NAIA píše:Já si zase myslím že když absolvuješ kurz u Jima Wagnera, který simuluje přímo ty krizové situace, tak tě to připraví líp než meditace.
Co je to moderní? Je to Jiu Jitsu? Tak je to tradiční. Moderní je to, co se cvičí teď. Lidské tělo je stejné jako před 2000 lety a proto principy fungují stejně. Ty pitomosti o skvělém "moderním" a k ničemu "tradičním" začal šířit právě Bruce Lee, který tím chtěl říct moderní(moje) je nejskvělejší a tradiční(to co cvičí ostatní) jsou sračky. Věřit téhle kravině můžou jenom naivové, kteří o tom neví nic. Právě tenhle Bruce, který tohle chvástání troubil do světa doma hezky cvičil naprosto tradiční postupy(do té míry dokud je znal)aby byl vůbec schopen nějak se prát. V BU už nebude vymyšleno NIC nového, leda, že by začly lidem růst 3 ruce... Dongwu, no vono se jim to možná v krizový situaci vybaví, ale to v případě že budou mít to kungfu(alespoň rok denodenního cvičení). V opačném se jim po náznaku agresivního útoku akorát roztřesou kolena a nebudu schopný ničeho.NAIA píše:Jasně já tě chápu, jestli nějak z mého příspěvku vyznělo že to jde bez práce tak jsem to asi špatně napsal.
S tou garancí... Třeba Brazilské Jiu Jitsu. Rickson Gracie má za sebou přes 400 zápasů bez porážky. Dokázal to i Pride FC že je to funkční.... co řekneš jako stoupenec tradičního BU? Je to dostatečný důkaz toho že moderní BU fungují aspoň tak dobře jako tradiční?
Neber to jako útok jen mě zajímá názor lidi z té tradiční strany BU.
Proč by se kombinovalo něco, co je totéž?Snooorri píše:Ja myslim, že když zkombinuješ tvrdy bojový styl (treba Hung Gar) s nejakym klidnym cvicenim s energii (př: tai-ji quan, meditace, čchi-kung..)
tak ti po nejake dobe cviceni budes schopnej na ulici dobře reagovat
pavela píše:Co je to moderní? Je to Jiu Jitsu? Tak je to tradiční. Moderní je to, co se cvičí teď. Lidské tělo je stejné jako před 2000 lety a proto principy fungují stejně. Ty pitomosti o skvělém "moderním" a k ničemu "tradičním" začal šířit právě Bruce Lee, který tím chtěl říct moderní(moje) je nejskvělejší a tradiční(to co cvičí ostatní) jsou sračky. Věřit téhle kravině můžou jenom naivové, kteří o tom neví nic. Právě tenhle Bruce, který tohle chvástání troubil do světa doma hezky cvičil naprosto tradiční postupy(do té míry dokud je znal)aby byl vůbec schopen nějak se prát. V BU už nebude vymyšleno NIC nového, leda, že by začly lidem růst 3 ruce... Dongwu, no vono se jim to možná v krizový situaci vybaví, ale to v případě že budou mít to kungfu(alespoň rok denodenního cvičení). V opačném se jim po náznaku agresivního útoku akorát roztřesou kolena a nebudu schopný ničeho.NAIA píše:Jasně já tě chápu, jestli nějak z mého příspěvku vyznělo že to jde bez práce tak jsem to asi špatně napsal.
S tou garancí... Třeba Brazilské Jiu Jitsu. Rickson Gracie má za sebou přes 400 zápasů bez porážky. Dokázal to i Pride FC že je to funkční.... co řekneš jako stoupenec tradičního BU? Je to dostatečný důkaz toho že moderní BU fungují aspoň tak dobře jako tradiční?
pavela píše:Co je to moderní? Je to Jiu Jitsu? Tak je to tradiční. Moderní je to, co se cvičí teď. Lidské tělo je stejné jako před 2000 lety a proto principy fungují stejně. Ty pitomosti o skvělém "moderním" a k ničemu "tradičním" začal šířit právě Bruce Lee, který tím chtěl říct moderní(moje) je nejskvělejší a tradiční(to co cvičí ostatní) jsou sračky. Věřit téhle kravině můžou jenom naivové, kteří o tom neví nic. Právě tenhle Bruce, který tohle chvástání troubil do světa doma hezky cvičil naprosto tradiční postupy(do té míry dokud je znal)aby byl vůbec schopen nějak se prát. V BU už nebude vymyšleno NIC nového, leda, že by začly lidem růst 3 ruce... Dongwu, no vono se jim to možná v krizový situaci vybaví, ale to v případě že budou mít to kungfu(alespoň rok denodenního cvičení). V opačném se jim po náznaku agresivního útoku akorát roztřesou kolena a nebudu schopný ničeho.NAIA píše:Jasně já tě chápu, jestli nějak z mého příspěvku vyznělo že to jde bez práce tak jsem to asi špatně napsal.
No, teda to jsi mě dostal, řekni mi které BU řeší namířenou pistoli s nataženym kohoutkem? ®ÁDNÉ, na to ti žádný moderní přístup nebo inovace BU nepomůže!!! (a právě falešné sebevědomí jakési "sebeobrany" člověka dovede akorát k nějaké akci, končící dírou v hlavěNAIA píše:pavela píše:Co je to moderní? Je to Jiu Jitsu? Tak je to tradiční. Moderní je to, co se cvičí teď. Lidské tělo je stejné jako před 2000 lety a proto principy fungují stejně. Ty pitomosti o skvělém "moderním" a k ničemu "tradičním" začal šířit právě Bruce Lee, který tím chtěl říct moderní(moje) je nejskvělejší a tradiční(to co cvičí ostatní) jsou sračky. Věřit téhle kravině můžou jenom naivové, kteří o tom neví nic. Právě tenhle Bruce, který tohle chvástání troubil do světa doma hezky cvičil naprosto tradiční postupy(do té míry dokud je znal)aby byl vůbec schopen nějak se prát. V BU už nebude vymyšleno NIC nového, leda, že by začly lidem růst 3 ruce... Dongwu, no vono se jim to možná v krizový situaci vybaví, ale to v případě že budou mít to kungfu(alespoň rok denodenního cvičení). V opačném se jim po náznaku agresivního útoku akorát roztřesou kolena a nebudu schopný ničeho.NAIA píše:Jasně já tě chápu, jestli nějak z mého příspěvku vyznělo že to jde bez práce tak jsem to asi špatně napsal.
Sorry ale nesouhlasím. Myslím, že ta situace není stejná. Tak mi schválně napiš jak řeší thai ti (nazvi si to jak chceš) odbrojení protivníka s pistolí, použití spreje atp... třeba právě toto jsou ty moderní přístupy. Nejde o třetí ruku, jde třeba i o nástroje:)
Jinak dál. Ji Jitsu neznamená hned tradiční umění sahjící až k samurajům. Viděl jsi někdy BJJ? Připadá ti to stejné jako tradiční JJ? Asi ne, takže je to tedy něco novéhe že?
NAIA píše:Jinak dál. Ji Jitsu neznamená hned tradiční umění sahjící až k samurajům. Viděl jsi někdy BJJ? Připadá ti to stejné jako tradiční JJ? Asi ne, takže je to tedy něco novéhe že?
kurt78 píše:NAIA píše:Já si zase myslím že když absolvuješ kurz u Jima Wagnera, který simuluje přímo ty krizové situace, tak tě to připraví líp než meditace.
nevim videl jsem od neho nekolik foto a par klipov, ale nejak se mi to nezdalo, aj kdyz pry je uznavanej a policajt a blabla..... nevim..
pavela píše: No, teda to jsi mě dostal, řekni mi které BU řeší namířenou pistoli s nataženym kohoutkem? ®ÁDNÉ, na to ti žádný moderní přístup nebo inovace BU nepomůže!!! atd atd...
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník