Ukážte pravé karty!!

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Ukážte pravé karty!!

Příspěvekod Anonymní » pon 21. bře, 2005 13:05

Skuste povedat pravdu na tomto serveri a povedzte kolko rokov trenujete svoje bojove umenia? Ale skuste narovinu ako chlap chlapovi.
Ziadne klamstva. Odhalte sa aky ste skuseni bojovnici? Nie len chatovat o tom kto vie ake bojove umenie. Ja sa bojovym umeniam venujem od 13 rokov teraz mam 25 a stale tvrdim ze som v ,,plienkach,,. ( 1. boj. umenie bolo Karate, 2. Box, 3. AIKI(DO) v reale - ziaden tradicny styl AIKIDO ale ich aplikacia na realne utoky.). Po Tradicnom Aikikai a Iwama ryu som sa rozhodol pre Aiki(DO) platne pre tuto dobu. Trening AIKI(DO) by mal zacat tvrdou kihon sustavou (nie len uchopy, kroky a zakladne aplikacie). Tvrdou kihon sustavou rozumiem utoky laktom, pastou, tvrde a rychle kopy typu Mae a Mawashi geri, zakladne kryty, samozrejme aj uchopyhlavne skrtenia krku. Teda to co je realne. A nie len posilnovanim uchopovych koncatin.
Dakujem za pravdive informacie. Verte ci nie trening 6x tyzdenne po 1 odmakanej hodine urobi z Vas OCEL!! A ci sa ubranite nebudem konkretizovat lebo to moze byt aj ano , ale aj nie.!!! :oops:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pon 21. bře, 2005 13:47

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:29, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

AIKIDO IWAMA RYU

Příspěvekod Anonymní » pon 21. bře, 2005 14:19

Tento styl som cvicil u p. Stafana Kurillu. ( Tak velmi ohovarany clovek).To co sa povedalo na jeho klub uz bolo teda dost. Kazdy ma svoj osobny nazor. Ja sa k hodnoteniu klubu nevyjadrujem pretoze kazdy nech robi to co ho bavi. My nie sme opravneni kritizovat ten alebo onen klub. Nema to zmysel. Musim ale povedat ze nieco (aspon z toho zakladu sa na mna nalepilo). O ucinnosti tohto Aikida takisto nebudem nic hovorit. Je to o individualite treningu kazdeho jedinca to snad uz nemusim rozoberat. Co sa tyka tych hormonov ako hovori kolega PUCMAZ tak tie uz mam dost kludne takze jeho reakcia na moje hormony ma nevzrusi. Kazdy by si mal tie svoje krotit. Ja nie som s tych ktory sa chcastaju aky su bojovnici. Dam kazdemu za pravdu, ze ma moze v boji porazit!! Nehanbim sa za to co ci ake bu studujem, to co robim, jednoducho stalo sa to mojou sucastou a hotovo. PUCMAZ je silny chlap (denne 4 hod. tvrdeho treningu 6 x tyzdenne) , tymto si u mna urobil obraz naozajstneho tvrdasa. Beriem to na vedomie a suhlasim s jeho konanim. Suhlasim aj s tym ze takych ako ja je XXX . A mozno este viac. Ja som povedal ze som este v ,, plienkach,, a za tym si aj stojim.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 21. bře, 2005 14:59

Uz u neho necvicim. CHodil som k nemu pred 3 rokmi. Teraz sa ,,venujem,, skor tomu praktickemu Aiki(DO). Vzhladom na moju profesiu ( Protidrogova jednotka SR) si to okolnosti vyzaduju. Aj ked stale tvrdim ze styl Iwama polozil u mna pevne zaklady. Je vsak nevyhnutne povedat , ze prax si vyzaduje trosku ,, inu,, kavu a psychologiu bojoveho umenia. Vestko funguje (myslim to tradicne Aikido) aj ked musim poznamenat ze REAL AIKIDO je trosku viac zamerane na (udery, kopy, skrtenia, odobratie zbrane atd. je toho hodne).
Este by ma zaujimala jedna vec. PUCMAZ napisal ze trenuje 4 hod. denne. Mozes to konkretizovat co v tych 4 hod. treningu vsetko je. Ber to ako moju zvedavost. Pretoze u nas na treningu vydrzat odolavat 1 hod. tvrdych pak na ruky, vazy, klbove spojenia je az prilis dost. Nie je zdriedkavost , ze u nas dochadza k takym zraneniam ako : zlomeny nos, vyskoceny sval, natiahnute slachy a stracanie orientacie (pri paceni vazu). Takze neviem aky mas trening ale u nas 4 hod. je nerealny cas na zataz organizmu!!! Bye Bye
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pon 21. bře, 2005 15:09

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:29, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

UZ som zpat

Příspěvekod Anonymní » pon 21. bře, 2005 15:52

Sorry ze som dlho neodpisoval. Mal som kopec roboty. Ale uz sam Vam mozem opat venovat. Takze nie nevolam sa ONDRO. MV-SR nas posielalo na povinne treningy , kde sme museli chodit trenovat nejake BU. Pan S. Kurilla nam venoval osobny trening. Tento trening bol specialne pre Ministerstvo vnutra SR. Takze asi sme sa nemohli stretnut. Meno od teba nechcem ale urcite sme sa nestretli. Vies v nasej praci je nevyhnutna anonymita. Co sa tyka toho treningu pan Kurilla sa snazi kopirovat japonske AIKIDO - Iwama Ryu v plnom svetle. Takze nech sa nikdo nestazuje ze medzi ziakom a senseiom je dost velky odstup. Myslim ze nemam pravo hodnotit toto DOJO to nech obhajuju ini . Ja to urcite nie som. PUCMAZ dik za uprimnu odpoved. Ak to je naozaj tak ako hovoris tak cest Vasemu dojo, ze velku cast dna venuje poctivemu treningu. Ako som uz spominal u nas je takato dlzka nemyslitelna, vzhladom na tvrdy pristup. Sucastou treningu je samozrejme aj boxovanie, kopanie do vreca, plavanie, behanie. Dalej je uz len na kazdom zvazeni ci si k tomu nieco prida aby bol o nieco ,, dokonalejsi,,. Clovek pride domov a ma toho naozaj dost. Takze taky panak do nosa tiez raz za mesiac padne v celku fajn. Niet sa comu cudovat vsak? Clovek prichadza do kontaktu s kade kym verte mi!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pon 21. bře, 2005 18:17

:roll: :D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 22:15, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » pon 21. bře, 2005 21:54

pre REALAIKIDOKA

Mohol by si napísať viac o tréningoch vo vašej jednotke? Z čoho konkrétne pozostáva? Nemyslím techniky, ale skôr oboey ako taktika a podobne.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Saddamir » pon 21. bře, 2005 22:06

2 pucmaz: Co prosim tě děláš v civilnim životě, že zvládáš trénovat 4 hodiny denně? Myslim jestli si student nebo tak.
Saddamir
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pucmaz » úte 22. bře, 2005 3:13

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:28, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

to Fireball

Příspěvekod Anonymní » úte 22. bře, 2005 11:22

Opat sa ospravedlnujem ze som nebol schopny hned odpisat. Mam strasne moc roboty. Ale chcel by som sa vratit k otazke FIREBALLA.
Ako uz urcite vies tak technika sama o sebe nic neznamena. Tradicne dojo ta nauci techniku,ale nenauci ta ju pouzivat v praxi!! To by si mal kazdy uvedomit. Samozrejme ked sa ucim Iwama Ryu AIKIDO tak nemozem ocakavat, ze budem schopny ubranit seba alebo ostatnych. Na tuto dalsiu fazu potrebujes zvlastny pristup. Ved Iwama styl je len tradicia niecoho pekneho,ale nie realita(je to skor historicka cast BU)!!. Pytas sa na taktiku. Treba si uvedomit, ze slovo taktika ma len teoreticku rovinu. Ta realna tatika ti moze ale aj nemusi vyjst. U nas je tou taktikou skor moment prekvapenia. Ak vsak k tomuto momentu nedojde si vystaveny obrovskemu riziku. Toto plati aj v realite. (Si dobry bojovnik , trenujes nejake BU niekolko rokov. Jedneho pekneho dna ta priatelia zavolaju na posedenie do nejakej peknej hospudky. Za inym stolom sedia 2 chalani. Niekto z ineho stola pride za tymito 2 osobami a povie im, ze ti co sedia pri tom stole su nebezpecni bitkari( to ako mi pri stole). Samozrejme ty 2 chlapci pri stole nenechaju na seba dlho cakat a namiesto toho aby sa ta nieco konkretne opytali si potajne (mobilom) zavolaju priatelov, ktory pridu necakane a streknu ti slzny plyn do oci a prevedu svoje spinave techniky. Toto je realita. Tak podobna taktika sa vyuziva aj pri nasich zasahoch.Potom nasleduje natlak na psychiku cloveka. Tento pristup je nemenej dolezity ako moment prekvapenia. Vsetko musi prebehnut bez najmensej chybicky. Ak to to spravis tak potom nasleduje tvoja technicka zdatnost zaistenia osob. Pri nej si sam overujes ci ta alebo ona technika funguje. Tu by som chcel podotknut, ze bez techniky pacenia ruk pripadne technik ktore zlozia supera na zem neuspejes!!! To znamena, ze tu neexistuje ziaden sparring alebo box medzi 2 ludmi alebo ine podobne veci. Jednoducho paka na vaz, protivnika na zem a nasledne paka na ruku a zaistenie. Toto je jeden z vela pristupov akym je mozne zaistit danu osobu. Co sa vsak stane ked super vie o tom ze takato akcia nastane.? Samozrejme bude pripraveny. Je to najvacsie riziko ake existuje. Tu musi byt kazdy jeden pripraveny na to ze moze dojst k likvidacii. Ak vsak dojde k stretu s osobou ktora ma prekvapi so zbranou v ruke tak si v prdeli!! Ak vsak tu zbran nema pouzijes len to co ti v tej chvili napadne. Samozrejme opat nie je cas na nejake boxovanie so superom alebo sparring.!! Tuto to neplati. Na zlozenie supera sa pouziva velmi casto aj pazba zbrane a nasledne podkopnutie. Samozrejme definovat taktiku od slova do slova nie je mozne. Vsetko zavisi aj od teba ( hlavne od tvojej pripravenosti ci uz dusevnej alebo fyzickej na takyto zasah). Kazdy jeden pri prvej akcii vie a ide s tym do toho, ze kolena sa ti roztrasu a nebudes mysliet na techniku ktoru pouzijes ale na to kedy to vsetko skonci!! Preto by som chcel vela diskutujucich odratit od myslienky, ze to ich bojove umenie je NAJ. To je hlupost 1 triedy. Aj ten nalepsi bojovnik sa moze posmyknut na rovnej ceste a spadnut na zem. A tuto nestastnu nahodu moze ten druhy ktory nikdy nestudoval BU vyuzit a kopnut ho celou silou do hlavy alebo mu hlavu obuchat o beton. A je po boji!! Jednoducho pouzil svoju taktiku. Sucastou nasho treningu je aj styl bez rukavic, uderov a kopov.Cisto len uchopy a hody. Ide cisto len o fyzicku vydrz namahania organizmu.
Odpoved pre MARVINa.
Moj terning BU zacal v meste mojho bydliska. V 13 rokoch som zacal s Goju ryu. Tuto skolu som navstevoval 5 rokov . Potom som sa zacal zaoberat boxom - asi 2 roky.

Co sa tyka IWAMA ryu v BA tak nie na hromadne treningy som nechodil. Na to nebol jendoducho cas. Aj ked tu bola ta moznost. Cvicili sme len po 4och. V malej telocvicni. Beriem na vedomie ze osobny trening je pre jedincov velmi drahy. Tu sa vsak clovek nauci vela. CHodili sme tam od roku 2000 do 2002. Koncom roka 2002 - 2003 som zacal cvicit u jedneho trenera Aikikai v meste mojho bydliska. Po skonceni tychto treningov som zacal trenovat skupinku ludi ( nemam ziadnu licenciu, ziadny pas,ziaden klub, cvicenci neplatia ziadne poplatky) s ktorymi trenujeme doteraz. Je to spojenie viacero stylov a technik.Zameriavame sa cisto na prakticku cast. Preto vsade uvadzam ze Real AIKI(DO), aj ked viem ze o ceste harmonie, alebo ceste bez boja nemozem hovorit.! S takymto Aikidom sa urcite nikde nestretnes teda aspon nie v tych tradicnych kluboch!!. Je to moc narocny trening na organizmus. Samozrejmostou pri treningu su elastickym facom stiahnute klbove spojenia ruk, noh. Pri utokoch typu yodan tsuki super neraz padne na zem s prasknutym nosom. Pred tyzdnom sa mi to stalo. Kolega zautocil Yodan tsuki , po oblukovom vykriti som ,, do neho vstupil,, s laktovym uderom na nos. Vzdialenost som samozrejme neodhadol. ( Takze au troska krvicky z nosteka) Pri boji s nozom pouzivame ostre noze tie vzbudzuju realnost a stresovu situaciu. Nie len ich prototyp s dreva alebo umeliny. Viem na takyto trening sa malokto ujme. Je to dost drsne. Nerad by som hovoril o vsetkom co sa stane pri treningu nema to zmysel tu rozoberat. CHcem tym len povedat len to, ze BU sa stava vtedy realne ked pouzijes vsetko to co v realnom utoku mozes ocakavat. [b]. Este by som rad ,,pokrytizoval mladez,, ktora sem chodi a rozobera tu veci (hlavne tie bojove) o ktorych nemaju ani paru. Deti zobudte sa z toho sna. Videl som tam aj nejake video (teenagerov) ktory sa pobili na diskoteke. Tak to bolo dost zabavne.Ak si niekto mysli ze ked sa prezentuje takym videom a tvdi o sebe ze je bojovnik tak urcite viem, ze ma iba 16 rokov a menej. Poznam to z vlastnej skusenosti. Skoda ze v BU neplati taky system , ze kto chce BU naozaj studovat mal by prejst najskor psycho-testom, ktory by jasne naznacil o co komu ide!! Kazdemu senseiovi v dojo ide hlavne o najvacsi pocet ziakov = (peniaze). Potom dochadza k nedorozumeniam v mnohych smeroch. S pozdravom
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 22. bře, 2005 13:14

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 22:15, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 22. bře, 2005 13:45

Zdravím. Nemohli byste tu uvést nějaký podrobnější popis těch "tvrdých" tréninků Aikido?Aikido jsem cvičil několik let a vždy mi tam něco podobného chybělo, ale nikdy jsem nesehnal zájemce o podobný způsob učení.A hlavně nikoho kdy by mohl učit. Tak by mě zajímalo jakým způsobem to cvičíte vy. popřípadě kdyby bylo nějaké foto nebo dokonce video.....Dík pavel
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

To Marvin

Příspěvekod Anonymní » úte 22. bře, 2005 14:11

Marvin vidim ze s menovanou osobou mas dost skusenosti. Mas pravdu poplatok bol 1000 Sk /hod. delilo sa to na 4och. Je to strasne nehorazna suma na dnesnu dobu. Neviem odkial sam pan Stefan prisiel na takuto sumu. Ale je vidiet ze vies o com hovoris. Davam za pravdu. Je to to co som hovoril toto by do bojoveho umenia nemalo patrit (peniaze).!! Nerozumiem len jednej veci preco sam pan Kurilla nedokaze aplikovat techniky (tradicne) na utoky moderneho charakteru pri zachovani vsetkych tradicii. Ja si myslim ze by to nebol az taky problem. Zamerat sa viac na udery , kopy. Tvrdsie a svizne utoky. Nie len dohodnut sa co a ako zautocit. To je jednoduche. Horsie je zneskodnit necakany utok. Viem si zivo predstavit kolko ludi by odislo z jeho dojo koli tvrdosti prevedenia. Tvrdostou nemyslim , pritlacit na paku ked je uz super zneskodneny. To nie. Ale zneskodnit superov (nie vopred dohodnuty) tvrdy a rychly utok. Pritom pouzit take prostriedky ktore na 100% vyradia supera. Viac pouzivat rychlost. Ved kolko aikidokov v tomo dojo vie pracovat rychle?Verim tomu, ze pri naozajstnom rychlom (napr. karatistickom) udere na horne pasmo by nedokazal ani jeden cvicenec zareagovat. Samozrejme ze by som nevykracoval (teda zo statiky) , pretoze dynamika cloveka, spomaluje . V tomto dojo sa ucia vacsinou dynamicke aikido. Zabuda sa na staticku pevnu polohu. Box uci byt pevny na nohach a zasadzovat tvrde a rychle udery. Viete si predstavit postavit boxera oproti AIKIDOKOVI? Myslim si ze tradicne aikido zabuda na zaklad. Pod zakladom v nasich klimatickych podmienkach rozumiem utok boxera. Jednoducho toto sa tu vobec neuci. Ako mozem nieco vykryt ked neviem ako. Na tuto tematiku sme sa rozhodli trenovat samostatne. To znamena vediet odrazat uderove techniky (pri rychlosti karatistu, boxera). Po uspesnom vstupe do protivnikovho pasma pouzit uderovu techniku (laket, uder na nos, koleno do brucha atd.) a nasledne pouzit techniku pacenia. Cize problem je v tom ze v AIKIDE chyba to co kazdy bezpodmienecne potrebuje vediet pri konflikte s niekym na ulici. Preco sa ,,tradicne,, ,,moderne,, AIKIDO v europskych podmienkach nezameriava na realny ,,pastny utok,,? Doba je uplne ina aka bola pred 100 rokmi. v Dnesnej dobe utok zacina priblizenim supera do otvorenej zony a naslednym uderom na citlive miesta cloveka. Po takomto udere je uz super vyradeny a nevie sa z toho spamatat. Bohuzial toto ma mrzi. Aj ked viem ze ucitelia AIKIDA sa znazia zachovat tradicne principy, ale zial bohu tie uz dnes neplatia! Stacilo by malo a efekt AIKIDA by sa urcite zviditelnil. Lenze ...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 22. bře, 2005 14:42

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 22:14, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 22. bře, 2005 15:06

Mily Pavel. Zakladom takehoto treningu je najst ludi ktory tento trening podstupia. Ako si sa dozvedel z horeuvedenych info tak trening zacina sustavou kihon. Opisem ti to jednoducho:
Zozen si na dobry utok nejakeho karatistu, boxera a i. , ktory vie ako ma utocit. Toto na treningu AIKIDO chyba. Zly utok = Zla obrana. Toto je podmienka uspesneho zaciatku.Na takomto utoku sa najlepsie dokazes naucit ako vstupovat do pasma. Co si mozes dovolit a co nie. Musis samozrejme ovladat kryty. Bez nich to taktiez nejde. Potom sa pokusaj o vniknutie do pasma a nie len ustupovat ako sa uci v AIKIDE. Ustupovat si mozes dovolit len pri dynamickych technikach. Pri statickych technikach musis vniknut do pasma protivnika. Nasledne zasadzujes uder napr. na rebra (pumpuj do vreca haky) nasledne zasad uder, laket ( na citlive miesto nos, sanka, krk) a este jeden uder laktom na slabinu ucha. To znamena, ze musis zvladnut viacero vyradeni protivnika. Nie len naznacit uder na nos a dost. Odporucam chranic na hlavu. S nim sa dobre naucis naozaj ,,udriet,,. To znamena , ze pokial nebudes dostatocne rychlo reagovat na utok tak s pakami ani neuvazuj!!! Az nasledne po zvladnuti horeuvedeneho zacni s aplikaciou pak. Je tazko hovorit o vsetkych detailoch. Pri takomto treningu sa ti vyskitne mnoho kombinacii ako mozes vstupit do pasma protivnika. To je uz len na tebe ake znalosti,materialy k tomu pouzijes. Co sa tyka cvicenia s nozom. Vezmi si ozajstny noz a skus utocit na tvojho znameho. Pod utokom si nepredstavuj vystretu ruku a bodnutie. To nie. Skus robit osmicky s nozom ako by si chcel rezat protivnika to lezatej osmicky. Potom uvidis aky je utok s nozom zaujimavy. To iste plati aj pri bodacich technikach. Nie len bodnut a dost. Zial bohu musel by som tu byt dlho aby som ti vsetko vysvetlil to nejde. Zaklad je aby bol niekto (naozaj pruzny , rychly, tvrdy) ochotny s tebou prejst fazu utokov s ktorou sa naozaj mozes stretnut. Bez tejto casti sa dalej nedostnes. Musim ta ale sklamat. Fotky a ani video takehoto cvicenia neexistuje. Aspon o nom neviem. Ludi ktory cvicia nieco podobne musis jedine hladat. S pozdravom
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 22. bře, 2005 16:29

Nemyslim si ze je uplne nejstastnejsi cvicit s realnym ostrym nozem. Protoze kamarad te take nechce zmrzacit takze to moc nema smysl. Taksi myslim ze je lepsi cvicit se cvicnym nozem a jit do toho naplno a soudny clovek pozna kdy dostal zasah a kdy ne. Jo nuz je svinstvo.Tam neni spatnych zasahu tam jsou jen dobry a lepsi,
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » úte 22. bře, 2005 17:37

REALAIKIDOKA: a není na takovouhle divočinu nakonec lepší cvičit komplexně nějaký tvrdý styl? Neříkám že to není efektivní, je to spíš experiment.
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » úte 22. bře, 2005 18:37

pre REALAIKIDOKA:

Daj na seba mail alebo icq - respektíve mi rovno napíš. Mám pár témat na osobnú diskusiu.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MiroB » stř 23. bře, 2005 2:36

Ma niekto z vas skusenosti s klubom, ktory ma tuto stranku - www.aikidojo.sk ? Su ozaj lepsi nez ini?
MiroB
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Další

Zpět na japonská bojová umění a sporty...