...ale uz bych tu travu nehulil

Moderátor: pm
Bonhartt píše:hungga:
Ano, jak spravne poznamenavas, nikdy jsem s PM necvicil...nicmene jako kazdy tady na foru mam moznost si o nem udelat obrazek podle toho jaxe zde chova... A naplnuje-li jeho chovani tvoji predstavu o tom jaxe ma chovat SF... tak je mi te spise lito...
Jinak se znovu ptam co te pred tim tolik pobourilo- abych se k tomu mohl vyjadrit....
I kdyz... mozna ze to uhadnu sam... nejspise to, ze jsem si vubec dovolil oponovat PM v jeho nazorech. To tady predtim totiz bylo TABU.
Verim ze PM by rad mel monopol na cviceni rodiny LAM v CR, ale bohuzel se bude on i vy muset smirit s tim, ze tomu tak neni... a zacit respektovat okoli...
To ze nekdo z vasi skoly prijde na nabor jine skoly a zacne tam vykrikovat pred lidma ze to neni zadne HG a ze to jejich cviceni stoji za houby (jak se to stalo v pripade jedne z Kostasovych skol)... to vam k prestizi taky neprida
PM:
Poucuju? Co jsem prosimte zase napsal?
Nevim co pestujete u vas ve skole.... jenom pripomenu, ze jsi to byl ty, kdo tady psal o tom ze si se zaky tykas - takze nevytahuj najednou MD
Ze nepomlouvas?A ty reci cos tady před par tydny vedl to bylo jako co?
Copak? Ty uz neveris svym zacatecnikum? Jeste v minulem prispevku jsem byl nicka na kterou prece bohate staci kluci kteri u tebe cvici 1-2 max 3 roky...
Ze se ptam... co se zmenilo?
Ze bych za tech 14dni tak moc vyrost?
Anonymní píše:"pomluvy" - kdyz nekdo napise, ze David Carradine nebo Zora Jandova nerozumi gf ani za mak, je to pomluva?!?
Zdarec
mám v tom trochu zmatek.PM píše, že Zora Jandová neumí gf ani trochu, ale jaktože tedy vyhrává na soutěžích i v Číně ?Na stejných soutěžích (něco jako naše okresní 2 liga ve fotbale ) kde vítězili i všemi velebení Qin a Zhai Hua ?Na soutěžích, kterých se v číně konají týdně desítky ,ale když někdo z číny přijede do Čech učit, každý z titulů z těchto soutěží padá hned na zadek :D
Vím, že si Zora Jandová škodí rozhovory, které poskytuje mediím, ale její gf je podle mě tak dobré, jako u žáků Zhai Hua nebo Qina-takže jen hezké pohyby bez bojových dovedností.
Cvičí se v těchto školách kungy (doufám, že to dobře píšu :) ),které jsou součástí všech tradičních stylů a podle mě jsou to právě tyto cvičení jenž odlišují moderní a tradiční pojetí BU?
Omlouvám se všem, že se pod svůj příspěvek nepodepíšu, ale mám k tomu své důvody.
Dragon83 píše:Dal jsem si tu praci a precetl jsem si veskere texty na teto strance. Osobne se znam s mistrem Lam Chun Faiem (nerikam ze nejak zvlast blizce). Nekolikrat jsme si spolu povidaly na vsechna mozna temata, povidal jsem si jeste s jednim clovekem ktery studuje filozofii Kungfu (Gungfu, jak je ctena libost) a oba mi rekly jednu malou jednoduchou vetu.
"Pravy mistr nikoho nehodnoti!" (viz. Tygr-sila a drak-moudrost)
Je mi lito ale at se na tyto texty ktere jste napsali divam jak chci musim uznat ze Pavel Macek rozhodne neni klidny a vyrovnany! Jeho reakce mi prijdou casto docela zbytecne a misto toho aby jako moudrejsi ustoupil, hada se tu jak male dite. Nerikam ze neumi kungfu, jeho kungfu muze byt skvele (nevidel jsem) ale tyto debaty ho od osviceni strhavaji ke dnu. Jeho skola mi kvuli jejich reakcim pripada jak hadavy klub rvacu ktery chce kazdemu kdo nejak oponuje nabidne: (docela uz smesne omylane) "caj, povidani, sparring (coz podle reakci PM a jeho Toa Dai vyzni jako vymlaceni zubu"
Je mi lito pane Macek ale opravdu to vypada ze tu prezentujete svoje EGO, nemyslim to spatne ale nemam z vas dobry pocit. Romana Hladika znam a cvicim u nej a vim jake ma chybi ale na druhou stranu znam i nektere jine a vim jaci jsou. Karel Cihelna je muj dobry kamarad at se mi jeho cviceni libi ci nelibi, netroufnu se ji ohodnotit. Kostas Tsoligas je kapitola sama pro sebe.
Andrease Garskeho take znam a i s nim jsem si docela dlouze povidal a to nejenom o kungfu a je zajimave ze nikdy nerekl spatne slovo na Romana Hladika (asi to je tim ze je moudrejsi a zije podle filozofie bojovnika). Pavla Adamka take znam osobne a to ne zrovna kratce, cvicily jsme spolu hezkou radu let a ani tak si jeho kungfu netroufnu hodnotit.
Jak je mozne ze na strankach venovanych necemu tak cestnemu a honosnemu jako je bojovy umeni, jsou videt jen hadky a pomluvy?
Vsem preju aby se ridily vlastnim nazorem a srdcem a nenechaly se ovlivnovat!!!
Hodne stesti Bonhartte!
Anonymní píše:Dalsi film:
Dokonce i Pan prstenu kde Gandalf rika:
"Ani nejmoudrejsi nevydi do vsech koncu a proto ani on nemuze soudit o zivote nebo smrti" Pytlici:-))
Dragon83
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník