AIKIDO v PRAXI!!!

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Seraph » čtv 24. lis, 2005 11:31

Pokud ještě dobře vidím, je nadpis tohoto threadu "Aikido v praxi" a nikoliv to, co se nám tu, Tigře, snažíš vnutit: "Aikido spojené s jinými BU v praxi".

Tak co se tu vlastně rozebírá ?

Ty tu Tiger tvrdíš, jak je aikido bezva a že se sním dá úspěšně bránit, ale sám si v jiných přízpěvcích pak protiřečíš tím, že uznáváš, že bez znalosti jiných BU nelze aikido použít a dokonce tady doporučuješ jakousi hirearchii.

A pokud si ještě pamatuju, tak aikido je "stand-alone" bojové umění, nebo-li soběstačné a komplexní BU, nevyžadující znalost něčeho jiného. Pokud tomu tak není (což není :wink:) pak je to špatným způsobem vyučování aikido a to počínaje Japonskem, Českou Republikou konče.

Takže, chceš-li se držet myšlenky tohoto threadu, tak tu buď rozebírejme pouze čisté aikido nebo nic.
Seraph
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tiger » čtv 24. lis, 2005 12:42

Seraph píše:Pokud ještě dobře vidím, je nadpis tohoto threadu "Aikido v praxi" a nikoliv to, co se nám tu, Tigře, snažíš vnutit: "Aikido spojené s jinými BU v praxi".

Tak co se tu vlastně rozebírá ?

Ty tu Tiger tvrdíš, jak je aikido bezva a že se sním dá úspěšně bránit, ale sám si v jiných přízpěvcích pak protiřečíš tím, že uznáváš, že bez znalosti jiných BU nelze aikido použít a dokonce tady doporučuješ jakousi hirearchii.

A pokud si ještě pamatuju, tak aikido je "stand-alone" bojové umění, nebo-li soběstačné a komplexní BU, nevyžadující znalost něčeho jiného. Pokud tomu tak není (což není :wink:) pak je to špatným způsobem vyučování aikido a to počínaje Japonskem, Českou Republikou konče.

Takže, chceš-li se držet myšlenky tohoto threadu, tak tu buď rozebírejme pouze čisté aikido nebo nic.

A to mas odkial ze okrem aikida nepotrebujes nic ine vediet. Kamo kto toto tebe vsugeroval. Ak si toto myslis tak nemas paru o com som hovoril.
Sorry ale si moooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooc vedla.

PS: A kto ti to povedal ze AIKIDO je ,,stand-alone,, prosim daj mi jeho kontakt a ja sa ho na toto spytam. PLEASE
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 24. lis, 2005 12:50

je zbytečné polemizovat o tom, jestli je Aikido v praxi účinné nebo ne. Učinné je nade vší pochybnost, ale musí se jaksi, ehm, umět. a v Čechách ho myslím umí hodně málokdo...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seraph » čtv 24. lis, 2005 13:28

tiger píše:PS: A kto ti to povedal ze AIKIDO je ,,stand-alone,, prosim daj mi jeho kontakt a ja sa ho na toto spytam. PLEASE

:D :D
Brkni si do Japonska a žádej třeba doshu, on ti to vysvětlí.
Nepamatuji si, že by třeba Ueshiba a jeho pokračovatelé někde psali, že pokud chcete Aikido používat, musíte k tomu cvičit ještě nějaké jiné BU. Aikido je zamýšlené jako samostatné umění a né jako nádstavba něčeho.

To, že tomu tak v našich končinách (a nejen u nás) není, je druhá věc. Proto jsem také od aikida po 8 letech odešel. Nenech se mýlit - já také tvrdím, že aikido se díky způsobu cvičení nedá použít, ale také tvrdím, že bylo původně zamýšlené jako fungující a reálné. Nebo máš pocit, že pan Ueshiba si řekl: "Tak teď umím něco z Daito-ryu, ale to je moc reálné...hmm, je třeba vytvořit něco, co dobře vypadá, dobře se cvičí, ale jinak nefunguje...".

Mám pocit, že jsi to ty, kdo je se svým Tiger-do s.r.o. úplně vedle.
Seraph
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tiger » čtv 24. lis, 2005 13:54

Seraph píše:
tiger píše:PS: A kto ti to povedal ze AIKIDO je ,,stand-alone,, prosim daj mi jeho kontakt a ja sa ho na toto spytam. PLEASE

:D :D
Brkni si do Japonska a žádej třeba doshu, on ti to vysvětlí.
Nepamatuji si, že by třeba Ueshiba a jeho pokračovatelé někde psali, že pokud chcete Aikido používat, musíte k tomu cvičit ještě nějaké jiné BU. Aikido je zamýšlené jako samostatné umění a né jako nádstavba něčeho.

To, že tomu tak v našich končinách (a nejen u nás) není, je druhá věc. Proto jsem také od aikida po 8 letech odešel. Nenech se mýlit - já také tvrdím, že aikido se díky způsobu cvičení nedá použít, ale také tvrdím, že bylo původně zamýšlené jako fungující a reálné. Nebo máš pocit, že pan Ueshiba si řekl: "Tak teď umím něco z Daito-ryu, ale to je moc reálné...hmm, je třeba vytvořit něco, co dobře vypadá, dobře se cvičí, ale jinak nefunguje...".

Mám pocit, že jsi to ty, kdo je se svým Tiger-do s.r.o. úplně vedle.

A vies mi povedat rozdiel medzi pouzitim technik Daito ryu a Aikido. Ja v systeme vyuky technik nevidim ziaden rozdiel. Akurat smerovanie AIKIDA je uplne odlisne. A ty nevies ze pan Ueshiba mal obrovske skusenosti aj s inych BU. Myslis ze by AIKIDO vznkilo len z DAITO-Ryu?
Vies pokial viem tak Ueshiba nikde nespecifikoval sposoby utoku. SPecifikoval len sposoby ako eliminovat dany smer pohybu utocnika. Jeho ukazky co predvadzal nikdy neboli realnym pouzitim , vsade co som videl tak ukazoval len sposob akym je mozne ,,vyhnut sa ,, resp ,,zdolat utocnika,, na zaklade jeho principov. Neexistuje ziaden zaznam ktory by ukazal Ueshibu naozaj v praxi. Pokial viem tak na suboj ho vyzvalo vela ludi, ktorych porazil velmi rychlo. Taketo nieco nikde nenajdes. Chapes bracho. Ueshiba predvadzal len ,,principy,, ako je mozne ...
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

TO UKR

Příspěvekod tiger » čtv 24. lis, 2005 14:40

ukropcany píše:4tiger - ad dayto-ryu - Ty si ho niekedy videl? Videl si niekedy aspoň toho Saita (prípadne iného japonského tutového majstra)? Vieš, lebo ak nie, tak písať o nejakých princípoch čohokoľvek je nesprávne, pretože TU si nikde tie princípy vidieť nehohol. Máme kopec videí so Saitom, máme výukové DVDčka, máme knižky čo vydal, ale až potom ako sme ich začali ozaj dôkladne študovať sme prišli na to, že z nich vyštudujeme akurát tak veľké prd a nie aikido... ne učiteľ, ne aikido...

Otázku sebestačnosti by som veľmi neriešil, pretože keď tu bol napr. Nemoto, tak kopol v 60-ke tutové yokogeri a napr. Saito keď si strečoval na tatami, tak si s sade s roztiahnutými nohami položil brucho na zem... ťažko posúdiť kto čo cvičí doma... podľa mňa nie je vôbec potrebné cvičiť iné BU pred tréningom aikida (tu mením svoj názor spred času o 180°), pretože ony tam všetky metódy na získanie potrebných schopností sú. Len ľudia ich nemajú a ani nevedia ako ich získať. Preto si pomáhajú barlami na obe nohy tak, že cvičia ešte aj niečo iné...

Samoska ze Ueshibu som videl cisto len z videi ktore natocil. Morihira Saita som videl (z mnohych DVD) ale osobne som bol len na seminary v BA u HITOHIRA SAITA. Vidis ja mam iny nazor na zaklady o BU. Podla mojho nazoru je nutne pred zacatim AIKIDA trenovat aj nieco ine (nieco co priblizi buducemu aikidokovi pohyb, utoky, citlive miesta zasahu,) pretoze velmi pochybujem ze sa to da ,,natlacit,, do vyuky dnesneho AIKIDA. Je to moj nazor na vec. Preto podla toho co som videl na videu Ueshibu usudzujem, ze islo cisto len o reakcie na pohyb). Urcite to nebol realny utok. Preto tvrdim ze Ueshiba to co naozaj mal ,,v sebe,,nikde nenatocil v plnej sile a krase. V jeho videach mu islo jasne o ukazku,, jemnosti zneskodnenia utocnika. To chcel dalej sirit. Je to len moj nazor z toho co som videl. Takze to si myslim
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » čtv 24. lis, 2005 22:16

:roll: :roll:
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 20:34, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Noname » pát 25. lis, 2005 8:39

Daito Ryu a Aikido

Jeden z hlavných smerov ... - Daito Ryu je, aby nikdo na tebe nemohol robiť techniku. Nemás takéto obmedzenie, že ako tori musíš prisposobovať k danému utoku, ale robíš techniky podľa potreby, hlavne pákový systém.

Hlavný rozdiel je pri práci (úlohou) ukeho, a tu sa to láme medzi aikidom a daito ryu. Techniký základ rovnaký (báza)

Samozrejme čo som písal nemusí byť pravda, každá škola robí niečo iné
Noname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod patrik » pát 25. lis, 2005 8:46

4realtiger

Napsal´s toho poměrně dost... a nemyslím, že je třeba Ti dál, znovu a znovu vysvětlovat, že aikidó po třech letech prostě nepochopíš. To je můj názor, na základě toho, jak dlouho ho cvičím já...

Mně zajímá jen tohle:

tiger píše:A vies mi povedat rozdiel medzi pouzitim technik Daito ryu a Aikido. Ja v systeme vyuky technik nevidim ziaden rozdiel....

Tys někdy Daitó rjú cvičil? Co o něm víš, krom toho, že "z jeho smrtících technik vymyslel Ósensei aikidó", jak se píš v každé brožuře o aikidu...

Viděl si někdy techniky Daitó rjú? Proč ne, někde na Aikidojournalu jsou klipy... Ale o výuce nejsou. Tedy, jak se vyučuje Daitó rjú nevíš. Pochopitelně se můžu mýlit a Tys, krom aikidó cvičil také Daitó rjú, ale bacha v ČR/SR žádné dódžó Daitó rjú nenajdeš.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod treeofdeath » pát 25. lis, 2005 10:45

ukropcany píše:"kokyu-nage ist the essential of aikido"

mozes to vysvetlit, preco je to prave kokyu nage? Logicky by som si myslel, ze je to skor aikinage...

dik
treeofdeath
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tiger » pát 25. lis, 2005 11:03

patrik píše:4realtiger

Napsal´s toho poměrně dost... a nemyslím, že je třeba Ti dál, znovu a znovu vysvětlovat, že aikidó po třech letech prostě nepochopíš. To je můj názor, na základě toho, jak dlouho ho cvičím já...

Mně zajímá jen tohle:

tiger píše:A vies mi povedat rozdiel medzi pouzitim technik Daito ryu a Aikido. Ja v systeme vyuky technik nevidim ziaden rozdiel....

Tys někdy Daitó rjú cvičil? Co o něm víš, krom toho, že "z jeho smrtících technik vymyslel Ósensei aikidó", jak se píš v každé brožuře o aikidu...

Viděl si někdy techniky Daitó rjú? Proč ne, někde na Aikidojournalu jsou klipy... Ale o výuce nejsou. Tedy, jak se vyučuje Daitó rjú nevíš. Pochopitelně se můžu mýlit a Tys, krom aikidó cvičil také Daitó rjú, ale bacha v ČR/SR žádné dódžó Daitó rjú nenajdeš.

Patrik

Sklamem ta mam doma (opat DVD) vyuky Daito Ryu Aikijujutsu, Katsuyuki KONDO, Takze videl som ich sposoby cvicenia. Su tam dychacky, zostavy (kata - bez ukeho , ale aj s uke) a techniky na kadeco. Ako zakladnu techniku vsetkych technik pouzivaju Ikkayo. Od nej je odvodenych dalsych x pak (Nikkayo ...). Mensi doraz je kladeny na hody (Kokyu nage a menej sa rozvija Kokyu ho ako v AIKIDE). Zaver v oboch umeniach je odlisny (Daito ryu - ukoncit ,zlomit ... v Aikide - zmiernovat agresiu supera postupne ...) .
Metodika vyuky (technik) mi pripada dost podobna AIKIDU. (Mozno sa mylim len konstatujem). A co sa tyka Aikijujutsu tak nejaka skola je Na vychode slovenska vola sa to Yamaue ryu Aikijujutsu. Neviem nic blizsie ale asi bude dost podobna metodike Daito ryu.(Opat len moj nazor)
Maj sa
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » pát 25. lis, 2005 11:16

tiger píše:Sklamem ta mam doma (opat DVD) vyuky Daito Ryu Aikijujutsu, Katsuyuki KONDO, Takze videl som ich sposoby cvicenia. Su tam dychacky, zostavy (kata - bez ukeho , ale aj s uke) a techniky na kadeco. Ako zakladnu techniku vsetkych technik pouzivaju Ikkayo. Od nej je odvodenych dalsych x pak (Nikkayo ...). Mensi doraz je kladeny na hody (Kokyu nage a menej sa rozvija Kokyu ho ako v AIKIDE). Zaver v oboch umeniach je odlisny (Daito ryu - ukoncit ,zlomit ... v Aikide - zmiernovat agresiu supera postupne ...) .
Metodika vyuky (technik) mi pripada dost podobna AIKIDU. (Mozno sa mylim len konstatujem). A co sa tyka Aikijujutsu tak nejaka skola je Na vychode slovenska vola sa to Yamaue ryu Aikijujutsu. Neviem nic blizsie ale asi bude dost podobna metodike Daito ryu.(Opat len moj nazor)
Maj sa

Nezklamal si mně... DVD je skutečně hodnotný prostředek. (ironie) Byl jsi někdy na tréninku, semináři, cvičení Daitó rjú? Co si tam cvičil? Vše, co je na tom DVD? Aha, nebyl, necvičil, nevíš. Právě ta metodika je jiná, ale k tomu DVD nestačí.

Ohledně Jamaue rjú... TOHLE je něco jiného. Daitó rjú je stará škola, z 11. století ("obnovená" na konci 19. století), na Jamaue rjú se zeptej pana Jamaueho, který jí vytvořil...

Nemá to smysl. Hodně štěstí při cvičení dle DVDček

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod treeofdeath » pát 25. lis, 2005 14:38

ukropcany píše:4tree - bol to citát, nie je to moja myšlienka. Ale myslím, že viem prečo to tak je - pri kokyunage musíš veľmi citlivo pracovať so vzdialenosťami a ťažiskom. Keď zvládneš túto prácu, tak už teoreticky nezáleží na tom, akú techniku budeš robiť, ale záleží len na práci s ťažiskom, či bude, alebo nebude úspešná. To je to, čomu sa hovorí nepoužívať silu... v kokyunage je to všetko schované. Možno tá esencia nespočíva ani tak v tom, že sa má používať len kokyunage (to by bolo úplne proti princípom takemusu), ale je to tréningová metóda, ktorá Ti rozvíja tie správne návyky... lenže na tento rozvoj je potrebné mať učiteľa, ktorý tomu rozumie a partnerov, ktorý vedia ako majú útočiť, aby sa rozvíjala tá ktorá schopnosť - musí sa chovať tak, ako sa v tej ktorej situácii očakáva - buď tlačí, alebo ťahá, alebo len drží, ale to všetko musí na milimeter sedieť, pretože ak to nesedí, tak už to nie je aikido, ale preťahovaná... preto sú všetky tie zranenia (ktoré tu ľudia popisujú) známkou zlého tréningu, pretože nevedia čo majú cvičiť, tak cvičia tvrdo v domnení, že to im tie správne návyky pomôže zabezpečiť. Je to omyl, je to cesta presne na opačnú stranu.

dik
treeofdeath
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Noname » pon 28. lis, 2005 8:46

Daito Ryu - pákový systém o čom som písal.
Na túto tému nemám až taký tok informácii ako v aikide ... samozrejme aj vstupy a hody.
Ale všetko skonči s pacifikovaním partnera... aj pri hodoch, a to je výrazný rozdiel.
Nie som ©tudent Daito Ryu, len som rozprával s dvoma "týpkami" ktorý naštevovali aikido sústredenie. Oni mi hovorili o týchto veciach. Je ich pomerne málo. DVD nemám ani nechcem , podla mna netreba.

Aikdio
Kokyonage, koshinage :) super veci, by som povedal že keby k tomu došlu skorej sravím koshinage ako ikkyo.
Pravidelne (aj koshinage) to cvicíme lebo ak vies ako na to, je to malina. Koshinage je nevyhnutná a dôležitá súčasť aikida.
Existuje aj priame prevedenie bez zbytočných krokov. JE to fakt fascinujuce ...

Noname
Noname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tiger » úte 29. lis, 2005 8:24

patrik píše:
tiger píše:Sklamem ta mam doma (opat DVD) vyuky Daito Ryu Aikijujutsu, Katsuyuki KONDO, Takze videl som ich sposoby cvicenia. Su tam dychacky, zostavy (kata - bez ukeho , ale aj s uke) a techniky na kadeco. Ako zakladnu techniku vsetkych technik pouzivaju Ikkayo. Od nej je odvodenych dalsych x pak (Nikkayo ...). Mensi doraz je kladeny na hody (Kokyu nage a menej sa rozvija Kokyu ho ako v AIKIDE). Zaver v oboch umeniach je odlisny (Daito ryu - ukoncit ,zlomit ... v Aikide - zmiernovat agresiu supera postupne ...) .
Maj sa

Nezklamal si mně... DVD je skutečně hodnotný prostředek. (ironie) Byl jsi někdy na tréninku, semináři, cvičení Daitó rjú? Co si tam cvičil? Vše, co je na tom DVD? Aha, nebyl, necvičil, nevíš. Právě ta metodika je jiná, ale k tomu DVD nestačí.

Ohledně Jamaue rjú... TOHLE je něco jiného. Daitó rjú je stará škola, z 11. století ("obnovená" na konci 19. století), na Jamaue rjú se zeptej pana Jamaueho, který jí vytvořil...

Nemá to smysl. Hodně štěstí při cvičení dle DVDček

Patrik

Pocuj Patrik ale ja nikde nepisem ze som cvicil Daito ryu. Debata bola len o tom ci som niekde videl treningy, vyuku, sposoby a odlisnosti cvicenia od AIkido. Ja som ho nikdy necvicil tak neviem preco reagujes takto. Je to len moj nazor z toho co som videl. Ale vratme sa k tej debate o rozdieloch ktore som popisal vyssie. Mylil som sa v sposobe treningu AIKIDO a Dayto ryu. Ak ano tak ma oprav. Pretoze ja som trening videl len na DVD. Takze treba pisat k veci a nie od veci. K Yamaue som tiez povedal svoj nazor. (Kde je skola ...) Ci sa nejako lisi od Daito ryu presne neviem nebol som tam. Takze ty budes o tom asi viac vediet. Takze pis a neodvracaj sa od debaty
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » úte 29. lis, 2005 8:51

tiger píše:Pocuj Patrik ale ja nikde nepisem ze som cvicil Daito ryu. Debata bola len o tom ci som niekde videl treningy, vyuku, sposoby a odlisnosti cvicenia od AIkido. Ja som ho nikdy necvicil tak neviem preco reagujes takto. Je to len moj nazor z toho co som videl. Ale vratme sa k tej debate o rozdieloch ktore som popisal vyssie. Mylil som sa v sposobe treningu AIKIDO a Dayto ryu. Ak ano tak ma oprav. Pretoze ja som trening videl len na DVD. Takze treba pisat k veci a nie od veci. K Yamaue som tiez povedal svoj nazor. (Kde je skola ...) Ci sa nejako lisi od Daito ryu presne neviem nebol som tam. Takze ty budes o tom asi viac vediet. Takze pis a neodvracaj sa od debaty

Stručně. Pokud vím (z doslechu od přátel, co se s Daitó rjú setkali/setkávají), z toho, co jsem viděl a z toho, co jsem poznal při cvičení jiných korjú... z toho, co můžeš sám vyhledat... je způsob výuky dost odlišný od toho, co jsem já sám poznal během let cvičení aikida.

Daitó rjú se účí, jako by se měla stará škola učit. Tedy v souladu se svitky, denšó a mokuroku. Učí se formou kat (nevím, zda existují samostatná cvičení, ale techniky Daitó rjú jsou kata ve dvojici), v přesně stanoveném pořadí. Pokud vím, Daitó rjú má několik částí - džúdžucu, aiki no džucu a aikidžucu. V té první části se učí "snadno" použitelné techniky... v té poslední je tajemství Daitó rjú... To, co (prý) Uešiba začal učit jako aikidó (spekulace?). Někde jsem četl, že právě a především proto se rozešel s Takedou ve zlém.

Tedy já osobně jsem se (v aikidó) setkal s plynulým prováděním technik na začátku, ale lidé kolem Daitó rjú toto cvičí až na konci. Možná právě proto tolik aikidistů myslí (po třech letech), že aikidó už umí a jeho principy pochopili... Možná právě proto si tolik učitelů vymýšlí své techniky a říkají tomu intepretace.

Mimoto, ve vedlejším topicu jsi popsal, že ki neexistuje (tedy, že je to jenom způsob, jak vydechovat)... A právě v Daitó rjú se "na konci" osnov cosi takového (prý) vyskytuje. To ovšem skuteční představitelé tohoto ani jiného rjú na DVD ukazovat nebudou.

Většina lidí se Daitó rjú představuje jako, jakési smrtící techniky... něco obzvlášť vypečeného proti ultra-super-mega nebezpečnejm pouličním rváčům... ale, z toho, co jsem viděl a slyšel jsou to znovu jen seky a úchopy, maximálně nějaký přímý úder pěstí... a technika proti tomu. Je to stará škola, pro dnešek těžko pochopitelná.

Takže, zatímco Ty (bez dostatku informací) napíšeš zcela přesvědčený o své pravdě, že aikidó a Daitó rjú má stejný způsob výuky (a na to jsem reagoval). Já (aniž bych si byl 100procentně jistý) předpokládám, že Daitó rjú se učí jinak, než aikidó. Také proto ho cvičí tak málo lidí... stejně jako většinu starých škol džúdžucu.

Ohledně Jamaue rjú. Pokud vím, tak lidé od Jamaueho neříkají, že cvičí klasické BU a taky by to asi nebylo vhodné. Když si prohlídneš jejich materiály, zjistíš, že je to BU, které vytvořil pan Jamaue na základě svého studia mnoha různých BU... jedním z nich bylo to, co se učil u dědečka (Takuma Hisa), který měl menkjó kaiden od Sokaku Takedy. Co jsem viděl na semináři nebo návštěvě u žáků pana Jamaueho, videozáznamech i fotkách, jde opravdu o nové bojové umění.

Už se tím tolik nezabývám, nepátrám po kořenech aikidó, ale kdysi jsem to dělal. Jestli chceš psát věci, jako že chápeš principy aikidó a ki neexistuje, nediv se, že nemám potřebu s Tebou dál podobná témata rozebírat. A to už vůbec nemluvím o Tvé představě, že je v pořádku podepisovat se dvěma různými jmény. V tom se neshodneme. Koukni na záäčátek tohoto topicu, kde si napsal: RealA je moj kolega. Takze nie je to ta ista osoba. Taháš nás tu za nos?

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tiger » úte 29. lis, 2005 9:31

Patrik napisal ze
Jestli chceš psát věci, jako že chápeš principy aikidó a ki neexistuje, nediv se, že nemám potřebu s Tebou dál podobná témata rozebírat. A to už vůbec nemluvím o Tvé představě, že je v pořádku podepisovat se dvěma různými jmény. V tom se neshodneme. Koukni na záäčátek tohoto topicu, kde si napsal: RealA je moj kolega. Takze nie je to ta ista osoba. Taháš nás tu za nos?

Moja odpoved je jednoducha

Mam na to svoje dovody o ktorych ti nebudem hovorit. Ale bolo to cielene (Real) a viem za akym ucelom. Takze toto ta nemusi trapit. Uz som spomenul ze som na fore a nie na spovedi.

Co sa tyka tych principov opat sa odvraciach od toho co som pisal = nepozorne citas. Ja nechapem ziadne pricipy ja ich len studujem a snazim sa k nim dostat. OK staci ti to takto. O tej teori co si pekne popisal je v literature az az. Takze to nemusis rozpisovat. To co som napisal par vetami si rozvetvil do velkej teorie. Ja s nou suhlasim, avsak za mojim nazorom si stojim. Ten roziel (Aikido - Daito ryu) vidim tak ako som popisal vyssie.
PS: Niekto ta nuti do rozoberania debaty ???
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » úte 29. lis, 2005 9:45

tiger píše:(...)Ja nechapem ziadne pricipy ja ich len studujem a snazim sa k nim dostat. OK staci ti to takto. (...)

Kdo Tě je učí? Na základě čeho je studuješ? Jak se k nim snažíš dostat? Momichodem, nepsal si, že je někoho dál "učíš"?

Jen poslední příklad:
Napsal si (jako Real nebo Tiger, kdo se v tom má vyznat), že obdivuješ ©iodu a Jošinkan. Cos udělal, proto, abys cvičil Jošinkan... aha, líbí se Ti to, jak vypadá... a tak to studuješ... eee, na základě čeho? Vyučuje Tě někdo, na čem je založený Jošinkan?

Prostě si jen myslíš, že něco studuješ, říkáš to. S tím Daitó rjú je to podobné. Myslíš, že na tom záznamu, DVDčku je vše, co potřebuješ, abys pochopil, co je Daitó rjú.

Ano, nečtu pozorně, protože mně to, co píšeš nebaví, je to poměrně nuda. Nelam si se mnou hlavu, já už taky nebudu.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 29. lis, 2005 10:56

:roll: :roll:
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 20:35, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Noname » úte 29. lis, 2005 13:47

No prečítal som ten odkaz ...

Protidrogova jednotka SR, 3 roky ... hmmm , rýchlosť a sila na doraz ...
prístup atď... Realita atď.

Pripomínaš mi môjho "prvého učitela", ktorý tvrdil o sebe, že len on robí funkčné a reálne aikido. Na tréningoch nás rozbil, hádzal nás po parketách, 1:1 presne tie isté názory ...

Nakoniec vyšlo na javo, že všetko "naštudoval" z VHS kaziet alebo od niakých borcov ktorý cvičili Hard Aikido. atď. Nezistili by sme to , ak by som ja nechodieval do ostatných klubov ... Na začiatku sme si viacery hlboko verili tomu že má pravdu, lebo to bolo tvrdé rázne a strašne bolavé.

Problém bol v tom, že nechodieval po sústredeniach, nemal konfrontáciu, len akvárium ....
Noname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...