bodyguardi a vyhazovači

bojová umění a válka, vycvik bodyguardů, speciální jednotky, combat shooting...

bodyguardi a vyhazovači

Příspěvekod Andrea » stř 02. bře, 2005 19:52

Ahoj. Zajímaly by mě informace o výcviku bodyguardů (nebo jejich osobní zkušenosti) , či o práci vyhazovačů. Co myslíte, musí být DOBRÝ vyhazovač inteligentní, měl by ovládat nějaké bojové umění, nebo to může být tupý zaostalý agresivní člověk? Díky za každou reakci. Andrea
Andrea
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 22
Registrován: sob 05. úno, 2005 0:00
Bydliště: Příbram

 

Re: bodyguardi a vyhazovači

Příspěvekod Anonymní » stř 02. bře, 2005 20:19

Ahoj Andrea!
Zaujimavy dotaz. Podla mojho nazoru by kazdy bodyguard a vyhadzovac mal byt inteligentny a vediet sa perfektne ovladat, samo, ze by mal vediet nejake BU, alebo aspon "dake finty" na problemovych ludkov. Ved si vies predstavit, ze by sa ludia bali chodit zabavat do podniku kde pracuje ako vyhadzovac clovek, ktory je hruby a rad ublizuje ludom len preto,ze sa mu niekto zrovna moc nepaci. Tato praca je pre (bodygardi a vyhadzovaci) by mala byt len pre rozumnych ludi. Zial nie vsade to tak je a este stale je dost malo ludi ktory toto chapu. Zial vecsinou je len nabuchany z posilky a nic nevie. Tolko moj nazor na tvoju otazku. O bodygardoch nic neviem, ale tusim tam potrebujes spravit certifikat ci co a je tam aj psychologicko-takticka priprava, samo, ze aj ine veci, napr., strelba, fyzicka, retorika, sebeobrana a pod..
Tiez ma zaujima nazor cloveka, ktory v tomto obore pracuje a ma vedomosti.


S pozdravom NOBODY
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Příspěvekod bison » čtv 03. bře, 2005 9:37

Jako prvni vec - nedelam ani vyhazovace ani bodyguarda, prezentuju jen svuj nazor :-)
Podle me to musis trosku odlisit, bodygard je clovek, ktery by mel predvidat nebezpeci, vyhledavat bezpecne trasy, analyzovat rizika apod. Tady bych rekl, ze kdyz uz dojde ke kontaktu, tak se bude spis strilet a bu bude nekde docela daleko v pozadavcich.
Pokud uvazujes jako vyhazovace nekoho, kdo stoji ve dverich podniku, tak tam to tak jednoznacny neni. Idealni je, kdyz bude taky analyzovat dav a vyvede potizisty driv, nez neco vaznyho provedou. Tady si myslim, ze fyzicka konfrontace hrozi mnohem vic. Rozhodne je podle me vetsi sance pro uplatnneni nejake agrasivni gorily jako vyhazovace nez jako bodyguarda. To ale neznamena, ze kazdy vyhazovac nutne musi byt "tupa hrana".
Naposledy upravil bison dne čtv 03. bře, 2005 9:40, celkově upraveno 1
bison
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 62
Registrován: pon 12. kvě, 2003 23:00

Příspěvekod Toman » čtv 03. bře, 2005 13:36

Vice mene souhlasim. Podle mne je nejvetsi rozdil mezi bodyguardem a vyhazovacem v pudu sebezachovy. Domnivam ze ze bodyguard ho musi mit trochu jinde, kryt pri strelbe cloveka svym telem, coz neni pro kazdeho. Musi dobre reprezentovat. Urcite je zadouci zvladnuti prvku BU, nedokazu si predstavit strelbu v pripade ze se z davu vyriti maniak s nozem. Podle dokumentu na Discovery podstupuji osobni strazci dost narocny vycvik a prakticke a psychologicke zkousky. Vyhazovac nic takoveho bezne podstupovat nemusi.
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1852
Registrován: čtv 10. úno, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Andrea » čtv 03. bře, 2005 20:12

Přesně tak. Souhlasím s vámi, že správný vyhazovač by měla být především vyrovnaná osobnost, že by neměl vyhledávat sám od sebe konflikty a navíc slušně reprezentovat podnik, ve kterém je zaměstnaný. Ale na takové člověk narazí většinou jenom v dobrých a drahých klubech. Přitom si myslím, že to může být velice dobře placená práce, pokud ji dotyčný umí. A to si ještě myslím, že většina peněz na vyhazovačovu výplatu jde stejně tak trochu bokem rovnou na ruku.

U bodyguardů je to trochu těžší. Na veřejnosti vystupují za svého "pána", informace se o nich shánějí těžko. Mám doma knihu od pana Mádla(tímto ho zdravím, všimla jsem si, že také navštěvuje tuto stránku :wink: ), která je plná poznatků a informací o bodyguardingu. Docela dost přiblíží tuto profesi, ale mě by zajímaly další věci, Vaše názory, osobní zkušenosti a (ale v to moc nedoufám) třeba i zkušenosti opravdového bodyguarda :)
Andrea
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 22
Registrován: sob 05. úno, 2005 0:00
Bydliště: Příbram

Příspěvekod Jendis » úte 15. bře, 2005 16:45

Tohle je fakt zajímavý dotaz....i když pochybuji,že se tu bude prezentovat nějaký činně aktivní BG.
Ono je to složité...mezi vyhazovače a BG můžeš započítat i pracovníky "serioznějších" bezpečnostních agentur.Spousta jich má výjezdové týmy PCO,které mají připojeny casina,herny nonstopy a pod.Suplují tak práci vyhazovačů......
Myslím,že v první řadě by tito lidé měli být především vyrovnanými osobnostmi(a ne agresivní paka,jak to dost často bývá)-jak jsi napsala.Je to práce,nikdy ne osobní.Alespoň by nemělo být......troška znalosti psychologie,řeči těla a dalších nonverbálních stylů komunikace není na škodu.

Co se týče práce,tak s ochranou osob zkušenosti nemám.Pracuju právě v jednom z PCO týmů,takže v tomto oboru tak maximálně ochrana osoby s penězi při převozu do banky.
Co se týče "vyhazování",tam mám zkušenosti bohatší,ale platí jedna zásada.Fyzické řešení konfliktu je na místě až jako poslední možnost.95 % konfliktů se dá "ukecat".Je ale potřeba říci,že konfliktní osoba musí od začátku vycítit,že i fyzické ukončení sporu není nereálné,že ho pouze odkládáš,dokud to jde.Postoj musí být sebevědomý,beze strachu,ale ne vyzívavý :!: Většina lidí(paradoxně i hodně omámených-alkoholem,drogou) si to většinou uvědomí.Samozřejmě je potřeba volit slova,žádné silácké řeči,urážení.......jak říkám,v klidu,asertivně.Předvídat vývoj události.Klidný tón,nereagovat na pokusy o urážky(nevím,jak jinde,ale já nějaké nadávky nechávám plynout okolo sebe.....neberu to osobně).Pokud je to problémovější,zavolá se policie...koneckonců,od toho tu je :wink:
Když to nejde jinak a musí se zakročit,musí to být rychle a nekompromisně....hlídka prostě týpka musí rychle složit a zneškodnit.Vše ale podle paragrafu 13,14-občanské zatčení.Pak se pouze předá policii....

Já nevím....to je tak v kostce....nebo se ptej
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Fireball » úte 15. bře, 2005 21:59

Zdar.

Súhlasim s Jendisom. Moje poznatky z praxe sú rovnaké.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 424
Registrován: stř 09. čer, 2004 23:00

Příspěvekod Andrea » stř 16. bře, 2005 20:23

to Jendis: takže ty už s vyhazováním zkušenosti máš. Kde jsi je nasbíral? V PCO(mimochodem co přesně ta zkratka znamená :D ) nebo jsi pracoval jako opravdový vyhazovač? Souhlasím s tebou, že použití fyzického násilí je až posledním řešením. Tu psychologii a řeč těla jsi se učil sám(vyšlo o tom spousty publikací) nebo jsi se přihlásil do kurzu? Docela by mě zajímalo jaký je tvůj názor na použití zbraně při "výkonu služby" vyhazovače. Co třeba tahle situace: opilý návštěvník dělá problémy v baru, a vyhazovač-opice se rozhodne, že neznalost bojového umění "dožene" kupříkladu boxerem nebo tonfou...je to v souladu se zákonem? asi ne,co? Nějak si totiž neumím představit, že by na zfetovaný nebo opilý platilo domlouvání, jak jsi psal.

to Fireball: tak nám svoje zkušenosti popiš. Určitě nejsou stoprocentně stejný. Máš nějaký svoje osvědčený postupy? A co vlastně děláš?
Andrea
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 22
Registrován: sob 05. úno, 2005 0:00
Bydliště: Příbram

Příspěvekod Jendis » stř 16. bře, 2005 21:22

Nasbíral jsem je částečně v práci(PCO-Pult Centralizované Ochrany-to je zařízení,kam chodí elektronické události o mimořádných událostech na zabezepčených objektech),nebo při zabezpečování různých akcí(plesy,oslavy,prezentace ap.),a párkrát jsem vypomáhal soukromě na akcích svých známých....tady by se to dalo označit jako "vyhazovač".
Tu psychologii jsem studoval jako samouk(a nechci se nějak chlubit,ale mám talent na lidi,teda,alespoň to lidi okolo mne říkají),řeč těla taky.Ale je to na dlouho....neustále musíš sledovat,analyzovat,zkoušet.

Co se týče tebou nastínené situace,v souladu se zákonem to není.Neříkám,že se to neděje,ale je to o problém......nehledě na to,že není nic jednodušího,než si takového potížistu pozvat ven "na férovku",nechat ho jít prvního a jen co vyleze,zavřít za ním dveře a nechat ho venku.Mezitím už se může přivolat "polís" a kluci si ho rádi odvezou na záchytku :wink:
Ono se to nedá shrnout do jednoho pytlíku,každý "zásah" je jiný,pokaždé musíš tu situaci řešit jinak,ale stojím si za tím,že 95 % konfliktů se nechá ukecat.Pokud si nedokážeš to ukecání představit...no,není to vždy jednoduché a je to na dlouho.Člověk musí mít nervy"jako špagáty" a musí být imunní vůči nadávkám.....je pravda,že taky někdy není nálada se s někým dlouho vybavovat.Pak ho prostě bafneš "za flígr" a pomůžeš mu (ale ve vší slušnosti) ze dveří.Ona má dnes spousta podniků(alespoň u nás) vnitřní kamerový systém,majitelé nejsou rádi,když je moc velký rozruch,takže se holt musíme snažit :wink: 8) 8) A když je to bez násilí,mám z toho lepší pocit. :wink:

Ještě něco...když takhle jedeme na výjezd,je trošku problém,že máme uniformy-to je někdy jako červená na bejka.Ale máme i střelné zbraně,takže už jen to občas působí jako odstrašující prostředek.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Fireball » stř 16. bře, 2005 23:31

Zdar.

No čo povedať.

Na diskotéke - chlap sa začne strkať a čaká, provokuje. Odstrčím ho, aby som si držal svoju bojovú zónu OK a poviem mu že ak sa priblíži bude bum bum, ak vstúpy bude bum bum, žiaľ. Väčšina dá pokoj ak sa to povie dosť dôrazne.
Ak sa chce chlap biť, biť sa bude, preto je nás vždy viac a to by mala byť skupivá prácička a tým aj jednoduchá v istom zmysle slova.
K tomu som zažil, že sa do mňa pustil boxér, a partneri nič, vraj si mysleli, že ide o férovku - na to som ich zo služby vyrazil - pretože ani vyhadzovač nie iba na to aby sa bil ale aby udržoval poriadok, ale to neznamená že iba a vždy bitkou.

for Jendis: s tou uniformou súhlasím, kámoš práve tak v uniforme mestského policajta v sobotu vyfasoval. Preto majú poldové a spol plembáky - robia človeka vyšším a tým aj podvedomo autoritatívnejšími, ale práve preto by policajti mali vedieť veľa o psychológii konfliktu a podobne, a to žiaľ nevedia a preto aj dostanú na hubu aj keby nemuseli.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 424
Registrován: stř 09. čer, 2004 23:00

 

Příspěvekod Andrea » čtv 17. bře, 2005 19:50

to Jendis: nojo, psychologie, to je moje :D :D . Taky se o to hodně zajímám, ale zatím jsem neměla tak zajímavý příležitosti jako ty, abych svoje poznatky uplatnila :lol: . Jak dlouho se ukecávaj problémový lidi? Tyjo, to musí být fakt záhul, předpokládám, že jsi asi flegmatik co? To je jasný, že někdy neni nálada, hlavně když je víc akcí za sebou- jak často vlastně vyjíždíte? Jihlava není zas tak velká. Hm, to s ěma uniformama je zajímavý. Něco jsem o tom četla v policejní psychologii. Já si myslim, že to může bejt i výhoda, když se spojí uniforma+střelná zbraň. Mimochodem, jakou vlastně máš?

to Fireball: to zní rozumně :lol: . Jak dlouho to děláš? Máte tam často bordel? A jak jste teda "vyzbrojený" proti boxerům :D :D ?
Andrea
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 22
Registrován: sob 05. úno, 2005 0:00
Bydliště: Příbram

Příspěvekod Jendis » čtv 17. bře, 2005 20:27

Nedá se říci,jak dlouho.Někdy stačí 10 minut,někdy třeba půl hodiny.....a musím Tě zklamat,flegmatik nejsem.Jsem něco mezi cholerikem a sangvinikem(ale je to tak,že když jde o prd,řvu jak blázen a když je to hustý,zůstávám(většinou) klidný).Divný,co?
Výjezdy podobného typu nejsou až zase tak časté,ale když už,tak už.....

Uniforma je fajn,pokud je policejní :wink: Tam mají lidi alespoň trochu respekt.O bezp.agenturách vědí,že můžeme "hovno" a pak je to spíše ten výš popsaný příklad.
Zbraň?Mám revolver Holek 840 s pevným hledím(ráže .38 special)-4 palec(hlaveň).
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Anonymní » pát 18. bře, 2005 12:26

Jendis píše:...ale je to tak,že když jde o prd,řvu jak blázen a když je to hustý,zůstávám(většinou) klidný).Divný,co?...

Ani ne. Dyž de vo prd, tak jede tvoje přirozená povaha. Dyž de do tuhýho, zabere "válečná tvář" - vycvičený sebevovládání a tak. Docela fajn. :)
___
Jox
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Příspěvekod Andrea » sob 19. bře, 2005 16:10

Říkáš, že řveš jak blázen? Hm a nejsou z tebe lidi okolo vyděšený :D ? Když si to tak představuju, to vypadá jako docela hustá situace :lol: . Vypadá to, že máš se svojí profesí bohaté zkušenosti, jak dlouho to děláš? A jak se vlastně člověk dostane k týhle práci? To by už vážně byla lepší opravdová policie, nejen kvůli respektu z uniformy, přijde mi víc akční a myslím si, že lidi jako ty víceméně adrenalin potřebujou, ne? Co jinak bys dělal na týhle stránce. Mimochodem - děláš vlastně nějaký bojový umění? Jaký jsou požadavky na zaměstnance bezp. agentur? Dělaj se nějaký psychotesty a podobně?

Jé, teď koukám, že jsem na tebe vychrlila dost otázek, co? :wink:
:D :D :D

to, co píše jox_off je dobrý.
Andrea
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 22
Registrován: sob 05. úno, 2005 0:00
Bydliště: Příbram

Příspěvekod Jendis » sob 19. bře, 2005 16:25

Vyděšení nejsou,znají mne :wink: Jinak,tuhle práci dělám cca 6 rokem,prostě jsem přišel,když hledali nové zaměstnance(a měl jsem tam pár kamarádů,takže jsem byl i doporučen).Nevím,jak jinde,ale já psychotesty projít musel(u nás je to podmínka),fyzické testy...a spousta dalších.
Práce u bezp.agentur se spíše bere jako podřadná,je to nic moc placené,spousta "rádobyagentur" kazí těm slušným jméno,nabírají kdekoho,ale to se odvíjí od spousty problémů,o kterých se tu nechci rozepisovat....je to začarovaný kruh.Jen by totiž stačilo,aby práce těchto firem byla ošetřena zákonem a bylo by......

K Policii jsem původně chtěl,ale mám lupenku,takže smůla..... :( Proto je pro mne tahle práce takovou malou kompenzací.
Co se týče mého cvičení,už jsem to tu někde psal...tak jen tak ve zkratce-šerm(italská škola),karate(shotokan),SCARS(ten už ne,ale opakuju,co jsem se za 4,5 roku naučil) a jezdím po různých seminářích(moc se mi líbí SITRA ACHRA,boj nožem,p.Cibulka).To je tak ve zkratce,čemu se teď nějakým způsobem věnuju.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Andrea » sob 19. bře, 2005 16:48

No a ta tvoje agentura je dobrá? Co se dělá v šermu? To je ten šerm v Jihlavě?
Andrea
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 22
Registrován: sob 05. úno, 2005 0:00
Bydliště: Příbram

Příspěvekod Jendis » sob 19. bře, 2005 17:01

Andrea píše:No a ta tvoje agentura je dobrá? Co se dělá v šermu? To je ten šerm v Jihlavě?


Napsal jsem Ti SZ,tady jsme off topic :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Andrea » sob 26. bře, 2005 11:11

Dá se uživit jenom vyhazováním, pokud člověk není extratřída v nějakým divokým podniku? a co ty bodyguardi? kde se cvičej? taky u bezp. agentur?
Andrea
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 22
Registrován: sob 05. úno, 2005 0:00
Bydliště: Příbram

Příspěvekod Sennin » pon 28. bře, 2005 23:11

Andrea píše:Dá se uživit jenom vyhazováním, pokud člověk není extratřída v nějakým divokým podniku? a co ty bodyguardi? kde se cvičej? taky u bezp. agentur?


1. Jenom jako vyhazovač se uživit v pohodě dá - je to spíše o známostech a o jménu, které si dotyčný získá. Rozhoduje taky praxe a dost i fyzické předpoklady. Vyhazovač musí prostě budit respekt, narozdíl od výkonného ochránce, který musí být spíše nenápadný.
2. Pokud se člověk v první fázi u PČR nedostane k OS (Ochranné službě) - pro své kvality a náročné testy, pak je cesta k profesi bodyguarda delší - opět to je o známostech a o jménu (mluvím o ČR). Člověk musí dost let jen posluhovat, vzdělávat se, trénovat. Shrnuto - kdo se uplatnil u OS PČR - byť jen relativně krátce, má otevřené dveře (kvalitní výcvik, kvalitní praxe). Kdo ne - musí budovat pověst a image a mít známé (nebo si je udělat).
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Uživatelský avatar
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 786
Registrován: úte 03. čer, 2003 23:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Andrea » úte 29. bře, 2005 20:14

Kde jsi ty informace nasbíral? Máš s tím zkušenosti jako Jendis?
Andrea
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 22
Registrován: sob 05. úno, 2005 0:00
Bydliště: Příbram

Další

Zpět na armádní a combat systémy...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron