Boxer jako zbraň pro sebeobranu (?)

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod dahu » stř 25. srp, 2004 11:56

Senior píše:Nejsem kuchař, ale vem si to prakticky - když ta naběračka nebude hliníková ale nerezová a bude mít těch 80cm, a těžiště má na konci v té polokouli...no...to by byla sestava do Escrimy... :lol:

A navíc - z čeho kdysi vznikaly zbraně? Z původně nevinného zemědělského nářadí, ne?
:wink:

Senior

nedavno jsem narazil na instruktazni vcd sestavy jizniho shaolinu se stolickou...
More chi, train harder!
dahu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » ned 14. lis, 2004 14:48

Já jsem už dřív přemejšlel co si mám koupit. Boxera nebo teleskop? Někdo mi řek, ž když vytáhnu teleskop, tak to udělá lepší dojem na útočníka, ale někdo mi zas řek, že když s tim teleskopem hovno umim a pudou na mě dva, tak mi ho snadno vyrvou z ruky ... boxera ne ... Já jsem chodil na Kung-fu, ale to bylo asi v sesty tride, chodil jsem jen rok ... Teď jsem ve druháku. Bohužel se do mí nový slečny snaží neustále někdo srát, jak bejvalý, tak vožralové v tramvaji, taxem jaxi nasranej ... Co byste mi tak poradili? Jsem tu poprvý a adresu si asi nezapamatuju, tak jestli by byl někdo tak moc hodnej, tak ať mi napíše na johnytheloserdrummer@seznam.cz

Díky.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » ned 14. lis, 2004 15:13

RE: Bohužel se do mí nový slečny snaží neustále někdo srát, jak bejvalý, tak vožralové v tramvaji, taxem jaxi nasranej ... Co byste mi tak poradili?

no poradil bych ti to, že jestli chceš tyhle věci vyřešit tímhle způsobem, tak je mi tě líto. Psal jsi že do tvý slečny... chceš s ní chodit kuli tomu aby viděla jak dokážeš zmlátit boxerem opilce vracející se z hospody? Nebo jejího bývalýho? ONA at si vybere, tohle by mělo být jen na sebeobranu a ne aby jsi vzal s teleskopem někoho přes palici jak se na tvojí slečnu koukne! Takovýhle jsou nejhorší, když jde kluk s holkou po ulici můžu si bejt jistej, že začne před ní machrovat a hrát si na VanDamma a že mě vyzve k souboji nebo začne nadávat , když cvičim. Nejhorší to je v tom že vim, kdyby šel sám tak by se choval normálně, ale když je s hezkou slečnou tak se chová jak blbeček. Pro takovýhle lidi by měli být tyhle věci ZAKÁZANÝ nevim jestli je to jen můj pohled na věc, ale pokud by jsi u toho Kung Fu nebo jakýhokoliv jinýho BU vydržel delší dobu, tak by jsi to pochopil a třeba by jsi dostal i v ThaiBoxu výprask a dokázal si vážit soupeře co proti tobě nastoupí, snažit se být lepší a ne hned i kupovat boxeroobušek. :evil:
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 14. lis, 2004 15:18

Ty vole tobě se to mluví. Vim, že kung-fu bys vlastně nikdy neměl použít ... ale když jí někdo vrazí pěstí jako neska dopoledne a nic mu neudelala, tak co mu asi tak udelam se svejma 65kilama? Já sice žárlivej trošku sem, ale ať si na diskotéku jde a baví se tam, já jí věřim, ale nebudu trpět to, že prostě jí někdo bude mlátit!!! Chápeš to???
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 14. lis, 2004 15:20

A nejen kvůli ní, u nás o dvě ulice níž bydleli 2 týpci, co rozřezali nějakýho chlapa, o kus dál našli dvě mrtvoly v příkopě a tátu vokradli při cestě domu od metra, takže to je fakt na hovno. Dřív mě ani nenapadlo jít vo půlnoci parkem a bát se, ale teď fakt jo.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » ned 14. lis, 2004 17:03

RE: Ty vole tobě se to mluví. Vim, že kung-fu bys vlastně nikdy neměl použít

tak zaprvé nechápu proč by jsi Kung-Fu nesměl nikdy použít ?? zadruhý, je mi uplně jedno kolik vážíš sebeobranu učej i daleko lehčí i ženský takže na váhu se nevymlouvej ! za další jestli tam odkud pocházíš všichni mluví jako ty, tak doufám, že jsem od vás hodně hodně daleko :D protože co slovo to perla. Co chceš tady slyšet? kup si boxera tam a tam, rosekej mu držku, zabij ho ! tohle chceš? víš co to vůbec je relativnost BU? když nějakej chlap honí ženskou a ona řve, tak 99% lidí skočí po tom chlapovi ale co když je to policajt? přemejšlel jsi vůbec nad tim, že vlastně o těhlech věcech vůbec nic nevim abych to mohl hodnotit, co tady chceš aby ti lidi poradili? vůbec nevim proč jí někdo dal pár facek ani co kdo jí řekl, můžu ti říct z vlastní zkušenosti že kluky co jsem potkával na závodech v ThaiBoxu tak s váhou 65kg dělali docela slušný věci a dost tvrdý kopy, ve tvym případě pokud se nechceš věnovat BU tak si kup Glocka, nebo radši H&K. A potom... nevážim si lidí co se neuměj podepsat co se bojej napsat svoje jméno a stát si za svym názorem :!:
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » ned 14. lis, 2004 17:35

Ale co tady čtu du diskuzi jestli Boxera, nebo teleskop, tak pro mě osobně rozhodně teleskop, mám 16´ ale i tak je pro mě dost větší tahat ho po kapsách, nehledě na hmotnost toho železa. Zajímal jsem se jestli jde ještě v dnešní době sehnat takový ten pružinový, ale nikdo nevěděl kde by se ještě daly sehnat, jen v USA přes internet mi dali typ. Je jasný že nějaký základy Ať už KALI , nebo z nějaké bezp. agentury o jeho používání asi by jsi mít měl aby jsi se nestal snadnou kořstí pro soupeře, a těch kurzů je opravdu hodně. jde o to aby jsi zvolil pro sebe tu nejoptimálnější zbran to může být pro kohokoliv uplně něco jiného, už se prodávají i teleskop. tomfy a prodávají je i české firmy a výrobci. ale tu ještě nemám, takže nemůžu posoudit její vhodnost při obraně. mám zkušenost jen s teleskopem. a koukal jsem už i na jeho doplnky, jako zrdcádko za roh 8O a podobně.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 15. lis, 2004 10:10

Ja osobne som tiez radsej za teleskop, samozerejme bolo by treba mat aspon nejake zaklady z kali. Alebo z kobudo. Cital som tu nazor, ze boxer je lahsi a zvacsuje prieraznost. To je iste pravda, ale aj teleskop zlozeny sa da pouzit ako jawara - a z peste trciacim koncom sa daju efektne zasahovat citlive miesta. Co sa tyka boxera s hrotmi - je to dost nebezpecne - sposobi ta velmi tazke urazy a ani netreba vynalozit velku silu. Vlastnim aj noz-boxer, rucka je vlastne boxer, ale osobne mi to nevyhovuje - je to neprakticke, tazko sa meni uchop noza pocas akcie u "zvezuje" to prsty.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » pon 15. lis, 2004 10:53

mam tu s toho zly pocit o com sa to tu bavite, a mam silne nutkanie si zadovazit nejaky 9mm nastroj ked tolkyto takto behate po uliciach.
ja osobne ked sa necitim bezbecne tak si zoberiem CS spraj je to lahsie
a mensie ako boxer a tiez to pomoze od neprijemneho utoku /aj od vacsiny psov udajne/, a je to neskodne nie ako ked boxerom niekomu vyrazim vsetky zuby a prerazim lebku,
neviem ako by som sa obhajoval pred hocikym, ze mam boxera na obranu. a branil som sa utoku primerane.
co sa tyka teleskopky /jednu mam doma z cias ked som pricuchoval k escrime/ tak ak je s gumenou hlavicou a nie zeleznou tak to uz je lepsie co sa tyka primeranosti obrany aj ked je pravda co napisali up o nutnej zrucnosti a znalosti taktiky boja s nou.

ale aj tak nosenie zbrani je / v SR/ zakazane vratane nozov, boxerov a teleskopiek....
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 15. lis, 2004 12:02

Suhlasim s Kurtom co sa tyka kasera, alebo nejakeho ineho slzaku - je najlahsi na nosenie a nevyzaduje to ziadnu pohybovu pripravu - staci si len vyskusat, aky to ma dosa pri striekani a aku intenzitu. Potom uz len treba dobre mierit. Ale problem nastava ak fuka silny vietor. Co sa tyka pouzitia proti psovi, este som to nikdy neskusil, viem ze predavaju aj specialne spreje na psov, ale neviem... Na tie vacsie bojove plemena, aak je nahuckany a v razi Vam nepomoze ani pistol. Clovek to proste nestihne.
Taktiez som uz pocul, ze niektori ludia su imunni voci slzaku, to neviem vyvratit ani potvrdit, ale ja osobne ked som sa nadychol som mal dost co robit... :cry:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » pon 15. lis, 2004 13:01

suhlasim s raduzom, ze proti bojovemu psovy mnohdy nepomoze ani 9mm, inac tie kasery pre psov som pozeral ale nezistil som ziaden rozdiel v mnozstve ucinnej latky cs /su vraj aj specialne miesane s nejakym inym plynom -ale ten ja nevidel/ rozdiel bol akurat v tom, ze na obrazku bol pes a trysky boli usposobene tak ze smerovali prud plynu nie priamo ,ale mierne dole.
o odolnosti proti caseru som aj ja cital v/reklamnej?/ knizke o specnaz v tom duchu, ze si to tam striekaju pre srandu do oci a pak su proti tomu vraj odolny, ze len pretru oko a idu dalej, ale v reali u nas na ulici neviem skor myslim , ze nie.
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 15. lis, 2004 13:07

Ten "psí" slzak som videl aj ja v ochode - ale neviem. Ze vraj ucinejsie su paprikove spreje, ale to tiez nemozem porovnat,lebo som ho este nikdy nepouzil. Inac je aj obusok kombinovany zo slzakom, tusim to maju aj niektori policajti. Ale neviem si to dost dobre predstavit-pri pade na zem, alebo dobrej "slahe" by sa to mohlo pokazit.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » pon 15. lis, 2004 13:19

paprikovy sa mi nezda hoci vsetcia obchodnici vsak tvrdia opak,
zatial som v oku nemal ani jeden ale s toho co som pricuchol je podla mna cs rozhodne lepsi /CS-koncentrovany sa pouziva aj ako bojovy plyn/ paprikovy mi skorej pripada ako nejaka cili omacka resp.tabasco.
kombinovany obusok som uz videl davaju sa tam take specialne naplne predlzene-spreje a ked namieris obuskom a stlacis spust vyleti davka plynu, a myslim , ze sa robia aj kombinovane s elektrosokmi. a ten sa isto skorej pokazi ako ten plynovy.

hrubka
Naposledy upravil kurt78 dne stř 16. bře, 2005 14:55, celkově upraveno 1
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » pon 15. lis, 2004 13:20

double
Naposledy upravil kurt78 dne stř 16. bře, 2005 14:56, celkově upraveno 1
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » pon 15. lis, 2004 13:38

Přemýšlíte o bojování, jako kdybyste chtěli žít věčně. Je to tím, že si myslíte, že žijeme v nějaké době, která je pokročilá a úžasně sofistikovaná a jste všichni vyděšení k smrti z toho jednoho jedinýho chlápka, nebo jediný party, která napadne právě vás.
Přitom se vůbec nic nikdy nezměnilo, jen že místo na hliněné tabulky se záznam dat dělá na křemík. Člověk je ale stejnej. Víte, proč se tak bojíte? To proto, že ti, kteří vás chtějí ovládat, jsou rádi, že se bojíte. Přijde zlý terorista tamhle z jiné země, akdyž hned nepomůžeme svým občanům, s vytetovaným čárovým kódem nebo chipem, něco se jim může stát...
Jestli chcete zůstat svobodní, nemusíte ani cvičit bojová umění. Stačí se stále kolem dokola nekrčit a neposírat z autorit, jimiž se pro krátký okamžik boje stává i ukrajinský zloděj a albánský dealer s pistolí. Zvedněte hlavy, nekrčte se posraní a najednou se strach rozptýlí a ubožáci kterých jste se báli si hned tak netroufnou. A když jo, tak prostě dostanete do držky. Když vás to nezabije, posílí vás to a když vás to zabije, nebudete umírat někde na kyslíku a v posteli.
Chci říci, to váš strach sem přivolal ty, kteří si dovolují. Zvedněte hlavy a neptejte se jak, ale když budete muset, bojujte, vaše tělo zná jak, neposírejte se jak to Češi vždycky udělají. Až bude Ivanovi nabíhat na oku biftek, budete mít třeba zlomené kosti v ruce, ale bude to o.k. :lol: :lol: :lol:
Takže otázka nezní jaké bojové umění? Bojová umění studujeme jako krásnou a hrdou věc. Vítězství v boji spočívá v mysli, ne v technice.
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kurt78 » pon 15. lis, 2004 13:45

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
a, a, a,.......
8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
............
ty brdo idem sa radsej prejst
8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » pon 15. lis, 2004 13:47

Jdi se projít, ale dej pozor, ať na Tebe na ulici nezaútočí nějaká rozzuřená sýkorka. Všude jsou kamery, tak ne abys tahal bouchačku. :lol: :lol: :lol:
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 15. lis, 2004 13:51

8O :?: :!: :o 8O To teda bolo!!!!

Uff, my sme tu len rozoberali porovnania telskop, obusok, boxer popripade kaser. To neznamena, ze sa stale bojime, alebo nosime nejaky arzenal :evil: To prenechavam armade-tych to bavi :twisted:
Ty si to posunul do dusevnej roviny a moc si to "precitil". Do filmu by to bolo super....
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » pon 15. lis, 2004 13:58

Sáhni do svého srdce, jestli to co mi píšeš je fakt pravda. Sáhni hlouběji. Celá tahle diskuse a procento lidí, kteří cvičí bojová umění ze strachu, to je přece odpověď. A řekni, kolik lidí je ochotno se skutečně bránit?
Třeba i tím plynem? Víš, spíše ženský než kluci mají nakonec tu kuráž vzít kuchyňský nůž a bodnout, nebo sebrat popelník a ukončit situaci...
A´t se nám to nelíbí, přemýšlejme o tom. Motivací cvičení téhle populace bojová umění je extrémní předposranost. :lol: :lol: :lol:
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod BenGuri » pon 15. lis, 2004 14:03

Ale pro úplnost. Testovali jsme spreje jedné fy v reálných situacích, při rvačkách na ulici. Oleoresin capsicum a ortochlor benzaldimalonnitril. Většinou padli a svíjeli se, ale dva byli extrémně "hustý" a nasraný. Jeden bývalý basista, který dostával slzák k snídani ve Valdicích a druhý, drobný kluk s neuvěřitelnou vitalitou, kterého naštvalo, že by se měl přestat rvát. Vyzkoušel jsem plyny i paralyzery i na sobě. Kdybych neměl motivaci, šel bych třeba i k zemi. Když ale víš, že potom končí sranda, dá se to překonat a dobojovat. To v rámci objektivity. Ahoj BenG. :lol: :lol: :lol:
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...