techniky na ulici ověřené vlastní skušeností

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

techniky na ulici ověřené vlastní skušeností

Příspěvekod josefmlady » čtv 28. dub, 2005 16:22

Ulice a ring, to jsou dvě rozdílné věci. Když odhlédneme od psychiky, tak i techniky by měli být trošku jiné (zřejmně) . Nestačí totiž bodovat, je třeba se útočníka co nejrychleji "střepat".

Já z osobní skušenosti mohu říct, že se mi osvědčili kolena a přímé udery, Po kolenu mi vždy soupeř odpadl, a ze zadní ruky někoho sestřelit není taky problém. Z přední zase získáváte čas a někoho slabšího i to může odradit.

Lowkick se mi moc neosvědčil a nemyslím si, že je to tím, že bych ho kopal slabě ( jasně nejsem buakaw ani kaoklai ale myslím, že to trénuji dost často na to, aby to mělo nějakou štávu ). Možná je to i o váze, vážím 75kg.
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Quan-Chi » čtv 28. dub, 2005 18:39

S bojem a údery nemám moc zkušeností, ale parkrát se mi osvědčilo cosi na způsob Tai-otoši / kubinage z Juda
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: techniky na ulici ověřené vlastní skušeností

Příspěvekod Anonymní » pát 29. dub, 2005 10:12

josefmlady píše:Ulice a ring, to jsou dvě rozdílné věci. Když odhlédneme od psychiky, tak i techniky by měli být trošku jiné (zřejmně) . Nestačí totiž bodovat, je třeba se útočníka co nejrychleji "střepat".

jé ty jsi ale chytrej, a já myslel že jde právě o to boj co nejdéle protahovat a získávat body složitýma technikama na efekt :roll: .
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 29. dub, 2005 11:12

ked som mal prvy krat skutocny problem na ulici tak som sa zabalil a natlačil som sa na supera a chytil som klinč-najúčinnejšia vzdialenosť
90% ludí nepozná-nevedia reagovať.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » pát 29. dub, 2005 14:15

ta otazka je znacne zjednodusena ale aka otazka taka odpoved takze:
priame údery, klinč, reťazový úder, kolená, gilotína,......
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pát 29. dub, 2005 15:36

S dvěma příspěvky nade mnou se absolutne stotožňuji.

Pokud je jeden člověk a nechci ubližovat tak nejlepší sou věci typu rear naked choke.

Osvědčená věc: sřetězení jakýchkoliv úderů a nepřestávat být jako Tasmánský čertík Taz.

Paárkrát sem dostal na budku i přeraženej nos jenom kvůli tomu, že jsem byl jako obrance defenzivní. Skvěla zkušenost děkuju za to.

Největší sviňárna co sem viděl je výpad nohou a okamžitě(!) následuje ruka. 95% lidí spadnou ruce dolů, kryjí nohu,ale už ne ruku. Používaj to zpravidla už ostřílený mazáci (a že to maj zmáklý),protože vědí že to sakra funguje.

Na to fakt pozor

Zdar a sílu
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » pát 29. dub, 2005 17:02

Toman píše:Paárkrát sem dostal na budku i přeraženej nos jenom kvůli tomu, že jsem byl jako obrance defenzivní. Skvěla zkušenost děkuju za to.

Jo, tak tahle zkušenost se dá platit zlatem...

Největší kravina je se mlátit jen tak z půlky. Buď se nemlátím vůbec nebo jdu do toho naplno...
nejúčinnější je opravdu rychlý útok, a jak popsal Toman, lowkick do břicha (v krajním případě do genitálií ) a zároveň přímý úder do nosu nebo zubů.

S bojem na zemi moc zkušeností nemám, a ani si v něm moc nevěřím. Myslím si, že nejdůležitější je potenciálního protivníka zneškodnit ihned, nejlépe kopy. Jakmile totiž budete tzv. "tělo na tělo", nikdy nevíte kdy třeba vytáhne nůž.....
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 29. dub, 2005 18:12

Největší sviňárna co sem viděl je výpad nohou a okamžitě(!) následuje ruka. 95% lidí spadnou ruce dolů, kryjí nohu,ale už ne ruku.

toto maju dobre premakane taiboxeri - pretoze oni kryju kop zasadne nohou takze ak ich napadne niekto takto tak ma smolu - a potom, ze thai nie je vhodny na ulicu ...

sai -
owkick do břicha (v krajním případě do genitálií )

ty o tom hovno vies - lowkick do brucha je taka blbost ako keby som povedal ze kopol som ho rukou.
Lowkick je kop ktory sa kope do vysky stehna tesne nad koleno. Do brucha tak mozno roundkick.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 30. dub, 2005 19:17

ja som sa na ulici ešte nikdy nebil (a dúfam, že to tak aj zostane) ale rozmýšľal som nad tým, čo by som spravil, resp. čo by bolo najúčinnejšie a dospel som k nasledovným záverom:

Ak by som si bol istý, že nepriateľ nemá nôž, asi by som sa snažil hodiť ho na zem a nasadiť páku alebo škrtenie (5 rokov som trénoval judo takže by sa mi to malo podariť). Čo ale ďalej, to neviem.. Predsa by som ho neuškrtil, alebo nezlomil mu ruku v lakti (i keď záleží od situácie). Po čase by som ho musel pustiť a on by sa možno ešte viac rozzúril a pustil sa do mňa znova. A "priškrtiť alebo pripáčiť" by som sa neodvážil, je to nebezpečné a u každého človeka iné-neviem, či by som podstúpil to riziko..

Teraz cvičím kickbox tretí rok, teda nebál by som sa ani stand-up zápasu, ale ten sa väčšinou končí až úplným dobitím toho druhého a to by bolo veľmi proti mojej vôli. A zaútočil by som tak, ako to tu niekto spomínal, naznačil by som lowkick alebo footstep a potom hák asi.

ďalší problém je, že keby som niekoho fakt zbil, bál by som sa potom, že by sa mi chcel nejak pomstiť, počkal by si ma niekde s pár kamarátmi apod.

Vyriešil som to tak, že som si kúpil slzotvorný sprej a v prípade núdze sa budem snažiť ubrániť takto.
A najlepšie je sa vôbec nebiť, ak by sa dalo, asi by som ušiel, nech by som sa aj mala hanbiť ale z tej bitky by mohlo byť toľko problémov..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 30. dub, 2005 22:23

A najlepšie je sa vôbec nebiť, ak by sa dalo, asi by som ušiel, nech by som sa aj mala hanbiť ale z tej bitky by mohlo byť toľko problémov..

ty by si si mala/mal ? najskor urobit rozhodnutie co si naozaj a na co sa hras :D :D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

re

Příspěvekod Anonymní » ned 01. kvě, 2005 14:18

to bol preklep.. je to tak ťažké pochopiť?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod La-jia » ned 01. kvě, 2005 17:08

add: zelené letadlo (promiňte, ale neumim slovensky)
Ať si kluk nebo holka, jedna rada do života: ty se radši neper vůbec s nikým, protože s takovým názorem na svůj prospěch v boji dostaneš na dršku dřív než začneš bojovat.

PS: nemyslím to špatně.

add: ostatní
Každý máte asi pravdu a tak přidám svoje moudro: za prvé - bít první, za druhé - nebýt druhý.

PS: ono na technikách stejně moc nezáleží, každý by měl bojovat tím co má nacvičený a co umí. Apropo znám pár lidí kteří neuměj nic a každej tejden se perou po hospodách a já osobně bych je považoval za dost těžké soupeře.
[/quote]
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod La-jia » ned 01. kvě, 2005 17:08

add: zelené letadlo (promiňte, ale neumim slovensky)
Ať si kluk nebo holka, jedna rada do života: ty se radši neper vůbec s nikým, protože s takovým názorem na svůj prospěch v boji dostaneš na dršku dřív než začneš bojovat.

PS: nemyslím to špatně.

add: ostatní
Každý máte asi pravdu a tak přidám svoje moudro: za prvé - bít první, za druhé - nebýt druhý.

PS: ono na technikách stejně moc nezáleží, každý by měl bojovat tím co má nacvičený a co umí. Apropo znám pár lidí kteří neuměj nic a každej tejden se perou po hospodách a já osobně bych je považoval za dost těžké soupeře.
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod La-jia » ned 01. kvě, 2005 17:13

A jak tak koukám neumím zachá zet ani s PC. Omlouvám se.
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Traft » ned 01. kvě, 2005 20:36

Dost sa mi vyplatila trochu tvrdsia vec, ked som sa dostal nepriatelovi na telo: Chytit supera okolo krku (velmi casta vec), v podstate ho skrtit pod svojou pazuchou, prehodit cez bedra alebo len tak cez nohu a hned ako spadne, skakat s kolenami na hlavu.
Traft
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » pon 02. kvě, 2005 18:17

La-jia píše:add: PS: ono na technikách stejně moc nezáleží, každý by měl bojovat tím co má nacvičený a co umí. Apropo znám pár lidí kteří neuměj nic a každej tejden se perou po hospodách a já osobně bych je považoval za dost těžké soupeře.
[/quote]

Já si opravdu nemyslím, že na technikách nezáleží. A co se týče hosp.rváčů, tak je to zřejmně záležitost spíš skušeností a psychiky, takže to je další věc kterou bych sem nepletl. Jestli si to ovšem přečte nějakej hospodskej rváč ( o čemž pochybuji ) tak at napíše co mu funguje.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 02. kvě, 2005 18:20

zelene_lietadlo

hele, tohle forum se jmenuje techniky na ulici OVĚŘENÉ VLASTNÍ SKU©ENOSTÍ.
Tím chci : úvahy jsou fajn, ale asi by bylo vhodnější se zapojit do jiného fora, neboli: drž se tématu.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 02. kvě, 2005 18:20

jó ještě podpis. josef mlady
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 02. kvě, 2005 18:58

Dobrá, dobrá. Omlouvám se za to že jsem sem zapletl hospodský rváče a beru i to, že záleží na technikách. A teď z té vlastní zkušenosti. Za mých rváčských let jsem používal vše co mě v danou chvíli přišlo nejvhodnější (a taky ne vždy jsem zvolil správně), ale povedlo se mě například sejmout frajera technikou yoko-tobi-geri, a když jsem ho chtěl potom trefit low kickem, tak už tam měl místo kolena hlavu. Jak to dopadlo asi nemusím psát. Nejsem na to hrdý, ale prostě se mi to povedlo načasovat a měl jsem taky trochu štěstí.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josefmlady » úte 03. kvě, 2005 0:09

co je to : yoko-tobi-geri?
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Další

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...