem se byl kdysi podívat. Nejedná se o žádnou "extrémně tvrdou školu", jak o sobě tito kuriózní pánové prohlašují. Jsou to takoví dosti pohybově nešikovní "patachóni", kteří rádi teoreticky žvaní, prožvanili prakticky celý tréning. 8. Pana Nováka jsem viděl jednou v televizi. Pan Novák je údajně tzv. "monosignální mistr"--měl by tedy zvládat takovou "úkornou situaci", jako je hovor na kameru. Ovšem pan Novák hrozně koktal, snad minutu ze sebe nedokázal vypravit ani slovo, a pak se konečně vymáčkl, vysoukal ze sebe: "Střílet se musí"
paštika
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř 09. bře, 2016 16:14

Re: I. ©pička a monosignální sebeobrana

Příspěvekod frajerKokoMihule » čtv 10. bře, 2016 5:57

Vidite, to jsem tam zapomnel uvest jako dalsi duvod k precteni Ing.Spicky - skvele urazky! :lol:

1)Nekdo tu posedly sexem a zenami zjevne je; je-li to vsak Spicka a tradicni nabozenstvi, nebo spis moderni spolecnost, ktera dala svetu takove vydobytky jako anorexii, bulimii, radikalni feminismus, Miley Cyrus, pruvody homosexualu a zapasy zenskych gladiatoru,/a pri tom vsem ji klesa porodnost/, to necham na posouzeni laskavemu ctenari. :wink:

Kazdopadne jste nenapsal nic vic, nez ze Spicka zastava nazory tradicnich nabozenstvi a katolictvi. To, ze to opeprite par levicackymi nadavkami typu psychopat ci misogyn dojme jenom jine levicaky; a vypovida to spis o vas nez o Spickovi.

Krasne je to videt ve vasi inferenci "kdo je pro trest smrti, je sadisticky psychopat" - jinymi slovy, kdo nesouhlasi s vasim predsudkem, je psychicky vadny. Kdo jiny nez ignorant muze takto uvazovat? Existuje spousta rozumnych argumentu pro trest smrti, ktere nemaji v sobe nic sadistickeho, ani psychopatologickeho.

G.H.Chesterton byl proti volebnimu pravu pro zeny a proti rozvodum, a presto ho nikdo in effige neupaluje.

2)Ve Spickovych textech nejsou zadna 'prani smrti lidem,kteri nejsou uvnitr jeho sekty'. To je naprosty nesmysl. Nemel jste nejake aprilove vydani?

3)"Pan Špička dosáhl osvícení údajně díky tomu, že naměřili, že reakční doba na vizuální podnět je 0.3s, zatímco direkt trvá 0.1s." Delate si legraci??? :lol: Pak vas ma nekdo brat vazne!
-Spicka nameril, co nameril, a tak dospel k teorii multisignalni reakce (=sebeobrana)
-Spicka dosahl osviceni meditaci, mentalnimi cvicenimi (pravdepodobne)
Jediny zpusob, jak jste mohl dospet k vyse uvedenemu nesmyslu, je, ze jste tyto dve veci tvurce spojil.
(Nehlede na to, ze ta reakcni doba byla nejspis 0.13s, ale nechce se mi to hledat).

4)Ani cviceni klubu Alogodos, ani vystoupeni Ing.Novaka jsem bohuzel nevidel, a mrzi me to - ja se vzdycky rad poucim. Stejne jako me mrzi, ze jsem se nedocetl nic o tom antisignalnim mentalnim uderu :wink:

Secteno, podtrzeno, vase namitky jsou vetsinou ve stylu 'Co si to ten Spicka dovolil - psat neco, s cim nesouhlasim,popr.co se mi nelibi, popr.cemu nerozumim'; pouze obohacene o likvidacni epiteta typu sekta, psychopat, narcistni, nenavistny, arogantni apod. V zakladu asi pujde o podvedomy odpor proti tomu, co je /jine/.

Za sebe pouze opakuji, ze dilo Ing.Spicky a spol stoji za prostudovani; a ze obsahuje skvele, jinde nevidane myslenky. Ovsem to muze byt tim,ze jsem tenhlecten prostacek, ze :wink:

A na zaver - jste inteligentnejsi nez ing.Spicka? To mate dobre! :lol:
frajerKokoMihule
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 300
Registrován: pát 23. říj, 2009 23:00

Re: I. ©pička a monosignální sebeobrana

Příspěvekod pm » čtv 10. bře, 2016 11:05

Jéééé, kde se to dá přečíst? :-) Poprosím odkaz na literaturu!
Uživatelský avatar
pm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 3604
Registrován: pon 03. bře, 2003 0:00

Re: I. ©pička a monosignální sebeobrana

Příspěvekod paštika » čtv 10. bře, 2016 11:23

Bohužel, Špičkovy texty neznáte. Přání smrti lidem, kteří nejsou v jeho sektě, je v jeho textech explicitně vyjádřeno: špička na jednom místě hovoří o skutečných velikánech vědy, jako je Norbert Wiener, o jejich úmrtí a komentuje to tak, že je dobře, když tito "méněcenní" lidé umírají. Buddhisté praktikují mj. tzv. meditaci mettá, to jest přání, ať jsou šťastny všechny bytosti, představují si např. v duchu svého největšího nepřítele a posílají mu nekonečnou lásku a štěstí. Umíte si něco takového představit u špičky, který jen dští zášť a chrlí žluč? Ostatně jedním ze Tří kořenů všeho zla v buddhismu je právě nenávist. Dále je faktem, že špička dává svůj "objev" ohledně reakční doby a doby trvání úderu do přímé souvislosti se svým osvícením a vznikem "mentální průpravy", viz opět jeho texty, které bohužel neznáte. Mentální anorexie a bulimie jsou psychiatrická onemocnění, která jsou dobře zdokumentována z dob před staletími, jedná se o závažné organické onemocnění mozku, rozhodně to není nějaký "levičácký výdobytek". Že byl Chesterton proti volebnímu právu žen, není argumentem proti volebnímu právu žen, jedná se o klamný argument argumentum ad verecundiam. Špičkovy texty je možno rozdělit do dvou skupin: Jednak je to verbomanický slepenec neexistujících slov, který nedává žádný smysl, a v případech, kdy špička píše srozumitelně, jsou to výroky nepravdivé nebo morálně nepřijatelné. Mmch. vy sám jste podle učení pana Špičky zcela bezcenný člověk, jelikož nemáte "mentální průpravu", slovy pana Špičky jste "vermis" neboli "červ". Nevím, co by mělo být směšného na tom, že jsem pravděpodobně daleko inteligentnější než pan Špička. Jsem bývalým pracovníkem Akademie věd, zatímco pan špička se profesionálně živil čistěním zahovněné odpadní vody v čističce.
paštika
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř 09. bře, 2016 16:14

Re: I. ©pička a monosignální sebeobrana

Příspěvekod frajerKokoMihule » čtv 10. bře, 2016 15:07

Co je na to smesneho? Vy :lol: Pokud jste byl clenem Akademie ved, tim hure pro Akademii ved.
Jste natolik zaujaty proto Spickovi, ze jste ochotny proti nemu obratit naprosto cokoliv, bez ohledu na skutecnost. Prikladem je vase arogantni (jak rad rikate) tvrzeni, ze Spickovy texty neznam, ac o tom nemuzete naprosto nic vedet.

Nevinna ironicka poznamka o Wienerovi, kterou jsem samozrejme cetl - o tom, ze zemrel driv, nez se mohl dat telegrafovat - je pro vas zaminkou k moralnimu odsouzeni Spicky, a invokaci jakesi modlitby 'vseobecne lasky'. Clovek nevi, jste-li opravdu tak citlivy, ze vas naprosto bezne satiricke vyroky uvedou to stavu extaze; a nebo, a to spis, jste predsudecne zaujaty proti Spickovi, a hledate sebemensi duvod jej odsuzovat.
Priklanim se k tomu druhemu.
O tom, ze jste kvuli tomu ochoten i prekrucovat pravdu, svedci, ze jste z teto (mimochodem, docela zabavne) poznamky udelal 'prani smrti pro vsechny mimo Spickovu sektu'. Takto postupuje vedec?

Budu vam velmi vdecny za citaci te casti textu, kde se rika, ze Spickovo osviceni bylo zpusobeno merenim reakcni doby. :wink:

Poznamka o Chestertonovi nemela byt argumentem proti zenskemu volebnimu pravu - coz jste opet naprosto nepochopil ci pochopit nechtel - ale argumentem proti vasemu zatracovani Spicky na podklade jeho udajne 'nenavisti k zenam'. Se stejnym uspechem byste mohl zatracovat onoho Chestertona, a vetsinu soudnych lidi pred cca rokem 1920. A takovy nesmysl, jako ze 90% populace v roce 1920 nenavidelo zeny, snad nebudete tvrdit ani vy.

Nemohu nez opakovat - jste proti Spickovi zaujaty, a vase nenavist vas zaslepuje - tedy, pokud nejste tak slepy bezne. Vase argumentace spociva hlavne v tom, ze se chytate nepodstatnych slov a jevu, ignoruje hlavni linii argumentu; a vase moralni odsouzeni je pak jakysi emocionalni vytrysk dynamogenizovany vasi frustraci (abych vam dopral trochu te spickovstiny :wink: ). Proste, nekdo tvrdi neco, co se vam nelibi, tak je nutno jej moralne znicit. Mate skutecne velmi blizko k levicovemu zpusobu vedeni debaty, kde napr. protivnik, s nimz nesouhlasim, je oznacen za 'fasistu' ci nenavistnika, a tim jsou on i jeho tvrzeni bez diskuze smeteny se stolu.

Uz jen vase tvrzeni,ze vse, co Spicka napsal, je bud nesrozumitelne, nepravdive, nebo moralne neprijatelne, svedci o tom, ze vas neni mozno ohledne Spicky brat vazne. (Nebylo-li mineno velmi, velmi hyperbolicky). Jste proste v teto oblasty tak plny predsudku, ze je to spise legracni.

Netusim, zda jste zaujaty proti Spickovi konkretne - a chovate se iracionalne jen v tomto pripade; a nebo zda je to jakasi obecna fachidiocie, neschopnost pochopit cokoliv 'jineho', co neni napsano 'neutralnim' jazykem moderni vedy ci radobylaskyplnym jazykem moderni levice. Ovsem do zapadniho intelektualniho obzoru patri i takovi autori jako Swift, Colacho, Carlyle, Nietzche, Schopenhauer ci Klima; a patri tam bezesporu i Spickovy beletristictejsi texty.

Priznam se, ze bych rad vedel, kde Spicka pise, ze kdo nema mentalni prupravu je vermis :wink: Ale i kdyby to psal, tak bych se tomu spise zasmal, nebo premyslel o tom, co tim myslel.
Vy si ovsem takove vyroky berete hrozne osobne;urazi vas a vase reakce pak jde z ublizene lasky - lasky k vam samotnemu a k vasim idolum(treba k tomu Wienerovi,nebo k zenam). Mozna byste mohl namisto opakovane citace toho, ze emoce jsou soucasti kognice, zkusit ty sve trochu pokrotit. To by ovsem byla tahleta 'mentalni pruprava', a ta je prece fuj,ze? ;-j

Ja naopak nemam problem uznat, ze Spicka ma sve chyby,resp.idiosynkrazie. At uz texty strohe k nesrozumitelnosti nebo ty neologismy; ci ono bombasticke,basnicke,prepjate vyjadrovani. To je ale specifikum tohoto autora a rozumneho,secteleho cloveka to nemuze pobourit. (Priznam se, ze me to treba i bavi :wink: ). Stejne jako bych inteligentnimu cloveku doporucil precist si dejme tomu Chestertona, tak bych doporucil i precist si Spicku.


-

Spickovy(a Novakovy) texty se, pokud vim, daji rozdelit zhruba na tri skupiny :
1)text o sebeobrane - ktere jsou, jak uz jsem nekolikrat opakoval, unikatni racionalni analysou problematiky
2)texty o mentalni pruprave - ktere jsou hure pochopitelne, ovsem nebyly puvodne nikdy urceny pro sirokou verejnost (mj. i kvuli dobe, v niz vychazely) a vyzaduji specialne pripraveneho ctenare
3)texty ineditni, coz jsou ty, ktere vas drazdi nejvic - tech je par, konkretne tusim Minutky a Mysticke zapisy; urcene spis jako takove 'nakopnuti', inspirace pro duchovni zivot


A na zaver: Spicka cistil zahovnenou vodu? :-D Ohavne. Nemate jeste neco z jeho osobniho zivota? Docela me mrzi, ze o nem celkem nic nevim, musel to byt zajimavy charakter.
frajerKokoMihule
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 300
Registrován: pát 23. říj, 2009 23:00

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků