Realaikidoka- No promiň,nechtěl jsem se do téhle debaty zapojit,ale.....stavíš se tu do pozice profesionála,házíš tu "moudra",jenže...i když pojedeš 100% sparring,nikdy Tě ten sparring nepřipraví na reálné ohrožení života.NIKDY

Jen Ti upraví reakce...možná.
To,co Tě zoceluje(co se týče reality),jsou jen ty realistické zážitky...a ty(přiznejme si),většina "normálních"lidí nemá
Člověk,kterému poprvé v životě zasviští kulka kolem hlavy reaguje jinak,než ten,na kterého střílejí "běžně"...tak na to tak,prosím,koukej.Není to o chlapáctví,koulích....je to o zkušenostech(a možná taky trošku nátuře).
Co se týče Tebou nastíněné situace....no,jako profík z oboru víš,že každá se řeší jinak...nejde každou řešit stejně.Ale ani vy přece nejste cvičeni "na hrdiny",nebo se pletu????Jestli ano....no potěš nás pánbůh(bez urážky).A jestli se při "akcích" dostáváte do fyzického kontaktu s "opozicí",tak ,promiň,ale je někde něco špatně......nebo si tu na něco hraješ.Neznám Tě,takže jen soudím ze Tvých slov.....možná,že jsem něco špatně pochopil,ale to se stává.Jen mi opravdu nepřijde fér,honit si tu triko na kluky,kteří se do akcí Tebou zmiňovaných nikdy nedostali a asi ani nedostanou.....víš,někdo se opravdu radši sebere a jde pryč,než by se s někým potýkal.A takových si vážím víc,než těch,kteří na vše odpovídají agresivitou....vím,někdy to jinak nejde,ale jen někdy.
Víš,odsuzuješ tu lidi,házíš tu pohrdavě slovem "BOJOVNÍCI",ale ve výsledku je to tak,že nejen trénink,ale hlavně psychika Ti zachrání život
Co se týče boje nožem,no,nejreálněji uvažuje 224477(nike defense).Můžeš umět,co chceš,ale nikdy nevíš,kdo proti Tobě stojí(a co umí-jasně,něco vyčteš z pohybů,postoje,držení),ale chtěl bych vidět "normálního" frajera,jak chytá a blokuje někoho,kdo s nožíkem umí.Nedá se to prostě popsat hypoteticky,může se stát,že z toho vyjdeš bez škrábnutí,může se stát,že Tě najdou v kaluži krve....ale jestli si myslíš,že díky tréniku(s ostro zbraní) z toho vždy vyjdeš v pohodě,je mi Tě líto a myslím,že jednou poznáš,jak si se mýlil.......
No nic,nechám toho.......přeju ještě dlouhý život a hodně úspěšných zásahů a hlavně,hodně štěstí(bez ironie)......ať se daří