"armadni systemy"

bojová umění a válka, vycvik bodyguardů, speciální jednotky, combat shooting...

"armadni systemy"

Příspěvekod Anonymní » čtv 15. kvě, 2003 20:49

Jen se chci zeptat odborniku - co rikate na takove ty skoly kde se uci

- lezt po stromech nohama napred
- maskovat se vleze na ceste jako kaluz vody
- bojovat pod vodou
- splhat po provaze a stenach skal a domu s nozem v zubech
- rozeznavat v kosich na odpadky bomby od teroristu
-...

no proste takove ty hovadinky ktere jsme delali jako mali kluci o prazdninach na chalupe. Dneska se tomu rika "military systemy"...

- Behaji po lese pomalovani barvama na boty,
- maji umelohmotne samopaly a strili po sobe barevne kulicky
- nosi maskovane kimona a damske puncochy na oblicejich
- hraji si na vojaky a na vojne vetsinou ani nebyli nebot maji "modrou"
- ...

Co si o nich mam myslet?
Rambo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

 

Příspěvekod Anonymní » čtv 15. kvě, 2003 21:26

rambo: maji hodne volneho casu, hodne penez a jsou to hodne velke deti. I kdyz: ja sam mam modrou knizku a pritom mam zbrojni prukaz a v trezoru tri kratke strelne zbrane - jsem taky hodne velke dite co ma hodne penez a hodne volneho casu? Zbran nemam pro sebeobranu - na to mi staci wing-chun............ :D a ani s ni nemachruju, nemam to za potrebi. Je to zkratka vedle wing-chunu muj durhy konicek, stejne jako je jejich konicek behat po lese, po stenach, po stromech a buhvi po cem jeste nalakovani lakem od bot a plastovymi zbranemi na kulicky (nebo paintballovymi zbranemi). Takze zkusme byt k sobe trochu tolerantni at uz byl ci nebyl ten nebo onen na vojne a hraje si na vojaka, kdyz se mu to libi a bavi ho to tak at si dela co chce, pokud tim nikomu neublizuje. Vzdyt je DEMOKRACIE s trzni ekonomikou (a bohuzel s deravymi zakony).
Jinak zdravim
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

vojna

Příspěvekod laada » pát 16. kvě, 2003 10:17

nemyslim si ze kdyz byl nekdo na vojne, ze to je vycviceny vojak, zvlaste co se nasi armady tyce :D
laada
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 70
Registrován: čtv 13. úno, 2003 0:00

Příspěvekod Anonymní » pát 16. kvě, 2003 10:40

ratatatata :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Příspěvekod hungga » stř 21. kvě, 2003 11:03

END
hungga
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 62
Registrován: pát 07. bře, 2003 0:00

Re: vojna

Příspěvekod Zemis » pát 22. srp, 2003 8:11

laada píše:nemyslim si ze kdyz byl nekdo na vojne, ze to je vycviceny vojak, zvlaste co se nasi armady tyce :D

Naprosto souhlasím. Po konzultaci s kamarády co byly na vojně, nebo jsou profesionálové, jsem se na zakladě jejich doporučení rozhodnul pro náhradní vojenskou službu a vůbec toho nelituju. Naopak.
Zemis
Zemis
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 21. srp, 2003 23:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod PrayingMantis » pát 22. srp, 2003 8:35

Já na vojnu musel, protože jsem chtěl ZP a vojna byla svého času pro žadatele povinná. Když jsem si jí tedy udělal, už to tak nebylo... Takže jsem si zase móc pomohl... :-)
Mimochodem, jako příslušník sil "rychlé reakce" jsem měl střelby dvakrát za rok, na víc nebyly prachy! Takže s tím výcvikem se to fakt nepřehání...
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 111
Registrován: ned 01. čer, 2003 23:00
Bydliště: Jižní Čechy

Příspěvekod Zemis » pát 22. srp, 2003 8:55

Vidím to tak, člověk se zájmem o dovednosti vyučované armádou ČR udělá nejlíp, když si zjistí rámec výuky a nuačí se je od soukromých subjektů. Samozřejmě tu potom jde o víc peněz, ale...
Zemis
Zemis
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 21. srp, 2003 23:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Anonymní » čtv 23. říj, 2003 15:05

JO JÓÓ.. Vojna je podle mě taky zbytečná (modrá uaúú) a Co se výcviku a užívání si přežívání v přírodě atd.. Tak na to opravdu stačí jen individuální chuť člověka a využití volného času a lidí kolem sebe aby z něj něco "soběstačného" vzniklo.. Líbilo se mi, když jsem ve Scotlandu sedl do kina a místo reklamy na máslo začala reklama na Skotské COMMANDO se sloganem dokaž co v tobě je (bylo to úchvatně zpracované, ale děkuji nechci.... třeba v minulém životě :wink: ) Krom toho mi wing chun taky velmi zpříjemnil život :) Mějte sééé !!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Re: vojna

Příspěvekod Anonymní » čtv 23. říj, 2003 17:44

laada píše:nemyslim si ze kdyz byl nekdo na vojne, ze to je vycviceny vojak, zvlaste co se nasi armady tyce :D


Ano, da se rici, ze mas pravdu. Vetsina lidi, kteri se nerozhodnou svazat s armadou kus zivota (tj. nechteji se stat vojaky z povolani) mysli naprosto stejne. Presto vim, ze i kdyz v ACR nejsou penize, vycvik se rozhodne nezanedbava. Problem je ve snaze lidi, pokud lidi chteji a snazi se, vyuziji kazde moznosti, ktera se naskytne, pak mohou svuj vycvik povazovat za kvalitni. Ano, realita je trochu odlisna od akcnich pohadek, ktere popisuji universalniho vojaka, ktereho neprekvapi zadna situace.

Prvni prispevek tohoto fora pise o lezeni po stromech, malovani se barvami a cviceni taktiky s paintbolkami a nazyva to military styly. Sam cvicim Musado MCS, a zadnou takovou kokotinu, kterou casto vidite v akcnich filmech s ninji, tak nedelame. Ano, cvicili jsme brodeni pres reku a plavani v obleceni, ale to je puze velmi dobra zkusenost, ktera se muze hodit. Cviceni kondicky a posilovani jsou nedilnou soucasti techto military stylu, jejichz jednoduchost je zalozena predevsim na sile, rychlost, momentu prekvapeni a samotne technice. Aby mohlo jit o military styl, je nutne, aby dana technika byla velice snadno naucitelna (dostanete 30 lidi a za 14 dni musi byt vycviceny pro boj muze proti muzi).

Military styly jsou podle meho nazoru jakousi parodií na bojove umění či reálnou sebeobranu. Vetsinou resi pouze několik standartnich situaci. Zbytek musite bud zkombinovat sami nebo vyresit hrubou silou a modlit se, ze budete mit stesti.

Sam delam military styly i bojova umeni. Podstatou military stylu je podle meho nazoru komplexnost vybaveni pro boj. Military styl by mel obsahovat :
- techniky boje muze proti muzi - reseni standartnich situaci
- taktiku boje (boj proti technice, taktiky utoku / obrany / vnikani do objektu)
- pruzkum a dovednosti pruzkumu (skrývání, maskování, skrytý pohyb)
- přeziti - znalosti potrebne k preziti
- ovladani zbrani a zbranovych systemu - znalost prace a ovladani zbrane, coz znaci i takove veci jako psychicky zvyk na pouziti zbrane v praxi (mnoho lidi ma psychickou labilitu zbran vubec pouzit - akcni filmy v nich vytvorili ke zbranim blok - je to psychicky prokazano)
- zaskodnicke dovednosti - pyrotechnika, taktika guerilly, a dalsi.

Pochopitelne, ze nemusi se mnou kazdy souhlasit, ale toto jsou moje zkusenosti, ktere jsem behem nekolika let aktivni praxe v ACR.

Pokud byste meli nejake dotazy, muj mail je : turbomysak@seznam.cz.
Preji hezky den vsem.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

 

Příspěvekod Anonymní » pát 24. říj, 2003 11:51

:lol: TO CHCE MÍR :lol: NEUBLI®OVAT :lol: MÍT RÁD :lol: NENY LEHKE :oops:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Len k teme...

Příspěvekod Anonymní » pát 02. led, 2004 15:17

Bojove discipliny s nalepkou "military" nemuseji byt len tebou popisovane kokotiny. Su ludia, ktory to vedia brat vazne aby to k niecomu bylo. Pozri napriklad http://www.specnaz.cz, http://www.specforces.cz
To niesu lidia, ktori si hraju na Ramby alebo Segali, ale vyuzivaju boj rukami aku sucast svojho zamestnania.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

hrani na vojaky

Příspěvekod koblih » pát 02. led, 2004 16:40

RAMBO: Hele já se považuji za toho blázna, který nejspíš spadá do skupinky kterou jsi popsal, tedy běhám po lese s umělohnotnou zbraní a střílím po kamarádech kuličkami a ani jsem nebyl na vojně ... jak píšeš. Chceš vědět co si o sobě myslím? :-)

Ale ne trochu vážněji, nedělám většinu věcí co jsi popsal, jen mě prostě baví hrát si na vojáky, konkrétně ta zábava se jmenuje airsoft a nejde jen střílení, ale navléct na sebe maskáče, namalovat se maskovačkami, zalést na víkend do lesa, mapa, kompas, vysílačka a samozřejmě zbraň ... třeba ani jednou nevystřelit i tak je to skvělé odreagování a adrenalin, pokud se sejde dobrá parta. Prostě mě baví boj ať v rámci bojového umění nebo boj se zbraní ... myslím, že dokonce tohle se skvěle doplňuje, díky airsoftu se učím fungovat i ve stresu("pod palbou"), odhadnout své možnosti a v ten pravý okamžik udělat tu správnou věc ... říkám učím se to. A věř že někdy to jsou velké nervy, když na tom co uděláš závisí "životy" tvých parťáků.
A proč jsem nešel na vojnu? Nesouvisí to jak už tušíš s mým odporem ke zbraním, ani ke kvalitě výcviku, je to spíš mou neochotou komukoliv slibovat(ať je to třeba i stát), že až si nějaký potentát někde nahoře vzpomene, já se seberu a budu střílet po tom na koho on mi ukáže. Pozvednout skutečnou zbraň proti člověku je pro mě tak závažná věc, že si o tom chci rozhodovat sám. A když vidím jak funguje naše politická reprezentace o důvod více. Myslím, že dokážu velice jasně rozlišit hru a realitu a je myslím lepší vyblbnou se přes víkend s kamarádama v lese, než prudit jiné lidi v normálním životě.
A tvrzení, že to je zábava těch co neví co s penězma a časem ... nevěř tomu. Není to zcela levná záležitost, to je pravda, ale není to něco nedosažitelného pro každého, nebo snad zábava pro horních 10tis.:-)
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 160
Registrován: pát 02. led, 2004 0:00
Bydliště: Morava

Re: Len k teme...

Příspěvekod WT_Martin » sob 17. led, 2004 13:33

xxx píše:Bojove discipliny s nalepkou "military" nemuseji byt len tebou popisovane kokotiny. Su ludia, ktory to vedia brat vazne aby to k niecomu bylo. Pozri napriklad http://www.specnaz.cz, http://www.specforces.cz
To niesu lidia, ktori si hraju na Ramby alebo Segali, ale vyuzivaju boj rukami aku sucast svojho zamestnania.


Kdyz uz je tu rec o specnaz.cz, tak mi to neda, abych neuvedl odkaz na nova diskusni fora o diverzi: http://diverze.unas.cz. Dela to par kamaradu. Vypada to zajimave, snad to vydrzi.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 262
Registrován: úte 15. dub, 2003 23:00
Bydliště: Tady a teď

Re: vojna

Příspěvekod Anonymní » ned 16. kvě, 2004 7:50

Turbomysak píše:Military styly jsou podle meho nazoru jakousi parodií na bojove umění či reálnou sebeobranu. Vetsinou resi pouze několik standartnich situaci. Zbytek musite bud zkombinovat sami nebo vyresit hrubou silou a modlit se, ze budete mit stesti.


Jen me jeste napadlo... kam vede to military, pokud jsou baby v armade, nebo se ze sebe snazi udelat "drsne amazonky" Nakonec to i u profi spec. jednotek skonci u soulozeni :mrgreen: :

http://www.specnaz.cz/forum/viewtopic.php?t=206&start=0
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

upozornění na nový web

Příspěvekod Patayon » čtv 11. kvě, 2006 12:28

www.operationaldefencegroup.com Stanislav Gazdik - instruktor speciálních jednotek žijící v Brně a původem ze Slezska konkrétně z Orlové.
Patayon
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 32
Registrován: ned 26. bře, 2006 0:00

Re: upozornění na nový web

Příspěvekod Makoto » čtv 11. kvě, 2006 13:58

Patayon píše:www.operationaldefencegroup.com Stanislav Gazdik - instruktor speciálních jednotek žijící v Brně a původem ze Slezska konkrétně z Orlové.

Oprava, nezije v Brne, ale v Praze :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Low » čtv 11. kvě, 2006 14:16

p.Gazdik
mozna by par zdejsich ucitelu cinskejch bojovejch umeni zajmalo co se skryva pod "černý pás 1 dan China Self Défence"

halvně tahle poučka je dosti zajmavá

"Vyjdi z osy útoku tvého protivníka a přemísti se do tzv. „mrtvých uhlů“, kde se postaráš o jeho destabilizaci­. " neznám bojovej sport kde se zápasníci pokoušejí o něco jiného ale jednuchý to neni :)

"Směřuj svůj pohled do směru krku a ramen protivníka." tohle ale ve většině bs bude základní chyba..

ale tohle mi mluví z duše "Vyhýbej se boji na zemi, protivník nemusí být sám."

"Technický poradce a školitel pro policii, armádu, ochranné složky, VIP, soukromý sektor " tak to má p.Gazdík společnýho s p.Hladíkem..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte 15. lis, 2005 0:00

Příspěvekod xiuwei » pát 01. čer, 2007 17:30

Na Slovensku je mimo stylu Krav Maga, SCARS,Modern Combat (Kokkar) i další styl a to :U.E.C.S.

http://www.wingchun.sk/index.php?page=uecs
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 521
Registrován: úte 06. čer, 2006 23:00
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod luen » čtv 25. úno, 2010 23:14

Nevim kam s tim, tak jsem to soupnul sem:

http://www.youtube.com/watch?v=SMF0bYv1sjY&feature=grec
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Další

Zpět na armádní a combat systémy...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron