andromeda píše:a vy nechate 15 rocne dievciny po roku cvicenia vyucovat?!
ukažte mi jediný text, citujte mou jedinou větu, kde stoj, že nechávám učit patnáctileté dívky.
andromeda píše:V pohodě.
................................
Mám JEDNU patnáctiletou instruktorku - Terezu Tomanovou a ta je rozumnější,..................
Jaroslav Polák
Low píše:Makoto: taky se mi ta sebeobrana pro ženy líbí, asi už nejde udělat nic víc, ale nevim jestli je to subjektivní pocit ale zdá se mi že reakce toho figuranta jsou trošku přehnáný. když mi 50kg odstrčí prstama do obličeje tak se nezačnu svíjet,když mě na zemi kopne do žeber tak nebudu válet sudy) možná je zbytečný mít na sobě ty chrániče krom helmy.. myslim že je dobrý jí dát pocejtit koloik toho skutečnej chlap vydrží a že s nějakejma kopama stejně šanci nemá.. myslim to tak že ten figurant neni absolutně agresivní a nepoužívá sílu z ní vyplývající takže holkám možná pak zbytečně roste sebevědomí, spíš to chce posílit tu sekci prevence protože fyzicky se holka prostě ubránit nedokáže.. Ale chápu že by vám tam pak žádný holky nechodily
)
ly píše:Makoto, klobuk dolu, zda sa, ze dobru robotu robite. Pacili sa mi aj tie Myty a fakty na vasej stranke, tie by sa podla mna mali ucit v ramci povinneho vzdelania. Co sa videi tyka, v tej prvej ukazke mi chybala obrana proti skrteniu a vobec vacsina veci sa riesila hlavne kopmi, ta druha cast bola o dost realnejsia, aj co sa reakcii napadnutych tyka. Otazka (aj do plena) ake techniky sa daju pouzit v uzkych priestoroch, ako napriklad vytah, chodba etc. Pripadne, v poslednom case sa rozsirilo (na zapade Slovenska ) zatiahnutie do auta, co v takom pripade? majte sa fajnovo
ly
andromeda píše:Učím obyčejné lidi a dívky základům sebeobrany. To je vše. Nic víc, nic méně. Tréninky u mne nyní stojí 200,- Kč na měsíc. Vydělávám na jiných věcech. Na školách dělám úvodní přednášky a ukázky zdarma.
andromeda píše:Karatistka, která "to" dělá několik měsíců naplno, má samozřejmě mnohem lepší šanci se ubránit, než dívka, která projde mou dvouhodinovou přednáškou, nebo třídenním kurzem ..... a tvrdil jsem někdy něco jiného? Důležité je, že ukazuji mnoha lidem - laikům šanci, dávám jim informace, vysvětluji, jak sebeobrana funguje. Třeba se pak z takové dívky i karatistka stane, proč ne.
pavela píše:... Pokud tady ale někdo je, kdo má doopravdy kungfu a bránit se umí, neučte to proboha ženský, už tak nás maj na háku a ještě aby nás mlátily...
Zdar PM, taky máš těžkej život jako já hehepm píše:pavela píše:... Pokud tady ale někdo je, kdo má doopravdy kungfu a bránit se umí, neučte to proboha ženský, už tak nás maj na háku a ještě aby nás mlátily...
mluvis mi z duse
pavela píše:NIC z toho co tam je není reálné.Zkuste to na rozzuřeného 100kilového opilce s násilnickými sklony a pohoříte TĚ®CE
pavela píše:Zdar PM, taky máš těžkej život jako já hehepm píše:pavela píše:... Pokud tady ale někdo je, kdo má doopravdy kungfu a bránit se umí, neučte to proboha ženský, už tak nás maj na háku a ještě aby nás mlátily...
mluvis mi z duse
Targa píše:V prve rade, nez pridam kriticke dotazy a pripominky, bych chtel vyjadrit obdiv nad vasim projektem, protoze v CR se zatim veci pojate timto zpusobem bohuzel velmi tezko hledaji.
Co se tyka dotazu ohledne kurzu:
1. Byl tento kurz zameren i na potencionalni obeti domaciho nasili ? V tom pripade bych v nem asi videl urcite nedostatky.
2. Byla nektera z adeptek jiz obeti nasili a pokud ano, jak se vyrovnavala s kurzem ? Pokud tam nikdo takovy nebyl, mate v zaloze sveho know-how postupy, jak se vyrovnavat s pripadnymi problemy, ktere psychicky stav te zeny muze prinest ?
3. Predpokladam, ze soucasti know-how je pomerne "vybalancovany" psychicky tlak na ucastnice ? Jelikoz z vlastnich zkusenosti vim, ze pri dostatecne realnem pojeti utoku (a nemusi byt nijak surovy) vetsina divek si takzvane pretrpi ten trenink a odmita nadale neco takoveho cvicit. Nebo jste meli nejakou "umrtnost" ?
4. Zrejme nemate v osnovach i utocniky vyuzivajici primitivni pomucky, provazek, deku, apod. ?
5. Snazite se metodicky korigovat prvky spoluprace utocnika s obrancem ? Tj. projevy, ktere v zaverecne fazi negativne ovlivni vycvik - napr. utocnik nepracuje kontinualne a pocka, nez obrance prijde na spravnou techniku, utocnik pri neprilis silnem odkopnuti se sam odvaluje, apod.
Nejake technicke pripominky :
a) jako utocnici stojite s nohama dostatecne rozkrocenyma nohama pro svoji stabilitu (mozna si to ani neuvedomujete, proste to mate ze sveho treninku zazite) a tim otvirate idealne prostor pro kop. Utocnik dost casto drzi bohuzel nohy u sebe.
b) reakce na vypichovani oci je opravdu problematicka, pouziji trochu zavadejici priklad - muj pitbull, drzice kocku, ktera ho kouse do oka a snazi se mu ho vyskrabnout, vice primhouri oci a "pracuje" na ni dal. Nekteri lide reaguji podobne. Jinak s tou metodou zamestnani vyhledu nahore s utokem dole plny souhlas.
c) vsechny treninky zrejme probihaly v telocvicne na tatami i s pouzitim vysoke zinenky ? IMHO je to navyseni bezpecnosti nacviku na ukor tlaku v realne situaci.
d) jak uz nekdo poznamenal vyse, ve videozaberech chybi nacvik reakci pri uchopeni a strzeni za vlasy. Trenovali jste to ?
Pres vsechny kriticke pripominky jeste jednou tleskam.
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník