Thaibox X Ving Tsun

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Anonymní » ned 30. říj, 2005 22:59

Sai píše: zkus se zamyslet, dutá hlavo..... kdyby si oblíkl palčáky tak by byl v sakra velké nevýhodě. drtivou většinu technik by v ten moment nemohl používat, až na pár úderů, které samozřejmě zvládá thaiboxer líp. a to už by byl zase thaibox, nemyslíš? :roll:

Tak se teda zamýšlím...a. No připadá mi to trochu alibystické. (ani nevím jak to napsat...my duté hlavy:)) Ale něco by z WT prece mělo jít aplikovat ne? A když máte tolik navrch tak by to mohlo stačit ne?
A co třeba když se bude muset student WT bránit někomu v palčákách? (třeba sněhulákovi:)) To asi teda prohraje, protože ty principy nebudou fungovat.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 31. říj, 2005 4:15

NAIA píše:Když teda tvrdíte že WT je stejně dobré (nebo lepší nez MT) tak proč jsem neviděl žadného bojovníka WT jak naložil borcům z MT? Třeba mam omezené znalosti ale prostě jsem to neviděl....
A zkusím předejít odpovědi, kterou mi určitě nekdo nabídne. Vím že WT se nedělá kvůli boji v ringu:) Ale nesnažte se mě namluvit, že z celé bandy lidí co dělají WT se nenajde ani jeden, který by nechtěl 1. cenu kdyby na to měl.
Teda nemůžu mluvit za WT protože tady v Pekingu jsou spíš bojovníci severních stylů ale já jsem viděl Wušistu jak to nandal Taiboxerovi(a naopak) několikrát. Ono totiž když si navlíknou bojovníci Wušu rukavice a změní se to na Sanda tak mají s Taiboxerama stejný podmínky a vyhraje ten kdo je lepší. A nechť si Taiboxeři nemyslí, ty Číňani jsou stejně vymlácený palice jako Thajci. a číňani mají docela dobrou převahu v čínských jiu jitsu technikách(přehozy, porazy,podmety atd... ) Nedá se to posuzovat podle českého posraného dvorečku. Zápasy Kungfu vs Taibox tady často běží v TV a kdyby číňani jenom dostávali na kokos, tak pochybuju, že by to bylo tak populární, s tim by se nevytahovali.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 7:07

Ja bych si vsadil na MT (v reálném boji na ulici)!
1)Jednoduché, přímé a hodně tvrdé techniky
2)V MT se člověk naučí rány dávat a hlavně dostávats
A WT vs. MT nerad srovnávám tak odlišné stily ale z hlediska kondice na tom bude urcite lím MT fighter!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 7:42

pavela píše: Zápasy Kungfu vs Taibox tady často běží v TV

A není to někde na NETu?? Nebo by jsi mohl udělat službičku pro nás z malýho posranýho dvorečku :lol: a něco nahrát a hodit někam na Net. Tedy kdyby se Ti chtělo, mě osbně by to docela zajímalo. Díky
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 31. říj, 2005 8:08

Jasně Sanda a MT jsou prakticky totožné. Ale není si moc podobné Sanda a WT. A to se dá pozdat i tady na dvorečku. Tady na dvorečku je hodne lidí co bouchají kickbox, MT a teď si přidali Sandu a jde jim to dobre. Ale nikdo z WT to nebyl:)
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 10:06

Těch videí se po netu válí spousta. Je to přesně jak říká Pavela. Navíc do toho ještě zasahujou pravidla který se v thajsku i číně celkem zásadně lišej, takže thajský borci jsou v číně v nevýhodě a naopak.... Dost často je problém, že se nasaděj špičkový borci proti špatnejm z druhého stylu a je z toho pak podobná flame, pokud někoho zajímá jak by vypadal bojovník který je vyjímečný v obou stylech tak si sežentě zápasy Pansunsuka, což je Thajec, který je šampion v obou stylech a má to neuvěřitelně promakaný, jeden z nejlepších bojovníků jaký jsem kdy viděl....

Masta
www.figtnews.cz
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 31. říj, 2005 10:15

Jooo, já se pokusim něco sehnat a dám to sem. Bohužel nemám video(pouze DVD) takže je trochu problém to stáhnout z TV
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 11:43

Hodne lidi tady vsecko zobecnuje. Nekde videli jak MT borec zbouchal WT borce, tak zacnou rikat, ze WT je na prd. Nekdo videl opacny pripad, tak mluvi. jinak. ale opravdu zalezi nejvic na lidech. Maloktry mistr nebyl nikdy porazeny. K WT : v EWTO jsou dobri bojovnici stejne jako spatni. {ostatne jako v kazdem stylu ze} Co treba Boztepe? Hodne dobry je Zdena Barsa co uci WTv Brne. Verim ze 90 procent lidi by k nemu doslo podivalo se mu do oci a radsi odeslo, pokud by chteli bojovat. no a dat si s nim posilovani trening tak by to vydrzel malokery. proste je to o lidech nekteri umi vyuzit prednosti sveho stylu a slave stranky zakryt.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 11:50

low píše:gino: kdes to videl? ja nejsem z tech kdo musi oblejzat ruzny bu u zadnyho nevydrzi, dela toho spousta najednou a ve vysledku neumi nic neboli efekt jiu jitsu /takovy ktery sem videl ja zem -+ postoj oboje nanic / :o) budto delam zem nebo postoj, karate nebo sanshou, wt nebo aikido.

Oboje na nic? Všechno na nic? Soudíš jujutsu podle toho, cos ty někde viděl? No, já už toho v jujutsu taky "dost" viděl a leckde je to k pláči, s tím souhlasím. Ovšem... ne všude. Zval jsem tě na trenink (sparing) a ty jsi odmítl. Tvůj problém.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 31. říj, 2005 11:50

Ta reakce byla ode mě - nebyl jsem přihlášen :-)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 16:00

jo soudím podle toho co jsem viděl. a podle toho co sem videl to soudim.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 31. říj, 2005 16:11

low: mozna bys mel nekdy soudit podle toho, co zazijes a jak moc te to bude bolet :-) Je to nekdy lepsi. Vzdycky se najde nekdo, kdo ti rad poupravi nazor, kdyz uz ja nebudu k sehnani v Pze. Staci se ozvat, kontakty dam :-)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SnEk » pon 31. říj, 2005 16:41

Hark píše:IMHO v hung-gar PM to bude taky a v jakekoli jine dobre skole to nemuze chybet... co ty na to Pavle?

Jasne ze v hung-gar je to taky, v jakekoliv poradne GF skole to ma byt.

nevim oo je to za nesmysli ze nikdo s GF neporazil MT??? Staci se podivat na nejaky z tech stovek zapasu MT vs GF co se poradaji v cine atd. Je to rozdilne. WCH nebo HUNG-GAR jsou sebenedestruktivni styly. tzn ze otuzovani tela je pomalejsi a ne jako v MT ze se chodi domu s rozmlacenyma holenema nebo kloubama.. Ma to sice dobrej a rychlej vysledek (za rok je z cloveka drsne bojovnik s necitlivejma holenema.... ale co za 20 let co zniceny krevni obeh v nohou a tresouci se prsty u rukou?
GF je beh na dlouhou trat s maximalnim vysledkem (pokud je dobrej sifu)
MT je sprint na kratkou trat ale podle mych poznatku, zkusenosti atd. MT dost huntuje telo ...
takze resume ... po roce bude asi lepsi bojovnik MT nez GF (za predpokladu stejne mentality a fyzickych predpokladu) ale za 5 - 10 let uz bych to videl naopak :-)))

ja to jen muj nazor ale... myslim ze ho tu bude sdilet s drobnymi doplnky velka cast lidi
SNK
SnEk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 16:44

o to ani nejde, vzdycky je nekdo kdo je lepsi nez ja at dela treba shotokan. je to spis muj nazor na to proc k tomu ani nepachnu. no oc me bude bolet.. mpzna bys ty mel zkusit neco co boli, co sem koukal tak si skousel jedine nejakej kickbox coz s bolesti moc spolecnyho nema. nejakou dobu( dost kratce sem delal judo) takze i tak si o tom neco dovedu predstavit.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 16:45

snek: to sou kecy.. sebedestruktivni styl.. jedinej rozdil je v tom ze prumernej clovek se s mt ubrani zatimco s hungarem si maximalne tak sam zlame ruce. taky sem honejakou dobu delal a vazne me zajma jak se tim nekdo chce branit.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 16:51

podivej se na lidi co delaj hungga nebo wt - kondice zadna, svaly zadny, takovy ty typy co dostanou facku a rozbrecej se. kdyz se nekdo chce umet rvat tak rozhodne nedela tohle.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mik » pon 31. říj, 2005 16:54

Low můžu se zeptat u koho si HG cvičil a jak dlouho?
Mik
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod SnEk » pon 31. říj, 2005 16:55

hmmm tak kdyz jsou to takovy kecy proc ty zapasy GF vs MT jsou furt vyrovnany (co se tyka poctu vyher a proher)?
Delat hung-gar tak s tim zlamanim rukou si nejsem jistej :-) zalezi u koho si to cvicil ... pokud to byl Hladik tak se nedivim ...
myslim ze jsi nikdy nevidel opravdovyho bojovnika GF ... proto je tak snadno odsuzujes ...
Je to tim co uz jsem napsal aby byl clovek v GF dobrej, musi ho delat dlouho a vydrzet u toho a poctive cvici. Neni to narok ani na dva ale na opravdu dlouho.
A to s tema kecama o sebedestruktivnim stylu, tak v tom si nevidis do huby, protoze znam nekolik MT a kick boxeru a par z nich uz je veteranu
zkurveny kolena, nedokrvovany nohy a prsty u rukou,... to neni kec to je realita, tak se prober... nerikam ze to musi mit kazdej (zalezi na tom jak intenzivne cvici a jak dlouho.
U GF se tohle (pokud mas slusnyho sifu) nevidi.
SNK
SnEk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Gino » pon 31. říj, 2005 16:56

low: pokusim se pro sebe udelat neco dobreho a nebudu na tebe uz reagovat. Ach jo... snad to vydrzim :-)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SnEk » pon 31. říj, 2005 16:58

Timto zdravim KLADNO :-)
SnEk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně